Избор на SPD обувки за шосе и леко XC

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Избор на SPD обувки за шосе и леко XC

Мнениеот marsa » Съб Май 23, 2009 2:46 pm

Здравейте, дойде време и аз да потърся обувки с автомати.

Имам два велосипеда - шосеен, който в момента е с платформи, но го чакат едни SPD автоматчета (без платформа), както и МТБ твърдак който карам основно в града и идеята е чат-пат да излиза за леко XC около София, който пък ще бъде с комбиниран педал с платформа и отново SPD автомат.

Педалите са ясни, едните вече ги имам, а другите идват до дни - обобщението е, че ще карам с SPD автомат тип МТБ.

От настоящия момент търся подходящи обувки, основен приоритет е да са максимално леки, проветриви, и динамични, тип "шосе", защото основно там ще се карат. Оф-роуд-а е допълнение, и не е определящ в случая.

Номера, който нося по принцип е 46, искам обувките да се вземат от БГ, държа да пробвам и да знам какво взимам, бюджета е 100-150лв (за нещо наистина добро може и малко повече).

Моля да ме насочите към подходящи (добре заредени) магазини, може и линкове онлайн, приемам и конкретни модели, че дори и ако някой предлага малко ползвани обувки :)
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Re: Избор на SPD обувки за шосе и леко XC

Мнениеот za6tovsenamen » Съб Май 23, 2009 3:12 pm

http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=576
http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=580
Не пише да има 46, но звънни и питай може да искараш късмет :wavey:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Grash » Съб Май 23, 2009 7:21 pm

До 150лв това определено е най-добрият вариант. Вече не знам за размера дали ще има, но мисля че и да няма, ще може да се поръча. Хубавото е че ако някой ден решиш да минеш на SPD-SL, ще можеш да ги ползваш. :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Съб Май 23, 2009 7:59 pm

Grash написа:До 150лв това определено е най-добрият вариант. Вече не знам за размера дали ще има, но мисля че и да няма, ще може да се поръча. Хубавото е че ако някой ден решиш да минеш на SPD-SL, ще можеш да ги ползваш. :beer:
Оо, да, това определено изглежда много добре, чудесно е, че е комбинация от двата монтажа... Единствено като гледам няма да може да се ходи с тях... т.е. ще си бъдат като класически шосейни шпайкове... Но пък то не може и вълка сит и агнето цяло :)

Ще се обадя в понеделник да видя какво е положението - има ли ги, няма ли ги и ще ги има ли.

Приемам все пак и други предложения и мнения!
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 23, 2009 8:03 pm

marsa написа:
Grash написа:До 150лв това определено е най-добрият вариант. Вече не знам за размера дали ще има, но мисля че и да няма, ще може да се поръча. Хубавото е че ако някой ден решиш да минеш на SPD-SL, ще можеш да ги ползваш. :beer:
Оо, да, това определено изглежда много добре, чудесно е, че е комбинация от двата монтажа... Единствено като гледам няма да може да се ходи с тях... т.е. ще си бъдат като класически шосейни шпайкове... Но пък то не може и вълка сит и агнето цяло :)

Ще се обадя в понеделник да видя какво е положението - има ли ги, няма ли ги и ще ги има ли.

Приемам все пак и други предложения и мнения!

И аз, и бате Любо караме с такиви, баце. Категорично не ти ги препоръчвам за расодки из планината, иначе са много леки, на мен са ми супер-удобни и летоска са проветриви и като ги намокриш, съхнат за минути. Аз съм много доволен от тех, но май не са за тебе. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marsa » Съб Май 23, 2009 8:13 pm

DstupidBastarD написа:И аз, и бате Любо караме с такиви, баце. Категорично не ти ги препоръчвам за расодки из планината, иначе са много леки, на мен са ми супер-удобни и летоска са проветриви и като ги намокриш, съхнат за минути. Аз съм много доволен от тех, но май не са за тебе. :nono:
Баце, защо не са за мен? Аз не държа да може да се ходи с тях, основно ги взимам с предназначение на шосейни шпайкове, плюс е ако може да щрапам с тях като спра да ям меденки, но не е задължително, даже никак. Няма да ходя на Кирков с автомати я. Затова и казах, че на Онтариото слагам комбиниран педал.

Мислиш, че няма номер ли? Споделяй, споделяй, искам всичко да знам :dontknow:

П-с: Между другото като друг вариант си мисля за нещо такова:
(Shimano SH-FN20) http://dimibike.com/product_info.php?cP ... eea0e0ed55
като супер начална обувка, да видя за кво иде реч, пък после да го мисля...
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 23, 2009 8:19 pm

marsa написа:
DstupidBastarD написа:И аз, и бате Любо караме с такиви, баце. Категорично не ти ги препоръчвам за расодки из планината, иначе са много леки, на мен са ми супер-удобни и летоска са проветриви и като ги намокриш, съхнат за минути. Аз съм много доволен от тех, но май не са за тебе. :nono:
Баце, защо не са за мен? Аз не държа да може да се ходи с тях, основно ги взимам с предназначение на шосейни шпайкове, плюс е ако може да щрапам с тях като спра да ям меденки, но не е задължително, даже никак. Няма да ходя на Кирков с автомати я. Затова и казах, че на Онтариото слагам комбиниран педал.

Мислиш, че няма номер ли? Споделяй, споделяй, искам всичко да знам :dontknow:

Епа, не си ли виждал как ходим, като слезнем от педалите? За каране са много удобни, поне на мен, но за ходене, забрави! Немам си идея дали има номера, щото аз съм 42, бате Любо май е 43. Относно номерата, се сещам още нещо. Като трегнах да ги купувам, пробвам ги при Митко (високия блок у Младост) и са ми перфетктни, направо се едно за мене са ги правили. Отивам у другия им магазин и просто за спорта пробвам същите обувки на същите чорапи, само половин час по-късно (уточнявам го, за да избегна забележки, че са ми се подули вените от горещото време) и същия номер са ми малки. Връщам се при Митко и пак пробвам, заспаха. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Съб Май 23, 2009 8:27 pm

Ми значи ще звъня за спорта, евентуално да разбера дали може да се появи голям номер, което между другото малко ме съмнява...

Бахти... някакси ми се иска да попадна в магазин, в който да има десетина модела, от които да има мой номер и аз да си избиирам ли избирам... що живеем в българия, и къв по дяволите е тоя номер 46... Чернобилска му работа, така е 86 набор... те и ушите са ми различни :bawling:
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Май 23, 2009 8:32 pm

marsa написа:Ми значи ще звъня за спорта, евентуално да разбера дали може да се появи голям номер, което между другото малко ме съмнява...

Бахти... някакси ми се иска да попадна в магазин, в който да има десетина модела, от които да има мой номер и аз да си избиирам ли избирам... що живеем в българия, и къв по дяволите е тоя номер 46... Чернобилска му работа, така е 86 набор... те и ушите са ми различни :bawling:

Не страдай, баце, пред нашия блок има един помияр, дето едното очо му е синьо, другото - жълто. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Съб Май 23, 2009 8:41 pm

DstupidBastarD написа:
marsa написа:Ми значи ще звъня за спорта, евентуално да разбера дали може да се появи голям номер, което между другото малко ме съмнява...

Не страдай, баце, пред нашия блок има един помияр, дето едното очо му е синьо, другото - жълто. :popcorn:
То тва е сексии :clap: познавам една такава девойка :evil:
Аватар
marsa

Мнениеот Synthesis » Нед Май 24, 2009 3:28 pm

Имам едни Exustar 46 номер. И са евтини.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот marsa » Нед Май 24, 2009 8:33 pm

Synthesis написа:Имам едни Exustar 46 номер. И са евтини.
Очакванията ми към теб са:
Да ме информираш за модел
Дефиниция на "евтини", най- добре с цитат на конкретната цена :popcorn:

Може на ЛС, след като се води търговия :nono:

От мен мое да се очаква: да скокна до Сандански, да си ги арешам, и евентуално да преспя на хотел, ако вземеме да пием някви приятелски бири.
Аватар
marsa

Мнениеот neo92 » Нед Май 24, 2009 10:15 pm

marsa написа:
Synthesis написа:Имам едни Exustar 46 номер. И са евтини.
Очакванията ми към теб са:
Да ме информираш за модел
Дефиниция на "евтини", най- добре с цитат на конкретната цена :popcorn:

Може на ЛС, след като се води търговия :nono:

От мен мое да се очаква: да скокна до Сандански, да си ги арешам, и евентуално да преспя на хотел, ако вземеме да пием някви приятелски бири.

Трее си земиш колеленцето :)
Аватар
neo92

Рейтинг: 893

Мнениеот Synthesis » Нед Май 24, 2009 10:19 pm

http://www.yessbikes.com/index.php?page ... &Itemid=53

Има и подходящи за тях педали:
http://www.yessbikes.com/index.php?opti ... &Itemid=53

Бирата е задължителна и едно каране ше напраиме даже. :beer:
Аватар
Synthesis

Мнениеот marsa » Нед Май 24, 2009 10:55 pm

Ами аз на първо време няма да карам с SL педали, за шосейката имам налични нещо като:
Изображение
не мога в момента да ти кажа точния модел, а за Онтариото нещо подобно:
Изображение

Идеята е, че на двете ще имам SPD машинка, но като гледам тези обувки са комбинирани, което е най- добре за мен.

Баце, прати ми най- добре телефона си на ЛС, ще ти се обадя предварително, но ми намери евтино място за спане, или в краен случай може да се прибирам с рейс. Идеята е да ти гостувам след 4-5 дни някъде, тамън ще се разходя :^: Дано станат тези обуща, че нещо доста ме привличат.
Аватар
marsa

Мнениеот neo92 » Нед Май 24, 2009 11:05 pm

Конкретизирай кво имаш предвид под евтин хотел (колко пари), шото тука в Сандански целата работа с хотелите малко се усложни, сам ли ше идваш и пр.
Аватар
neo92

Мнениеот marsa » Нед Май 24, 2009 11:11 pm

Ако някой от останалите иска да се разходи е добре дошъл, но силно се съмнявам. Евтин означава възможно най- евтин. Примерно ако има хора, които дават стаи под наем... все пак пристигам потен и уморен, къпя се, спя като бебе и се измитам, не ми трявбат 4 звезди :idea:
Аватар
marsa

Мнениеот neo92 » Нед Май 24, 2009 11:20 pm

Е па стаи се намират , има доста аз познавам 1-2 такива човека. Казваш дата , ше питам на няколко места като пари как е , естествено и като условия и така ... :)
Аватар
neo92

Мнениеот Synthesis » Вто Май 26, 2009 5:13 am

Баце Marsa, ти четеш ли си личните?
Аватар
Synthesis

Мнениеот marsa » Вто Май 26, 2009 7:49 am

Synthesis написа:Баце Marsa, ти четеш ли си личните?
Баце, сега ще ти отговоря там :peace:
Аватар
marsa

Мнениеот marsa » Сря Май 27, 2009 9:51 am

Вече може да се каже, че съм горд собственик:

Изображение

Остават парчетата само :^:

Запознахме се и с бате Жоро (Synthesis), офицЯлно искам да му благодаря, май ми направи и намаление даже :popcorn: Кой кат' мене :wavey:
Аватар
marsa

Мнениеот Synthesis » Пет Май 29, 2009 8:19 am

Купувам: Колче, 27,2мм, >35см, brake booster

Баце, имал съм такова колче: http://www.yessbikes.com/index.php?page ... &Itemid=53
Аватар
Synthesis

Мнениеот marsa » Пет Май 29, 2009 8:45 am

Synthesis написа:
Купувам: Колче, 27,2мм, >35см, brake booster

Баце, имал съм такова колче: http://www.yessbikes.com/index.php?page ... &Itemid=53
Баце, това май е 35см, и ако не се лъжа във веломяния ми го предложиха за 22лв, твойто колко е дълго?

едит: а, то ши пише 350мм... Ми ако има налично може да ти стана редовен клиент :^: Ама все още се колебая дали да не поръчам от чейнреакшън 40см някакво...
Аватар
marsa

Мнениеот Synthesis » Пет Май 29, 2009 4:04 pm

Аз ако го немах, немаше да кажа че го имам. Иначе и аз поръчвам от чейнриакшън, така че може да се комбинират поръчките за по евтина или безплатна доставка.
Аватар
Synthesis

Мнениеот Ozzie » Пет Май 29, 2009 5:15 pm

Да ви помоля търговийката и разговорите да си връткате я на лични, я по някакъв друг начин? Ммм?
Все пак форума не е чат!
:agree:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот marsa » Пет Май 29, 2009 5:17 pm

Ozzie написа:Да ви помоля търговийката и разговорите да си връткате я на лични, я по някакъв друг начин? Ммм?
Все пак форума не е чат!
:agree:
ОК, то и темата вече няма стойност като такава, така че май може да я затриеш дори.
Аватар
marsa

Назад към Други видове колоездене