Въпрос за шосейка

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Въпрос за шосейка

Мнениеот piksun » Съб Авг 06, 2011 1:52 pm

Здравейте решил съм да си купувам шосеен велосипед разполагам с 1000 лв.От 7 години карам колело имах планинскао 6 години ,сега имам туристическо велосипедче,,хибридно с което си карам в града'' висок съм 175 и тежа 85 кг.Искам велосипед за дълги преходи да е бърз и лек бях се спрял на Блейд пуснах тука тема ,но колегите взеха да спорят за дължината на курбелите и много яснота не получих за самия велосипед.И така запален съм, сравнително добре съм физически,,с туристическото навъртам 50-70 км спокойно на ден'' искам да си купя нова шосейка на която да мога да обновявам частите
piksun

Рейтинг: 1200

Re: Въпрос за шосейка

Мнениеот Шлек_народен » Съб Авг 06, 2011 2:52 pm

piksun написа:пуснах тука тема ,но колегите взеха да спорят за дължината на курбелите и много яснота не получих за самия велосипед.

Кой велосипед? Питаше за 4 различни и ти се каза, че почти няма разлика!Който и да вземеш става за това което питаше.
Но сега си писал че си 175/85 и избора според мен е "Мастер"-а, или "Блейд"-а със компакт курбели -50/34. Изобщо се ориентирай към 50/34, със 52/39 ще се озориш по баирите.Не се обиждай, но за 52/39 трябва да си 175/65 ! Размера според мен е 54 см. Може и 56 ама ми се струва голяма,Аз съм 183 и карам 56.Дори, ако се сгъваш повече в кръста и 52 см става.Пробвай на място и прецени!Нормално кормилото трябва да е 5-10 см под нивото на седалката(ако си сътезател може и повече )Как се определя височина на седалка предполагам знаеш!
piksun написа:Искам велосипед за дълги преходи да е бърз и лек бях се спрял на Блейд

Е лек няма да е -10 кила и кусур не спада към леките .И колкото и да сменяш части, повече от
0.5-1 кг няма да смъкнеш ,поне за нормални суми.
Значи говорим за шосейни велосипеди ,оня със правото кормило въобще не влиза в тая графа.
Дано съм ти бил полезен!
Шлек_народен

Рейтинг: 1518

Re: Въпрос за шосейка

Мнениеот aspelozen » Нед Авг 07, 2011 7:23 pm

Какъвто и шосеен велосипед да вземеш ще е бърз само ако натискаш здравата,иначе няма как.Щом си се спрял на Драг и даваш докъм хилядарка вземи Мастъра с Кампаньоло.Долните класове на кампаньоло са в пъти по-къдърни от долните на Шимано.
aspelozen

Рейтинг: 1254

Назад към Други видове колоездене