Форум - MTB-BG.com - Регистрация

If you are not a native bulgarian speaker, please contact the administrator here.

Добре дошли на страницата за регистрация в уебсайта MTB-BG.com и Форума към него! С попълване на формата за регистрация Вие ще създадете потребителски профил в базата данни на MTB-BG.com, чрез който ще можете да използвате допълнителните услуги за регистрирани потребители в уебсайта.
Поради това с натискането на бутона "Съгласен съм" по-долу вие приемате Условия за ползване, които можете да прочетете тук: http://www.mtb-bg.com/j/index.php/termsofuse
Правилата на форума, изложени по-долу, са само част от Условията за ползване. Преди да натиснете бутона "Съгласен съм", запознайте се с пълния текст на Условията за ползване, достъпен чрез електронната препратка на горния ред.

Основната цел на нашия форум е да бъде едно приятно място за всички почитатели на планинското колоездене, независимо от това колко добре карат, дали знаят много или малко, на каква възраст са, от какъв пол са и т.н. Всеки член на форума трябва да спазва добрия тон, да се въздържа от вулгарен и неприличен език, да не се заяжда и да не нагрубява останалите членове на форума, да пише на кирилица и да се старае да пише грамотно, четливо, разбрано, подредено и смислено, да е полезен на другите, а не просто да плямпа безцелно. Призоваваме всеки член на форума да дава съвети и да изказва мнения тогава, когато е сигурен в това, което ще напише.

За да ви улесним при използването на форума (а и себе си да разтоварим), с оглед удобството и полезността на форума за всички посетители, препоръчваме следните неща:
1. Прочетете много внимателно Правилата на форума, изложени тук, и се старайте да ги спазвате.
2. Използвайте търсачката на форума – може да се окаже, че на въпроса ви вече е отговорено в някоя по-стара тема. Проверете и в ЧЗВ. Прегледайте форумите за т.нар. "Важни теми", които обединяват информацията по някои често задавани въпроси.
3. При пускане на нова тема се опитвайте да бъдете максимално изчерпателни и ясни. Така ще спестите много въпроси, които другите участници биха ви задали.
4. Пишете по темите и да не ги разводнявайте със странични неща. Разбира се, осъзнаваме, че нормалният разговор трудно може да бъде фокусиран само върху едно нещо, но записите извън темата трябва да са в нормални граници. Със сигурност за всички ще е по-добре, ако страничната тема (т.нар. off-topic) бъде обсъждана отделно. Модераторите по своя преценка ще изтрият или преместят в отделна тема въпросните записи.
Макар че горните редове са достатъчно ясни за всеки нормално разсъждаващ човек, винаги се намират и изключения. Затова модераторите имат право да премахват постове, които според тях са обидни, заядливи, глупави, просташки, неграмотни, малоумни, безсмислени или нещо подобно и вредят на форума. При тези си действия модераторите могат, но не са длъжни, да уведомяват посетителя за причините за изтриване на мнението му.

Ако дадено мнение/тема е било изтрито/редактирано/преместено/заключено, някои от възможните причини (без претенции за изчерпателност) са:
- мнението съдържа обида, заяждане или друг тип провокативно и/или недобронамерено отношение към други посетители на форума
- мнението е написано на шльокавица (български език с латински букви)
- мнението е написано неграмотно и това го прави трудно за четене
- заглавието на темата е неясно и неинформативно
- съдържанието на мнението е неясно, непълно, лошо формулирано
- мнението съдържа въпрос, чиито отговор може да бъде открит с елементарно търсене в рамките на форума или в интернет пространството
- мнението е публикувано в неподходящ раздел на форума
- по въпроса има Важна тема
- мнението съдържа лигня, спам и др. подобни - единствено във форум "Бла-бла" са допустими такива мнения
- мнението съдържа неприличен език
- мнението е извън темата
- мнението съдържа расистко, порнографско или друго съдържание, очевидно противоречащо на законите на Република България
- мнения, които се повтарят и са идентични (най-често се дължат на грешки при публикуването им)
- мнения, които по някакъв друг начин затрудняват общуването във форумите (например твърде много усмивки или точки на един ред, които разтягат екрана и го правят неудобен за четене)
- мнения, които се дължат на неумело боравене с инструментите на форума (например отговор на тема е публикуван като нова тема)
- мнения, за които модераторите са преценили, че поради дълъг престой и липса на интерес са изгубили значението си, освен ако не са подходящи за съхранение в архива
- и др.

Изброените дотук хипотези не са обвързващи за модераторите. Това ще рече, че ако мнението е било изтрито на основание, което не е посочено тук, не значи, че задължително трябва да търсите вината у модераторите. Във всички случаи е задължително първо да погледнете към себе си - дали мнението ви отговаря на добрия тон (в най-широкия смисъл на това понятие), дали е написано прилично и е достатъчно добре оформено, дали сте положили нужното старание мнението да съответства на посочените в началото цели. Разбира се, ако някой смята, че мнението му е било санкционирано несправедливо, винаги може да сигнализира на администратора или на модератора, който го е изтрил, за да бъде изяснена ситуацията.

При грубо нарушение или след няколко по-леки провинения до потребителя може да бъде отправено предупреждение за изгонване и/или да бъде блокиран временно или постоянно профилът и/или IP адресът му.

Искам изрично да подчертая, че това е частен форум. Имаме доброто желание всеки да пише в него свободно и с удоволствие, но това е възможно само доколкото се съобразява с посочените по-горе цели и правила за поведение. Ако не го прави, присъствието му във форума не е желано и няма да бъде толерирано. Администраторите на форума могат по всяко време да прекратят временно или постоянно достъпа до него за лица, които по тяхна преценка с поведението и действията си пречат на нормалното/желаното развитие на това мини-общество. Става дума не само за мнения, а и за всякакви други действия, които могат да бъдат счетени за некоректни и вредящи на форума. Да, тази преценка е субективна, защото се прави от хора, но ако условията и потребителите/модераторите в този форум не ви харесват, винаги имате възможността да потърсите или да си направите друг. Затова не се конфронтирайте с други потребители и не насочвайте усилията си към заобикаляне на правилата и хитруване, а към тяхното спазване. Бъдете добронамерени, за да намерите същото и у другите посетители.

В някои форуми има и специални правила (например в "Анкети" и в "Пазар") - запознайте се с тях, преди да пишете там.

Във форума на МТБ-БГ е въведена система от рейтинги, която цели потребителите да могат да оценяват информацията и поведението на другите чрез гласуване за техните мнения. Подробностите и правилата за тази система можете да прочетете в разширените правила (вж. долу).

Всеки посетител се съгласява, че публикуваните от него мнения стават част от информацията във форума и като такава не могат да бъдат премахвани, дори и по тяхно желание, освен ако собственикът на форума, администраторите или модераторите не решат, че това е нужно.
Всеки посетител се съгласява, че всяка информация, която въведете, се записва в база данни. Тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето съгласие, освен ако не е изискана от компетентни държавни органи по предвидения в закона ред. Собственикът, администраторите и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за хакерски атаки и други действия на трети лица, които могат да доведат до разкриване на данните.

Всеки посетител се съгласява, че написаното от него може да бъде използвано в бъдеще за създаване на специални теми (форумен справочник, форумна енциклопедия) или други форумни материали, в които текстове от различни автори да бъдат обединени за получаване на единен текст или тема, отговарящ/а/ на въпроси със сходна тематика. За целта отделните текстове могат да претърпят и технически корекции/редакции, които не засягат съдържанието им и при запазване на авторството на мненията.

Собственикът на форума, администраторите и модераторите не носят отговорност за публикувани от посетителите материали, които нарушават законите на Република България или чужди права. При надлежен сигнал такива материали ще бъдат премахвани.

Собственикът на форума, администраторите и модераторите не носят отговорност за вреди от какъвто и да е характер (имуществени или не), възникнали вследствие на използването на този форум от страна на потребителите. Обърнете внимание, че мненията, които ще прочетете тук, не винаги съдържат надеждна и вярна информация, поради което следването на всякакви съвети, напътствия и т.н. е изцяло на ваш собствен риск.

С регистрацията си в тези форуми, както и с всяко влизане в тях, посетителят приема изложените по-горе правила и се съгласява да ги спазва.

Горният текст представя т.нар. Обща част от Правилата на форума, т.е. най-важните принципи. В раздел "За форума и сайта", форум "Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта" трябва да намерите и прочетете разширените Правила на форума, съдържащи допълнителни текстове.

С натискането на бутона "Съгласен съм" вие приемате както изложените по-горе Правила на форума, така и Условията за ползване на МТБ-БГ.