marsa написа:Много благодаря, още утре ще ходя на място да гледам, разбира се. Интересно наистина дали ще си намеря модел, на който зад плаката се поставя леща с диоптер, надявам се да не ме гледат като извънземно.
Grash написа:Аз наскоро си взех Shimano PRO Mach 2 и съм много доволен. Мисля че тези по-евтините Pro Boost нямат истинска UV защита...
did написа:Grash написа:Аз наскоро си взех Shimano PRO Mach 2 и съм много доволен. Мисля че тези по-евтините Pro Boost нямат истинска UV защита...
Всички ИСТИНСКИ поликарбонатни "стъкла" имат точно 100% UV защита. Разрови се в нета. Вече правенето на такива плаки нито е скъпо, нито е сложно. Беше скъпо и сложно преди 4-5 години, когато заменяха истинските чисти поликарбонати с други полимери за икономия. Сега е толкова евтино да правиш истински очила, че едва ли някоя фирма с добро име ще пусне очила, които не са 100% защитени срущо UV и всякакви други вредности.
Сега критериите са как виждаш, как изглеждаш, дали има контраст, дали рамката е здрава, дали пасва на каската ти... Такива неща.
UV защитата е толкова евтина, че и китайските очила за по 5 лева НАИСТИНА я имат поне до 95%. Мерил съм го лично!
marsa написа:С кеф бих фърлил пачка за очила, но бюджета ми е 50лв за обикновени очила, или 150 за очила с диоптер. ...
Олеомак написа:Отиваш до някой магазин "Мосю Бриколаж" и оттам само срещу 10 лв... Пълна UV-защита.
Напротив, девойче, последно време изработката на UV защитата не е толкова скъпо начинание. Обоснови се с факти и резултати от тестове.Quiz написа:Олеомак написа:Отиваш до някой магазин "Мосю Бриколаж" и оттам само срещу 10 лв... Пълна UV-защита.
![]()
Такова твърдение, само по себе си, е АБСУРДНО!
Ivan_NL написа:...
Ако нямаш големи възможности можеш да пробваш с нормалните ти очила , но се продават удължители за дръжките. Едни гумички които ти които застават като куки зад ушите ти и очилата ти стават спортни - няма да ти падат , свличат и да е нужно постоянно да си ги побутваш нагоре. Аз карах по този начин години без всякакъв проблем. Самите гумички се продават в оптичните магазини и са евтини - мойте ги купих ако енсе къжа за около €4.
...
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта