За остров Тасос - шосейната обиколка на острова

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: За остров Тасос - шосейната обиколка на острова

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 20, 2009 7:05 pm

bokichaa написа:
sportacus написа:
DstupidBastarD написа:У Тасос ше газиииииииииииииииииим! :hbang2:

"Хеви метъл - копеле" :hbang:

road race... :jumpref:
За малко да изпусна записването за МТБто... :turtle:
:beer:

Събрахме се, еййййй! Ше газиме якоооооооооооооооо! :hbang2:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот evilzet » Чет Апр 23, 2009 11:35 am

Хайде и аз се записах :wavey: , понеже сте разпределили първите места, мисля да окупирам последните, така де , където и да погледнеш да има българи.
Някой има ли подробна информация - профил на трасето, основни баири ....
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот Grash » Чет Апр 23, 2009 11:56 am

evilzet написа:Хайде и аз се записах :wavey: , понеже сте разпределили първите места, мисля да окупирам последните, така де , където и да погледнеш да има българи.
Някой има ли подробна информация - профил на трасето, основни баири ....

http://www.bikemap.net/route/138802

Ето това би трябвало да бъде обиколката. Иначе и аз съм окупирал последните места :D Понеже знам, че на баирите няма да направя нищо, може да предложа на Т.К. да дърпам на равното, за да пести той сили за баира, че да може да го качи със 30 :D Че знаеш ли кви гърчета-професионалистчета ще ни изкочат там :rofl:

п.п. 13 българи сме вече, ще газим яко :smash:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот crib » Пет Май 01, 2009 1:30 pm

Бацета, успех на всички заминали за Тасос, и като се върнете за покажете медалите, ей!
crib

Мнениеот brumbar » Съб Май 02, 2009 10:12 pm

Те гърците много се уплашиха, като разбраха, че българските юнаци ще ходят да трошат ромейските тикви и взеха, че вдигнаха стачка и направиха всичко възможно да възпрепядстват предвижването на бойните ни ешалони. Надявам се нашите да са ги изненадали и да са се представили добре, като по този начин ще отмъстят и за мене за дето не щат да ма пускат през границата :(!:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Нед Май 03, 2009 8:53 am

Я кажи що не уважи и състезанията в родната БГ.Доста се надявах да покараме.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Нед Май 03, 2009 2:04 pm

Ти това където ми го разказа не е било никакво състезание - дивашка работа. Наисти се чудя дали въобще да се захващам - то бива излишък от тестостерон и перчене, ама това вашето си е направо нещо нездраво с цялото това бутане в тълпата и падания. Аз искам за изпитвам радост от този спорт, а не да ме събират мене и колелото на части заради болните амбиции на някой. Погледни в youtubе, колко клипове на аматьорски състезания има и какъв празник е, а тук се ходи като на война. Може би самите трасета ги подбирате неправилно, щом има толкова много падания - нали все гледат да пестят за отцепването на улиците и за полицейска охрана и това може би е главната причина - тръгнеш, спреш - остър завой, мокра настилка, неопитен "карач" и всички на земята...
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Нед Май 03, 2009 4:49 pm

За пръв път от няколко години се случва такава работа.Но много си прав за пестенето на средства.Отцепва се малко разтояние и става много трудно.Но навярно не е само това.На летището не бе така технично и отново падания.На мен каране тръгни/спри ми харесва но е най-трудното и трябва друга подготовка съвсем различна от бриветито на което си любител.За тостестерона преувеличаваш де го в нас дъртаците.Ама амбиции има.И прозирам, че 7кг. те колелета не са за нас тъмните бълкански субекти по на 85кг./по толкова сме сега със Стенли/щом аз си изкъртих венците а той скъса спица и от там му гръмна каплата.И така с още дузина човека, че накрая нямаше кой да се качи на стълбичката на победителите.Не се притесняваи помня отначало като започнахме да караме бе пак така.Дето караха кофти се потрошиха и вече не карат а други дето не ги харесваме не им даваме възможност за изява.Просто много хора влязоха в играта тази пролет.Още вечерта след първия ден започнаха да се приземяват и да падпитват какви са законите в групата.Ако си много подготвен и техничен/след някое и друго състезание/ нямаш проблеми.И за това се издават лицензите.И накрая да кажа ако победата не е на всяка цена меже да си караш много безопасно без рискове.Ади другия месец ще караме в Габрово и там це се пробаш.На изкачване е лесно-само въртиш педалите като смахнат.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Май 03, 2009 5:01 pm

crib написа:Бацета, успех на всички заминали за Тасос, и като се върнете за покажете медалите, ей!

Кур медали, баце, аз мога да покажа само неква пиклива дипломка за пето место у клас "Мастърс", изложихме се у класирането, но иначе беше голем купон. У цялостното класиране съм некъде към 15-то место, като единствената ми надежда беше да направат класирането по теглови категории, тогава имах серьозни шансове за тройката (май само един румънец от мойта група беше колко мене на кила). Абе, както казва колегата баце Арни - ай`л би бек (некст иър). :agree:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Нед Май 03, 2009 5:29 pm

Важното е, че сте си направили кефа :agree: Тази година да приемем, че обиколката на Тасос е била с опознавателна цел и сте разузнавали врага, а от догодина ще знаете вече какво точно ви очаква и как да се подготвите най-добре за това изпитание :eyebrow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Май 03, 2009 5:44 pm

brumbar написа:Важното е, че сте си направили кефа :agree: Тази година да приемем, че обиколката на Тасос е била с опознавателна цел и сте разузнавали врага, а от догодина ще знаете вече какво точно ви очаква и как да се подготвите най-добре за това изпитание :eyebrow:

Не, не, много яко беше тва, баце. На мене ми е първо състезание и беше жесток кеф, пада ми един път веригата, спирах три пъти да пикам, три-четири пъти се завирах у задната гума на некой пред мене (последния път беше баш като дадоха старта и аз се изрезах с огромния си демараж у тоа дето се гърчеше пред мене, та мога да си го пиша като оправдание, че съм изпуснал групата). Като свой най-голем успех мога да отбележа, че само с перфектния си английски и комуникативни способности, само за половин минута успех да организирам преследване на основната група от двама румънци и двама гърци. Ебаси лидера дето съм, накрая първите ни беха изрезали само с две минути и половина. Разбира се, опитах и финален спринт, с увереността, че виждам финала на 200 метра пред мене и бех толкова сигурен, че ги предупредих джентълменски, че ше спринтирам. Финалът се оказа двеста метра по-нататъка и огромния ми демараж стигна само да не съм хептен последен у мойта група. Аз съм си отбележил неколко грешки и ше работим по отстраняването им, за да носим купата у България догодина. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Нед Май 03, 2009 6:03 pm

Баце, голям си образ - наистина ме развесели :D
Иначе баирчетата как бяха, как успяхте да стоите като група с толкова изкачвания :dontknow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Май 03, 2009 6:17 pm

brumbar написа:Баце, голям си образ - наистина ме развесели :D
Иначе баирчетата как бяха, как успяхте да стоите като група с толкова изкачвания :dontknow:

Начи, обиколката се завърте както и очаквахме - по часовниковата стрелка. Тва означава, че първите 45км са с 320 баир общо (разпределени на 5-6 по 30-40 ). Има един голем баир от Лименас (дето спира ферибота, маляките май му викат Тасос) до Панагия - 4,5км с около 7% среден наклон (около 300 и малко денивелация). От старта до края на тоа баир и малкото равно след него си возеха у група, щото май почва туристическия сезон, а пътя около острова е един и щехме много да затрудним движението. След тоа баир развеха флага и останалите 4 по-малки баирчета (по 2-3км и по около 120-150 денивелация секи) си ги карахме на юрюш (за мене да караш с 16-18 на 7-8% си е доста яко каране). А мойта група немаше лабаво, един път дадох дълга смена на вятър и като минах назаде, ги изпуснах намън в началото на предпоследния баир, теа видеха, че съм стотина метра зад тех и намалиха, за да се закачим пак. Мир, любов и сътрудничество цареше, сменихме си мейлите с един пич от румънците (за съжаление на Митко, нищо не знаеше за мастърс-проявите у Румъния, но прояви виж интерес към Белмекен и Милеви скали, сигурно ше го развеждаме догодина тука). Един от мойте гърци донесе след финала цела кутия със сърмички и се назобахме яко, изобщо, много готино си изкарахме. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Нед Май 03, 2009 6:22 pm

Разкажи моля те по-подробно.Ти можеш.Не огледахти ли трасето-или поне старт/финала.Нямахте ли тактика как да догонвате.Нали бяхте няколко човека.Някои трябва да е грегари и да се жертва като стане разкъсване.Ади много ми е интересно.Кажи за пътуването.Спането и храненето.Стачката на фериботите.Абе всичко.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Май 03, 2009 6:52 pm

Митко Ruse написа:Разкажи моля те по-подробно.Ти можеш.Не огледахти ли трасето-или поне старт/финала.Нямахте ли тактика как да догонвате.Нали бяхте няколко човека.Някои трябва да е грегари и да се жертва като стане разкъсване.Ади много ми е интересно.Кажи за пътуването.Спането и храненето.Стачката на фериботите.Абе всичко.

Хохохохо, баце, забрави! Теа са некви назобани скакауци, бе, немат стигане. Аз ги изпуснах още на старта, целия първи баир каарахме на стотина метра след тех, на спускането още ги виждахме и явно след тва е станала нова атака при тех и до финала са си каарали петима, които са си направили спринта. Тактиката ни беше проста - ако некой направи атака, да го стигна, да карам с него до финала и да го скъсам на финален спринт, просто и лесно. Десетина направиха атаката и аз изобщо не можах да се закача, некакси м/у мен и тех зейна дупка, която тамън мислех че ше заличим, като се ковнах в един от (впоследствие) мойте гърци. Слезнах от колелото, качих се, спринтирах, за да наваксам, ма онеа вече беха стотина метра напреде. Затва се събрах с изпадащите от тех и опитващите се да ги стигнат и пробвахме да караме заедно, с надеждата че онеа ше се дебнат и ше се залепим. Отпреде, обаче, имаше цел отбор (поне 2-3) румънци и явно са си карали с темпо, щото бързо ни изчезнаха напреде. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Май 03, 2009 8:47 pm

Митко Ruse написа:Разкажи моля те по-подробно.Ти можеш.Не огледахти ли трасето-или поне старт/финала.Нямахте ли тактика как да догонвате.Нали бяхте няколко човека.Някои трябва да е грегари и да се жертва като стане разкъсване.Ади много ми е интересно.Кажи за пътуването.Спането и храненето.Стачката на фериботите.Абе всичко.

Така, ето малко по-подробно, точка по точка:

1. Трасето го огледахме още у четвъртъка, карахме го целото с баце Любо и ни хареса много. Впоследствие се оказа, че при по-висока скорост трасето не е чак толкова хубаво.
2. Старта научихме къде ше е около 10 мин. преди самото събитие, а финала - около половин час преди това. Янис обясни на английски, че "финалът ше е на височината преди спускането". Стана ни ясно отсекъде къде ше е, но лично аз очаквах да видим (и най-вече, да чуем) мойте хора там, затва не се притеснявах много.
3. За тактиката вече обясних, некой прави атака, аз я отразявам, друг прави атака, аз я отразявам, трети прави атака (сещаш се вече) и така до финала, където аз права атака и печела Обиколката. Оказа се, че немам план Бе, при който некой прави атака, а аз пропускам да я отразим. Нищо, другия път!
4. Бехме неколко човека, напълно верно. Беше голем купон и сички сме доволни, неприятно беше само шибаното време у петъка.
5. Баце, на баир нема грегари като некой се изреже с 40 на 5%, такиви грегари има само по телевизоро.
6. Пътуването винаги е неприятно, като се возиш у кола.
7. Спахме на различни места, като повечето от нас (т.е. сички без мене) спахме у Потос (където е Меката на колоезденето у Тасос/, а аз бех у една безбожно скъпа вила на другия край на острова /което ми гарантираше ако не добра комуникация, то поне поддържане на формата докато стигнем до изходната точка/. 120 евро на вечер, баце, за две спални, дневна с кухня, две бани /едната с вана/, като тва ти покрива само спането. За храната почти нищо не мога да кажа, щото си носех варено бело месо от пиле от София, спагети от София, сушени плодове от София и само плодове купувах от маляките. Мога да отбележа, че гръцките ябълки у Гърция са два пъти по-скъпи, отколкото у нас, гръцките домати са хубави, портокалите им са гръцки, бананите - не, кока-колата им е българска само дето са лепнали етикетче с 1,60 евро там, дето иначе пише "промоция 1,89лв", като цените им са същите като у нас, но вместо "лефче", сметаш "евро". Нещо таково.
8. Стачка на фериботите не знам да е имало, ма ние присстигнахме у сряда. Немаше и три часа да чакаме шибания ферибот да ни закара, но на първи май у моя град бомба беше паднала, един отворен магазин немаше. У Потос си бачкаха магазините, явно само столичаните празнуваха.
9. Като вчепетления мога да кажа, че румънците са пичове, гърците не са лоши, но требва повече да ги скубат повече за изпит у икономическия, теа лайнари зимат щури кинти от туристите.
10. Друго не се сещам към момента, а и мисла, че изчерпих точките за въпроси. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Нед Май 03, 2009 10:38 pm

DstupidBastarD написа:
crib написа:Бацета, успех на всички заминали за Тасос, и като се върнете за покажете медалите, ей!

Кур медали, баце, аз мога да покажа само неква пиклива дипломка за пето место у клас "Мастърс", изложихме се у класирането, но иначе беше голем купон. У цялостното класиране съм некъде към 15-то место, като единствената ми надежда беше да направат класирането по теглови категории, тогава имах серьозни шансове за тройката (май само един румънец от мойта група беше колко мене на кила). Абе, както казва колегата баце Арни - ай`л би бек (некст иър). :agree:

Хвала, баце, ние нема да загубим вера толокоз лесно в ТЕБ!
Най- важното е, дет вика Васко, емоциите и кефа които сте изпитали.. :agree:
Нищо не казваш за бирата им! :bigeyes:
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Май 04, 2009 8:33 am

Еми, бате, аз бира къркам само у краен случай, а такъв немах у Гърция.Предполагам, че преобладаващата бира е Пиринско или некоя друга българска марка. Пак на двойна цена. Ше чакаме Туше да даде компетентното си мнение по бирения въпрос, ма предвид програмата му едва ли ше е по-рано от три дена. Аз успех за трийсе километра оня ден (след обиколката) да си спукам сичките гуми и се прибрах с колата, иначе щехме да покараме заедно по Родопите, сега ше чакаме инфо у интернета. Днеска шее правим некво възстановително и понеже ми е бедна фантазията, сигурно ше е или до вилата, или до Ваакарел и обратно. Сега чекаме мнения от бате Любо, който сигуурно се връща днес, Стефчо, Туше и останалите патриоти, които за разлика от мене сигурно са останали да викат за наще и на байкарската проява. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот madsnake » Пон Май 04, 2009 8:43 pm

Аз поне за бирата да се изкажа :)
Имаше някакъв Митос, ама след като го тествах си пиех само Амстел, нещо не попаднах на хубава биричка там. Иначе евала на нашето представяне на острова, кефа беше пълен и тук заформената групичка видни шосеисти се справиха отлично според моето скромно мнение ;)
Аватар
madsnake

Мнениеот Grash » Пон Май 04, 2009 8:56 pm

Особенно аз... мани, мани... ебати резила :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Synthesis » Вто Май 05, 2009 5:44 am

Бацета, аре дайте снимки който има и некой да се пробва да разкаже по-хронологично. Да пуснем 1 статийка в обиколката.цом.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Май 05, 2009 8:24 am

Synthesis написа:Бацета, аре дайте снимки който има и некой да се пробва да разкаже по-хронологично. Да пуснем 1 статийка в обиколката.цом.

Ми, хронологично да почнем:
1. Отначало беше Големият взрив
2. После се образуваха галактиките и разнитемутам незначителни планети.
3. След тва концентрираме вниманието си на т.нар. "синя планета" и преди 3-4 милярда години се видеха некви зачатъци на органични същества.
4. След още неколко милярда години жувотните излезнаха от океана и подкараха колела.
5. Миналата сряда част от теа създания тръгнаха от София с две коли (аз и цеца при бате Любо, а агитката ми отделно), през Предела и Гоцето, Драма (със страшните колоездачи) и Кавала (тука имам снимка как бате Любо настъпва едно лайно, за късмет и после половин час си чисти маратонката Найки), до Камероти (с вечно закъсняващите фериботи).
6. Некъде към 22,30 на същия ден успехме да се позиционираме на Тасос, аз и агитката ми - у Лименас, баце Любо - у Потос.
7. Четвъртък правихме разузнавателна обиколка на острова, много приятно занимание. Тва е баси готиното место, като изключим част от маляките дето го населяват. В интерес на истината и справедливостта требва да отбележим, че има и много свесни гърци (с некои от тех карах у група на състезанието).
8. Петъка си еба майката от дъжд, цел ден, с малки прекъсвания. Аз ходих у Потос да търсим Янис Гръкус за инфо относно записването за състезанието. Успех да изговорим повече английски думи, отколкото съм говорил за сичките години у даскалото. Накрая го намерих, за да ме информира, че записването ше е на другия ден, на плажа. Да следим лентите "КТМ" и така. Тоа Янис изглежда симпатично момче, но некакси не ебава шосейното и даже не си е направил труда да качи класиране у сайта си, така че догодина май ше го духа да ходим и да оставим кинти на зеления му остров.
9. Съботата почна добре, станах да пикам около 3 и нещо и като почнах да плюскам спагети, та до 10 не спрех. Тва се нарича предстартова треска. Некъде към 11 бехме на плажа и си зехме номерата, там вече беха Стефчо, бате Любо и Туше. Дадоха ни неква торбичка с лакомства, пълна догоре с една жълта тениска, един банан, некъф биберон със синя течност и неколко безопасни игли (да си бацнем номерчето). Помотахме се извесно време, колко да понадуем перките пред чужденците и да мине време. Правеше вчепетление наличието на неколко групички еднакво облечени скакауеца, които мойто зорко око определи като претенденти за първото ми место. Готини колела, абе състезание!
10. Некъде около 12 вече ни изкараха от плажа и некакъв маляка с жълто зе да обяснява кво ни предстои. Янис превеждаше за чужденците на перфектен английски, който даже аз разбирах. 70км сме щели да караме заедно и некви такиви, да сме държали 20-23 скорост (аз с толкова ходим до кенефа като не ми се сере много силно), да не плюем по туристите и да не приемаме храна от посетителите на зоопарка. последното аз си го измислих сега, щото не внимавах кво ми говори тоа. Сещайте се кво е да караш с 20-25 на равно и с попътен вятър, абсолютна мъка. За сметка на тва, маляката с жълтото (който се оказа, че ше е у водещата кола) държеше същата скорост и на кратките 5-6%-ови изкачвания, но па на спусканията се сещаше да намали до 15, за да се събере групата. Един вид, веече почнах да обяснявам как протече самото състезание.
11. До Лименас (където спех аз, на около 42км от Потос, старта) беше лафче с гърци, с наши, с колите по пътя (яко булгаристанци). Даже видехме познати - Ники и Митко от Байкцентъра. У Лименас ни спреха, за да ни дадът шишенце вода, да се изпикаме за трети път, и за да ни обяснът, че иде баир, на който ше караме заедно. Баирчето никак не е лошо, най-големата височина у шосейната обиколка на острова, карахме го с 10, гледахме километражите и сметахме къде ше ни пуснат. Пуснаха ни на около 55-ия км, след спускането на вече сповенатия баир и малкото равно след него. Мойте знания показваха, че ни предстоят 4 баирчета по 120-150 денивелация и около 40км до финала. Тука за пореден път ше обясним как видех карираното знаме, как си помислих, че нема да е лошо да минем още малко напред и как пропуснах да съобразим, че на плоча от 34 нема как да дигнем 40+ км, за да отразим атаката (а предното каране бех развивал теза пред бате Любо, че тука си требва венец 39). Сега се сетих, че всъщност карахме на 100-200 метра зад групата на фаворитите два баира, а не един, както бех писал нагоре. Аз изгубих зрителен контакт с тех на едно спускане (тъй като немам никва техника у тва упражнение, си гледам само пътя).
12. У наща група бехме двама гърци, двама румънци и едно тъпо копеле. Към края настигнахме (аз водех) некакъв изпаднал от водещата група. Като го гледах как кара, ме фана яд, че съм ги изпуснал, определено съм имал сили да влезнем веднага след първите 5 (които явно са били с екстра-пауър и май немаше да издеяним с техното темпо). По пътя яко публика, абе много готино! По едно време се виде и финалът и аз обясних на разбираем английски, че ше спринтирам. Никой не възрази и аз се изрезах. Тамън да дигнем ръце и видех, че финалът и малко по-нататъка, а там дето съм си мислел, че е финал просто е имало молко повече публика. Абе, с два думи, от 6-има у групата, останах 4-ти или 5-ти. Как да е, събрахме се с Туше и бате Любо и отидохме да видим кво ше става по плажа. Не ставаше нищо и те си тръгнаха, та пропуснаха награждаването ми (оказа се, че съм карал за дипломка).
13. Аз си бих камшика на другия ден.
14. Бъдещето е един бел лист и от нас зависи кво ше нарисуваме по него. Нещо таково разправяше Линда Хамилтън у Терминатора 2.
15. Дат ол, фолкс. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот todor todorov » Вто Май 05, 2009 11:11 am

DstupidBastarD написа:Еми, бате, аз бира къркам само у краен случай, а такъв немах у Гърция.Предполагам, че преобладаващата бира е Пиринско или некоя друга българска марка. Пак на двойна цена. Ше чакаме Туше да даде компетентното си мнение по бирения въпрос, ма предвид програмата му едва ли ше е по-рано от три дена. Аз успех за трийсе километра оня ден (след обиколката) да си спукам сичките гуми и се прибрах с колата, иначе щехме да покараме заедно по Родопите, сега ше чакаме инфо у интернета. Днеска шее правим некво възстановително и понеже ми е бедна фантазията, сигурно ше е или до вилата, или до Ваакарел и обратно. Сега чекаме мнения от бате Любо, който сигуурно се връща днес, Стефчо, Туше и останалите патриоти, които за разлика от мене сигурно са останали да викат за наще и на байкарската проява. :peace:

Нищо не си загубил от Родопите - сняг и температури около нулата. И вятър, много вятър. Много бързо минах на мекици и мазни баници.
Сега разцъквам в Златията по равно, турнал съ аеро каплите и фуча из местните села...
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот todor todorov » Вто Май 05, 2009 11:53 am

Synthesis написа:Бацета, аре дайте снимки който има и некой да се пробва да разкаже по-хронологично. Да пуснем 1 статийка в обиколката.цом.

Една по-черно-бяла гледна точка.
Но първо - имаше двама души, които говореха български и са завършили сред първите - трети и пети, ако не се лъжа. Не ги познавам, говореха като да са от Габрово или подобно място. Тоест твърде меко, за да бъдат разбрани от селянче от Северозапад, какъвто съм аз. Единият караше с екип на Duja, другият - Miche. Тази информация се надявам да задоволи патриотите във форума.

Сега за Тасос. Има много причини човек да отиде на състезание там, както и много - да си седи вкъщи. Аз все още не знам кои ще бъдат повечето за мен следващата година. Със сигурност към хубавата част е интензивността на състезанието - последните 40 км са наистина бързи и на макс. Това обаче трудно изтрива спомена от първите 50 км, които са убийствено досадни и нервни - колата непрекъснато намалява на нелогични места. всъщност е много по-уморително да караш с 23-25 отколкото с 40 в началото. А след като развеят карираното флагче и се разкарат - както ТК обясни, когато пропуснеш първата група след това е много трудно да ги настигаш. До голяма степен заради гърците, с които караш в група. Аз карах последователно в две различни групи, но и за двете важеше, че 80% от енергията на гърците отиваше в "организирането" на работата. И когато в групата имаш 5 души, които се опитват да те организират как да караш на многословен и тотално неразбираем гръцки + един, който може да псува на български, английски и френски, то на псуващия не му остава нищо друго, освен да изчака първия баир, за да остави организиращите да се наорганизират, докато той настигне предните "организатори".
Друго много хубаво на споменатите 40 км са пътищата - асфалта е хубав и спусканията - бързи. Това обаче не е така за местата, на които карахме зад колата на съдиите. Там асфалта е изпълнен с онези вълнообразни, многобройни и напълно невидими бабуни. Аз на следващия състезанието ден реших да покарам на макс и само бързата реакция и добра душа на няколко местни водачи на МПС им позволи да продължат пътя си без тъмен балкански субект да влезе през предното им стъкло като Батман. Най-вероятно са останали с малко повече адреналин в кръвта и изострено внимание за следващите няколко завоя.
Друго много хубаво на Тасос са няколкото заливчета, на които човек може да опъне палатка и да е необезпокояван от други българи. Или поне не много. Също така много удачна е студената вода на морето през май месец, която не позволява на детето ти да влиза в морето и съответно ти освобождава вниманието, което можеш да насочиш към бирите, които се търкалят в багажника на колата.

Ако в момента трябва да сложа на една везна плюсове и минуси на пътуване и пребиваване на този остров, имайки предвид: цени, дължината на асфалтовите пътища, състезанието, гърците, гиросите, бирата, къмпингите, то аз следващата година ще отида на Джирото. Не че е лошо на Тасаос, ама вече съм бил :D
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот sportacus » Вто Май 05, 2009 2:16 pm

И аз да кажа две думи.
За мене нещата са само положителни - защото!
Никога досега не съм участвал в такива международни прояви - и това за мене беше само от полза, като опит (не че ще ми промени безрасъдния стил на каране).
Нито съм карал с тактика нито съм имал стратегии. Карах сам от самия старт до края. Средната ми скорост за тези байри е над 30 км/час. Има регистрирани около 79-80км/час при спусканията - което за мене беше големия кеф! :popcorn:

Изображение
http://ljupen.com/velo/tasos/tasos.png

Знам само че бих карал с удоволствие пак и пак на остров Тасос. Такава ентусиазираща гледка - зареждаща с енергия скоро не ме е спохождала. Факт е че на следващия ден изкарах отново целия маршрут от "летящия старт" до финала на голям венец от ентусиазъм ...........
.......май още ме държи щом днес качих и Плана на голям венец ....... :crazy:
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Май 05, 2009 3:59 pm

todor todorov написа:
DstupidBastarD написа:Еми, бате, аз бира къркам само у краен случай, а такъв немах у Гърция.Предполагам, че преобладаващата бира е Пиринско или некоя друга българска марка. Пак на двойна цена. Ше чакаме Туше да даде компетентното си мнение по бирения въпрос, ма предвид програмата му едва ли ше е по-рано от три дена. Аз успех за трийсе километра оня ден (след обиколката) да си спукам сичките гуми и се прибрах с колата, иначе щехме да покараме заедно по Родопите, сега ше чакаме инфо у интернета. Днеска шее правим некво възстановително и понеже ми е бедна фантазията, сигурно ше е или до вилата, или до Ваакарел и обратно. Сега чекаме мнения от бате Любо, който сигуурно се връща днес, Стефчо, Туше и останалите патриоти, които за разлика от мене сигурно са останали да викат за наще и на байкарската проява. :peace:

Нищо не си загубил от Родопите - сняг и температури около нулата. И вятър, много вятър. Много бързо минах на мекици и мазни баници.
Сега разцъквам в Златията по равно, турнал съ аеро каплите и фуча из местните села...

А, Родопите нема да им се размине таа година, просто ше е малко по-нататък у времето, вероятно след Джирото или в началото на юни. Има некви доста яки карания откъм Пловдив, освен твойте около Смолян, които требва да бадът картографирани за поколенията млади шосейкаджии! :deal:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Май 05, 2009 5:15 pm

Еги и резултатите от шосейното:

http://www.mtb-thassos.com/index.php?id=121&lang=1

Сега вече ме фаща яд, спокойно съм бил с медал при дъртаците. Догодина, мамка му! :banghead:
Аватар
DstupidBastarD

Предишна

Назад към Други видове колоездене