FIXIE

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: FIXIE

Мнениеот NiggaStoleMyBike » Съб Авг 14, 2010 8:33 pm

Е надолу по баирите мисля по-късно да се пробвам, в началото само на равно :)
На женският пазар има невероятни идиоти! Не се шегувам просто изобщо не са в час! Да се надявам в понеделник да си удържи на думата един, щото иначе ще полудея да се разправям с тях...
Бръм, бръм, бррръм!
Аватар
NiggaStoleMyBike

Рейтинг: 1205

Мнениеот Sucker » Съб Авг 14, 2010 8:38 pm

и като си си наумил fixie поне си сложи 1 спирачка (предна) :beer: е ако си вземеш точно трак рамка едва ли ще има място каде да ги сложиш тез спирачки :beer:
Sucker

Рейтинг: 1087

Мнениеот NiggaStoleMyBike » Съб Авг 14, 2010 10:45 pm

Е айде де, колко баира ще изкачвам :D Ако не намеря перфектна рамка, ще сложа спирачка, ама иначе не мисля...
Бръм, бръм, бррръм!
Аватар
NiggaStoleMyBike

Рейтинг: 1205

Мнениеот Sucker » Нед Авг 15, 2010 5:46 pm

Главата си е твоя, ако искпуше педали :rofl:
Sucker

Рейтинг: 1087

Мнениеот windv » Сря Ное 30, 2011 12:35 am

Няколко човека до тук споменаха, че с fixie се натоварват хубавичко краката. Това се случва само защото скоростта е само една или защото постоянно се върти. При само single speed колело ефекта същия ли ще е като натоварване или там възмомжността да спреш да въртиш променя нещата?
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот retrobike » Пон Юли 30, 2012 3:44 pm

windv написа:Няколко човека до тук споменаха, че с fixie се натоварват хубавичко краката. Това се случва само защото скоростта е само една или защото постоянно се върти. При само single speed колело ефекта същия ли ще е като натоварване или там възмомжността да спреш да въртиш променя нещата?

При фиксито натоварването идва не само от това че постоянно въртиш ама и от това че когато намаляш скороста трябва да си стегнеш краката на максимум защото сцеплението на гумата с пътя и скороста са много по силни от натиска който прилагаш. На старт също натоварваш мн защото ако искаш лесен старт тва означава че няма да достигаш голяма скорост заради предавките.

Когато създадох тази тема нямах представа за кво става въпрос. Сега имам 3 фиксита и 2 сингалара и аз определено подкрепям фиксито ,но само ако знаеш как да го караш. Иначе може да си айляк с сингъла.
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот OGN » Пет Авг 10, 2012 9:12 am

С подобно колело не се натоварват повече краката отколкото с всяко друго. Смисълът е другаде- да се научиш да въртиш бързо и плавно.
OGN

Рейтинг: 1200

Мнениеот cimentarow » Чет Яну 10, 2013 12:50 pm

Здравейте, нов съм във вашия форум и реших да не отварям нова тема, а направо да питам тук дали някой знае откъде мога да си намеря пистова рамка?
cimentarow

Мнениеот si-fi*LISKO » Чет Яну 10, 2013 1:33 pm

http://lowbicycles.com/Low_Bicycles/order.html :dontknow:
Казват, хубави били.
92% истина...
Аватар
si-fi*LISKO

Рейтинг: 1272

Мнениеот cimentarow » Чет Яну 10, 2013 1:56 pm

Със сигурност, но мен ми трябва нещо по vintage, за всекидневна употреба или поне не толкова скъпо, едва ли ще имам шанса да го карам често на писта. :)
cimentarow

Мнениеот TiratroN » Пон Апр 15, 2013 8:47 pm

Пичове, гледам тая тема че е точно по въпроса ми и да не отварям нова...
Тия дни ми попаднаха някакви клипове в интернет където едни колоездачи дрифтят с велосипедите си които са Fixie. Чудя се защо само с такива изпълняват дрифтове? Не може ли с обикновен велосипед? Примерно като си със хидравлични спирачки не е проблем блокирането на задната гума. Би трябвало да се получи.
А иначе що се отнася до Track stand с тия фиксита си е направо детска игра. Щом аз с моето колело MTB стоя на място без проблеми, с фиксито ще може да се стои даже по наклон надолу . А с моето в наклона е голяма мизерия- липсва ми движението назад :)
TiratroN

Рейтинг: 1225

Предишна

Назад към Други видове колоездене