Как се мери и къде е границата ?

Тук всеки може да пусне анкета по въпрос, свързан с колоезденето, който го интересува, или да отговори по вече зададена тема.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 800 / 600 / 10

Колко метра е дропил "карача"

В 2-та случая по 4м
15
27%
Първият 2м Втория 5м
40
73%

Общо гласове : 55

Как се мери и къде е границата ?

Мнениеот Shady™ » Сря Май 09, 2007 9:52 pm

Изображение

ПС: Чертежите вероятно не са математически верни, просто исках да се добие представа ! Не ги обсъждайте !

Въпросите са ми следните:
1. Ако първата картинка е летеж, а втората е дроп, по какво може да се разграничи летеж от дроп ? Или иначе казано къде е границата ?
2. Ако се приеме че и двамата(А + Б) са дропили 4м, то Б как ще обясни на А че е скочил реално много повече от колкото А ?
3. Ако вярното мерене е фиг.1(дропа = 2м) - то ако приемем че имам отвесно, да кажем, 2м и след това 80-85градуса наклон и паднем още малко (+2м отвесно,а не дължина по наклона )надолу, пак ли се води че е 2м или че е наприемр 4м ? Ако си се води отвесно къде е границата тогава ?
Въобще как се мери и къде е границата между дроп/летеж и отвесно/не отвесно ?

ПС: Дали не трябва да се измисли нещо като:
А= 2м(отвесна височина)
Б= 4м(летеж от ръб до попивка)
А:Б= 1:2 (Сложност на дропа) :dunno:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот STOMANCHO » Сря Май 09, 2007 10:13 pm

Моята логика пък е коренно различна:като дропиш трябва да се мери това кадето си паднал /попивка ако има/ и после перпендикуляр нагоре и върха на скока ,тоест да не е диагонала защото е дроп.Ако мериш колко си летял началото на скока и кадето си паднал.Обобщено:без диагонали.Пак казвам това е само според мен не искам да си натрапвам мнението. :)
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Рейтинг: 1660

Мнениеот RAM-FR » Сря Май 09, 2007 10:14 pm

Изображение
Аватар
RAM-FR

Рейтинг: 1958

Мнениеот STOMANCHO » Сря Май 09, 2007 10:16 pm

Аз като приема че първото е летеж е 5м а второто е дроп 5м. :) Може да го добавиш в анкетата /ако искаш/ ;)

Опа грешка то е само за дроп начи първото 2м а второто 5м :)
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот Shady™ » Сря Май 09, 2007 10:18 pm

STOMANCHO написа:Моята логика пък е коренно различна:като дропиш трябва да се мери това кадето си паднал /попивка ако има/ и после перпендикуляр нагоре и върха на скока ,тоест да не е диагонала защото е дроп.Ако мериш колко си летял началото на скока и кадето си паднал.Обобщено:без диагонали.Пак казвам това е само според мен не искам да си натрапвам мнението. :)

Mи да бе нали и аз това съм писал. Ако си за отговор (за височината)3/5м - значи това мислиш и ти. А перпендикуляра ти е това от ляво бе..дали е от ляво или от дясно - все тая. А за където е паднала - е попивка и дървета и колело и камъни ли да ти рисувам :rofl:
Аватар
Shady™

Мнениеот STOMANCHO » Сря Май 09, 2007 10:20 pm

Shady™ написа:
STOMANCHO написа:Моята логика пък е коренно различна:като дропиш трябва да се мери това кадето си паднал /попивка ако има/ и после перпендикуляр нагоре и върха на скока ,тоест да не е диагонала защото е дроп.Ако мериш колко си летял началото на скока и кадето си паднал.Обобщено:без диагонали.Пак казвам това е само според мен не искам да си натрапвам мнението. :)

Mи да бе нали и аз това съм писал. Ако си за отговор (за височината)3/5м - значи това мислиш и ти. А перпендикуляра ти е това от ляво бе..дали е от ляво или от дясно - все тая. А за където е паднала - е попивка и дървета и колело и камъни ли да ти рисувам :rofl:

Да бе верно явно спя!!!Ама както казах не се мери диагонала. :rofl: :rofl:
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот Shady™ » Сря Май 09, 2007 10:20 pm

STOMANCHO написа:Аз като приема че първото е летеж е 5м а второто е дроп 5м. :) Може да го добавиш в анкетата /ако искаш/ ;)

Опа грешка то е само за дроп начи първото 2м а второто 5м :)

Абе то идеята е да се разбере кое е правилното мерене.
А ти добре казваш че едното е летеж а другото е дроп, ама къде е границата ? :^:
Аватар
Shady™

Мнениеот Shady™ » Сря Май 09, 2007 10:21 pm

STOMANCHO написа:
Shady™ написа:

Еми досега ме убеждава един приятел че така се мери :dunno: :crazy: :nono: :dunno:
Аватар
Shady™

Мнениеот marshall__ » Сря Май 09, 2007 10:22 pm

RAM-FR написа:Изображение

.. ИзображениеИзображениеИзображение.......
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот Shady™ » Сря Май 09, 2007 10:26 pm

Според мен най-правилно е да се поясни от колко високо си паднал от ръба до където пада задната гума (отвесно) и колко си прелетял от ръба до мястото където е паднала задната гума(като летеж)
:(!: :agree:
Аватар
Shady™

Мнениеот STOMANCHO » Сря Май 09, 2007 10:26 pm

Shady™ написа:
STOMANCHO написа:
Shady™ написа:

Еми досега ме убеждава един приятел че така се мери :dunno: :crazy: :nono: :dunno:

Еми питай си френда кво означава дроп /DROP/ преведено от английски и ще разбере каде бърка.Та ае стига съм спамил / :rofl: / ае лека от мен!!! ;) ;) ;)
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот Shady™ » Сря Май 09, 2007 10:28 pm

Ми.. ако се спре да се кръсти... :D :dunno:
Аватар
Shady™

Мнениеот STOMANCHO » Сря Май 09, 2007 10:29 pm

Shady™ написа:Според мен най-правилно е да се поясни от колко високо си паднал от ръба до където пада задната гума (отвесно) и колко си прелетял от ръба до мястото където е паднала задната гума(като летеж)

Еми да така е то иначе ако те засилят и летиш 10 метра което е много по-лесно от колкото да се метнеш от 10 метра право надолу. :agree: :agree: :agree:
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот Shady™ » Сря Май 09, 2007 10:33 pm

STOMANCHO написа:
Shady™ написа:Според мен най-правилно е да се поясни от колко високо си паднал от ръба до където пада задната гума (отвесно) и колко си прелетял от ръба до мястото където е паднала задната гума(като летеж)

Еми да така е то иначе ако те засилят и летиш 10 метра което е много по-лесно от колкото да се метнеш от 10 метра право надолу. :agree: :agree: :agree:

Ами за него правилния отговор е : 4м и на 2те картинки.
Дропих=летях=4м и на двата чертежа..
При мене е 2 и 5м отоговора
А най-идейно си е да има разлика между дроп и летеж но как се определя не знам ?
Аватар
Shady™

Мнениеот Teodor40 » Сря Май 09, 2007 10:36 pm

Батенцееееееее!!!!!! А я си представи хипотетично, че катета трябва да е по-малък от хипотенузата...
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Shady™ » Сря Май 09, 2007 10:38 pm

Teodor40 написа:Батенцееееееее!!!!!! А я си представи хипотетично, че катета трябва да е по-малък от хипотенузата...

Знам бе, за това съм написал че НЕ ОТГОВАРЯТ.Просто така ми дойдоха така като числа.
Ти и в учебниците по математика маса чертежи не отговарят на истината посочена в задачата,ама карай...
Аватар
Shady™

Мнениеот lanzz » Сря Май 09, 2007 11:29 pm

ааабе аз не ги разбирам много тези работи, принципно карам пенсионерската (предимно като транспорт), ама нещо цялата работа ми се струва много да прилича на мерене на пишки... кой повече, па как да го докаже... хора, вие не карате ли за кеф? какво значение има кой кого, ако и А и Б са си направили кефа?
Аватар
lanzz

Мнениеот SpoileR » Сря Май 09, 2007 11:40 pm

Според мен дроп се мери по това от колко високо си скочил и къде си се презимил. А не колко е дълъг прелетяният ОТ/ПОД тебе път.
Това е скок.

Дропа би трябвало да се мери от най- високата до най- ниската точка...

@shady мисля, че ти разбирам въпроса...:)

ами по този начин не можеш да разбереш границата къде е...
може би си мислиш, че е някъде по средата ( примерно на 45 градуса ;) )

еми не е.

Ако си се зарекъл че ще Дропиш, трябва след скока да премерите ОТВЕСА.

Ако си се зарекъл че ще скачаш- след скока мерите пътя който задната гума е изминала преди полета и след презимяването и.

Ако правилно съм те разбрал, това е.

Ако ше мериш дроп- мериш височината.
Ако ше мериш скок- дължината.
:agree:

Няма ориентир по който да мериш и двете. едното ти е "y", другото ти е "x".

А я сега кажи....кой точно е скочил повече от тебе? :D;)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Чет Май 10, 2007 1:26 am

lanzz написа:ааабе аз не ги разбирам много тези работи, принципно карам пенсионерската (предимно като транспорт), ама нещо цялата работа ми се струва много да прилича на мерене на пишки... кой повече, па как да го докаже... хора, вие не карате ли за кеф? какво значение има кой кого, ако и А и Б са си направили кефа?

Тук не става въпрос за "мерене" на каквото и да е, или нещо от сорта "кой-кого" , Шеди говори хипотетично и ни дава пример с А и Б , за да е по-ясно , лично аз мисля , че няма точно определен начин за мерене на дроб/скок , или по просто казано - синтезирайки пантомимиката на парадоксалната антропология и базирайки се на солидна фундаментална практика ще бъда кратък - това е ПОПАРА без отговор...
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот STOMANCHO » Чет Май 10, 2007 7:30 am

MpaBka ABuaTop написа:Тук не става въпрос за "мерене" на каквото и да е, или нещо от сорта "кой-кого" , Шеди говори хипотетично и ни дава пример с А и Б , за да е по-ясно , лично аз мисля , че няма точно определен начин за мерене на дроб/скок , или по просто казано - синтезирайки пантомимиката на парадоксалната антропология и базирайки се на солидна фундаментална практика ще бъда кратък - това е ПОПАРА без отговор...

Я пак ,че не разбрах това последното /което трябва да е по простото/ :rofl: :rofl:

Та да вметна и аз нещо: хипотенузата е най-голямата страна и нея няма кво да я мерим.Вероятно като дропиш ще мериш един път колко си дропил и един път колко си летял ,но вероятно при дропа това не е от значение :)
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот kotka12 » Чет Май 10, 2007 7:54 am

според мен
е необходимо да се образува Комисия по дроповете
към Народното събрание
председател на комисията ще бъде Сенчестия ТъМъ
това поне е ясно
ако може аз да съм касиер :D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот halcor » Чет Май 10, 2007 9:07 am

1. deltaX > deltaY -> летеж
2. deltaX = deltaY -> дроболетеж
3. deltaX < deltaY -> дробсърма

Ама.... Изображение
Аватар
halcor

Мнениеот STOMANCHO » Чет Май 10, 2007 9:11 am

А аз ще радавам сокчета на вратата /въздържах се и не казах марка/ :rofl:
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот STOMANCHO » Чет Май 10, 2007 9:12 am

Между другото що не влезем и европарламента!!! :) :offtopic: :offtopic: :offtopic:
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот MpaBka ABuaTop » Чет Май 10, 2007 9:22 am

да! и времето е прекрасно за целта , едно такова слънчево...
"...Soul is shit! I sold my Soul for Rock'n Roll, Beach!"
Аватар
MpaBka ABuaTop

Рейтинг: 1677

Мнениеот did » Чет Май 10, 2007 9:44 am

хм... поредната тема за калибровка на линийката за мерене на пишки...
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот GECKO » Чет Май 10, 2007 9:57 am

Абе не си ли учил как се събират вектори? Първото е 7м :bowdown:
Аватар
GECKO

Мнениеот STOMANCHO » Чет Май 10, 2007 10:15 am

GECKO написа:Абе не си ли учил как се събират вектори? Първото е 7м :bowdown:

Леле ти ни хвърли да не казвам каде.Би ли обяснил каква е твоята теория???Според мен първото се меташ от 2м и литиш 5метра /може и да греша /. :popcorn: :popcorn: :popcorn:
edit:
Между другото се сетих тва за векторите но според мен тук може да важи и земноното ускорение но със сигурност има разграничение между дроп и летеж /скок/. :agree:
ИзображениеИзображение
Аватар
STOMANCHO

Мнениеот bikerider » Чет Май 10, 2007 10:42 am

Стига сте се ебавали със Shady, дайте по-сериозно :D

@Shady: според мен като се смесват понятията и се объркват нещата. Най-добре да се говори за денивелация на дропа и за разстояние до приземяването.

Тоест денивелацията е вертикалния катет, а разстоянието до приземяването е хоризонталния катет. Хипотенузата поне на мен нищо не говори освен, че някой си е прелетял приблизително (щото траекторията не е права) еди-колко-си-метра по кривата :)

Мисля, че един дроп би следвало да се мери единствено по денивелацията. Така се избягват разни математически мазила за удължаване на пишката пред безхаберна публика :D
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот pascoff » Чет Май 10, 2007 10:55 am

Дроб (и много други неща) се мери с кефа, който си почувствал, когато си дрибил (попарата) ... всичко друго си е мерене на пишки :)
@did :agree:
Днес времето ще бъде преобладаващо над пространството.
Аватар
pascoff

Следваща

Назад към Анкети