Писта

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Писта

Мнениеот aspelozen » Пон Яну 18, 2010 1:02 pm

Споделете вашето мнение за състезанията на писта.Знам,че много от вас не изпуска състезания ката Джирото и Тура,а пистови рядко дават.Според мен повечето от дисциплините на писта са много динамични и интересни,но почти никой не ги коментира.Дали на мене просто ми е по интересно щото съм го видял отвътре или има и такива,които не са виждали пистата и пак им е интересно?И не ,че много го карам,но част от пистата съм си я паркирал до спалнята да ми радва очите
PICT0064 [].JPG
aspelozen

Рейтинг: 1254

Re: Писта

Мнениеот veskoz » Пон Яну 18, 2010 1:53 pm

Здравей, мисля че тук http://koloezdene.com/forum/ колегите ще ти отговорят по-компетентно. :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Рейтинг: 2000

Мнениеот aspelozen » Пон Яну 18, 2010 3:25 pm

Разбрах за новия форум и мисля да се регистрирам,но първо трябва да си събера мислите и като имам какво важно и смислено да кажа тогава ще пиша.А сега конкретно ми е интересно мнението на хора,които нямат общо със състезателното шосийно,още по-малко пистово колоездене.Просто питам дали са им интересни състезанията.
aspelozen

Мнениеот Grash » Пон Яну 18, 2010 3:45 pm

Аз лично не виждам нищо интересно в обикалянето в кръг :dontknow: И като цяло за мен колоезденето има смисъл, като си навън сред природа, преодоляваш дистанции, преминаваш месности, изкачваш планини и тн... С други думи аз съм си спор(т)ен вело турист и това е. А интерес е трудно да има у нас, тъй като нямаме един читав колодрум, а само с гледане на телевизия интерес трудно се гради.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот aspelozen » Пон Яну 18, 2010 5:00 pm

Grash,не си ме разбрал.Нямам предвид нашето колоездене.Предполагам гледаш Тура не да видиш дали са интересни камъните на Турмале,а дали Контадор ще ги набие с вързана лява ръка за десния крак или ще ги развърже и тогава ще ги бие.Просто дали ви е интересно примерно Крис Хой как ги мачка в бързината или на задмоторното.
aspelozen

Мнениеот marsa » Пон Яну 18, 2010 10:05 pm

Аз Тур-а не го гледам, гледал съм по петнайсетина минути на пресекулки няколко пъти, но не ми е цел да ги следя про-тата. Предпочитам да карам и никога няма да се прибера в еди-колко-си за да гледам тура. Пистата си е още един вид колоездене, бил той и малко по- еднообразен, се явява като нещо различно за мен и ако имам възможност с удоволствие бих опитал как се го усетя.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот did » Пон Яну 18, 2010 10:15 pm

Пистовото каране е най-чисто спортно насоченото колоездене. Във всички спортове си има правило - колкото по-малко дълги и скучни тренировки и повече атрактивност има в една дисциплина, толкова повече тя се гледа. Няма по-добри и по-лоши стилове. Едните изискват продължително аеробно натоварване и малко техника, другите изискват мнооооого техника, баланс, сила и бързо мислене. Има и такива, които са по средата.

При колоезденетето, пистовите дисциплини са най-неатрактивните, освен за хора, които някога сами са опитвали това каране. След тях идва шосейното колоездене, XC, маратони, DH и FR... Последните се гледат и от хора, които никога не са ги пробвали, понеже физическото натоварване не може да се сподели по телевизията, но адреналинът - може.

Има си хора за всичко, но за дисциплини, които се основават на борба със собствената физиология, публиката винаги е малко. Там имаосновно борба със себе си, която не се вижда по телевизията и се усеща само от "просветени".
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот jimikukuruku » Пон Яну 18, 2010 11:31 pm

Без да съм фанатик на някой определен стил, мен много са ме кефели някои пистови състезания, които съм гледал по телевизията. Разбира се, качествени такива у нас няма и не знам дали скоро ще има. Но лично на мен много ми харесва да гледам класни състезания на бързина чрез отстраняване. Не знам кога преди много години за пръв път гледах, може би беше на някоя олимпиада. Въпреки че разстоянието е кратко, тази дисциплина изисква от колоездачите правилна стратегия и тактика, железни нерви и върховна физическа подготовка. Мен страшно ми хареса гледката примерно как някой дребосък атакува в последните 10м и изпреварва с една спица преднина някой гигант с огромни мускули. Освен това хубавият колодрум дава идеални условия и класирането зависи повече от качествата на състезателите, отколкото от някакви случайни фактори. Това ми изглежда по-честно.
Иначе Тура си ме кефи здраво също и си го гледам при възможност.
jimikukuruku

Рейтинг: 1220

Мнениеот BluE_Magic » Сря Яну 20, 2010 9:34 pm

Скоро ще има колодрум сега в момента има силни състезатели на писта в Бг просто вие не ги знаете и сега няма пари да се ходи на световни и там другите първенства ,но като стане колодрума ще видите че нещата в този вид колоездене ще се оправят аз лично никога не съм карал на писта не съм и гледал пистово състезание на живо но са ми много интересни всичките дисциплини а също да ви кажа писта не се тренира само на пистата тренира се и на шосето и във фитнеса абе яко си е :peace: :wavey:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот stilo » Сря Яну 20, 2010 10:01 pm

Блу-маджик, абе не виждаш ли хората от едно скокче в парка какво шоу правят, ти тук колодрум за милиони ще ми чакаш...за да видиме "майсторите на педалите" :D
Аватар
stilo

Мнениеот aspelozen » Сря Яну 20, 2010 10:31 pm

По отношение на шоуто за повечето дисциплини съм съгласен с did.Възможно е и цяла гдина да въртиш упорито,цяло ТКЗС да работи за тебе да ти отгледа качествен зоб,а в резултат гледаш един с колело прави три или четири обиколки и се бори за секунда или части от нея.Обаче Blue Magic направо ме учуди.Та ти си си вече профи,а още не са те качвали на писта?Удивен съм,удивен.Що за тренировки правите младежта?Барем за обща култура да ви бяха завели някъде да ви пуснат да видите какво е.Надявам се ,че когато ви направят колодрума да усетиш,особено ако има на издръжливостта 20 души да ви съберат да видиш какво е яко.А па вие сигурно и пистови колела да нямате.Аз разбрах от Дженко,че в София останали само две на НСА то.е*ати резила.
aspelozen

Мнениеот mitk_ » Чет Яну 21, 2010 11:02 am

Аз съм гледал само клипчета на колодруми.
Колодрума за мен е по честния стил няма тегличи пред теб има номера между хората но по-малко,
mitk_

Рейтинг: 1210

Мнениеот tanya » Чет Яну 21, 2010 12:08 pm

Аз съм гледала някои състезания на писта, когато има Олимпийски игри или Световно първенство.
На мен определено ми е интересно. Особено онова където са двама в отбор, май Американско преследване беше или Медисън ли. Ама и тия едни имена имат на дисциплините...
Та гледах на Световното в Манчестър, как Брадли Уигинс и Кавендиш в отбор накъсаха останалите. Доста тактика имаше в него бягане. Според мен в повечето дисциплини на пистата, освен сила, голяма роля отново играят психиката и опита на състезателя/ите. А правилно избраната тактика може да донесе успех.
Интересно си е. Мен ми са интересни и състезанията по лека атлетика, а там също някакви обикалят като ненормални пистата. Ако аз трябва да го правя, ще ми е скучно, но когато имам възможност обичам да гледам големи първенства.
И шосейно колоездене гледам, стига да имам възможност, пак ми е интересно. Няма да си прекъсна някое мое каране, за да се прибера специално да гледам, но ако съм вкъщи, защо не.
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот retrobike » Чет Яну 21, 2010 5:47 pm

aspelozen написа:Споделете вашето мнение за състезанията на писта.Знам,че много от вас не изпуска състезания ката Джирото и Тура,а пистови рядко дават.Според мен повечето от дисциплините на писта са много динамични и интересни,но почти никой не ги коментира.Дали на мене просто ми е по интересно щото съм го видял отвътре или има и такива,които не са виждали пистата и пак им е интересно?И не ,че много го карам,но част от пистата съм си я паркирал до спалнята да ми радва очите
PICT0064 [].JPG

Това твое колело ли е?Ако да, можеш ли да дадеш малко повече снимки.
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот BluE_Magic » Чет Яну 21, 2010 9:03 pm

Аз нямам още 2 години на шосеика а и малко ме е страх ама със сигурност ще карам на писта да си подобря техниката апък и зимата като има снег :agree: :peace:
Аватар
BluE_Magic

Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот aspelozen » Чет Яну 21, 2010 10:52 pm

Когато бях юноши младша,старшата ходиха на европийско ивзеха някви медали и като награда се прибраха с по едно ново Чинели.Ей ,хора,вервайте ми години не съм спал спокойно докато не се сдобих и аз с лично такова .Колелото е много качествено и всички детайли са му издокарани перфектно както се полагаше едно време.Но е адски нефотогенично,не че и аз съм някакъф фотограф.Ще се пробвам да му направя още снимки,дано излезе нещо.Сега ме е яд,обаче,че си дадо и другото,заклевам се вече да не продавам никое,ако ще и 20 да ги събера.Blue Magic,кураж,недей да се плашиш,не може да си по страхлив от мене.Когато започнах,още на първата седмица бате Кольо каза че от мене шосеец няма да стане.Тогава не разбрах,но после ми стана ясно,че щото съм як като бизон,и като реши по някое време ме качи на пистата.А мене по принцип си имам някакъв ужас от високото и като го видях оня ми ти вираж си викам няма да се качвам,до тука бях с колоезденето.Обаче после доста кожа оставих по виражите и трябва да ти кажа,че е много готино.Дано ви го направят дървен колодрума и да ме поканиш някой ден да те гледам на състезание.Ти щом си шосеец сигурна ще си от тия дето ще си вади душичката на издръжливостта
aspelozen

Мнениеот BluE_Magic » Съб Яну 23, 2010 9:09 pm

Е как няма да те поканя ако не мен поне да гледаме я Европеиско я Световно :D
Аватар
BluE_Magic

Назад към Други видове колоездене