Платени услуги и промени в Пазара на МТБ-БГ - ноември 2015г.

Тук са Правилата на пазара. В този форум можете да отправяте молби, забележки, съобщения и др. подобни до модераторите на Пазара.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5

Модератор: Модератори в пазара

Платени услуги и промени в Пазара на МТБ-БГ - ноември 2015г.

Мнениеот Admin » Нед Ное 01, 2015 6:52 pm

След дълго и сериозно обмисляне реших, че е време за някои промени в секция Пазар на форума. Зная, че те ще бъдат възприети противоречиво, но в решението си се ръководех изцяло от реалните възможности и ресурси, с които МТБ-БГ разполага - както за развитието на една или друга услуга, така и за контрол върху едно или друго ограничение. С оглед на това и на опита, натрупан в последните години (и положителен, и отрицателен), от 1 ноември 2015 г. въвеждам следните промени, като наблягам и на това, че някои от тях може да се възприемат и като временни мерки, т.е. може да бъдат отменени, ако се появят условия за това.

Платените обяви в досегашния си вид отпадат като услуга
Опитът за разграничаване на хората, които търгуват в пазара с цел печалба, от тези, които го правят с цел да се отърват от старите си компоненти, не беше успешен. От една страна, услугата просто не беше достатъчно добра. От друга страна, да се разчита на някакво доброволно включване към нея е илюзорна, а пък възможностите за контрол върху потребителите и обявите са твърде ограничени предвид обема им. Така че с този експеримент за момента приключваме.

Отпадат и ограниченията срещу т.нар. от нас професионална търговия
Това не е нещо, което правя с желание, доколкото смятам, че хората, които ползват форума като среда да търгуват и да реализират печалба, трябва да си плащат за това. Всичко обаче е въпрос на контрол и докато нямам ефективни средства за такъв, всичко е една игра на котка и мишка, в която или модераторският екип трябва да бъде толкова безкомпромисен, че да засегне и "невинни" потребители, или просто нямаме шанс срещу тези, които продават за печалба, но не желаят да си го признаят. Засега тази надлъгванка сме я играли достатъчно.
Затова ограниченията, които казват кое считаме за професионална търговия, и кое не, поне временно ще отпаднат. Това означава обаче, за да се запазят равните условия за всички, че и регистрирани търговци (например магазини) ще могат да предлагат продукти в Пазара, стига да им се занимава с писане на обяви и т.н., защото тези обяви трябва да са конкретни, за точно определен продукт, а не просто да са реклама на магазин, на промоция или нещо от този сорт.

Въвеждаме нови платени услуги в пазара
Всеки потребител, в зависимост от нуждите си и обема на търговията, която извършва в пазара, ще може да закупи определени платени услуги, които евентуално ще му помогнат да продава по-лесно и бързо продуктите си. За начало ще започнем с два вида услуги:

1. Залепване на обявата най-отгоре в съответния за нея раздел за определен срок. Цени: 5 лв. за 10 дни, 10 лв. за 20 дни.

2. Пакет "Пазар+" - включва следните допълнителни права за потребител в пазара:
- право да залепи собствените си обяви най-отгоре в съответния за тях раздел (общо до 5 обяви, независимо в кой раздел са)
- право да изтрива сам собствените си обяви, когато вече не са актуални
- право да избутва обявите си по-нагоре веднъж на всеки 10 дни (чрез отговор в темата)
- право да публикува рекламни обяви, а не такива за конкретен продукт (най-вече за официални търговци)
Както се вижда, пакетът "Пазар+" е ориентиран най-вече към хора, които търгуват редовно в пазара, но не е проблем да бъде ползван и инцидентно от потребител, който възнамерява да пусне няколко обяви наведнъж и прецени, че ще му е по-изгодно да си закупи направо пакет, вместо отделно залепване за всяка от тях.
Цените за пакет "Пазар+" са следните: 1 месец - 30 лв.; 6 месеца - 120 лв.; 1 година - 200 лв.

Как става заявяването и плащането на услугите?

На първо място, две важни препоръки:
1. Добре е да заявите услугите преди публикуване на обявите, защото има технологично време от няколко дни, което ще е необходимо за обработка на заявката, извършване на плащането от Ваша страна и т.н. Съжалявам, но не сме онлайн магазин и на този етап нямаме автоматизирани средства за приемане и фактуриране на поръчките. А и не очаквам голям обем от поръчки, който да оправдае внедряването на такива средства.
2. Ако смятате да ползвате услугите редовно, по-добре е да закупите наведнъж залепване на няколко теми или направо пакет "Пазар+", защото по този начин всичко ще стане с едно плащане, вместо с няколко отделни. Разбира се, потребители, желаещи залепване само на една обява, която е важна за тях, също са добре дошли.

За да заявите желание за ползване на платени услуги, попълнете следния формуляр: http://goo.gl/forms/E5TChS9OSH

Във формуляра попълнете необходимите данни в съответните полета и потвърдете заявката си. Ако сте физическо лице и желаете да получите фактура, ще трябва да предоставите и изискуемите от закона лични данни (ЕГН и адрес). МТБ-БГ ЕООД е регистрирано като администратор на лични данни с тази цел и като такъв ще се отнасяме с необходимото внимание и грижа към тях.

Обърнете внимание, че при повечето варианти за плащане заявителят трябва да е пълнолетно физическо лице или юридическо лице, за да може да извърши плащане по банков път или чрез платежна институция. Това означава, че за непълнолетни потребители заявката трябва да бъде подадена от родител или друго пълнолетно лице, което да извърши плащането, освен при плащане в брой, когато се издава само касов бон. За съжаление плащането в брой към настоящия момент е най-трудно, тъй като не разполагам с офис, където просто да дойдете и да платите - затова то ще е приложимо само за потребители от София и то след предварителна уговорка.

След подаване на заявката в срок до 3 работни дни ние я обработваме, потвърждаваме и изпращаме на посочения в нея e-mail адрес потвърждение и по-нататъшни инструкции за активиране и ползване на услугата, включително и относно заплащането ѝ. В обичайния случай това ще става в рамките на 1 ден, но съм длъжен да се застраховам с оглед на пътувания и други ангажименти.

Плащането може да бъде извършено по един от следните начини:
1. Директно по банков път по банкова сметка на МТБ-БГ
2. Онлайн чрез системата ePay.bg (услуга "Вътрешен превод", към клиент на системата). За получател въведете: КИН 5522202910 или ЕИК 130867859. Системата на ePay позволява и плащания през банкомат.
3. В касите на EasyPay в цялата страна (чрез превод по микросметка). За получател посочете: КИН 5522202910 или ЕИК 130867859.
4. Пощенски паричен превод чрез офисите на Еконт в цялата страна. За получател посочете МТБ-БГ ЕООД, ЕИК 130867859. (Моля, обърнете внимание ,че услугата "Пощенски паричен превод" е различна от услугите "Пощенски запис" и"Наложен платеж" и трябва да използвате именно нея, а не друга!)

Който и от вариантите за плащане да изберете, като основание за плащане трябва да посочите номера на фактурата или номера на заявката. Всеки потребител, след попълване на формуляра, ще получи потвърждение с упътване как да извърши плащането.

Щом получим плащането по заявката, в срок до 3 работни съответната услуга ще бъде активирана. Още при получаване на потвърждението в него ще е описано какво трябва да се направи с оглед на конкретната услуга (например къде да изпратите линк към темата, която да бъде залепена отгоре).

За допълнителни въпроси пишете на [email protected].
Аватар
Admin
 
Мнения: 16346
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София

Re: Платени услуги и промени в Пазара на МТБ-БГ - ноември 2015г.

Мнениеот Admin » Нед Ное 01, 2015 7:08 pm

За малко да забравя една друга важна промяна - добавих нов раздел, наречен "Подарявам".
Отдавна имаше желания от много потребители за такъв раздел, надявам се да е полезен. :agree:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin
 
Мнения: 16346
Рейтинг: 2000
Регистриран на: Пон Май 20, 2002 12:00 am
Местоположение: София


Назад към За пазара

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron