Зимна тема - планове за 2009-та.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Зимна тема - планове за 2009-та.

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 1:15 pm

Поради фундаменталната значимост на таа тема, я дигам. Нека бъде светлина! :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 2:31 pm

DstupidBastarD написа:Поради фундаменталната значимост на таа тема, я дигам. Нека бъде светлина! :peace:

Еми, докато чекам да свърши тъпия снукър и да почне Флеш-Валон, ето кво измъдрих:

Резък старт от Семчиново, без загревка и нагоре до Милеви скали, после обратно и към Сестримо-Белмекен-Юндола-Велинград-Ракитово-Батак-Нова махала и след нея още 7-8км (че там е края на баира), обратно до Пещера и финал у Свети Константин. Тва се връзва към 200км и над 5500 баир, ма нещо ги нема пътищата на таа карта. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Сря Апр 22, 2009 4:22 pm

DstupidBastarD написа:...и финал у Свети Константин...

Финала верно може да е при некох свети, ама кой точно не знам :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот sportacus » Сря Апр 22, 2009 5:38 pm

DstupidBastarD написа:Резък старт от Семчиново, без загревка и нагоре до Милеви скали, после обратно и към Сестримо-Белмекен-Юндола-Велинград-Ракитово-Батак-Нова махала и след нея още 7-8км (че там е края на баира), обратно до Пещера и финал у Свети Константин. Тва се връзва към 200км и над 5500 баир, ма нещо ги нема пътищата на таа карта. :nono:

Баце ти ....... май си се поотнесъл ... това ще е доста тегавко. Къде ще сложа толкова "гориво" ...... ще трябва да взема на едро един чувал стафидки ..... и други от сорта .........

:offtopic:
Бе ония ден си мислех колко ли "гори" един колоездач на километър. Сложи хапването и другите екстри - изостари, незнам си кво, витамини и прочее. :popcorn:
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 7:51 pm

Баце, вобще не те слушам, я ский кви изроди има:

http://www.bikemap.net/route/6785 - 270км с 9500 денивелация. Тука ше изядеш три алпийски крави и пак гладен ше си останеш. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 8:02 pm

Но като става дума за изроди, ето един истински:

http://www.bikemap.net/route/94620

Кой ли го е карал тва? :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 22, 2009 8:10 pm

Обиколка на мармота:
http://www.bikemap.net/route/104517
Тоа сайт верно попресилва баира - 6500 вместо 5000. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Сря Апр 22, 2009 8:12 pm

Баце сигурно има няква грешка в този трак. За това изкачване, което са го дали за толкова километри, тея трябва да са се катерили допълнително и на всеки бор, който е стърчал край пътя :confused:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот todor todorov » Сря Апр 22, 2009 10:27 pm

DstupidBastarD написа:Но като става дума за изроди, ето един истински:

http://www.bikemap.net/route/94620

Кой ли го е карал тва? :bigeyes:

написано е, че е за шосейно колело - това не е вярно. настрани оставям въпроса, че наистина трябва да са катерили всеки бор, а по-високите по два пъти, за да съберат денивелация.
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот todor todorov » Сря Апр 22, 2009 10:32 pm

DstupidBastarD написа:Обиколка на мармота:

не искам да разбивам детските ти мечти, ама сайта има някакъв бъг - освен сборната денивелация има неточности и по картата. време е да се вземеш в ръце и на 4-ти да дойдеш да го караш :^:
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 23, 2009 8:04 am

todor todorov написа:
DstupidBastarD написа:Обиколка на мармота:

не искам да разбивам детските ти мечти, ама сайта има някакъв бъг - освен сборната денивелация има неточности и по картата. време е да се вземеш в ръце и на 4-ти да дойдеш да го караш :^:

У неделя на чаша бира у Белово (а ако фанем и работното време на ресторанта на Белмекен - до 14), ше разнищим тоа въпрос и най-вече финансовата му част, че съм освен тъпо, и стиснато копеле. Иначе, вече съм си написал програмата за каране на едно листче - Вужени, Алп д`Юес, Мармот, Сер-ше и още некво в неделята след Мармота. Мнооооооооооооооооого, яко! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 23, 2009 8:30 pm

Приятели, предвид топлото време напоследък, решително удължените дни, както и топлата вода у морето, правим аткуална темата за каране до морето в един ден. Ето основните акценти, требва да се направи до 10-15-ти юни или след 10-ти юли, требва участниците в опита да са правили нещо подобно в рамките на светлата част на един ден (минимум 300км), требва некой да закара багаж и дрехи до морето (участниците ше носат само кинти и най-необходимите неща у себе си). Тръгването ше е в 5 часа, пристигането около 21, ше се кара по подбалканската, а като стигнем Айтос, ше решаваме накъде да нощуваме. При желание от страна на участниците (аз и бате Любо го имаме), ше направим спускане до турция и после ше видим как ше се прибираме (аз не изключвам вариант с прибиране на ход с една или по-вероятно две нощувки по пътя през Странджа, Родопите и разните му други планини по пътя до столицата). Молим, правете си смитките и желаещите да се записват навреме, че дните шеметно растът! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Съб Май 23, 2009 8:39 pm

DstupidBastarD написа:Приятели, предвид топлото време напоследък, решително удължените дни, както и топлата вода у морето, правим аткуална темата за каране до морето в един ден. Ето основните акценти, требва да се направи до 10-15-ти юни или след 10-ти юли, требва участниците в опита да са правили нещо подобно в рамките на светлата част на един ден (минимум 300км), требва некой да закара багаж и дрехи до морето (участниците ше носат само кинти и най-необходимите неща у себе си). Тръгването ше е в 5 часа, пристигането около 21, ше се кара по подбалканската, а като стигнем Айтос, ше решаваме накъде да нощуваме. При желание от страна на участниците (аз и бате Любо го имаме), ше направим спускане до турция и после ше видим как ше се прибираме (аз не изключвам вариант с прибиране на ход с една или по-вероятно две нощувки по пътя през Странджа, Родопите и разните му други планини по пътя до столицата). Молим, правете си смитките и желаещите да се записват навреме, че дните шеметно растът! :clap:
Аз съм безкрайно желаещ. Карал съм преди 2г. за два дни с "МТБ", което купих за 80лв ако не се лъжа и с 15кг багаж, а миналата година година с Блейда и пак толкова багаж, пак за два дни. С МТБ-то до Пловдив и от там Харманли, и Бургас, а с Блейда пак до Пловдив, но към Ст. Загора и Бургас. Подбалканския съм го карал само до Пирдоп, просто до морето все съм си носил багажа и не смея да се юрна по баирите толкова тежък, въпреки че първата година катерих Сакар, а пък и сега бих карал и с багажи - в името на туризма :)

Обезателно не мога да карам с вашето темпо :) Бих се радвал ако търгнем освен вас и мен, още някой по- бавен (мое темпо), та ако се заформят две групички да няма никой сам. Скоро ще мога да си взема отпуска поне десетина и повечко дни, така че е добре наистина да се планира колкото се може по- рано, много ми се иска най- сетне да взема тоя маршрут по истинския начин :^:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Предишна

Назад към Други видове колоездене