Падания

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Падания

Мнениеот Митко Ruse » Сря Мар 25, 2009 3:14 pm

Като се зачетох, че Амстронг счупил ключица се сетих.По принцип тои има голям касмет през кариерата си, че няма сериозни падания и контузии.Спомням си като един зрител му хвана ръкохватката с шапката си и го събори.Тогава Улрих много дженталментско го изчака да стане. Но да разкажа за мен.В изключения на миналата година/или средата на по-миналата откакто карам карбоновото колело/си падам редовно поне по един път на година.Верно не съм чупил нищо но охлузвания/асфалтова екзема/ дал господ.Хълбоците ми са на характерните за колоездачите разави петна.По организирани състезания не съм падал но са се случвали такива.Както ме базикна един глупак, че на нас ветераните костите са ни като тебешир, та трябва да се внимава.Карането в група има своите опасности както и тънкости.Свързано с предстоящото бривети искам да призова към повишено внимание особенно след като Ви налегне умората. До сега не е ставало въпрос за техниката при каране в група но да кажа.Вадача е отговорен за всичко каквото става в гррупата.Той показва с ръка дупките от ляво или от дясно.Някакво препятствие на пътя със знаци.Уф има статии по въпроса.Ади че ми доиде работа.Абе не е лесна тази работа и затова като участваш на сериозно състезание трябва да имаш лиценз издаден от съотвтнатния съюз.Това бривети е подходящо да се започне ученето за каране вхрупа.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот brumbar » Сря Мар 25, 2009 5:36 pm

Моя опит при каране в група, показва че е невъзможно да се избягват дупките по пътя и колкото и да ги показваш винаги ще има някой да влезе. Затова аз винаги имам едно на ум и карам малко по изнесен в страни за да мога да имам добра видимост, но пък не мога да се скривам толкова добре от вятъра. Проблема са участъците с много дупки, където е лотария кой от къде ще мине.
Аватар
brumbar

Мнениеот rosty_sz » Сря Мар 25, 2009 9:24 pm

Карането в група е шанс да се справиш с по-дълга дистанция, да направиш по добра средна, да спестиш доста сили и тн. НО е изключително опасно когато си в група с която караш за пръв път и особено когато групата се събира заедно за пръв път. Васко прави много добре, като не се доверява напълно и в интерес на истината и аз вече не се доверявам. Миналата година на 200-те скочих в огромен ров, който беше единствен на пътя и за когото знаех, защото беше вече на "моя територия" и за, който бях предупредил всички в групата. Пред мен имаше три двойки и никаква реакция с изключение на Жоро, който беше пред мен в ляво и извика в последния момент, но вече беше късно. Тази година пак ще се опитам да бъда в група 5-7 човека, нооооооо очичките на шест.
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Мар 26, 2009 10:07 am

Аз затва гледам да карам отпреде, та като паднем, никой да не ми е виновен. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Чет Мар 26, 2009 11:00 am

Миналата година и аз имах премеждие. На връщане от Казанлък бях в първата група от 12 човека попаднах в дупка /щото никои не ме я показа/ и разцентровах задната капла Докато отпусна задната спирачка и се отърся от шока групата замина /мисля не без умисъл/. Та да видиш как се кара сам 50 км. на вятър. Толкова ми бе причерняло и нервно, че не видях кога и къде съм изпреварил няколко човека та да пристигна 5-6ти.На състезанията мастърс /ветерански/ няма такива неща. Хората са бивши профита и карали стотици състезания и карат много точно. Ако е имало кофти ситуации то са били с такива като мене дето не са били профи. Тъкмо се научихме да караме в миналите вече 20-30 състезания и идва новата вълна Вие. Въпреки, че както карате/горе писалите/ така не става. Нито може да караш настрани нито само отпред и да се налапваш с вятър щото толкова добри карачи просто няма. Но при желание всичко се учи. Ади предлагаите хонорарите.
Митко Ruse

Мнениеот marsa » Чет Мар 26, 2009 11:06 am

DstupidBastarD написа:Аз затва гледам да карам отпреде, та като паднем, никой да не ми е виновен. :bigeyes:
Не знам, ама аз последния път като карах с вас (Драгоман) и в двете посоки докато бях наблизо само ми се изправяше косата как гумите ви са на ~5см един от друг и все ми минаваше през главата как двете капли на колегата минават през тебе... Бива ентусиазъм, ама нали ужким не сме професЕоналисти :crap:

Иначе аз с шосейно не съм падал, още повече не съм участвал в такива карания засега... е, с Блейда миналата есен нацелих вратата на една мацка на Стамболийски, но се разминах със счупена ключица.

Принципно съм наплашен от разни инциденти и май предпочитам да ме духа, отколкото да смачкам някого/да ме смачкат... а и едва ли скоро ще ще стигна до професионални карания, така че...
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Re: Отговор

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Мар 26, 2009 11:31 am

Митко Ruse написа:Миналата година и аз имах премеждие. На връщане от Казанлък бях в първата група от 12 човека попаднах в дупка /щото никои не ме я показа/ и разцентровах задната капла Докато отпусна задната спирачка и се отърся от шока групата замина /мисля не без умисъл/. Та да видиш как се кара сам 50 км. на вятър. Толкова ми бе причерняло и нервно, че не видях кога и къде съм изпреварил няколко човека та да пристигна 5-6ти.На състезанията мастърс /ветерански/ няма такива неща. Хората са бивши профита и карали стотици състезания и карат много точно. Ако е имало кофти ситуации то са били с такива като мене дето не са били профи. Тъкмо се научихме да караме в миналите вече 20-30 състезания и идва новата вълна Вие. Въпреки, че както карате/горе писалите/ така не става. Нито може да караш настрани нито само отпред и да се налапваш с вятър щото толкова добри карачи просто няма. Но при желание всичко се учи. Ади предлагаите хонорарите.

Митничар, беееее! Сега "хонорари" ли им викат? В Сливен, на 4-ти, заминавам на Кортен (или както там се казва баира) и ше ви остава с мистър Бръмбър да обменяте теория за областта на недвижимостите и хонорарите. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Мар 26, 2009 11:33 am

marsa написа:
DstupidBastarD написа:Аз затва гледам да карам отпреде, та като паднем, никой да не ми е виновен. :bigeyes:
Не знам, ама аз последния път като карах с вас (Драгоман) и в двете посоки докато бях наблизо само ми се изправяше косата как гумите ви са на ~5см един от друг и все ми минаваше през главата как двете капли на колегата минават през тебе... Бива ентусиазъм, ама нали ужким не сме професЕоналисти :crap:

Иначе аз с шосейно не съм падал, още повече не съм участвал в такива карания засега... е, с Блейда миналата есен нацелих вратата на една мацка на Стамболийски, но се разминах със счупена ключица.

Принципно съм наплашен от разни инциденти и май предпочитам да ме духа, отколкото да смачкам някого/да ме смачкат... а и едва ли скоро ще ще стигна до професионални карания, така че...

Баце, тарикацкото като караш отпреде е, че ако оня отзад те закачи, малко те бута настрани, но той си пада. Тва му е якото да си пръв, особено па ако има и попътен ветрец. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Чет Мар 26, 2009 11:44 am

DstupidBastarD написа:Баце, тарикацкото като караш отпреде е, че ако оня отзад те закачи, малко те бута настрани, но той си пада. Тва му е якото да си пръв, особено па ако има и попътен ветрец. :popcorn:
А ако се лъзнеш тарикацкото е, че ше насъбереш колоната под формата на трофеи и белези :idea: Аз не че ви упреквам, такова, ама мен ме дострашава да карам близо, па камо ли да мисля за ветрила, ветърни мелници, воденични камъни и прахосмукачки...
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Чет Мар 26, 2009 11:50 am

ха ха ха, много е кофти в тия групи наистина. Навремето като тренирах ни учеха как да го правим това и имам някакви спомени, но и на мен ми е притеснено в подобни ситуации. Въпреки това зад тъпото копеле си карам близко, защото поне знам че него нема какво да го спре :D това за около 5-6 километра де, след това го гледам как се отдалечава :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот brumbar » Чет Мар 26, 2009 2:04 pm

Заминавай, той баира е още в началото на карането след него ще има още 150 км каранеи после, като се осъзнаеш, ще се молиш пак да те пуснем на завет в нашата групичка и тогава ще трябва лично да преговаряш с митничара за хонорара :)
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Мар 26, 2009 5:07 pm

brumbar написа:Заминавай, той баира е още в началото на карането след него ще има още 150 км каранеи после, като се осъзнаеш, ще се молиш пак да те пуснем на завет в нашата групичка и тогава ще трябва лично да преговаряш с митничара за хонорара :)

Баце, боим се, че не четеш м/у редовете, а и мисла, че образуването на групи в бревет не се поощрява от правилника, с некво таково вчепетление съм останал. :offtopic:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот rosty_sz » Чет Мар 26, 2009 5:22 pm

Те Васко и Митко каква група са :rofl:
На всичко от горе Митко беше споменал за че в момента формата му е като за двайсетина средна. За да са в една група Васко трябва да монтира теглич :)
На 04 ще е готино само дето нямам форма да карам с вас и ще изтърва купона.
rosty_sz

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Чет Мар 26, 2009 7:22 pm

Да бе и аз му се чудя на Васко за какво иска да кара с мен и да се обвързва с тактическа схема.Верно карали сме и друг път.Разрешно е да се кара в група.То вече и в триатлона разрешиха да се кара в група.Не е разрешено да помагат придружаващи коли или други хора освен на специално посочените пунктове.Ама не се вълнуваите от тези неща нали ще караме за тренировка и удоволствие.Аз се пускам защото закъснявам с подготовката си и да натрупам километри.
Митко Ruse

Re: Отговор

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Мар 26, 2009 10:51 pm

Митко Ruse написа:Да бе и аз му се чудя на Васко за какво иска да кара с мен и да се обвързва с тактическа схема.Верно карали сме и друг път.Разрешно е да се кара в група.То вече и в триатлона разрешиха да се кара в група.Не е разрешено да помагат придружаващи коли или други хора освен на специално посочените пунктове.Ама не се вълнуваите от тези неща нали ще караме за тренировка и удоволствие.Аз се пускам защото закъснявам с подготовката си и да натрупам километри.

Да, баце, апа аз ше участвам, за да трупам соцялни контакти. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Чет Мар 26, 2009 11:48 pm

Re Тъпото
Няма баце, Караме си мирно и дружно почти цялата дистанция. Осъществяваме социални контакти. По естествен път се разбиваме по групички според възможностите си. Последните 20-25 км. вече стават разкъсванията, като почваш да подушваш финала. Тогава, който има мерак върти на макс. В такива ситуации отркриваш резервите, които имаш и това е най якото, защото не си предполагал, че след 180 км си способен да подържаш 40-42 км.час примерно. Поне това ме кефи мене, ако имам сили и възможности ще натисна последните километри, по скоро да тествам себе си. Някои хора наистина карат само за класиране. Последния път имаше някакъв образ, който се лепна зад мене на финалния щурм. Не можах да разбера защо го направи, при положение, че през цялото време до финала мрънкаше да убивам темпото че щял да кара 300 км. на следващия ден, развали ми кефа. Накрая пристигнахме 3-ма души на финала, другите двама не си показаха носа отпред да ми вземат поне една смяна, ама в класирането ги писали преди мене. Знам, че бревета не е със сътезателен характер, но това не пречи който иска да си покара по-динамично от възприетата "крейсерска" скорост - 25км./час.
Аватар
brumbar

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пет Мар 27, 2009 8:18 am

Този дето те е мърморил е Кольо-единия от двамата дето са завършили първи сега на 21-ви.Познат персонаж на нашите състезания също го прави и не бих се чудил ако ти направи атака по поважа или в басеина.Нали Ви казах, че разваляме само принципа на карането.Васко се хвърляше до сега с довода, че няма за него състезания а сега го чакат 6-8бр.. и там да го видим.На последната снимка от тези дето ги закачи Лазар се пише за Неделчо Петров та този човек е на 61 години но ако се пусне да кара 200км. ще ни разкаже играта.Добрата вест е че като колоездач има и слаби страни и не е непобедим.То в шосеиното е като фигурното пързаляне трябва да се реши да се даде победата.Или да направиш име.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Мар 27, 2009 8:52 am

brumbar написа:Re Тъпото
Няма баце, Караме си мирно и дружно почти цялата дистанция. Осъществяваме социални контакти. По естествен път се разбиваме по групички според възможностите си. Последните 20-25 км. вече стават разкъсванията, като почваш да подушваш финала. Тогава, който има мерак върти на макс. В такива ситуации отркриваш резервите, които имаш и това е най якото, защото не си предполагал, че след 180 км си способен да подържаш 40-42 км.час примерно. Поне това ме кефи мене, ако имам сили и възможности ще натисна последните километри, по скоро да тествам себе си. Някои хора наистина карат само за класиране. Последния път имаше някакъв образ, който се лепна зад мене на финалния щурм. Не можах да разбера защо го направи, при положение, че през цялото време до финала мрънкаше да убивам темпото че щял да кара 300 км. на следващия ден, развали ми кефа. Накрая пристигнахме 3-ма души на финала, другите двама не си показаха носа отпред да ми вземат поне една смяна, ама в класирането ги писали преди мене. Знам, че бревета не е със сътезателен характер, но това не пречи който иска да си покара по-динамично от възприетата "крейсерска" скорост - 25км./час.

Е, баце, ти па да не земеш и да ми поверваш на нещата, дето ги пишем тука? Просто нажежаваме обстановката преди каране, така се дига пулса, кръвната захар, адреналина и на хасфалта се дават по-добри постижения. Много ясно, че ше си караме заедно с тебе, ше си даваме смени и ако некой забрави да мине отпреде, ше го бутам у канавката. Зад мене може да кара без смяна само некой от мойте хора, а не некви мрънкащи мухльовци. :(!:
Аватар
DstupidBastarD

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пет Мар 27, 2009 9:20 am

Като каза за мрънкащи се сетих за този Кольо, че миналата година ходи да се оплаква от мен на организатора Лазар за това, че правя нарушения на правилника.Верно е хванах се за един джип за да си говорим/нали съм общителен/ за 6 секунди видно на записа на Полара.То не бяха ръкомахания то не бе възмущения.На тура по половин час се държат за сервизните коли, че уж нещо им оправят а на медицинската кола винаги има опашка като пред училищен кабинет по време на грип.
Митко Ruse

Мнениеот rosty_sz » Нед Мар 29, 2009 7:42 pm

Голямо падане направих вчера!!!
През кормилцето, през главичка добре че бях с каска и ръкавици.
Сега ще ви кажа и причината рискувайки някой да пукне от смях.
Обличам се вчера да излизам да повъртя и ми звъни телефона. Баща ми. Казахме си каквото там имахме и той вика какво ще правиш сега викам ще ходя да повъртя и той вземи ми кило картофи и ми го остави като минаваш покрай нас да не излизам сега. Речено сторено минавам през пазара взимам картофи и бързам да му ги хвърля и да ходя да повъртя. АМА на 50 метра от пазара минавам покрай един чичка който разгорещено разказва нещо на спътника си и като замахна с неговата торба с марули и право в моите картофи. Като влезна един картоф между спиците на предната капла и заседна на вилка и .............
Голям смях :rofl: :rofl: :rofl: възклицания на хората на около :rofl: :rofl: ама как няма да възклицават като видяха как 90 кг човек се насочва с глава към асфалта през кормилото :rofl: :rofl: :rofl: Всичко ми се стори като на забавен каданс и може би за това не се ударих сериозно. Успях да откопчея и двата педа, да протегна ръка за да поема удара почти да "поставя" велосипеда на земята с другата, и кълбо на пред, да е жива и здрава каската. :bowdown: :bowdown: :bowdown: днеска доста ме боли китката и възглавничката под палеца ама само това :bowdown: :bowdown:
Смях, срам, смях !!!!!!!!
rosty_sz

Мнениеот papi007 » Нед Мар 29, 2009 8:03 pm

Та и аз да се похваля.. Тъкмо сглобих най-накрая болидо с разни XT-та LX-и .. Дискове мискове... Ще ходя аз към бас да си взимам жило за задната спирачка и да давам капла за центроване! Тръгвам аз бавно и славно, Първи завой-добре.. 2-ри - и той... Накрая на абсолютно равното и право , ама се фърлих като пенсионер върху зелки на разпродажба : :rofl: Незнам азщо, но го направих! И чисто новата наплетена от мен капла, я надрах, изкривих ухото на болида, надрах ръкохватка, изкривих капла.. И това всичко за 500 метра, Представям си с тоя темп ако продължавам, тея 10 000 километра дето съм си ги поставил за цел до нова година да ги направя , колко през носа ще ми излезат :rofl: А и ключовете си изгубих, че да ми легне всичко кръгло на 100 лева :rofl:
Аватар
papi007

Мнениеот papi007 » Нед Мар 29, 2009 11:58 pm

p.s. Благодаря за минуса, ама това си беше точно тъпо шосейно падане, пък и бех със сликовете гуми! Така че си искам 10-те взети несправедливо точки! :)) Когато падам по Витоша , нема Ъ пиша тук :D
Аватар
papi007

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пон Мар 30, 2009 10:23 am

Не знам дали вече си записах редовното годишно падане.Понеже ми си счупи колелото вчера бях с един триатлонски Кенандеил модел 2004г. с баикарски педали.На едно завоиче като нападала баластра от самосвалите и ми се орина предната гума та станаха едни летежи /като вчера на финала на бързината дето ги прави мургавия французин/ добре, че карах бавно та хвърли колелото и бегом си продължих да спортувам още двадесет метра. Няма демиж та за това се чудя дали си минах реда.
Митко Ruse

Re: Падания

Мнениеот nipoison » Пон Апр 20, 2009 6:06 pm

Падъл съм около 4-5 пъти,но последното ми падане беше най сериозно.По същия начин влизам в завой с кофти асвалтна настилка /ронлива / и се сабрали ситни камъчета,и като влизам в завоя се плъзнах и оттам ме изхвъли в страни с охлузване на дясното бедро и счупено ребро. :dontknow:
Аватар
nipoison

Рейтинг: 1200

Мнениеот tkpopov » Нед Апр 26, 2009 3:12 pm

Мен веднъж не събориха едни пияни копелета. Карах през нощта по посока към "Студентското градче" в Стара Загора. Тогава бях студент. Фарът ми беше с изтощени батерии, но задната светлина си работеше и за сигурност карах по импровизирания банкет на шосето по посока Богомилово. И някъде преди завоя към "Тракийския университет" една раздрънкана жигула се приближи към мен и усетих как някой без причина ми бутна колелото настрани. Не знам защо го направи тоя скапаняк. Разбирам да е имало причина, да съм му попречил с нещо, ама да се пресяга през прозореца, да ме събаря и да ми вика: "Умри мама ти да е..а", това е егати наглото поведение. Аз естествено паднах, а ония кретени запрашиха, без да кажат поне едно "извинявай" :(!: . И резултатът от това бутане, беше съдран панталон, ожулени ръце и натъртен задник. За щастие на колелото му нямаше нищо, но инцидентът беше твърде неприятен. Е кажете ми тогава, в нормална държава ли живеем?
Аватар
tkpopov

Рейтинг: 1292

Мнениеот marsa » Вто Май 12, 2009 10:58 pm

tkpopov написа:Мен веднъж не събориха едни пияни копелета. Карах през нощта по посока към "Студентското градче" в Стара Загора. Тогава бях студент. Фарът ми беше с изтощени батерии, но задната светлина си работеше и за сигурност карах по импровизирания банкет на шосето по посока Богомилово. И някъде преди завоя към "Тракийския университет" една раздрънкана жигула се приближи към мен и усетих как някой без причина ми бутна колелото настрани. Не знам защо го направи тоя скапаняк. Разбирам да е имало причина, да съм му попречил с нещо, ама да се пресяга през прозореца, да ме събаря и да ми вика: "Умри мама ти да е..а", това е егати наглото поведение. Аз естествено паднах, а ония кретени запрашиха, без да кажат поне едно "извинявай" :(!: . И резултатът от това бутане, беше съдран панталон, ожулени ръце и натъртен задник. За щастие на колелото му нямаше нищо, но инцидентът беше твърде неприятен. Е кажете ми тогава, в нормална държава ли живеем?
Приятелю, преди година и нещо не помня къде точно бях, но карах е-пич-но в източна България, бях спрял на банкета, некви батковци пърпореха с малка камионетка с 80-100 по иначе спокойното шосе, и тоя дебил до шофьора приближавайки нещо ми викна и се протехна да ме перне през прозореца, но за негово щастие се дръпнах... копелето явно не се сети, че ръката му щеше да си остане там, а мен най- много да ме бутне...

Извода е, че малоумници - бол! Както и лош късмет дебнещ на всяка крачка, затова е добре да караме максимално подсигурени и в група;)
Аватар
marsa

Мнениеот tkpopov » Чет Сеп 17, 2009 11:04 am

Компилации от падания:
http://www.youtube.com/watch?v=4blahxuuhxg
http://www.youtube.com/watch?v=t8g1K-eW ... re=related
Не е за хора със слаби нерви! Кадрите са ужасни!
Всъщност, коя е причината за такива падания? Най-често велосипедът се преобръща при удар с камъни (камъкът вероятно действа като лост в този момент) при подхлъзване на предната гума в завой или след скок при приземяване върху предна гума, която в този момент е била в завой..?! Каквато и да е причината падането с велосипед е бая гадно! :(
Аватар
tkpopov

Рейтинг: 1292

Мнениеот sam_u_rai » Чет Сеп 17, 2009 1:55 pm

В този вид колоездене паданията са неминуеми.Процент риск е много голям да не кажем 90%. При шосейното е много по-малък но с по-голяма скорос и все е по вина на някой друг. На дълги разстояния за сега не ми се е случвало, но в градски условия има мнага ситуации поради нароилите се джигити. :D
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот aspelozen » Сря Окт 07, 2009 1:39 pm

Тука и аз да си призная за някои падания,от които извода е,че генетичния фонд на Лозен,Горубляне,Пасарел,Равно поле и Симеоново си е чисто шопски.Първо смених курбелите и плочите от MICHE на ShibaNo,но не обърнах внимание че влизат леко по-навътре към рамката.Излизам на пробно каране-на баира всичко ОК,на равното ОК,обаче реших със стотина метров спринт да хвана зеленото на Сливница и околомръсното,превключих на 52/14 и оттогава... цялата смяна полицаи ме познават. Второ Мазито като най-стар член на моя гараж определено се нуждаеше от смяна на верига и венчета,но винаги може и утре,нали?Е да обаче на един много къс 10% баир на Златуша,който винаги го качвах на педали поради 42/21 нещо си припука,прищрака и поради над стокилограмовата тежест и усилието Аспарухчо се запозна с асвалта отблизо.Подобе е и случая когато си харесах при Дженко едно старо колело,цялото кампа Рекорд за нищо пари, ама с кой акъл напъвам непознато колело с всичка сила на баира!Има още,ама детето плаче,ако на някой му е интересно ще пиша после пак
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот stilo » Сря Окт 07, 2009 4:54 pm

Днеска май паднах, но не видях много к'во стана, защото скоростта беше около 50... отскочих в крайната лява лента на магистралата чак.
Ставам, гледам по мен около 20 охлузвания и спирачката на задното ми колело не работи. Ха, и колелото стои право без да го държа :bigeyes:
То шината кривнала леееееееко, като рамка на PVC дограма. :bawling:
Аватар
stilo

Следваща

Назад към Други видове колоездене