Покупка или сглобяване на електровелосипед - въпроси

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Покупка или сглобяване на електровелосипед - въпроси

Мнениеот AleX93 » Вто Май 14, 2013 7:01 pm

Здравейте, дойде сезона и се замислих отново...
Имах много доволно колело, но една кола ме отнесе челно с 40км/х и беше тоталка...
Сега уча в София и по тези жеги става малко неприятно в автобусите.
Имам няколко въпроса относно електровелосипедите и ще разкажа какво точно искам и моля за съвет от човек който е доста наясно с тях!
Тъй като нямам време да чета и сравнявам електромотори и всички други джаджи към тях, ще помоля някой който го е правил да ми даде добър съвет и да видя каква цена ще ми стъпи желанието.

Маршрутът ми е около 8 км в едната посока тоест 16 км ежедневно, само до университета, ако реша да мръдна малко напред назад нека го сложим 20км и впредвид акумулаторната батерия да не намаля мощността на моторите към края предполагам трябва сглобката да е предназначена до към 30 км пробег!
Този пробег ще е ако се кара само на мотор ли?
Преди карах много и съм свикнал и без мотор с нормално колело 450 - 500 лв 21 скорости минавах максимум 40 км на ден абе бях си на поне 6 - 8 км на ден ако пошетвам натук натам!
нямам проблем да въртя и педалите, просто искам да развивам значително по-голяма скорост по-лесно и все пак + педалите да я поддържам по-добре!
Аз пак ще си въртя но да е по-леко преди редовно си се движех по екстремно с по 50 - 60 км/х по лек наклон да не въртя чак толкова много и така.
Та сега искам нещо мощно по всяка вероятност и на двете капли мотор за пробег около 20 - 30 км с почти без да правя особени почивки с педалите.
Говорим за някаква постоянна скорост 40 и през повечето време 50 - 60 - 70 и за градски условия абе предимно асвалт, но категорично мисля че не съм за онези тънките road колела.
Има едни пак с пистови гуми, но са по дебели, защото все пак това колело трябва да ми е устойчиво по завои и нашенските дупки и неравности..

Та като рамка си мисля че без заден амортесьор ще е по-добре и заради финанси и заради стабилност казват много хора?
Моля за мнения дали има такова колело добро сглобено или аз да си го сглобя евентуално да кажете за допълнителните части че да е електровелосипед, иначе за рамка, скорости отзад и отпред имам някаква представа и насоченост от кои шиманота да търся, пък и дискови спирачки ще измисля с местния продавач
Въпросът е за мощни мотори дали да са 2 или 1 и вече там кои модели за моите изисквания ...нищо не разбирам?

пп. как стои въпросът с зареждането на батерията, тя сваля ли се вкъщи в контакт ли се зарежда?
и явно ми трябва нещо двойно като мотори и над 1kw за голям въртящ момент, което да има сила за над 30 км/х или нещо компромисно до 1000 лв ?
Благодаря на всички отделили време за дългото ми мнение!
AleX93

Рейтинг: 1220

Re: Покупка или сглобяване на електровелосипед - въпроси

Мнениеот evilzet » Вто Май 14, 2013 7:44 pm

Къде мислиш да го паркираш? Защото ще ти излезе 1500лв поне.
А и да се движиш по-бързо, означава по-голяма вероятност за инциденти.
Да не говорим за смисъла млад човек да ползва електроколело...
evilzet

Рейтинг: 2000

Мнениеот AleX93 » Вто Май 14, 2013 7:58 pm

вътре в общежитията си има охрана а пред университета си има паркинги за колела и си има и там охрана, колело лесно се паркира... кола не може...
за паркиране не ми се мисли...
Трябва ми да не се потя чак толкова много за да карам с 40 - 50 по лек наклон примерно и когато искам за кеф да усетя въртящия момент на пълна мощност стабилно
AleX93

Мнениеот hakama » Вто Май 14, 2013 11:43 pm

За направата - има цяла тема (доста дълга) с мнения на ентусиасти.

За протокола - тествах такова колело (макар и на закрито) - готино е, може би трябва да е с голямо предавателно число, за да може и ти да въртиш (+мотор).
Но, с 50км/ч не знам как ще спреш (ако се наложи), все пак масата и контактната повърхност с асфалта са значително по-малки спрямо мотоциклет да кажем.
Аватар
hakama

Рейтинг: 1164

Мнениеот shotik » Сря Май 15, 2013 6:20 am

Ето я голямата ми тема за електровелосипедите ентусиасти :

http://napravisam.bg/forum/viewtopic.php?f=18&t=8597
shotik

Рейтинг: 1450

Мнениеот AleX93 » Сря Май 15, 2013 5:54 pm

Оки благодаря, ще я погледна!
AleX93

Мнениеот evparts.alle » Пет Юли 26, 2013 3:01 am

Здравей!

Да се присъединя и аз в този форум. :D

Потърси в нета:
E-bike kit "Спийд модел"
Това е много здраво и благонадеждно животно - има едно на 7 години е вече и бачка с пълна мощ.
Още е с оригиналните лагери. Веднъж се бях засилил да ги сменям защото го продадох на приятел, но те се
оказаха здрави. Бяхме заедно с него и единодушно решихме да си оставим.
Намотките вътре не се бяха опекли - седят си като нови. Човека го виждам всеки ден и си го джитка колелцето.

:beer:
evparts.alle

Рейтинг: 1200

Назад към Други видове колоездене