Е, нема да стане така, пичове!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Е, нема да стане така, пичове!

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 23, 2008 6:42 am

Вчера бех на т.нар. "мероприятие" по случай Деня на Земята. Абе, там дето стотина полунаркоманизирани хипара с байкове и фотоапарати се събираха в двора на СУ-то. Мойте скромни наблюдения сочат, че ако теа създания са лицето на колоездачите в София, жадуващи за велоалеи и прочее придобивки, ше съм първия подписал се за забраната на използването на секакви двуколесни превозни средства на територията на града ни. Ходил съм и на други прояви, но вчерашната просто беше върха, над 30% от теа беха къркани, над 20% пиеха и по време на събитието, а най-куул от тех си беха забучкали шише бира там, дето на нормалните колоездачи им стои водата. Категорично мога да заява, че тва ми беше последното участие в такова нещо, докато теа измекяри го организират, участват и изобщо имат нещо общо с колела. Благодаръ за вниманието! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Alpina » Сря Апр 23, 2008 7:17 am

Както казах в една друга тема, продължението на "шествието" беше в борисовата градина пред сцената, като половината пушеха и си хвърляха фасовете по земята, почти всички се наливаха с бира и твърд алкохол, тревата не я газеха просто, ами я пушеха...

Това са хората "заинтересувани" от екология :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 23, 2008 7:31 am

Alpina написа:Както казах в една друга тема, продължението на "шествието" беше в борисовата градина пред сцената, като половината пушеха и си хвърляха фасовете по земята, почти всички се наливаха с бира и твърд алкохол, тревата не я газеха просто, ами я пушеха...

Това са хората "заинтересувани" от екология :D

Хахаха, баце, част от теа беха благоразумно дошли и без колела, щото след толкова къркане сигурно са спали некъде из парка. Много ми е интересно, дали некой от "еколозите" е карал колело повече от 3-4км до работата си, щото като ги гледам, колелата им стояха некакси неестествено. Малко ме фана яд, че си бех напълнил паметта на апаратчето със снимки и немаше место да ги нащракам, имаше доста забавни екземпляри. :crazy:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Сря Апр 23, 2008 9:10 am

Ммм..., нема как да стане...смешна работа...
...ма да се смееш ли да ти е тъжно ли... :dunno:
Аватар
bokicha

Мнениеот bikerider » Сря Апр 23, 2008 9:35 am

някой го беше казал: "еколозите - на Сатурн"... на мене ми е смешно.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот marvin » Сря Апр 23, 2008 10:31 am

ще се самоцитирам от един друг форум, където ми обърнаха внимание към дискусията тук :
аааахх.. колко е лесно да критикуваш и оплюваш и да си 'готин' , а нищо да не си направил .. некой минавал ли е през Борисова днес,а? Снощи до 2 сме седели да чистим, сутринта други хора са досъбрали каквото е имало за досъбиране. Със сигурност мястото ще е по-чисто днес , откокото вчера като започнахме да подготвяме концерта.. Снощи май всички пихме бира, нали? И не само снощи.. а пича от мтб форума сигурно и той ще кара по вело алеите като ги направят, и ще псува , псува, псува..
- това последното е за автора на тази тема тук. Ето я и темата : http://www.befsa.com/forum/index.php?sh ... 7140&st=15
Разбира се, че има хора, които пиеха бира, само че за разлика от след 99% от всички други празници и събития в страната ни, след края на събитието 50тина човек съвсем спонтанно останаха на сцената в Борисова и събраха боклука, оставен след събитието, нищо че беше 12 часа вечерта във вторник. После пък съвсем спонтанно едни други хора ходиха в борисова днес в 7:30 , за да видят има ли нещо за дооправяне ( нямаше).. така че спете спокойно, докато някои пишат по форумите, други правят нещо реално и полезно ( включително и за велоалеите, по които всички искаме да караме колела).
marvin

Рейтинг: 1295

Мнениеот bikerider » Сря Апр 23, 2008 10:40 am

"Еколозите" са смешни, не вие.
Вие сте странни, но си заслужавате респекта заради усилията. :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот marvin » Сря Апр 23, 2008 10:59 am

bikerider.. не че нещо, ама аз съм 'еколог' , имам магистратура по екология, правя една докторантурка в момента на екологични теми :)
Просто не разбирам откъде ви избива на такъв негативизъм, наистина. Като не ви харесва нещо, направете така, че да стане по-добро, не стойте отстрани да критикувате и коментирате само..
marvin

Мнениеот bikerider » Сря Апр 23, 2008 11:05 am

Неслучайно сложих кавички около "еколог". Имах предвид онези екземпляри, на които чистите след като са дошли да се навикат и да получат безплатна индулгенция, че са от "борещите се за природата".

Моите уважения за усилията, аз просто съм един много подобен на Вас човек, който навреме се е отказал да робува на масата хипарливи тъпанари, които идват някъде само за да направят боклук, докато се борят... с бутилката или джойнта. Знам, че по-добре да се прави нещо отколкото нищо, но когато това нещо се превръща чисто и просто в слугинаж на тълпата, някакси някои приоритети се пренареждат, ако ме разбирате.

Приятен ден и още един път ви желая сили и крепко здраве :agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот BobbeR » Сря Апр 23, 2008 11:30 am

Mitko
Публикувано на: Apr 23 2008, 11:06 AM
Quote Post
аааахх.. колко е лесно да критикуваш и оплюваш и да си 'готин' , а нищо да не си направил .. некой минавал ли е през Борисова днес,а? Снощи до 2 сме седели да чистим, сутринта други хора са досъбрали каквото е имало за досъбиране. Със сигурност мястото ще е по-чисто днес , откокото вчера като започнахме да подготвяме концерта.. Снощи май всички пихме бира, нали? И не само снощи.. а пича от мтб форума сигурно и той ще кара по вело алеите като ги направят, и ще псува , псува, псува.. ако някой има регистрация в мтб форума може да му го пусне този поздрав от мен.. цитата в подписа ми е и за него..

--------------------
"Shut the fuck up Donny"
Земята се върти, а ний се возим без пари..
-41-

цитата е препратка от http://www.befsa.com/forum/index.php?sh ... 7140&st=15

Сам си прави изводите "пич"... Това е от човека организирал групите
"dude"... Защото "готин" иначе много като теб нямаше да минат от там и
да се порадват на rootsouljah и компания в духа на една не лоша кауза

ПС
Продавам си колелото и знаете ли защо
Защото догодина бай цеко като ви смени драгалевския лифт с кабина
ще може да карате само в Сопот и тогава ми е любопитно дали изведнъж и скептиците тук няма да станат "еколози"
и да се вайкат за хубавата стара седалка и малкото хора в планината

ППС
Малко съм на зор и не видях че вече е поствана тази тема но коментарите си остават...
Последна промяна BobbeR на Сря Апр 23, 2008 11:43 am, променена общо 1 път
Аватар
BobbeR

Рейтинг: 1405

Мнениеот bikerider » Сря Апр 23, 2008 11:41 am

Бай ви Цеко отсега сложи цена 8+4лв за човек с колело на Симеоново. Отсега е ясно, че кабинка на Драгалевци няма да има, така че тия глупости моля улево. Казаха го в прав текст - "който иска евтино да ходи да кара на Драгалевци". Лично аз нямам проблем да платя 12 лева и да се кача на Алеко откъдето да карам цял ден където поискам. А ако това, че мога да платя ме прави не-еколог, толкова по-добре :)

Подписа по-горе не разбрах дали е за мен или не, но малко ме интересува. В случай, че е до мен - казах го и по-горе, щом ви влече да чистите "за каузата", евала. Не съм аз човека, който ще ви пречи. Задръжте си критиките към мен и си чистете.
Аватар
bikerider

Мнениеот marvin » Сря Апр 23, 2008 11:48 am

bikerider цитата не е за тебе, спокойно. Уважавам позицията ти и мнението ти. Цитата е от един филм всъщност, The Big Lebowski, един непресъхващ извор на мъдрост, от който можем да черпим във всяка една ситуация, включително и в сегашната. Репликата ми беше породена от поредната серия форумен негативизъм, с който се сблъсквам доста често в последните няколко години.. продължавам да не мога да разбера как има хора, които успяват да видят само лошите неща дори и в такива хубави събития като това снощи..
Бай Цеко готви олимпиада за 2018, в името на която ще получи кард бланш да осере и застрои където и каквото си иска на Витоша, Рила и Пирин, за справка - вижте какво правят китайците ( автомобилен път до базовия лагер на Еверест като начало), или руснаците ( Сочи и 10000 км писти)..
marvin

Мнениеот BobbeR » Сря Апр 23, 2008 11:49 am

Поздрава е за всички "пичове" които както иска да го разбира
а че на драгалевци няма да има лъскав лифт дълбоко ме съмнява

а тъй като курортната зона е една очаквайте и единни цени на лифтовете
ако искате ходете в банско картите за лифтовете поне през зимния сезон
ще важат и там :D толова за евтиното каране. Може да не е догодина, но всичко е въпрос на време и малко лобиране за да станат нещата рязко и отведнъж
Аватар
BobbeR

Мнениеот Alpina » Сря Апр 23, 2008 12:00 pm

Дано ме разбереш правилно - аз не съм против хубав лифт ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Апр 23, 2008 1:26 pm

marvin написа:bikerider цитата не е за тебе, спокойно. Уважавам позицията ти и мнението ти. Цитата е от един филм всъщност, The Big Lebowski, един непресъхващ извор на мъдрост, от който можем да черпим във всяка една ситуация, включително и в сегашната. Репликата ми беше породена от поредната серия форумен негативизъм, с който се сблъсквам доста често в последните няколко години.. продължавам да не мога да разбера как има хора, които успяват да видят само лошите неща дори и в такива хубави събития като това снощи..
Бай Цеко готви олимпиада за 2018, в името на която ще получи кард бланш да осере и застрои където и каквото си иска на Витоша, Рила и Пирин, за справка - вижте какво правят китайците ( автомобилен път до базовия лагер на Еверест като начало), или руснаците ( Сочи и 10000 км писти)..

Е, понеже нещо сме го обърнали на цитати, ше ти споделим, баце, на кво ми приличаше вчерашната "проява" (поне в частта си, до която успех да я издържа). Имаше там една книга от един англичанин за един друг англичанин, дето се събудил една сутрин и едни хора с едни жълти багери искали да му бутнат къщата, а после едни други създания с едни други жълти пътностроителни машини искали да им бутнат планетата, а още по-после го спасили едни други извънземни и съвсем после станали куп други събития, едно от които е удар в гърба му от един летящ, извънземен купон. Е, точно на тоа купон и на точно теа създания от купона ("пълни идиоти или пълни купонджии, или най-често и двете заедно" - тва е цитата) ми приличахте вчера. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот yahutu » Сря Апр 23, 2008 1:46 pm

леле пичове вчера много яко си изкарах много яко свириха ония първите боб марли а у някви раги :) замалко да падна по стълбите в един подлез някви хора ме гледат ам аз не ги виждах :) накрая едвам си добутах колелото до нас :rofl: :rofl:
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот bikerider » Сря Апр 23, 2008 1:49 pm

marvin написа:bikerider цитата не е за тебе, спокойно.

Се ми е тая, аз проблеми нямам, нито чистя чужди ла*на, нито казвам на някого да не ходи на такива прояви.
Аватар
bikerider

Мнениеот BobbeR » Сря Апр 23, 2008 2:14 pm

bikerider следващия линк вече наистина е за теб
щото ако искаш да направиш нещо интересно и ЗА ДРУГИТЕ
понякога трябва и ла*на да се почистят. То си е като парти у вас
едва ли всички остават на следващия ден за да почистят и обикновенно има по някой, който не познаваш просто мащаба е
по-голям.Така че дай повече да не си говорим за ла*ната.

http://www.gatchev.info/blog/?p=632
Последна промяна BobbeR на Сря Апр 23, 2008 2:16 pm, променена общо 1 път
Аватар
BobbeR

Мнениеот marvin » Сря Апр 23, 2008 2:14 pm

DstupidbastarD чели сме я тази книга , и на много такива летящи купони сме ходили и ще продължаваме да ходим. Сигурен съм, че и Дъглас Адамс с удоволствие би се включил в събитието вчера, че и бира би пил даже, пък и на музиката щеше да се изкефи ( чети внимателни пътеводителя, има доста препратки към рок групи, от тея с бирата и шумните концерти). А като сме на тема Адамс - прочети и Last chance to see, може би една от най-добрите му книги, публицистика, за екологичните проблеми на планетата ни..
marvin

Мнениеот bikerider » Сря Апр 23, 2008 2:36 pm

BobbeR написа:bikerider следващия линк вече наистина е за теб
щото ако искаш да направиш нещо интересно и ЗА ДРУГИТЕ
понякога трябва и ла*на да се почистят. То си е като парти у вас
едва ли всички остават на следващия ден за да почистят и обикновенно има по някой, който не познаваш просто мащаба е
по-голям.Така че дай повече да не си говорим за ла*ната.

http://www.gatchev.info/blog/?p=632

Предостатъчно съм дал на другите и продължавам да давам по много линии. Моля осъзнайте (ако сте идеалист), че еко-морализаторстването не работи върху всички. Явно трябва да потретя - щом нямате проблеми да организирате прояви и да чистите след тях - чудесно. Само моля не се обиждайте от реплики.
Аватар
bikerider

Мнениеот Nastia » Сря Апр 23, 2008 3:11 pm

Байкрайдер, аз от всичките ти постове (четох ги сите) разбрах само, че се възмущаваш и си много възмутен и това е възмутително. Но наистина не схванах от какво?! Хората са се събрали, повеселили, изчистили, на никого не са пречили.
Каузите се омешаха, но всички каузи, за които ставаше дума имаха връзка със земята, все пак беше неин празникът, нали? Просто в аргументацията ти ми липсва някак причинно-следствената връзка.
А ти - дай сега да се ядосваме и възмущаваме, непременно трябва да сме възмутени. Ами стой си възмутен, всъщност в нечетимия ти подпис може би пише "възмутена чибурашка, стреля без предупреждение, ну погоди!"
Nastia

Рейтинг: 1230

Мнениеот bikerider » Сря Апр 23, 2008 3:25 pm

:rofl::rofl::rofl:

тука стана пълна лумпениада :D:rofl:

Edit: поздравявам те, не е лесно да ги изчетеш сите 11969 :D

Edit2: а я чакай, то имало и сериозен въпрос
Nastia написа:Хората са се събрали, повеселили, изчистили, на никого не са пречили.

Ми точно за това говорим. Баш за това говорим още от първия пост в темата. Да живей природата!

Аман от лицемери.
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Сря Апр 23, 2008 3:32 pm

"Почистиха им", е правилното, не "изчистиха си"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот yahutu » Сря Апр 23, 2008 3:50 pm

Nastia написа:Байкрайдер, аз от всичките ти постове (четох ги сите) разбрах само, че се възмущаваш и си много възмутен и това е възмутително. Но наистина не схванах от какво?! Хората са се събрали, повеселили, изчистили, на никого не са пречили.
Каузите се омешаха, но всички каузи, за които ставаше дума имаха връзка със земята, все пак беше неин празникът, нали? Просто в аргументацията ти ми липсва някак причинно-следствената връзка.
А ти - дай сега да се ядосваме и възмущаваме, непременно трябва да сме възмутени. Ами стой си възмутен, всъщност в нечетимия ти подпис може би пише "възмутена чибурашка, стреля без предупреждение, ну погоди!"

може да има запек :idea:
Flesh Bike Team :finger:
Аватар
yahutu

Рейтинг: 1089

Мнениеот BobbeR » Сря Апр 23, 2008 3:55 pm

Няма начин да не се засягам и аз и всички около мен /визирам приятелите си част от които участват и в организацията на това събитие/.
Но твойта резервираност към тематиката някак не може да не остане незабелязана между редовете

Лумпениада за теб, интересен дебат за мен. Вече 10години виждам как бездействието води до трагични резултати.

смятам че никои не чисти чужди ла*на

"еко-морализаторството" е чужда за мен дума, без смисъл - но ако това значи да събереш хора и да им кажеш че някъде има някакъв проблем и те да имат избора сами да решат дали да помогнат вместо да останат в невидение , то съм много за. А казано по този начин ме обижда, защото никои не се опитва да морализира а обратното единствено дава правото да имаш избор. Нека всеки сам да си се бори с морала, ако усеща че върши нещо неморално.

не е проблема в това да дадеш 12 или повече лева за каране, а колко човека ще могат да го направят и трябва ли да се спира развитието на хората които няма да могат да ги отделят и вместо това стават част от онзи омагьосан кръг на тревомани алкохолици.
Аватар
BobbeR

Мнениеот skiman » Сря Апр 23, 2008 4:18 pm

BobbeR написа: а колко човека ще могат да го направят и трябва ли да се спира развитието на хората които няма да могат да ги отделят и вместо това стават част от онзи омагьосан кръг на тревомани алкохолици.

Ами вместо да се чудят, от къде да ги намерят тия пари, да се хванат да работят, а не да скачат по площадите. И на мен не ми е кеф, когато повечето ходите да карате докато аз работя, ама го правя...и не се завъртам в никакъв "омагьосан кръг"
Аватар
skiman

Мнениеот Quiz » Сря Апр 23, 2008 4:26 pm

@BobbeR,
ако си направиш труда да изчетеш всички коментари по тези теми, сигурна съм, че ще си обясниш позицията на някои "възмутени" и не толкова възмутени участници в дискусията:
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=35694
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=34838
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=32792
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=32263
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=29228
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=33010
http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=36476
Има още много теми, свързани с проблема, но не ми се търсеха. Всъщност може би точно тях трябва да прочетеш (отпреди година, две, три, четири...)
Изрови ги, ще ти бъдат интересни.
Аватар
Quiz

Мнениеот did » Сря Апр 23, 2008 4:46 pm

Quiz, няма смисъл. Само преливаме от пусто в празно. Като искат, да ходят да подскачат. И аз съм го правил, когато съм бил на техните години.

Нали знаеш: Ако на младини не си фен на левичарските идеи, значи нямаш сърце. Ако, обаче, останеш с подобни разбирания и като пораснеш, значи нямаш акъл.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот marvin » Сря Апр 23, 2008 5:39 pm

и на колко години си did? разкажи за житейската си борба и опита си да промениш някъде нещо? сигуно ще е получително..
marvin

Мнениеот bikerider » Сря Апр 23, 2008 5:42 pm

BobbeR написа:Няма начин да не се засягам и аз и всички около мен /визирам приятелите си част от които участват и в организацията на това събитие/.

Би ли ми обяснил ТОЧНО от какво се засягаш? От това, че има и други мнения на света освен твоето ли?

BobbeR написа:Лумпениада за теб, интересен дебат за мен.

Тази реплика беше отправена към Nastia и то по конкретен повод.

BobbeR написа:Вече 10години виждам как бездействието води до трагични резултати.

Оп - в десятката. ЧИЕ бездействие? ЧИЯ трагедия?

@marvin: не виждам какво целиш с тия елементарни провокации и глупости, но твоя си работа.
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Други видове колоездене