Как се справяте с гонещите ви кучета

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Как се справяте с гонещите ви кучета

Мнениеот rosty_sz » Нед Авг 16, 2009 8:44 pm

Не се съмнявам, че поне един път са ви гонили разни кучета.
Аз имам един скъсан клин и десетки гонитби. Сега се върнах от Гърция и трябва да ви кажа, че там ме гониха всеки ден поне по веднъж и това ми дойде малко в повече, та реших да пусна тая тема да споделим опит.
Моя опит показва, че кучетата гонят колоездача защото мислят, че той се страхува от тях и им бяга. Винаги когато ме подгони някое псе и спра то също спира на прилично разтояние и само се зъби. Проблем е тръгването след това защото като тръгнеш кучето пак те подгонва, но така или иначе за сега това е най ефективния подход, ако не мога да избягам. Като казах избягам, това означава, че трябва бързо да ускоря до 40км поне, защото средно на ръст куче спокойно тича с 30км и ги подържа поне 150 метра. Играта загрубява още повече ако кучето не е едно, а това се случва често. Когато Псетата са няколко добиват още повече кураж и гонят още по ожесточено. За сега и в този случай номера със спирането минава, но е доста опасно защото като спреш ако имат възможност кучетата те заобикалят и винаги се опитва да напада това което не гледаш. Номера тук е да забележеш кое е водача и да се пазиш най вече от него, другите по скоро се спускат за да те разсеят. Тук е мястото да отбележа, че почти през целия си живот съм имал куче и усещам до някъде намеренията им и т.н.
Порових се в нета и открих някакви електронни устройства за прогонване на кучета. Обясненията които дават за тях звучат доста логично, но ако някой има преки впечатления дали вършат работа да пише. Ето едно от тези устройства http://shop.oragie.com/product_info.php ... b76a6e18cc
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Re: Как се справяте с гонещите ви кучета

Мнениеот Ozzie » Нед Авг 16, 2009 8:55 pm

viewtopic.php?f=3&t=14155&hilit=%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0

предната тема беше заключена, щото... може да се види
там има казно достатъчно по проблема
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот blitz0 » Нед Авг 16, 2009 9:02 pm

Ами тези електронни устройства не действат на всички кучета.
Аз си реших проблема с едно спрейче против кучета от ловно-рибарски магазин.Едно куче много смело нападаше колоездачите-вкл. и мен.Но след като го "обработих" със спрейчето в движение вече не си и помисля.Лежи си край пътя и лежерно гледа как минаваме край него...
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот _SoRa_ » Нед Авг 16, 2009 10:48 pm

Проблема с гонещите ме псета го решавам много бързо. Спирам и се навеждам да взема камък. Само като ме види псето, че се навеждам и хуква с подвита опашка. Много рядко се налага да замеря някое.
_SoRa_

Рейтинг: 1998

Мнениеот marsa » Нед Авг 16, 2009 10:53 pm

Ако гони - ускорение, ако пресреща - татуировка във формата на парче в муцуната. Базикам се разбира се, това е ефективно в 5-10% от случаите.

Темата е толкова дискутирана, че няма на къде.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот x6x » Пон Авг 17, 2009 12:09 pm

Кучегони Дазер мейд ин ЮЕСЕЙ,Ultrasonic Dogchaser мейд ин Тайван - пълен ташак.Имал съм случаи в които даже кучето идва към мен :)
Един "дърт" шосейкаджия даде следния съвет: Гардираш с велосипеда откъм левия курбел и блъскаш с плочите :) И най полезното: с бидона вода в муцуната - работи ! :agree:
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот brumbar » Пон Авг 17, 2009 12:23 pm

Аз спирам, гордо го изваждам и припикавам кучето. Няма нищо по-унизително за едно псе да го припикае некое друго :^:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот notty » Пон Авг 17, 2009 2:46 pm

Аз пък се правя на Топ Гън И си го пръскам в движение с бидона, много ефективно-веднага се маха, обаче като минавам следващия път пак идва да го опръскам :crazy:
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот frantishek » Пон Авг 17, 2009 3:04 pm

Вчера яка гонка. На веднъж 3 броя мивки вякакъв размер но само едно среден размер се прави на по настоятелно докато не спрях и му вкарах една тухла в ребрата. След 2 км изкочи още едно но повече от страх да не бе да се изложи пред собственика който береше шума за козите. На него спрях и си поговирих с дядката собственик на сабаката и продължих. А на връщане се разминавам със същият човечец а псето като ме видя на колелото с бясна скорост срещу тях му се объркаха чи...те и незнаеше накъде да хване. Та замалко не го згази влака щото изкочи да ме заобиколи през ЖП линията. И защото повече ме дранят атколкото ме е страх от кучета (15 години се грижа за по-голями дзверове) искам само да им кажа че аз ще ги тормозя а не обратното и се замислих да взема да ги стрелям с газовият пистолет ама много тежи, за бойният неам разрешително а и не си заслужава да ги трепа гадините. И затова май пиратки ще взема за в бъдеще. Та някой от вас с пиратки да ги е нервирал гадините?
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 17, 2009 3:27 pm

brumbar написа:Аз спирам, гордо го изваждам и припикавам кучето. Няма нищо по-унизително за едно псе да го припикае некое друго :^:

Смелчага.Ама ако ти го гризне ко праим.Че още не си му чул гласа.
Митко Ruse

Мнениеот mitk_ » Пон Авг 17, 2009 3:39 pm

Аз докъто карам не са ме закачали сериозно, но в парка като тичам редовно ми налитат, гоняги като викам злокобно им се озъбвам :rofl: тествано до 2 улични големи работи :D
mitk_

Рейтинг: 1210

Мнениеот todor_todorov » Пон Авг 17, 2009 4:07 pm

notty написа:Аз пък се правя на Топ Гън И си го пръскам в движение с бидона, много ефективно-веднага се маха, обаче като минавам следващия път пак идва да го опръскам :crazy:

Това с пръскането с вода наистина е ефикастно, веднага си подвиват опашката, стига да имаш вода в бодона
Обичаш ли гората, боклука в торбата!
Аватар
todor_todorov

Рейтинг: 1610

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 17, 2009 5:44 pm

Ми, аз ги храчим, баце. Немам случай, да съм уцелил некой помияр с мойте лековита храчка и после да се е пробвал пак да ми образува лай. Дори, поглеждайти ретроспективно назад, не се сещам изобщо да се е появявал край пътя маркиран от мене пес. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот sam_u_rai » Пон Авг 17, 2009 8:55 pm

Хей късметлии я покарайте по Родопите да ви подгонят онези ми ти каракачанки та да видим дали ще имаш време да го изкараш да припикаваш и дали ще ти остане слюнка в устата от бързане да връткаш я гъза върху седалката от бързане да избягаш.
Та да взема и аз отношение.
Минавайки през село Ефрем/някъде в Родопите/ изпод оградната врата излиза една каракачанка и погва колегата пред мен, който стремейки се да избегне конфликта налита върху катър на който гърба му бе висок 1,50, та хвърли такъв къч та щеше да му отнесе главата. А аз що да сторя като виждам всичко това зад него. Като се гипсирам та със шосейката върху каракачанката та направо през средата как го оцелих още не зная, но едно беше ясно повече от бял ден. На тъпото куче му нямаше нищо и си избяга с поглед който казваше: дами паднеш следващият път само. Да ама я си паднах така хубаво на асвалта та се пообелих па му и теглих едни нашенски не ти е работа. Но одисеята не свършва братлета, та както си карахме и превалвахме поредния баир не щеш ли ей ти на стадо с уфси а покрай тях четири или пет бяха не ми остана време да ги броим :rofl: Като каза бау, па ний дий, стой та гледай как се изпреварва Контадор на баир ако ще да е :roll2: Една ми ти каракачанка с една немска уфчарка и още три селска подобрена, докато дойдат до шосето познайте къде бяхме. Та сега по случайност на съдбата ми докараха да гледам куче братлета и то не какво и да е а английски Бигъл, да му се незнае и породата ама англичаните добре са си свършили работата, ако и наща каракачанка беше като него оценка 10 братлета ама не ще, трябва да го пратим в англия ама ще развали англичанину както си има един виц за шопето дето го пратили у англию на преквалификация ама що им трябвало вместо той да се промени англичанину взел да псува па и да говори на шопски: що сам да си оди като не сака. Какво да кажа има магазини за кучешки храни.Купете малко гранули или лакомства на които нито едно куче не отказва па им предложете пък знае ли се после може и по биричка да пийните заедно. :love:
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот notty » Вто Авг 18, 2009 12:17 am

Sam_u_rai моля виж си pm-а
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот sam_u_rai » Вто Авг 18, 2009 9:21 am

notty написа:Sam_u_rai моля виж си pm-а

Направи ми превод на pm-a.
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот Watanabe » Вто Авг 18, 2009 12:02 pm

brumbar написа:Аз спирам, гордо го изваждам и припикавам кучето. Няма нищо по-унизително за едно псе да го припикае некое друго :^:

Абе, brumbar, не те ли е страх кучето да не налети на кремвирша?
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот frantishek » Вто Авг 18, 2009 12:26 pm

Може малко да е :offtopic: но пак бях гонен. Но от един сив гъсок. :crazy: Въобще неочаквано. Ебаси е те тва беше шашкане в първият момент. С кучетата някакси съм се отренирал но с гъска незнаеш как да реагираш. Хем тичаше по мен с широко отворен съскащ клюн, хем от време на време се отцепваше от земята с крилата. Е те са дайте акъл как да се предпазим от нископрелитащи агресивни гъски.
ПП. С натискане яко на педалите избягах все пак. :rofl:
Аватар
frantishek

Рейтинг: 1433

Мнениеот sam_u_rai » Вто Авг 18, 2009 3:53 pm

Да не забравяте че кучетата са като митничарите, вечно гладни и винаги чакат някой да им даде нещо когато се минава през тяхната територия, така че мамбуто е най-важно в живота, давайте и ще ви се даде е казано стиски такива. :rofl: Ако не ви се дават пари за кучешки храни откърши комат хляб и това върши работа.Бачкал съм на потстанция извън града и са ме погвали кучета. Ща не ща бръкнах си в торбата па си извадих хляба и докато дойдат го хвърлих поглутницата. Сборичкаха се да си го делят. Е, останах си 12 часа без хляб, ама вече като ме видеха отдалече знаеха че съм си платил, па си носих резервен комат та си плащах.
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот Bolverk » Вто Авг 18, 2009 4:09 pm

Аз пък тук съвсем не съм съгласен. Кучетата са като циганите - даваш им помощи и те само стават повече и по-неприятни (да бе расист съм това очудва ли ви ?). Предпочитам здравата ръка да играе. Или помощното средство. От извесно време в кварталът ми се се наройли много кучета (зареди многото строежи и стройтелни работници, който само с кучета явно се разбират), който гонят всичко и аз в частност. Пробвах разни методи на сплашване абе махат се обаче следващият път пак налитат. Е реших че няма да се разберем така пред собсвеният ми вход да ме гонят кучета. Заредих се с едно готинко спрейче добре и на няколко пъти им разказах играта. И сега какво си мислите територията е моя не на някакви песове толкова.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот sam_u_rai » Вто Авг 18, 2009 7:42 pm

Bolverk написа:Аз пък тук съвсем не съм съгласен. Кучетата са като циганите - даваш им помощи и те само стават повече и по-неприятни (да бе расист съм това очудва ли ви ?). Предпочитам здравата ръка да играе. Или помощното средство. От извесно време в кварталът ми се се наройли много кучета (зареди многото строежи и стройтелни работници, който само с кучета явно се разбират), който гонят всичко и аз в частност. Пробвах разни методи на сплашване абе махат се обаче следващият път пак налитат. Е реших че няма да се разберем така пред собсвеният ми вход да ме гонят кучета. Заредих се с едно готинко спрейче добре и на няколко пъти им разказах играта. И сега какво си мислите територията е моя не на някакви песове толкова.

Така е братле всеки държи на кокала си, при животните и не само при тях играе принципа на силния, така че си го приложил успешно и с основание, затова няма за какво да се извиняваш при тези тежки условия си се справил, браво. Така че всеки според условията и според тоягата.
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот rosty_sz » Вто Авг 18, 2009 8:23 pm

Кави са тея спрейове? Дайте малко инфо.
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот Bolverk » Сря Авг 19, 2009 12:25 am

Нищо специално просто отиваш в ловен магазин и питаш те ще ти препоръчат (и аз нищо незнаех отидох и питах). Това което ми дадоха действа безотказно на помияри (не съм го пробвал на расови ама не е имало смисъл те обикновенно са и по-културни). Обаче име в момента не мога да ти кажа защото съм или заврял или изхвърлил флакона (то така като си разчистваш генерално къщата).
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот EccentricMOTION » Сря Авг 19, 2009 2:06 am

Катерим с момчетата из Средна гора. Минавайки през някаква махала от 1 къщурка изкача нещо голямо и рошаво. Оказва се Каракачанка. Ние 2ма то само - всичко беше ок. Зад него изкача и майка му - още по-голямо и по-рошаво. Тръгват да ни налитат, правим кръг с 2та байка и с каска в ръка стойм кротко и чакаме... Нямах нищо по-тежко от каска в мен... Проклетите кучета започват да се мятат по рамката и да хапят алуминия. Тирадата продължава известно време докато не ни се нарадваха и наляхме доволно проклетите мастии с ФФейса.
По въпроса - екипировка за спускане пази ли от кучета?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот brumbar » Сря Авг 19, 2009 8:21 pm

Watanabe написа:

Абе, brumbar, не те ли е страх кучето да не налети на кремвирша?

Страшното е само първия път, като го гризне, после вече не ти пука особено :bigeyes:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот brumbar » Сря Авг 19, 2009 8:23 pm

rosty_sz написа:Кави са тея спрейове? Дайте малко инфо.

От ловно-рибарския си взех преди години един спрей. Обясниха ми, че действал на кучета и цигани - явно имам нещо циганско в рода, щот бая зор видях като се самообгазих в гаража.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sam_u_rai » Чет Авг 20, 2009 9:47 am

brumbar написа:
rosty_sz написа:Кави са тея спрейове? Дайте малко инфо.

От ловно-рибарския си взех преди години един спрей. Обясниха ми, че действал на кучета и цигани - явно имам нещо циганско в рода, щот бая зор видях като се самообгазих в гаража.

Ако искаш да разбереш пробвай с кисело мляко. Остави го през ноща на масата и ако не си станал посред нощ да го излапаш значи нямаш циганейшън.
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот brumbar » Чет Авг 20, 2009 11:12 am

Аз може да нямам, ма баща ми със сигурност има, щот не би му простил :dontknow:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Сашо » Вто Авг 25, 2009 9:37 pm

Предишната заключена тема според мен не беше изчерпана напълно и не успях да изтъкна своите размишления там. Проблемът със защитните средства от кучета като пиратки, спрейчета, кучегончета е, че не винаги са под ръка. Дълго време си мандахерцах един кучегон на врата на прусъче и спрей в задния джоб, обаче е много неудобно, имат свойството забравяемост и изгубяемост и освен това при преобличане пречат много. Барутът от пиратките пък постоянно ми се разсипва в раницата. В крайна сметка никога не са под ръка. В сложна ситуация препоръчвам да си пазите гърба със стена или дърво, а отпред колелото за защита и седалка в ръката като оръжие.
Каракачанките наистина са много опасни същества. Такова чудовище ако те натисне към земята, хич да не е решило да те убива, само да си поиграе малко с теб и си до тук.
Смятам, че темата е много важна и не бива да се заключва, а дори може да се описват местонахожденията на особено опасни кучета. За мен наистина опасни са каракачанките в Рила по пътя над село Пастра, точно между ВЕЦ-а и язовир Калин.
Аватар
Сашо

Рейтинг: 1660

Мнениеот venci95 » Нед Авг 30, 2009 4:18 pm

Гадна работа!Аз като ми дойде някое куче го налагам с помпата,че тя се закача на рамката,а ако съм по нанадолнище от която страна ми е кучето си прехвърлям застрашения крак от друдата страна на рамката-така и така не ми се налага да въртя,а с другата ръка налагам здраво с помпата! :rofl:
Който има 18+ и се чувства пренебрегнат тук-да сменя
форума !!!
Аватар
venci95

Рейтинг: 1078

Следваща

Назад към Други видове колоездене