София - Гела - София

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

София - Гела - София

Мнениеот marfi » Сря Юли 29, 2009 7:56 am

Изображение

Колеги, тази събота и неделя в с. Гела, обл. Смолян ще се проведе традиционното гайдарско надсвирване.

Разстоянитето до там е 210 км. Има доста изкачване в Родопите и почти отвесен склон м/у Широка Лъка и Гела.

Има ли желаещи за един поход до там?

Отиване събота сутрин с преспиване (на палатка или в хотел/квартира в Пампорово/Чепеларе/Смолян) връщане в неделя?
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Re: София - Гела - София

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 29, 2009 8:04 am

Ми, офертата е яка, баце, май ше се включим. Имаш ли идея за спането, че сигурно ше е лудница от народ, а палатка нема къде да си турим по колелото. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marfi » Сря Юли 29, 2009 8:17 am

Офертите:

а) леля ми в Смолян
б) бившото гадже в Чепаларе
г) пращам палатката по пощата и я прибираме в Смолян.

Не бери грижа брат, аз съм наполовина родом от тоя край, така че ще го уредим :)

Ако си навит, до почвам подготовления?
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 29, 2009 8:26 am

marfi написа:Офертите:

а) леля ми в Смолян

Не бери грижа брат, аз съм наполовина родом от тоя край, така че ще го уредим :)

Ами, навит съм яко, баце, па и Туше от сума време ни обяснява колко е яко по Родопите. Аре, да се събираме група и съботата в 6,00 да си биеме камшиците, че е бая пътя! Ако нещо не стане с бившото ти гадже, тука видех неква нереална оферта за спането: http://www.bezplatno.net/listing-267374-Kvartira_v_CHepelare_na_niska_tsena.html, направо може да се заселиме у Чепеларе за неколко месеца. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marfi » Сря Юли 29, 2009 8:29 am

Бате пробвай ги, че аз докато съм на работа не мога да звъня :(

Айде речено - сторено, пиша на лелята и събота 6 тръгвация! :)
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 29, 2009 8:45 am

DstupidBastarD написа:Ами, навит съм яко, баце, па и Туше от сума време ни обяснява колко е яко по Родопите. Аре, да се събираме група и съботата в 6,00 да си биеме камшиците, че е бая пътя! Ако нещо не стане с бившото ти гадже, тука видех неква нереална оферта за спането: http://www.bezplatno.net/listing-267374-Kvartira_v_CHepelare_na_niska_tsena.html, направо може да се заселиме у Чепеларе за неколко месеца. :clap:

:rofl: :rofl: :rofl: Тия там бачкат колко да не зАспат бе баце :evil: много път трее да бича иначе и аз съм навитак, ама то така или иначе вие сте дзверове нема да ви смогна на темпото.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот marsa » Сря Юли 29, 2009 8:52 am

Ее, не е честно - мислех да не идвам, а са мисля да дойда :D Карането ми идва след нощна смяна, не ме притесняват 200+ км, но последната част е с доста големи височини... Ще помисля!
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот marfi » Сря Юли 29, 2009 8:55 am

Баце ела, последната част Широка Лъка - Гела си е като стеничките вчера, но е само 6 км.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 29, 2009 9:02 am

marfi написа:Офертите:

а) леля ми в Смолян

Баце, понеже не съм наясно с теа пращания по пощата, а и немам никво намерение на носим багаж на гръб, как стои въпроса с пращане на раница багаж до Смолян? В смисъл, колко по-рано требва да я прата и дали в събота привечер ше може да си я получиме там, че като гледам карането е мин. 210км, което прави поне 10 часа път (с почивките). :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bateto » Сря Юли 29, 2009 9:16 am

Извинявайте ,че се намесвам де,................щото скоро правих 1200 из България с една чантичка на кормилото.
На истинския шосейкаджия не му трябва никакъв багаж,туй да не е някой байкаджия.За пътуването до Гела,може да спите в Широка лъка в туристическата спалня,или на много други места
Последна промяна bateto на Сря Юли 29, 2009 9:19 am, променена общо 1 път
Аватар
bateto

Рейтинг: 1182

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 29, 2009 9:18 am

bateto написа:Извинявайте ,че се намесвам де................щото скоро правих 1200 из България с една чантичка на кормилото,на иситнския шосейкаджия не му трябва никакъв багаж, за пътуването до Гела,може да спите в Широка лъка в туристическата спалня,или на много други места

Извинен си, баце. Преполагам, че караш с б......и педали и не си помирисвал истински шосейкаджийски обувки. :idea:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marfi » Сря Юли 29, 2009 9:24 am

@DstupidBastarD

Ще я прибере леля ми в Смолян и ще може да я вземем по всяко време или да я качи направо с колата. Пощите май-отнемат 2-3 дена, Спиди и подобни куриери са за следващия ден.

@bateto

Дай някакви контакти на тази спалня, не се знае дали ще има места, защото се събира доста народ.

Извинявай, че ще ти го кажа така но... истинският "шосейкаджия", който ще качва и преспива в планината, трябва да има поне дълъг клин и хубава топла блуза за през нощта, няма да е зле и малко затоплящ крем и крем за гюдерията за следващия ден. Добави към това и още един жамбиер и тениска за следващия ден и поне още един чифт чорапи и поне една резервна гума, щангички, лепенки... с малко зор го побираш в джобовете, но няма да ти е комфортно.

Както и да е, ако идваш и ти имай в предвид температурните разлики, миналата година в спален чувал и с 2 одеяла до огъня не можех да спя от клинч.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот bateto » Сря Юли 29, 2009 9:35 am

не знам телефон,знам я ,че е е на главната улица къщата(тур.спалня),търси тур.д-во Чепеларе в нета,БТС има телефон за справки за всички хижи
Аватар
bateto

Рейтинг: 1182

Мнениеот marfi » Сря Юли 29, 2009 9:38 am

@bateto Благодарско!
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Grash » Сря Юли 29, 2009 10:48 am

Яко, ще ми се върже 500км каране за 2 дена... с което ще си подобря рекорда, който в момента е 460км :D Тегавко ми се струва... Прибирането ще е мноооого мъчно... Bikemap-a дава някакви весели цифри за общата денивелация, от които и да се извади предполагаемата грешка, за която всички знаем, пак ще дойде солидна цифра :erm:
http://www.bikemap.net/route/260681
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 29, 2009 11:34 am

Grash написа:Яко, ще ми се върже 500км каране за 2 дена... с което ще си подобря рекорда, който в момента е 460км :D Тегавко ми се струва... Прибирането ще е мноооого мъчно... Bikemap-a дава някакви весели цифри за общата денивелация, от които и да се извади предполагаемата грешка, за която всички знаем, пак ще дойде солидна цифра :erm:
http://www.bikemap.net/route/260681

Баце ако цифрата на денивелацията е верна , мон венту, сен бернар и т.н. пасти да ядът :bigeyes: :evil: Няма ли къде на друго място да се направи маршрута за да разберем колко е наистина денивелацията :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот Grash » Сря Юли 29, 2009 11:37 am

Neo_92 написа:Баце ако цифрата на денивелацията е верна , мон венту, сен бернар и т.н. пасти да ядът :bigeyes: :evil: Няма ли къде на друго място да се направи маршрута за да разберем колко е наистина денивелацията :eek3:

Еми ако съдя по досегашните грешки, които е давал bikemap-а спрямо GPS-a ми, то този маршрут трябва да е поне 3500м обща денивелация, досега по-големи грешки не съм отчитал, в повечето случаи са малки...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 29, 2009 11:40 am

Тогава http://www.bikemap.net/route/230593 тоя маршрут не требва да е по малко от 5000 , казвайте кога го прайм :eyebrow: :D
Аватар
Neo_92

Мнениеот marfi » Сря Юли 29, 2009 12:08 pm

Еха-а-а, @Grash нави ли се?

@marsa, на редбул ще го караш да не ти се спи :)

Няма да е леко.

Мога да Ви кажа сериозните качвания както ги помня, а засега помня само 2 - Вакарел (все пак предлагам да минем по стария път, да не ни отнесе някой на магистралата) и качването Широка Лъка - Гела 6 км. Останалото са гърбици или участъци с приемлив константен наклон, което не е толкова проблем.

След малко ще се обадя насам натам, ако някой познат ходи с кола да натовари багаж - капли, гуми, одеяла, шалтета, спални чували.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Grash » Сря Юли 29, 2009 12:13 pm

До Вакарел не е проблем да се иде по старият път, но така или иначе там ще трябва да се мине на магистралата. Качването на Вакарел е много по-леко и постепенно именно по магистралата. Старият път от Вакарел до Ихтиман е no comment, а за след Ихтиман има вариант по магистралата или по старият път, който не е лош, но се опасявам че ТК, минавайки толкова близко до Сестримо няма да издържи и ще качи Белмекен, след което ще ви настигне :D

marfi написа:Еха-а-а, @Grash нави ли се?

Още не знам, дали ще мога, а и не съм съвсем сигурен че ми се кара толкова много... не знам... Иначе и да идвам, варианта със спане на палатка за мен го изключвам, надявам се да има къде да се спи.
Последна промяна Grash на Сря Юли 29, 2009 12:17 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marfi » Сря Юли 29, 2009 12:15 pm

Отдавна не съм карал в източна посока, но помня че бяха оправили пътя поне качването на Вакарел.

Но ти си човека с навигацията и сигурно си карал по-скоро там и знаеш, ще ти се доверя да очертаеш един маршрутец (стар/нов път)

Момчета, още нещо:

Говорих с един приятел, който е навит да дойде с нас с кола (в нея да си оставим багажа и каплите), като имам развитие за колата ще пиша пак.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 29, 2009 3:13 pm

:offtopic: Бацета, знам, че много ви се кара, ама ако не ма лъже паметта по магистралата е забранено. Пък и е опасно - има идиоти дето задминават тировете от дясно. Е, то и по другите пътища е пълно с идиоти.
Сори за офтопика.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Neo_92 » Сря Юли 29, 2009 3:17 pm

NovemberCharlie написа::offtopic: Бацета, знам, че много ви се кара, ама ако не ма лъже паметта по магистралата е забранено. Пък и е опасно - има идиоти дето задминават тировете от дясно. Е, то и по другите пътища е пълно с идиоти.
Сори за офтопика.

За съжаление в БГ навсякъде е така. То ако трябва да не караме щото има идиоти трябва изобщо да спрем да караме , щото те са навсякъде. :bawling:
Аватар
Neo_92

Мнениеот Grash » Сря Юли 29, 2009 3:21 pm

NovemberCharlie написа::offtopic: Бацета, знам, че много ви се кара, ама ако не ма лъже паметта по магистралата е забранено. Пък и е опасно - има идиоти дето задминават тировете от дясно. Е, то и по другите пътища е пълно с идиоти.
Сори за офтопика.

Така е, прав си... забранено е... колко е опасно, няма да коментирам... имаше една прекрасна тема по този въпрос :D Аз избягвам магистралата когато мога, но по други съображения - скучно е :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Юли 29, 2009 3:22 pm

А, и още нещо - някой от вас скоро минавал ли е по пъта покрай язовир Въча? щато последния пък аз като минавах с кола там трудно може да се каже, че има път, да не говорим колко е тесен.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юли 29, 2009 3:54 pm

Аз отпадам за Гела в събота, бацета. Бла-бла-бла (обяснения що отпадам). На теа, дето ше ходат пожелавам приятно и безаварийно каране, приятно изкарване на местото и успешно завръщане! :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marfi » Сря Юли 29, 2009 3:58 pm

Жалко, дано все пак се съберем, че сам не ми се ходи :(
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот tumbaka » Пет Юли 31, 2009 10:01 pm

Днес ми споменаха, хора дето са ходили на Гела, че по-рано било по-яко - последните години го избивали повече на чалга и вече не ходят.
tumbaka

Рейтинг: 1225

Мнениеот ferriniRider » Сря Апр 27, 2011 9:53 pm

След като има такава вече съществуваща тема няма нужда да създавам нова.
Въпросът ми е - на Гела имаме вила. Дали с моето Ферини Р3 мога да слеза до Широка Лъка от Гела цял и дали гумичките на спирачките ще се изтъркат напълно.
Хората, които са били там са видяли голям зор сигурно в 7-километровото изкачване. :)
ferriniRider

Рейтинг: 1260

Мнениеот ferriniRider » Пон Юни 06, 2011 9:55 pm

:dontknow: ?
Някой ще отговори ли ?
ferriniRider

Рейтинг: 1260

Следваща

Назад към Други видове колоездене