Съвет за градски байк

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Съвет за градски байк

Мнениеот dabich » Съб Апр 09, 2011 8:32 pm

Здравейте, като всеки новак имам въпроси ето един, набелязал съм си едно колело (страшно много ми харесва визуално) http://cgi.ebay.de/NEU-RUHRWERK-Herren- ... 3366b93cc1 , което ще използвам за возене из града и разходки с малкия. Добър вариант ли е, смисъл за парите си и монтажите ( от които не разбирам хич ) с които е глобено, или по добре примерно от БГ един DRAG MARATHON примерно? Честно да си кажа предпочитам 2-ра ръка, но като гледам каква скраб се продава масово направо се отчайвам.
dabich

Рейтинг: 1210

Re: Съвет за градски байк

Мнениеот dabich » Съб Апр 09, 2011 10:54 pm

П.П. Съжелявам ако темата не е на правилното место.
dabich

Мнениеот dabich » Вто Апр 12, 2011 8:44 pm

:praying:
dabich

Мнениеот yahoo555 » Сря Апр 13, 2011 8:45 am

Здравей,
Значи искам да те предупредя че този форум е за маунтин bike и никoй няма да ти даде съвет за такъв тип колело, но гледай пазара на форума, защото в него понякога пускат оферти и за такива велосипеди в прилично състояние!
yahoo555

Рейтинг: 1170

Мнениеот si-fi*LISKO » Сря Апр 13, 2011 11:52 am

Здравей! Какво искаш от това колело? Защо си се насочил към 28" гуми? Написал си, че ще се кара по малко в парка. Това означава, че спокойно можеш да минеш с нещо от 300 - 400лв (да не кажа и по-малко), защото нито ти, нито колелото ще се натоварвате особено.
Ако искаш да дадеш 350 евро за красиво колело и това ти харесва, взимай го. Монтажът е Аcera и отговаря на нуждите на едно парково колело. Друг е въпроса, че колелата с такъв монтаж в България струват толкова, но в лева. Велосипеда има някои екстри, неприсъщи на споменатите БГ аналози. Рамката е алуминиева, размер 53см, това както и 28"те гуми предполагат, да си висок ПОНЕ 180см (а за да ти е наистина удобно, поне 185см). Предното колело е с динамо-главина, което го прави доста тежко, но е удобно при каране вечер. Няма да мислиш за фарове, батерии и т.н. Ще получиш и багажник, калници и звънец (дрънчащ на всяка неравност). Трябват ли ти или ще караш на сухо, светло и без голям багаж? Като цяло колелото изглежда много тежко (около 20кг на око). В парка можеш да караш и планинско колело за около 500лв, купено от тук, тежащо около 14кг и с малко по-добър монтаж и амортисьор . То може да не е "така красиво" и ако искаш калници, фар, багажник ще трябва да ги купиш отделно. Ще можеш обаче, да избереш рамка с подходящ за твоя ръст размер! А ако някой ден решиш да се разходиш в близката гора, велосипеда няма да те спре!
Щом не разбираш, не се занимавай с употребявани. :agree:
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот dabich » Сря Апр 13, 2011 9:47 pm

Първо мерси за отговорите.

Не се бях замислял за това, че е строго профилиран форума, но пък гледам има и сити байкове и шосета и БМХ.

Значи честно казано, просто това колело ми хареса като визия (понеже видях такова употребвано) и понеже не разбирам (от монтажи и т.н), както споменах по - горе исках да получа някакво експертно мнение. Което в голяма част ми промени мнението за такъв вид колело
В парка можеш да караш и планинско колело за около 500лв, купено от тук, тежащо около 14кг и с малко по-добър монтаж и амортисьор . То може да не е "така красиво" и ако искаш калници, фар, багажник ще трябва да ги купиш отделно. Ще можеш обаче, да избереш рамка с подходящ за твоя ръст размер! А ако някой ден решиш да се разходиш в близката гора, велосипеда няма да те спре!

Това е доста вярно, но пък ми казваха, че варянт 2-ра ръка от западна европа може да е доста по - качествено от чисто ново купено от БГ, но говорим за еднаква сума примерно 200-350 лв. Сега като се загледах видях евтините класове на Скот, Драг и Ралич който ми харесват също визуално, така че може и на там да се насоча.
Още един път мерси, и ако имате други полезни съвети давайте.

П.П. Оглеждам и по борсата може да изпадне нещо.
dabich

Re: Съвет за MTB

Мнениеот dabich » Чет Апр 14, 2011 6:02 pm

Май така трябва да се казва вече темата.
Какъв е най удачния вариянт в моя случай?
dabich

Мнениеот vla40 » Чет Апр 14, 2011 10:08 pm

1 apolon мисля че ще ти е добре. :beer:
Аватар
vla40

Рейтинг: 1394

Мнениеот emoonthemove » Пет Апр 15, 2011 7:37 pm

Не само според мен, между многото неща, които човек избира с очите си, се нарежда и велосипедът. Удоволствието да разполагаш с уред, подпрян на някоя стена и чакащ да бъде подкаран, който изглежда добре и вибрира на твоята честота, е голямо. Може би човек търси себе си, правейки избора си, изобщо нещо, което да му опонира и да му дава хармония, а не да му противоречи.

Казвам последното, защото сегиз-тогиз съм си купувал неща, които са ми били нужни, но не са били онези, които съм желал искрено. Колкото и да са били добри, ако не са онова, което съм искал по начало, съм изпитвал неприязън и леко огорчение, всеки път, когато погледът ми се е спирал върху тях.

Що се касае до велосипедите, исках бял велосипед на конкретна марка с твърдо окачване и го получих - нищо друго тогава, а и сега, нямаше да ми свърши работа. Сега и докато го имам ще знам, че имам онова, което съм искал по начало.

Затова, купи си този чаровник и не обръщай внимание на монтажи, окомплектовки и тегла. Не вярвам някога да си кажеш "Ех, ще ми се предната ми главина да тежеше с 200 грама по-малко!"... Аз лично много харесвам рамката, семплостта на формите му и графиките по него, фарчето, седалката и ръкохватките също играят в един отбор. Багажникът е готин. Цялото колелце има определено мъжко излъчване и не прилича на дакел като това http://www.metaefficient.com/wp-content/uploads/polaris-iq-womens-cruiser-bike.jpg, например. Може ли, според теб, тази "буца" - http://www.niko-bikes.com/eshop/images/sprint_apolon.jpg - да му стъпи?

А ако просто питаш, за да получиш одобрителни мнения като предварително вече си решил, брой ме ;)
Аватар
emoonthemove

Рейтинг: 1911

Мнениеот dabich » Пет Апр 15, 2011 9:32 pm

Не само според мен, между многото неща, които човек избира с очите си, се нарежда и велосипедът. Удоволствието да разполагаш с уред, подпрян на някоя стена и чакащ да бъде подкаран, който изглежда добре и вибрира на твоята честота, е голямо. Може би човек търси себе си, правейки избора си, изобщо нещо, което да му опонира и да му дава хармония, а не да му противоречи.
Важи в пълна сила и за мен.
Казвам последното, защото сегиз-тогиз съм си купувал неща, които са ми били нужни, но не са били онези, които съм желал искрено. Колкото и да са били добри, ако не са онова, което съм искал по начало, съм изпитвал неприязън и леко огорчение, всеки път, когато погледът ми се е спирал върху тях.
Така е ама понякога тези неща, които толкова искаме в крайна сметка не носят пълно удовлетворение или са въобще непотребни илии непрактични.
Затова, купи си този чаровник и не обръщай внимание на монтажи, окомплектовки и тегла. Не вярвам някога да си кажеш "Ех, ще ми се предната ми главина да тежеше с 200 грама по-малко!"... Аз лично много харесвам рамката, семплостта на формите му и графиките по него, фарчето, седалката и ръкохватките също играят в един отбор. Багажникът е готин. Цялото колелце има определено мъжко излъчване и не прилича на дакел като това http://www.metaefficient.com/wp-content ... r-bike.jpg, например. Може ли, според теб, тази "буца" - http://www.niko-bikes.com/eshop/images/ ... apolon.jpg - да му стъпи?

Може би не е лош байка, но колега по горе ме подсети, че ходим на палатки а там градското колело е нерентабилно. За красив, красив е, но аз не бих го карал в точно тои вид, бих махнал багажника, а кормилото бих сменил. И според мен рамката е в основата на красотата му. Аз харесвам и МТБ-та така че може да направя и двойма покупка, но за сега май първо МТБ и ще продължавам да се ослушвам за градското.

Нищо не споменахте за посочените по горе от мен марки МТБ.

П.П. Багодаря за съветите и подкрепата.
dabich

Назад към Други видове колоездене