DstupidBastarD написа:..... като се върна следобяд от пазар, ше напиша идеята на баце нака76 за българския Алп д`Юес, ....Муууууууууууууууууу!
bokichaa написа:.....![]()
Клисура>Сапарева баня>Паничище>х. Пионерска>х. Вада (в известна степен тази идея е и саботаж за шосейките ви, но скоро сигурно ще има и там асфалт) > Гюлечица > Мальовица (и обратно към)> Говедарци .... > Клисура финал В басейна на Белчин баня...
и..нещо за Беклемето трябва да измислим.
Ivan_NL написа:Добре де ,защо избягвате толкова упорито изкачването Хладилника - Алеко? Токова ли се е скапал пътя? Иначе като баир според мен не е за пренебрегване.
Честита ви коледа и весело посрещане на Новата година.
Ivan_NL написа:Добре де ,защо избягвате толкова упорито изкачването Хладилника - Алеко? Токова ли се е скапал пътя? Иначе като баир според мен не е за пренебрегване.
crib написа:Ivan_NL написа:Добре де ,защо избягвате толкова упорито изкачването Хладилника - Алеко? Токова ли се е скапал пътя? Иначе като баир според мен не е за пренебрегване.
Бате, Алеко съм го качвал преди много години с байк. Още тогава пътя за нищо не ставаше - павета, наноси по 5см пясък. Определено не е за шосейка.
Иначе сега тия баири ми хванаха окото:
Добринище - Хижа Гоце Делчев (11км път, 800м денивелация) - изглеждаше си стабилно качване, стръмничко на места
Банско - Хижа Бъндерица (14км, 900м денивелация) - пътя до х. Пионерска си е направо равен в сравнение с това.
И двата пътя са хасфалтирани началото на тая есен, затова са ми интересни. А най-хууото е, че могат да се вземат за един ден.
Grash написа:Здравейте и весели празници![]()
За догодина, ако успея да влезна във форма съм ЗА ходене до морето. Относно тръгването в 4:00 часа, не е толкова студено, единствено на спускането от Вакарел към Ихтиман по магистралата ми се наложи да спра за малко, за да не умра от студ, но бях само по фланелка без ръкавиМного искам пак да карам към морето, и именно през подбалкана. Не съм сигурен колко км са до Бургас по този път, но мисля че е доста за да се мине на един път, особенно имайки предвид че ще има и баирчета. Bastard, ако се чудиш къде се изгубих напоследък, претърпях нелепо произшествие със колелото на път за работа и си извадих рамото...
Наложи се да прекарам 5 седмици с обездвижена ръка, което сложи прекрасен завършек на така или иначе "активната" ми вело-година... Решил съм да влизам във форма още преди пролетта и за лятото да съм top, само времето ще покаже.
DstupidBastarD написа:Понеже, мили деца, шибаните новини редко идват сами, заедно с настъпване на шибаната зима, тъпото копеле се сдоби и с шибана настинка или нещо подобно шибано нещо. Начи, седим си в къщи, сърбам си чайче, киризим чат-пат пред щорите слънчевото време навънка, препсувам периодично зимата, правим жални опити да си сглобим тренажорчето и ровим вяло у интернета и една пътна карта за лефче от оемвито. Ето кво записах досега на едно лисче (молим запознатите с подробности да ме коригират, щото правим в момента съчинение по картинка):
1. Перущица - х.Върховръх - 25км, денивелация около 1100м
[size=18]2. Браниполе (тука съм го писал условно като отправна точка) - Бяла черква (тва е некакъв нов конкурент на Пампорово) - около 25-27км, денивелация около 1500м.[/size]3. с. Храбрино - с. Бойково - 12,5км денивелация около 850м.
4. с. Долнослав - х. Пашалиица - 17км, денив. около 950м.
5. Смолян - х. Перелик - около 13-14км денив. около 950м.
Спирам до тука, приятели, щото ми писна, па и да ви дам възможност да дадете компетентното си мнение, па некой може и да омеша теа отсечки в изчанчващо маршрутче с дължина до 150км. (ориентировъчно).
Аре, отивам да припадам пред телевизоро.
П.П. Весели празници, приятели!
BluE_Magic написа:DstupidBastarD написа:Понеже, мили деца, шибаните новини редко идват сами, заедно с настъпване на шибаната зима, тъпото копеле се сдоби и с шибана настинка или нещо подобно шибано нещо. Начи, седим си в къщи, сърбам си чайче, киризим чат-пат пред щорите слънчевото време навънка, препсувам периодично зимата, правим жални опити да си сглобим тренажорчето и ровим вяло у интернета и една пътна карта за лефче от оемвито. Ето кво записах досега на едно лисче (молим запознатите с подробности да ме коригират, щото правим в момента съчинение по картинка):
1. Перущица - х.Върховръх - 25км, денивелация около 1100м
[size=18]2. Браниполе (тука съм го писал условно като отправна точка) - Бяла черква (тва е некакъв нов конкурент на Пампорово) - около 25-27км, денивелация около 1500м.[/size]3. с. Храбрино - с. Бойково - 12,5км денивелация около 850м.
4. с. Долнослав - х. Пашалиица - 17км, денив. около 950м.
5. Смолян - х. Перелик - около 13-14км денив. около 950м.
Спирам до тука, приятели, щото ми писна, па и да ви дам възможност да дадете компетентното си мнение, па некой може и да омеша теа отсечки в изчанчващо маршрутче с дължина до 150км. (ориентировъчно).
Аре, отивам да припадам пред телевизоро.
П.П. Весели празници, приятели!
Моля да ми пишете когато идвате към Пловдив за да покараме и маршрута от брани поле до бяла черква ще е по добро да минете през куклен защото там има нов път баир много стръмен и нмного хубав а ако минавате през брани поле ще трябва да минете през кариерата а там пътя хич не е хубав пишете ми да ви покажа как се кара по нагорнище))))))))))
DstupidBastarD написа: Старт от Перущица и през х. Върховръх до Чурен (може и само до хижата, за да спестим малко километраж), после обратно в Перущица, Брестовица - х.Бряновщица - Храбрино - х.Академик - Бойково - Дедево - х.Равнища (в нета пише, че не бачка, иначе може да се използва като междинна спирка, щото дотук вече баира ше е станал към 4000м.) - Първенец - Бяла черква. Който стигне до тука, мисла директно да го канонизираме!
naka76 написа:DstupidBastarD написа: Старт от Перущица и през х. Върховръх до Чурен (може и само до хижата, за да спестим малко километраж), после обратно в Перущица, Брестовица - х.Бряновщица - Храбрино - х.Академик - Бойково - Дедево - х.Равнища (в нета пише, че не бачка, иначе може да се използва като междинна спирка, щото дотук вече баира ше е станал към 4000м.) - Първенец - Бяла черква. Който стигне до тука, мисла директно да го канонизираме!
За село Чурен наистина няма смисъл, просто си е загуба на време. За хижа Академика също отпада, освен ако не искате да си нарежите гумите по макадама преди да стане отново асфалт. От х.Здравец до Бяла черквабеше около 12 км с 300 метра деневилазия като половината от тях е в последния километър и половина. По-добрият вариянт е този да идите само до Копривките. От там слизате през Куклен, минавате през Асеновград и се качвате до село Яв(о)рово и хижа Руен. Така заформяте 5300 с горе долу същите колометри.
За един ден ли смятате да ги минавате?
DstupidBastarD написа: Са остава да издадеш тайната и за най-врлото изкачване, дето си го спести в темата у дира.
todor todorov написа:Нака е прав - от всички качвания, които бяха споменати, язовир Калин е най-якото. Байк си трябва не само заради друсането надолу. С 53/39 отпред ще е голямо стискане на зъби.
Прав е и за Бяла Черква - над Здравец си е каране по равно.
За всичко в Родопите - много е хубаво и има много комбинации стига да си ОК, че в един момент на картата ще има отбелязан асфалтов път, а пред теб ще има в най-добрия случай макадам. Стюпидбастард - ако все пак решиш пролетта да ходим натам знаеш, че аз съм ОК с подобни експерименти. Иначе има няколко варианта около Смолян, които ще съберат 3000 качване в една обиколка и то по сносен асфалт. За повече - малко по-настрани трябва да отидем. Например: http://www.grenoblecycling.com/2001-July.htm
4getcredo написа:naka76 написа:
Язовир Калин!
![]()
todor todorov написа:Нака е прав - от всички качвания, които бяха споменати, язовир Калин е най-якото. Байк си трябва не само заради друсането надолу. С 53/39 отпред ще е голямо стискане на зъби.
За всичко в Родопите - много е хубаво и има много комбинации стига да си ОК, че в един момент на картата ще има отбелязан асфалтов път, а пред теб ще има в най-добрия случай макадам. Стюпидбастард - ако все пак решиш пролетта да ходим натам знаеш, че аз съм ОК с подобни експерименти. Иначе има няколко варианта около Смолян, които ще съберат 3000 качване в една обиколка и то по сносен асфалт. За повече - малко по-настрани трябва да отидем. Например: http://www.grenoblecycling.com/2001-July.htm
glass написа:todor todorov написа:Нака е прав - от всички качвания, които бяха споменати, язовир Калин е най-якото. Байк си трябва не само заради друсането надолу. С 53/39 отпред ще е голямо стискане на зъби.
Това за "малко по-настрани" е супер идея. И мисля че сега е времето да се мсили за нещо такова. Може и в "близка" Гърция. Идей много - въпрос на организация.
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта