piksun написа:пуснах тука тема ,но колегите взеха да спорят за дължината на курбелите и много яснота не получих за самия велосипед.
Кой велосипед? Питаше за 4 различни и ти се каза, че почти няма разлика!Който и да вземеш става за това което питаше.
Но сега си писал че си 175/85 и избора според мен е "Мастер"-а, или "Блейд"-а със компакт курбели -50/34. Изобщо се ориентирай към 50/34, със 52/39 ще се озориш по баирите.Не се обиждай, но за 52/39 трябва да си 175/65 ! Размера според мен е 54 см. Може и 56 ама ми се струва голяма,Аз съм 183 и карам 56.Дори, ако се сгъваш повече в кръста и 52 см става.Пробвай на място и прецени!Нормално кормилото трябва да е 5-10 см под нивото на седалката(ако си сътезател може и повече )Как се определя височина на седалка предполагам знаеш!
piksun написа:Искам велосипед за дълги преходи да е бърз и лек бях се спрял на Блейд
Е лек няма да е -10 кила и кусур не спада към леките .И колкото и да сменяш части, повече от
0.5-1 кг няма да смъкнеш ,поне за нормални суми.
Значи говорим за шосейни велосипеди ,оня със правото кормило въобще не влиза в тая графа.
Дано съм ти бил полезен!