Поставяне на километраж

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Поставяне на километраж

Мнениеот badboy_pl » Нед Апр 26, 2009 10:57 am

Понеже нямам упътване за километража ме интересува в коя част на спиците се слага магнитчето за най-точно отчитане: най-навънка към каплата или посредата или към главината?
п.п. пробвах с търсачката , но нищо не открих.
Аватар
badboy_pl

Рейтинг: 1220

Re: Поставяне на километраж

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 26, 2009 11:17 am

Разстоянието между магнитчето и датчика трябва да е в рамките на 3 до 5 милиметра.
Поставянето на магнита и настройването на това разстояние не е кой знае каква философия.
Въвел ли си в компютърчето обиколката на гумата? ;)

P.S. За човек врял и кипял в боравенето със гаечни ключове, отверки и всекви други инструменти и с къде- къде по- сложни машинарии... Излагаш се. :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот badboy_pl » Нед Апр 26, 2009 1:07 pm

Здрасти Ozzie ;) аз тия работи съм ги направил , но незнам къде се разполагаше самия магнит на спицата-дали към главинката максимално близо или максимално близо по спицата към каплата или няма значение. Нз нов съм в шосейното колоездене :^:
Аватар
badboy_pl

Мнениеот Grash » Нед Апр 26, 2009 1:10 pm

badboy_pl написа:Здрасти Ozzie ;) аз тия работи съм ги направил , но незнам къде се разполагаше самия магнит на спицата-дали към главинката максимално близо или максимално близо по спицата към каплата или няма значение. Нз нов съм в шосейното колоездене :^:

Няма значение, 1 оборот си е 1 оборот, независимо дали ще е при главината или до самата шина ;)
В повечето случаи хората го слагат в по-горната част, на 3-5см от шината.
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот badboy_pl » Нед Апр 26, 2009 2:20 pm

Grash написа:...

Мерси :peace:
Аватар
badboy_pl

Мнениеот tkpopov » Нед Апр 26, 2009 3:21 pm

Да кажа и аз нещо по въпроса:
НЕЩОТО ПО ВЪПРОСА: Това, което направих преди поставя магнитчето с рулетка измерих дължината на спицата и поставих магнитчето точно по средата на спицата. После нагласих контактчето така, че то да застане точно срещу магнитчето. И велокомпютъра си работи нормално!
Аватар
tkpopov

Рейтинг: 1292

Мнениеот marsa » Нед Апр 26, 2009 4:16 pm

Както каза Grash - един оборот си е един оборот, но личното ми наблюдение принякои китайски измислени боклуци е, че ако се постави по- нагоре магнита по- в края към шината), той прекарва по- малко време до датчика при всеки оборот, и километража се шашка и не хваща всеки оборот. Иначе обикновено заради самото разстяние (2-3мм, зависи) се налага да се постави по- ниско към оста, но пък по принцип може да варираш със завъртане на датчика около стеблото на ботуша на вилката, както и мажнита може да се завърта около оста дължината на спицата, и така да се приближават или отдалечават. Има един друг момент обаче - ако завъртиш магнита настрана има по- долямо челно съпротивление с въздуша.

Най - общо казано - въпрос на лична преценка и опити, има много правилни начини.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Назад към Други видове колоездене