Реших да започна реализацията на проект за къстъм чопър. Идеята е да гоним тази визия http://www.youtube.com/watch?v=tiKicbaQ0pI но с малко по-малка задна гума (от към ширина) Варианта ще е по всяка вероятност предна капла от пистов мотор със семи слик или ако изпадне на добра цена, може и задна.
Гледах и варианти с капла от скутер... http://www.youtube.com/watch?v=eA9sEm0atdw ...но тук има едно пояснение. Правя го персонално за мен, а аз съм висок 198см

Та ще се радвам хора които са пробвали, направили подобно начинание и ли просто чели/гледали в неята за такова. Да споделят мния и идеи.
На първо четене упоменавам - не ме притеснява грам теглото на колелото - ясно ми е, че не е подходящо за дълго карана и баири. Прави се изцяло за шоу и разходка из София

1 - Основата която ще използвам е стоманена рамка от планински бегач от края на 20 век

А - тръби с възможно най-тънък профил.
Б - Г-образни профили за одълженията на вилката, а за самото тяло може и друг метал.
Ц - давайте идеи. Важното е да стават за заваряване с обикновенно телоподаващо. Нямам машина за огъване на тръби, така че ще ифраем на заварки и последващо шкурене.
2 - идея за задна капла. Както написах и по-горе, мисля да използвам предна капла на мотоциклет или ако изпадне задна на добра цена. Тук вероятно ще се сблъскам с проблема при захващането и монтажа на венеца. Да, плана ми поне засега е чопъра да бъде сингъл спиид. Нататака ще видим. същото се отнася и за захващането на диска за спиране. Мисля, че той ще е най-удачен вариант. Също така си мислех нещо за няколко наварени шини една до друга...или някой ако има който може да ми направи широка педя шина (което вероятно обаче ще оскъпи много проекта). Другото е с джанта от кола....но ми звучи тъпо леко.
3 - отпред е ясно и по-лесно, с изключение на захвата горе. Залагам на 20 кпла BMX или 24 байк. Имам и 28-ца от Drag Grand Canyon но...ще видим на момента.
Има още много неща, които ще споделям по време на развиването на проекта и написаното от вас. Засега искам малко помощ и съвети ако има хора които са фенове на това начинание.
Междувременно, ако някой има или знае къде се продават части които биха ми свършили рабиота на доба цена да споделя, ще съм благодарен.