shaady написа:Определено с предна спирачка, щото когато спираш тежеста се измества отпред, и задната гума губи сцепление, иначе аз апирам с двете винаги.
Black cat написа:И аз (почти) винаги спирам с двете , но за мен по важната е предната.
Повечето коли са с само с предни дискове , а при моторите дори има и с по два диска отпред.
FireFoXa написа:Но като се замисля може и със задна спирачка да се спира по-бързо, защото като заковеш задницата, може да поднесеш наляво или надясно и да убиеш доста голяма част от скоростта...
Nymphetamine написа:Аз не виждам смисъла от тази анкета. Близко е до акъла, че при спиране тежестта винаги се изнася към предното/предните колела. За това съответно са с по-голям размер дискове, по-мощни и т.н. Нека обяснят физиците с точност какво е взаимодействието, на мен в главата ми се въртят разни стрелки и посоки, ама не знам как да ги назова, не си спомням термините от гимназията.
Nymphetamine написа:Nymphetamine написа:Аз не виждам смисъла от тази анкета. Близко е до акъла, че при спиране тежестта винаги се изнася към предното/предните колела. За това съответно са с по-голям размер дискове, по-мощни и т.н. Нека обяснят физиците с точност какво е взаимодействието, на мен в главата ми се въртят разни стрелки и посоки, ама не знам как да ги назова, не си спомням термините от гимназията.
освен това, центъра на тежестта, както каза shaady, се измества в предната част на колелото, задната губи сцепление и най-често блокира... най-добре е, според мен, по наклон промяната в центъра на тежестта да се компенсира със силно изнасяне тялото над задното колело. така този център се намира някъде над курбелите, и ефективността на задната спирачка нараства... но по време на каране, едва ли имаме време за такива размишления...
Shady, изкарай баща ти някой път с теб и му демонстрирай.
Shady™ написа:A той мене искаше да ме изкара и да ми показва пред блока![]()
Каза ми че и контрата е велика машина и така
Няма оправия
FireFoXa написа:Shady™ написа:A той мене искаше да ме изкара и да ми показва пред блока![]()
Каза ми че и контрата е велика машина и така
Няма оправия
Бъди спокоен, и баща ми е на това мнение... "Абе друго си е да скочиш на педала, и да хване контрата"
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта