Обезкосмявате ли си краката?

Тук всеки може да пусне анкета по въпрос, свързан с колоезденето, който го интересува, или да отговори по вече зададена тема.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 800 / 600 / 10

Мнениеот afterburner » Пет Дек 09, 2005 1:30 am

След всичките тез' приказки се стига до заключението, че след каквито и да е обезкосмяващи процедури винаги ефекта е един и същ... въпросното окосмяване става по-тежко (разбира се, тук не включвам разните лазерни, фото-мото и др. скъпоструващи епилации). Точно това е и причината да не си пипам прилично голямото вълнено покритие на краката. Почна ли веднъж се задължавам цял живот да го правя, защото ако спра по някое време ще изглеждам далеч по-зле от колкото сега. Или греша? :) :beer:

П.С. Някой ще ми разясни ли как стои въпроса като цена и продължителност на ефекта на фото епилацията... доста голяма част от лицето ми е покрито с много фин мъх и съм забелязал лошата тенденция при бръсненето всеки ден, че постепенно ми се налага да се бръсна все по-високо и по-високо.. не искам някой ден да трябва да си бръсна очите... дали такава процедура би имала задоволителен ефект, за да мога да си очертая прилична линия, над която да няма нужда да се бръсна... (еххх, че съм космат) :D
Аватар
afterburner

Рейтинг: 1700

Мнениеот mih » Пет Дек 09, 2005 1:44 am

[quote="afterburner"]

След всичките тез' приказки се стига до заключението, че след каквито и да е обезкосмяващи процедури винаги ефекта е един и същ... въпросното окосмяване става по-тежко (разбира се, тук не включвам разните лазерни, фото-мото и др. скъпоструващи епилации). Точно това е и причината да не си пипам прилично голямото вълнено покритие на краката. Почна ли веднъж се задължавам цял живот да го правя, защото ако спра по някое време ще изглеждам далеч по-зле от колкото сега. Или греша? :) :beer:
[/quote]

възприеми обезкосмяването на тялото (в частност на краката) както бръсненето на лицето - ако искаш да изглеждаш добре - го правиш, няма начин. ;)
прави го обаче само когато се налага.

едит: коломаската (пише се така, поне на повечето от кутийките, в които я продават) според опита на приятелката ми изтънява косъмчетата и ги кара да растат по-бавно, което определено е за предпочитане. според мен разликата се състои в това дали при премахването косъмът е изтръгнат от корена или е прерязан по някакъв начин (било то химически или със самобръсначка/машинка за подстригване и т.н.)
ако тепърва ще започваш да се обезкосмяваш пробвай с този метод преди да е станало късно. :thumbu:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот marshall__ » Пет Дек 09, 2005 2:10 am

[quote="afterburner"]

След всичките тез' приказки се стига до заключението, че след каквито и да е обезкосмяващи процедури винаги ефекта е един и същ... въпросното окосмяване става по-тежко
[/quote]

Паф, позволи ми да не се съглася ;)
Както споменах съм ходил на две коломаскиращи сесии и резултатите бяха, както приятни за момента, така и и за напред. След първата такава, до 1-2 месеца си се появиха разни наченки на косми, а след още един, вече спряха да растат, тоест в това време би трябвало да съм станал същия храст, какъвто и преди <s>кожо</s>коломаскирането :D. Да, ама не - бяха се разредили и максималният им размер, както по дължината, така и по диаметър, беше къде-къде по-задоволяващ от преди това. В началото си мислех, че още малко и ще си порастнат пак както преди, но интересното беше, че спряха до този етап на развитие, което мене много ми се услади :naughty:. При което след няколко месеца (май половин година :)) отидох повторно и сега даже срещам някой представители от [b]нежния[/b] пол, които носят повече косми (поне по ръцете си) от моите :D.
Въпроса е, че за максимален ефект трябва да си ги поддържаш - тоест поне първия път когато се покажат пак след маскирането, да ги епилирате (което на този етап от еволюцията им - не боли........ много :D)

Бе не е толкова страшна таз маскировка - мих - може и да пробваш въпросния метод. Аз си отидох с прясно съзнание, [b]че ще ме боли[/b] :lol:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот marshall__ » Пет Дек 09, 2005 2:20 am

[quote="afterburner"]

не искам някой ден да трябва да си бръсна очите... дали такава процедура би имала задоволителен ефект, за да мога да си очертая прилична линия, над която да няма нужда да се бръсна...
[/quote]

Ами единственото което може да се каже, че знам, благодарение на разни слухове е, че яко боли, получаваш едва ли не трета степен изгаряния за момента, миришеш с дни на препечена наденица, и че яко ти бъркат в джоба, та даже те карат да ходиш на няколко сесии за [b]евентуален[/b] траен ефект :D.. Но пак ти казвам всичко това само съм го чувал.
Пък и Пафка, то приличната линия си я чертаеш ти. Въпроса е как и къде се бръснеш... А щом вече си излязал от пистата - не знам. Обърни се към Шимахер ;)
Аватар
marshall__

Мнениеот afterburner » Пет Дек 09, 2005 10:22 am

[quote="marshall__"]

Пък и Пафка, то приличната линия си я чертаеш ти. Въпроса е как и къде се бръснеш... А щом вече си излязал от пистата - не знам. Обърни се към Шимахер ;)
[/quote]

Бе не е баш така, защото аз за сега се бръсна прилично високо, но просто мръдна ли с милиметър на горе, там където съм минал пак пораства дебела брада и трябва и нея да минавам. Всеки път се получава малко застъпване и така бавно, но сигурно се налага да се бръсна все по-високо :)
Аватар
afterburner

Мнениеот marshall__ » Пет Дек 09, 2005 10:27 am

Именно това визирах - излизаш от пистата! ;)
Аватар
marshall__

Мнениеот PtD » Пет Дек 09, 2005 3:56 pm

Тц, тц, тц...

Какъв проблем направихте от едно (д)епилиране! Ами че то коя да е пиклива тинейджърка се държи по-куражлийски като стане дума за махане на косми, бе!

:sonar:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот RaveUnit » Пет Дек 09, 2005 7:55 pm

без съмнение коя и да е пиклива тийнейджърка има по-малко косми по цялото тяло отколкото аз само по едното бутче ... не е до мъжественост само ... или е най-вече до мъжественост ... оф, бааси, луднах с тия косми стигааааааа
Човекът с косачката 37OH55V O773H \../{o.O}..l. Гот ми е сред тия идиопати в тая идиокрация
RaveUnit

Рейтинг: 1720

Мнениеот shaggy86 » Пет Дек 09, 2005 10:27 pm

[quote="Rankor"]

Лелее, косматите не сме малко...
:boggled:
[/quote]
:agree:
Аватар
shaggy86

Рейтинг: 1745

Мнениеот PtD » Съб Дек 10, 2005 1:21 pm

[quote="RaveUnit"]

без съмнение коя и да е пиклива тийнейджърка има по-малко косми по цялото тяло отколкото аз само по едното бутче ...
[/quote]

Несъмнено щяха да са щастливи, ако беше винаги така :evil:
Аватар
PtD

Мнениеот Nymphetamine » Нед Дек 11, 2005 3:32 pm

На краката не.
Аватар
Nymphetamine

Рейтинг: 1999

Мнениеот axelmax » Нед Дек 11, 2005 4:38 pm

а трябва;)
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Nymphetamine » Нед Дек 11, 2005 5:58 pm

Ако си гей - да! В моя случай, обаче, НЕ!
Аз се придържам към възгласа на C_Mo.
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот Admin » Нед Дек 11, 2005 7:48 pm

[quote="Nymphetamine"]

Ако си гей - да! В моя случай, обаче, НЕ!
Аз се придържам към възгласа на C_Mo.
[/quote]

Аз лично засега не виждам начин да ми хрумне да си бръсна краката, щото си ги обичам космати :D Но мнението ти за хората, които го правят, не е ли прекалено крайно? ;) Познавам такива, които си обезкосмяват краката и са много, ама много далече от хомосексуализма, доколкото знам :D:D Прощавай, че се намесвам специално затова, ама точно от такива непремерени изказвания тръгват безсмислени спорове и караници...
А поста на Симо мисля, че не си го разбрал съвсем, ама няма значение :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот caspar » Нед Дек 11, 2005 8:10 pm

Аз пък никога не съм си ги бръснал, първите няколко пъти с коломаска и после си взех епилатор:hbang2:.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот bluskanie » Нед Дек 11, 2005 8:16 pm

Абе вие мъже ли сте или на жабата циците.Ебати темата...все едно непринуден разговор на женско парти :puke:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот climb » Нед Дек 11, 2005 10:01 pm

[quote="marshall__"]

[quote="afterburner"]

След всичките тез' приказки се стига до заключението, че след каквито и да е обезкосмяващи процедури винаги ефекта е един и същ... въпросното окосмяване става по-тежко
[/quote]

Паф, позволи ми да не се съглася ;)
Както споменах съм ходил на две коломаскиращи сесии и резултатите бяха, както приятни за момента, така и и за напред. След първата такава, до 1-2 месеца си се появиха разни наченки на косми, а след още един, вече спряха да растат, тоест в това време би трябвало да съм станал същия храст, какъвто и преди <s>кожо</s>коломаскирането :D. Да, ама не - бяха се разредили и максималният им размер, както по дължината, така и по диаметър, беше къде-къде по-задоволяващ от преди това. В началото си мислех, че още малко и ще си порастнат пак както преди, но интересното беше, че спряха до този етап на развитие, което мене много ми се услади :naughty:. При което след няколко месеца (май половин година :)) отидох повторно и сега даже срещам някой представители от [b]нежния[/b] пол, които носят повече косми (поне по ръцете си) от моите :D.
Въпроса е, че за максимален ефект трябва да си ги поддържаш - тоест поне първия път когато се покажат пак след маскирането, да ги епилирате (което на този етап от еволюцията им - не боли........ много :D)

Бе не е толкова страшна таз маскировка - мих - може и да пробваш въпросния метод. Аз си отидох с прясно съзнание, [b]че ще ме боли[/b] :lol:
[/quote]

А ако не е тайна колко $$$ е една такава сесия
Аватар
climb

Мнениеот Nymphetamine » Пон Дек 12, 2005 3:33 pm

Админ, за мен това е гейско. Просто лично мнение.:) А за поста на Симо...може...ако може да ми разясниш.:I
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот halcor » Пон Дек 12, 2005 3:42 pm

Абе аз си мислех, че "хомосексуалист" означава човек, който прави секс с партньор от същия пол. "Гей" по първо значение значи "весел", но някой е решил, че може и да е синоним на "хомосексуалист", ок, еволюция на значението. И какво общо има обезкосмяването със сексуалната ориентация? А тия, дето си мият гъза след сране и те ли са гейове?
Аватар
halcor

Мнениеот bikerider » Пон Дек 12, 2005 4:08 pm

Мен например никой не може да ме убеди, че обезкосмяването на гърдите е израз на мъжественост. Не е признак за педерастия, но не е и за мъжественост, просто има хора които го правят от функционални съображения, има и хора които го правят от суета и криворазбрана мъжественост/мачовщина. Да не говорим за краката или за там дето слънце не огрява. Виж за каране на шосейка с клин може. За културизъм може. Ама иначе... не знам. Това си е мое мнение.

Ако някой го прави с цел хигиена е друг въпрос, макар че аз предпочитам да се къпя редовно, отколкото да се обезкосмявам на гърдите или по-надолу.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот halcor » Пон Дек 12, 2005 4:27 pm

Ха, не огрявало слънце. На Иракли е голям кеф да се разхождаш по организъм :D
Иначе всеки да си прави с тялото каквото иска, в името на практичност или етикети, които желае.
Аватар
halcor

Мнениеот PtD » Пон Дек 12, 2005 6:30 pm

[quote="bikerider"]

Ако някой го прави с цел хигиена е друг въпрос, макар че аз предпочитам да се къпя редовно, отколкото да се обезкосмявам на гърдите или по-надолу.
[/quote]

Въпрос на обмяна на веществата и обилност на окосмяването. Познавам хора, дето дори и по 3 пъти на ден да се къпят, малко като се препотят и започват да миришат неописуемо. Докато не се обезкосмят. Така че си зависи според...
Аватар
PtD

Мнениеот Nymphetamine » Пон Дек 12, 2005 6:52 pm

[quote="bikerider"]

Ако някой го прави с цел хигиена... ...макар че аз предпочитам да се къпя редовно, отколкото да се обезкосмявам на гърдите или по-надолу.
[/quote]

Да, съвсем правилно казано.
Спред мен, може и да не е израз на педерастия, но някак си изглежда педалско. Може би това е по-точен начин да обрисувам мнението си.

А що се отнася до думата гей...
С американски произход и е съкращение: [b]G[/b]ood [b]A[/b]s [b]Y[/b]ou
А пък значението й в книжовния език...ами май никой не го ползва... :)
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот TOYAGA » Пон Дек 12, 2005 7:39 pm

Разликата между ИЗГЛЕЖДА педалско и Е педалско трябва да се търси в главата на този, на който определени неща му изглеждат такива или онакива...

Обезкосмяването на краката има две основни ЧИСТО ФУНКЦИОНАЛНИ предимства, поради които се и практикува

1. Споменатото вече по-леко лечение/завяхване/възстановяване на едромащабни охлузни рани.
2. НЕСРАВНИМО по-голямо удобство и ефективност при масаж на краката.

Точка по въпроса.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот mih » Пон Дек 12, 2005 8:59 pm

@halcor,
добре казано!
:beer:

тук се е получила поредната религиозна тема :)

който не си обезкосмява краката - вън от храма на обезкосмените еретици! :rofl:
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот bikerider » Пон Дек 12, 2005 9:40 pm

Клуба на Обезкосмените Панове :evil::rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Nymphetamine » Пон Дек 12, 2005 9:45 pm

[quote="TOYAGA"]

Разликата между ИЗГЛЕЖДА педалско и Е педалско трябва да се търси в главата на този, на който определени неща му изглеждат такива или онакива...

Обезкосмяването на краката има две основни ЧИСТО ФУНКЦИОНАЛНИ предимства, поради които се и практикува

1. Споменатото вече по-леко лечение/завяхване/възстановяване на едромащабни охлузни рани.

Точка по въпроса.
[/quote]

Дай възможност да се научим от грешките си. Недей така строго да ни прицаваш.
А за раните не мога да кажа нищо, но щом природата ни е дала косми, явно имат някакво предимство. Масаж на краката до сега не ми се е случвало да си(ми) правят...:beer:
Аватар
Nymphetamine

Мнениеот mih » Пон Дек 12, 2005 11:02 pm

[quote="Nymphetamine"]

[quote="TOYAGA"]

Точка по въпроса.
[/quote]

Дай възможност да се научим от грешките си. Недей така строго да ни прицаваш.
А за раните не мога да кажа нищо, но щом природата ни е дала косми, явно имат някакво предимство. Масаж на краката до сега не ми се е случвало да си(ми) правят...:beer:
[/quote]

Космите са дадени от природата за да ни защитават и топлят. Откакто човекът е измислил облеклото не са много нужни, освен да поддържат разни остарели псевдо-сексуални мъжествени митове, свързани с липса на естетика и хигиена. Превърнали са се в атавизъм, демек - нещо остаряло и в случая животинско.
Не че имам нещо против животните ;)
Същото е и с ноктите... дайте да не си режем и ноктите, а? :emlaugh:
това си е моето мнение.

Става въпрос за начин на мислене и най-вече за собствено решение, а не на ретроградни проповеди на висок глас...
Революция в главата!
Аватар
mih

Мнениеот hlebarka » Пон Дек 12, 2005 11:28 pm

Аз имам космато мислене.
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот bikerider » Пон Дек 12, 2005 11:55 pm

[quote="mih"]
не са много нужни, освен да поддържат разни остарели псевдо-сексуални мъжествени митове, свързани с липса на естетика и хигиена. Превърнали са се в атавизъм, демек - нещо остаряло и в случая животинско.
[/quote]

Те и гейовете това разправят за нормалните мъже, ама дали е вярно? :bulb:
Аватар
bikerider

ПредишнаСледваща

Назад към Анкети