weekendwarrior написа:Много интересна тема. Само моля когато давате данни за мощност да казвате и за колко време можете да ги поддържате. Иначе няма никакъв смисъл.
Смятам че няма нужда да се депресираме от сравнения с атлети на световно равнище пък било то и жени. Но е интересно. За да елиминраме теглото нека погледнем числата в индивидуалното преследване - писта, старт от място, 3 км. За жените световно равнище е:
65 кг, 170 см, CdA = 0.197, 415 вата за 3 мин 35 сек
Това при изключително агресивна (неудобна) аеродинамична позиция на колело без скорости (т.е. без възможност да се избират обороти).
За сравнение аз съм 180 см, 78 кг и максималната ми мощност за 3.5 мин е 358 вата на шосейно колело със 100 оборота. Тренирам около 10 часа на седмица. Единственото ми утешение е че съм на 42 години и мога да си въобразявам че на 20 години, ако съм бил тренирал съм щял да правя поне 540 вата колкото правят мъжете на световно равнище за 4.5 мин.
Аз съм 174см, 82-83кг, като Белмекен го качвам за 1:45часа от Сестримо и на таа база изчислявам мощност 245 вата. Т.е. мощността ми е за час и 45мин. Вакарелските баирчета са две- първото е около 8 минути каране, второто - 4 и нещо и съответно мощността ми там е 370-380 вата. Изрично подчертавам, стойката ми е доста изправена.