Въпрос за спирачки Tektro 510A

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Въпрос за спирачки Tektro 510A

Мнениеот Олеомак » Сря Апр 15, 2009 10:46 am

Добър ден на всички колеги! Поставих този въпрос и в раздела "Веломеханик", но предвид опита и компетентността на пищешите тук, реших да попитам същото.
Имам шосеен велосипед, който е със челюстни спирачки Tektro 510A. Наскоро реших да ги сваля, за да им извърша профилактика, при което забелязах, че под свода на двете рамене (фактически от долната страна на спирачката) се вижда малък винт за някаква настройка. Някой може ли да ме осведоми за каква точно настройка става дума? Допускам, че е свързано по някакъв начин със сводимостта на раменете или техния максимален клиренс. А може би се контролира натегнатостта на пружината? Ще бъда благодарен на всеки, който сподели някакъв опит с мен. :)
Олеомак

Рейтинг: 1260

Re: Въпрос за спирачки Tektro 510A

Мнениеот brumbar » Сря Апр 15, 2009 11:28 am

За еднинствения винт който мога да се сетя, това е този за финната настройка на спирачките в ляво или дясно, за да могат калотките равномерно да притискат борда на каплата при спиране, а не да се получава изместване. Имам в предвид точка 4 Centering the brake shoe от този линк http://www.tektro.com/04support/pdf/000907RX40-1.pdf
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Re: Въпрос за спирачки Tektro 510A

Мнениеот Ozzie » Сря Апр 15, 2009 12:51 pm

@Олеомак
Мисля, че темата във "Веломеханик" е повече от достатъчна.
:peace:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Други видове колоездене