Какъв байк да купя?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Какъв байк да купя?

Мнениеот Domsdey » Чет Апр 02, 2009 12:04 pm

Здравейте. Не бях особено сигурен в кой раздел да пусна темата, извинявам се, ако съм объркал.
Та, търся си колело за градско каране. Преден и заден амортисьор задължително, примерно 18 скорости. До към 300-320лв., можете ли да ми препоръчате нещо?
edit: Гледам, че тук оставяте и ръст и килограми. Висок съм около 175см. и тежа около 65кг.
Domsdey

Рейтинг: 1200

Re: Какъв байк да купя?

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Апр 02, 2009 12:17 pm

Domsdey написа:Здравейте. Не бях особено сигурен в кой раздел да пусна темата, извинявам се, ако съм объркал.
Та, търся си колело за градско каране. Преден и заден амортисьор задължително, примерно 18 скорости. До към 300-320лв., можете ли да ми препоръчате нещо?
edit: Гледам, че тук оставяте и ръст и килограми. Висок съм около 175см. и тежа около 65кг.
За тази сума всички байкове с преден и заден амортесьор са ПЪЛЕН БОКЛУК. По тази причена няма никакво значение какъв ще си купиш.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Domsdey » Чет Апр 02, 2009 12:20 pm

В такъв случай, нещо втора ръка?
Или ново, но само с един от амортисьорите, който е по-важен(за удобно каране)?
Domsdey

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Апр 02, 2009 12:26 pm

Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Domsdey » Чет Апр 02, 2009 12:44 pm

Хакера най ми харесва.
А сравнително добрите байкове с два амортисьора от какви пари започват? Благодаря ти много за отделеното време. :)
Domsdey

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Апр 02, 2009 2:04 pm

http://www.ridespot.net/product_info.ph ... ts_id=2709

За теб заден амортесьор е излишен. Ако искаш да ти е меко на задника си купи подходяща седалка и евентуално амортесьорно колче на седалката.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Domsdey » Чет Апр 02, 2009 2:12 pm

Много ти благодаря, значи сигурно ще е хакера. :)
Domsdey

Мнениеот Attention-rider » Пон Апр 06, 2009 9:03 pm

Drag Climber втора употреба по-големият размер също е добър вариянт.

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот tkpopov » Вто Апр 28, 2009 8:52 pm

Хакера е трепач. За такава цена е доста компромисен велосипед. Аз също имам Хакер, но не е модела SF, който е показан на снимката. Модела си е Hacker. Яко колело си е.
Аватар
tkpopov

Рейтинг: 1292

Мнениеот Лифта » Вто Апр 28, 2009 9:33 pm

С две ръце за хакера ;) Ако под "градско" колоездене разбираш това, което и аз, то значи това е твоя велосипед :) Мисля, че няма какво повече да кажа. (имайки впдредвид, че мнението ми се базира само на снимките и информацията в сайта) Може би единствено бих те посъветвал да отхвърлиш идеята с клаймъра ;) :beer:
Аватар
Лифта

Рейтинг: 1206

Мнениеот Synthesis » Сря Апр 29, 2009 7:32 am

В момента има супер промоция на алуминиеви Sprint и Shockblaze: http://yessbikes.com
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот tkpopov » Съб Май 02, 2009 10:05 am

Лифта написа:С две ръце за хакера ;) Ако под "градско" колоездене разбираш това, което и аз, то значи това е твоя велосипед :) Мисля, че няма какво повече да кажа. (имайки впдредвид, че мнението ми се базира само на снимките и информацията в сайта) Може би единствено бих те посъветвал да отхвърлиш идеята с клаймъра ;) :beer:

Моето е разбиране е за градски велосипед е този, който ще те закара от точка "А" до точка "Б", без да си оплескаш ръцете с грес, независимо дали караш в градски или извънградски условия. Моят "Хакер", го карам вече пета година и не ме е предавал досега, като изключим естествените подръжки в домашни условия и лепенето и подмяната на пукнати гуми.
Аватар
tkpopov

Рейтинг: 1292

Мнениеот neo92 » Съб Май 02, 2009 5:44 pm

Domsdey написа:Здравейте. Не бях особено сигурен в кой раздел да пусна темата, извинявам се, ако съм объркал.

тука разбирачи много ако ги слушаш ше откачиш и накрая ше ти изкарат че ако не ти е 1500 лв колелото не може да го караш.

Препоръчвам ти да видиш ето този сайт -> http://www.yessbikes.com/
Промоцийте на спринт са зверските и шокблейз. мене ако слушаш си вземи едно от тези колела
http://www.yessbikes.com/index.php?page ... &Itemid=53
А ако решиш да дадеш малко повече има едни невероятни предложения , просто са сделката на века

Вярно че малко ше заприличам на останалите но те уверявам че ако дадеш 400 за някое от последните 3 просто ще имаш невероятно колело на което няма да има нужда да му сменяш НИЩО, а и са много красиви , просто Shockblaze R3, Sprint Apolon, Sprint Replica са колелата за теб. От трите аз бих избрал Аполона или шокблейза. Вилката на аполона е с по дебели тръби но с по малко настройки, а на шокблейза е с по малки тръби но повече настройки , всичко друго е въпрос на вкус кое повече ти харесва . Мене повече ме кефи шокблейза шото ако решиш да го караш по шосе вилката се заключва и имаш шосейка.
Единствения ти проблем е че магазина се намира в Сандански , но веднага могат да ти изпратят колелото с куриер. Послушай ме няма да сгрешиш. Познавам много хора с шокблейзове и са мноооого доволни от тях , а аполона е много доказало се колело.
Ако пък решиш да вземеш някое от по евтините е все тая кое от двете ще избереш.
Ако вземеш по скъпите ще можеш да си ги караш спокойно и в гората.Те са с палцови команди, 24 скорости, много як оптегач аз карам с такъв, просто са супер.
Аватар
neo92

Рейтинг: 893

Мнениеот Лифта » Съб Май 02, 2009 7:54 pm

neo92 написа:тука разбирачи много ако ги слушаш ше откачиш и накрая ше ти изкарат че ако не ти е 1500 лв колелото не може да го караш.

Колега, умолявам те да научиш малко правописа преди да поставяш оценки от този род :)
Аполон, шокблейз, хакер ... няма значение.
Единствено те съветвам да огледаш колелото на живо преди да го купиш (ако имаш възможност) и просто да вземеш това което ти допада най-много като визия, тегло, геометрия и т.н.
Това е от мен. Успех с избора ! :beer:
Аватар
Лифта

Мнениеот mvk » Нед Май 03, 2009 11:21 pm

а това shockblaze каква марка е?..Някакъв италиански сайт мисля че имаха. И доколко е надеждно, имате ли мнение?
mvk

Мнениеот neo92 » Сря Май 06, 2009 7:28 pm

mvk написа:а това shockblaze каква марка е?..Някакъв италиански сайт мисля че имаха. И доколко е надеждно, имате ли мнение?

Спринт я купиха.Ама колелата нямат нищо общо със спринт.
Аватар
neo92

Мнениеот bp409 » Пон Май 18, 2009 1:36 pm

Ще използвам темата да питам - рамката на shockblaze R1 и R3 ,еднакви ли са като изработка (здравина) или има разлика ? Все ми се струва ,че разликата е само в окомплектовката...
bp409

Мнениеот neo92 » Пон Май 18, 2009 4:24 pm

bp409 написа:Ще използвам темата да питам - рамката на shockblaze R1 и R3 ,еднакви ли са като изработка (здравина) или има разлика ? Все ми се струва ,че разликата е само в окомплектовката...

Имат разлики в рамката, но не знам защо му е на човек да си купува р1 при тези цени просто не си заслужава, земи си р3 да ти е мирна главата.
Аватар
neo92

Мнениеот bp409 » Пон Май 18, 2009 6:32 pm

Благодаря за отговора!
Всъщност ми е падарък R1-то и не ми харесват някои работи в окомплектовката, като например : вилката - има лек луфт и като че ли `залепва` при движение; пласмасовите ръкохватки на спирачките; кормилото и командите. Та идеята ми е следната, че мога да налея пари да ги сменя тия работи ,но в последствие това ще предполага ,че ще се отпускам да го карам по грубо колелото и не съм сигурен при моите 90 кг. дали рамката ще го понесе. Или обобщено - заслужава ли си вкарването на не малко пари в тази рамка?
bp409

Мнениеот Лифта » Пон Май 18, 2009 7:40 pm

Давай спокойно, няма да имаш проблеми. От мен да знаеш, че да се счупи една рамка не е толкова лесно ...
Аз, дето съм 100 кила, юрках една рамка от Cross Vendetta, което беше предвидено да отидеш на пазар с него и да си напълниш торбите. Първо го карах с твърда вилка. После сложих един XCM и го карах надолу. След това ми писна и започнах стрийт. Единственото, което правех бяха някакви бънита, но пак си беше много за тази рамка. Тя, обаче, се държа мъжки през всичките тези 6 години. А сега я стягам за братовчеда и него да зарибявам.
И смятай, щом ТАЗИ рамка издържа всите мъчения, на които бях способен да я подложа, ти с твоето градско каране, не ще имаш проблеми, освен ако не си имал нещастието да попаднеш на дефектен екземпляр. :beer:
Аватар
Лифта

Назад към Други видове колоездене