Проект къстъм Чопър

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Проект къстъм Чопър

Мнениеот bojurishte » Пон Апр 29, 2013 2:11 pm

Здравейте колеги, пускам темата успоредно и в колоездачният форум, за да събирам най-много полезна информация.

Реших да започна реализацията на проект за къстъм чопър. Идеята е да гоним тази визия http://www.youtube.com/watch?v=tiKicbaQ0pI но с малко по-малка задна гума (от към ширина) Варианта ще е по всяка вероятност предна капла от пистов мотор със семи слик или ако изпадне на добра цена, може и задна.

Гледах и варианти с капла от скутер... http://www.youtube.com/watch?v=eA9sEm0atdw ...но тук има едно пояснение. Правя го персонално за мен, а аз съм висок 198см :D

Та ще се радвам хора които са пробвали, направили подобно начинание и ли просто чели/гледали в неята за такова. Да споделят мния и идеи.

На първо четене упоменавам - не ме притеснява грам теглото на колелото - ясно ми е, че не е подходящо за дълго карана и баири. Прави се изцяло за шоу и разходка из София :D

1 - Основата която ще използвам е стоманена рамка от планински бегач от края на 20 век :) От нея смятам да използвам - средното, захвата на задната капла, захвата на предната и евентуално част от вилката. Тук имам питане - мисля да използвам:

А - тръби с възможно най-тънък профил.
Б - Г-образни профили за одълженията на вилката, а за самото тяло може и друг метал.
Ц - давайте идеи. Важното е да стават за заваряване с обикновенно телоподаващо. Нямам машина за огъване на тръби, така че ще ифраем на заварки и последващо шкурене.

2 - идея за задна капла. Както написах и по-горе, мисля да използвам предна капла на мотоциклет или ако изпадне задна на добра цена. Тук вероятно ще се сблъскам с проблема при захващането и монтажа на венеца. Да, плана ми поне засега е чопъра да бъде сингъл спиид. Нататака ще видим. същото се отнася и за захващането на диска за спиране. Мисля, че той ще е най-удачен вариант. Също така си мислех нещо за няколко наварени шини една до друга...или някой ако има който може да ми направи широка педя шина (което вероятно обаче ще оскъпи много проекта). Другото е с джанта от кола....но ми звучи тъпо леко.

3 - отпред е ясно и по-лесно, с изключение на захвата горе. Залагам на 20 кпла BMX или 24 байк. Имам и 28-ца от Drag Grand Canyon но...ще видим на момента.

Има още много неща, които ще споделям по време на развиването на проекта и написаното от вас. Засега искам малко помощ и съвети ако има хора които са фенове на това начинание.

Междувременно, ако някой има или знае къде се продават части които биха ми свършили рабиота на доба цена да споделя, ще съм благодарен.
bojurishte

Рейтинг: 1216

Re: Проект къстъм Чопър

Мнениеот bojurishte » Пон Апр 29, 2013 2:25 pm

Ето какво си намерих за 15лв :crazy: И се чудя дали да не го взема и реставрирам Изображение
bojurishte

Мнениеот rifle_ » Нед Юли 21, 2013 8:50 pm

Здрасти,радвам се че има и други фенове на тези малко по различни колела.Това е моето колелце и определено събира погледите като го карам чат пат из центъра отделно кефа от каране на подобен вид колело е голям...само без нанагорнищата :D
Изображение
rifle_

Рейтинг: 1190

Мнениеот bojurishte » Вто Юли 30, 2013 11:53 pm

Сглобявано ли ти е или си го взимал готово?
bojurishte

Мнениеот rifle_ » Чет Авг 01, 2013 8:50 pm

bojurishte написа:Сглобявано ли ти е или си го взимал готово?

Чисто ново е,така съм си го купил
rifle_

Рейтинг: 1190

Мнениеот KaLO_1407 » Вто Окт 15, 2013 6:21 pm

Аз и един приятел сме решилихда сглобим чопър с основа Drag Climber. Аз утре ще му предложа да сложим вилка 29" и шина Mach1 Neo Disk 29". С кормило за BMX и лапа с голямо издигане. Отзад ще сложим съсигурност 24" капла и няк'ва много широка гума. И разбира се с дискови спирачки. Кво ще кажете да идеята ни?
"След двадесет години повече ще съжалявате за нещата, които не сте направили, отколкото за нещата, които сте направили…"
KaLO_1407

Рейтинг: 1131

Мнениеот Jaboka » Сря Окт 16, 2013 9:04 am

^ Клаймъра е къс,ще трябва доста по-дълга рамка. С фабрична рамка не знам дали изобщо колелото ще е караемо но най-добре малък размер градска от сорта на Raleigh Sidney
...хванало го е бавното.
Аватар
Jaboka

Рейтинг: 1345

Назад към Други видове колоездене