Проблемна ли е подобна вътрешна гума?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Проблемна ли е подобна вътрешна гума?

Мнениеот TREK_fan » Сря Сеп 02, 2009 11:10 am

Искам просто да разбера дали някой от вас съфорумци се е сблъсквал с подобно нещо като това тук http://picasaweb.google.com/gorgeous.nikolay/Miscellaneous?authkey=Gv1sRgCIHm9ePow5KxxAE#5376792190538082770.След карането на 29.08 в Старозагорско гумата ми си беше ОК,не беше паднало налягането.След около три часа гумата вече беше напълно спаднала и затова искам да питам дали тази неестествена форма на вътрешната гума има пръст в това пълно спадане на гумата?
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Re: Проблемна ли е подобна вътрешна гума?

Мнениеот brumbar » Сря Сеп 02, 2009 1:04 pm

Да не те притеснява формата на гумата. Няма нищо общо с това че спада. Търси дупка или провери винтила дали не издиша от там. Взимаш леген с вода, топкаш напомпаната гума в легена и от където излизат "бълбукчета" , мехурчета там ще да е проблема.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ivan_NL » Сря Сеп 02, 2009 1:25 pm

Тая форма съм я виждал често при туристиеските колела при евтинджоси гуми, но не е проблема в нея. Търси малка но "качествена" дупка.
Упс - Васко ти е отговорил вече
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Мнениеот marsa » Сря Сеп 02, 2009 11:11 pm

Колкото до формата, изглежда гумата е некачествена и част от нея е с по- дебели стени, това на теория не е проблем, в качеството на балон за въздух, но вероятно тежи повече в тази част. Прецени дали няма биене. За изпускането са ти обяснили.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот stilo » Чет Сеп 03, 2009 9:57 am

пробвай с друга гума :eyebrow:
Аватар
stilo

Мнениеот TREK_fan » Чет Сеп 03, 2009 10:24 am

stilo написа:пробвай с друга гума :eyebrow:

Mи тя тая е Maxxis,0.45mm дебелина.Май трябва да се сдобия я с Мишлен,я с Континентал,я с каквото и да е,но да е качествено,надеждно :idea: :beer:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Сеп 03, 2009 10:26 am

TREK_fan написа:
stilo написа:пробвай с друга гума :eyebrow:

Mи тя тая е Maxxis,0.45mm дебелина.Май трябва да се сдобия я с Мишлен,я с Континентал,я с каквото и да е,но да е качествено,надеждно

Аз съм голем фен на Континентал-ките, но требва да те уверим, че такива балони прават поне 66,66(6)% от тех. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот TREK_fan » Чет Сеп 03, 2009 11:05 am

Намерих дупката.Баси мънзърката дупчица,брех.Та и в друга една Maxxis също толкова голема дупчица има.а аз да си мисля за огромните балони на гумата :lol: :crap:
Аватар
TREK_fan

Мнениеот stilo » Чет Сеп 03, 2009 11:13 am

пропуснал си им рекламата
"За да оставите диря, ползвайте презервативите Maxxis."
Аватар
stilo

Мнениеот jd » Чет Сеп 03, 2009 2:42 pm

Какво толкова ревете от Maxxis?
Аз карам вече 6 месеца с Maxxis Freeride вътрешни гуми и веднъж не съм имал проблем/пукане. Просто хубавата/скъпа гума, без значение от марката, си е хубава гума ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 03, 2009 3:12 pm

jd написа:Какво толкова ревете от Maxxis?
Аз карам вече 6 месеца с Maxxis Freeride вътрешни гуми и веднъж не съм имал проблем/пукане. Просто хубавата/скъпа гума, без значение от марката, си е хубава гума ;)

Да попитам.Всички хубави гуми ли са скъпи?Или кой са хубавите гуми.Защото аз когато карам с клинчар капли/тези, който имат вътрешни гуми/карам с някакви китайски и не помня от кога не съм пукал гума.Сигурно тази година или последните 10 000км. не съм пукал гума.Виж една от табуларните/дето са без вътрешни/ ми гуми се закъса нещо борда още на 2000 км. и е смених веднага.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Чет Сеп 03, 2009 3:49 pm

Мен лично, CST-тата не ми харесват... струват ми се много дебели и след известно време се втвърдяват и стават все едно пластмасови... Schwalbe или Continental са идеални... за Maxxis не знам, защото досега не съм ползвал.
Изображение
Аватар
Grash

Назад към Други видове колоездене