Пълни наглеци!!! Защо започнах сам да си поправям велосипедите и си закупих и още попълвам комплект инструменти и материали за поддръжка.
От Стара Загора съм...голям град, но каквото и да потърсиш все няма. Има само един два магазина за велосипеди и толкова сервиза. Отидох при един майстор, мъж на около 30 години и му казах че искам да ми смени средно движение, с възможно най-евтиния вариант. Каза ми ОК, най-евтиното излиза 30 лв с труда. Казах, че не го бързам много. Човека отговори, че може и утре да е готов. Е не беше готов, почаках 2-3 дена, звъннах му, каза, че е готов, но като отидох ми поиска 45лв. Викам Що така уж 30, пък сега 45? Ами, то било това по-хубаво, взе да ми прави Кафе-театър. Платих му и си хванах пътя. Гледам 14-15 лв струва едно средно движение. Ако имах инструменти, сам щях да си го сменя. Та за мен са си чиста проба измамници и трябва да се разправя с тях само физически, защото иначе не се поправят и наглеят безгранично.
Сега в Норвегия си поправям велосипедите, части дал господ-почти всеки ден има изхвърлени и изоставени велосипеди, някои от тях ремонтирам, боядисвам, сменям жила, накладки, ръкохватки, и др. и продавам за смешни суми.
Тук да си закараш велосипеда в сервиз е все едно кола караш. Яко дерат, иначе ремонтират само с най качествени, части и инструменти и дават гаранция, квитанции, изобщо грамотно и законно. Но велосипеда ти може да стои 2-3 седмици, докато стане и да струва....по-добре да си купиш нов. Тук нов велосипед с 27 скорости, вилка Сантур 100мм и хидравлични спирачки и 27,5 цола гуми струва 300 евро( почти всеки изкарва тези пари за по малко от 3 дена). И затова хората предпочитат да си закупят нов.
Гледам много колеги си търсят скъпи велосипеди за по 2-3 хил лева. Тук има толкова много и са изгодни. Едно докарване до България е около 80лв( има транспорт на багаж с бусове и лично съм си докарвал от България велосипед). Та може да се разгледат някои варианти в най-големия им сайт за продажби -цените са в Норвежки крони, просто махате една нула и се получава цената в Евро
https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html ... =146713082