Нискобюджетна седалка за шосейка

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Нискобюджетна седалка за шосейка

Мнениеот D-RIDER » Чет Авг 20, 2009 12:29 pm

Значи набелязал съм си няколко модела седалки за до 30лв.Аз лично мисля,че на този етап от развитието ми като колоездач не ми е нужна някоя кой знае колко скъпа седалка.Причината да сменя сегашната е,че тя има дупка в предната си част и е доста старичка.Та ето ги и седалките които съм набелязал 1. http://www.dimibike.com/product_info.ph ... 798c709024 2. http://www.dimibike.com/product_info.ph ... 798c709024 3. http://www.dimibike.com/product_info.ph ... 798c709024 4. http://www.dimibike.com/product_info.ph ... 798c709024 5. http://www.dimibike.com/product_info.ph ... 798c709024 6. http://www.dimibike.com/product_info.ph ... 798c709024 Между тези се чудя аз,но може и вие да ми предложите нещо,но не искам някаква широка все пак ще я слагам на шосейка и не искам да се разваля много визията.Моят фаворит е 6 но бих искал да чуя и вашето мнение.Благодаря предварително. :beer:
Аватар
D-RIDER

Рейтинг: 936

Re: Нискобюджетна седалка за шосейка

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 20, 2009 12:39 pm

От тези седалки които си посочил , първите 5 НЕ са шосейни , за твоя фаворит номер 6 , не знам дали е шосейна , но другите не са !
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот D-RIDER » Чет Авг 20, 2009 1:27 pm

Ами да пише,че са за крос-кънтри.Аз си мислех,че ще паснат и на този стил каране,но явно съм грешал.А какеа всъщност е разликата между седалката за крос-кънтри и тази за шосе?
Аватар
D-RIDER

Мнениеот GECKO » Чет Авг 20, 2009 1:33 pm

Не мога да се похваля, че съм ползувал шосейните седалки по предназначение, но Velo VL-1100 е доста удачно решение за ХС и предполагам, че за шосе няма да е по-зле. Един много хубав избор, на който се натъкнах преди известно време е Selle - Octavia (карам 2-ра такава, след като продадох първата със старото си колело). Не е от най-"бързите" но е невероятно удобна за по-дълги разходки (отново ХС, въпреки че предназначението и е за шосе). За съжаление вече не се произвежда, но ако не се лъжа има останали бройки във Веломания.

И все пак най-удачното ще е да ги пробваш за да не останеш неприятно изненадан на 2-рият километър ;)

Успех в търсенето :agree:
Аватар
GECKO

Рейтинг: 2000

Мнениеот Grash » Чет Авг 20, 2009 1:49 pm

D-RIDER написа:Ами да пише,че са за крос-кънтри.Аз си мислех,че ще паснат и на този стил каране,но явно съм грешал.А какеа всъщност е разликата между седалката за крос-кънтри и тази за шосе?

Естествено че ще паснат, не го слушай Neo, той не разбира :D Аз на Blade-а бях със Selle Royal Mach и съм страшно доволен... но като се говори за седалки, всичко си опира до гъза, това че на мен ми е била удобна, не значи непременно че и на теб ще ти е ок ;)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот D-RIDER » Чет Авг 20, 2009 2:05 pm

Благодаря ви много и аз си мислех,че разликата XC-шосе не е много голямо специално при седалките затова пуснах тези.Да пробвам седалката е изключено,защото съм от Кърджали.Мога да кажа,че съм сменял доста седалки(взимал съм колела на приятели за преходи)и точно за 4-5 км някакси се напасвам на седалката и ми става перфектна.Selle Royal Mach-a няма този канал по средата,който го има при Veloto(мисля той беше за да не притиска простата).Сега гледах отново моят фаворит номер 6 и ми се струва доста пухкава и мека,което не мисля,че е добре за дълги преходи.
Аватар
D-RIDER

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Авг 20, 2009 2:14 pm

San Marco е истината! ;) Евтина седалка (малко повече от твоето желание :crap: ), която е наистина много удобна!
http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=515
http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=507
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот crib » Чет Авг 20, 2009 2:15 pm

ей тая я хвалят бая из нета, малко е над твоя бюджет, но за сметка на това е пък бая по-лека. Лошото им е, че след година-две се чупели "крилата", но предполагам, че бая каране има в нея до тогава.
crib

Мнениеот Митко Ruse » Чет Авг 20, 2009 2:28 pm

Да избираш седалка е трудна работа.Какато казва Краш зависи от гъза.Трябва да се премери.Добрия варият е да ти я дадът да покараш с нея.През времето забелязах, че в нашата група половината карат с равни седалки а другите като мен с леко хлътнали по средата.Но като обувката трябва да се мери и то от голям избор различни.
Митко Ruse

Мнениеот marsa » Чет Авг 20, 2009 3:06 pm

Така е, всичко опира до задника и възприятията. Аз лично винаги съм предпочитал по- твърди седалки, семпли и изчистени форми, без излишни извивки, но не се ангажирам да ти препоръчам да ползваш такава. По- скоро бих те посъветвал да отделиш време да посетиш магазин, в който може да разгледаш и пробваш разнообразни модели. Не забравяй, че елементите (вкл. настройката им) с пряк контакт с тялото са най- важните! Кофти седалка е все едно обувки номер по- малки - не става, нали?

Иначе традиционно шосейните седалки не са толкова пухкави, колкото мтб седалките, но и в двата типа карания има индивидуални изключения.

На теория от показаното в темата естествено това подвижното сан марко ми се вижда най- удачно, въпреки че не бих си го купил за мен.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот marfi » Чет Авг 20, 2009 3:33 pm

Така като гледам и слушам критериите, мисля че Selle Royal Viper e твоята седалка.

Винаги съм карал "цели" седалки, като тези с процепи, магически гелове и други шокарии никога не са ми вдъхвали доверие.

Най-добре ще се чувстваш ако си намериш истинска кожена седалка, която от карането, потта и слънцето да приеме формата на гъза ти. Лошото е че след дълга почивка става твърда и неудобна, докато не я "настройш" наново.

Зависи и с какъв клин караш, както и парчето му. Карам с два различни и мога да ти кажа, че с единия ме боли гъза първия километър, после свиквам :)

Някъде по описанията четох за "процепи за проветрение" > най-доброто проветрение е ставането на педали :) Все пак купуваш седалка, не фотьойл :)
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот D-RIDER » Чет Авг 20, 2009 3:59 pm

Ами тази San Marco имам чувството,че задния и край ще се счупи.Не ми е толкова за 10-те лева над бюджета просто не ми вдъхва доверие.Знам,че най-добре е да я пробвам,но както споменах вече нямам възможност.Апък да ходя до някой магазин за една седалка за 30лв,еми то пътните ще ми излезнат колкото седалката.Аз мисля,че която и седалка да взема ще ми е удобна просто при мен е до свикване.После ще постна снимка на сегашната ми седалка,която е Selle Royal и в средата не е вдлъбната като други а дори е някак по-издадена ивъпреки това ми е удобна.Изглежда Selle Royal се справят добре със седлата и мисля пак да се ориентирам към седалка на този производител.
П.П.Сега влязох в сайта на Selle Royal.Там има интересен начин да намериш точната седалка за стила ти на каране,избираш позицията в която караш на често,като имаш 4 възможности:Relaxed (90градуса),Moderate (60градуса),Athletic(30градуса),Sports(15градуса).Ето прилагам линк за да видите за какво става въпрос http://www.selleroyal.com/saddles_selec ... ?step1=Men .При стил на каране Athletic 1 от 8те седалки е Selle Royal Viper а при стил Sports 1 от 3те е модела Mach.Сега остава да реша Mach ли да е или Viper.
Аватар
D-RIDER

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 20, 2009 6:35 pm

Аз имам такава философия - ако ще правиш нещо го прави като хората , щом ще караш шосейно , ще каращ със шосейна седалка , че тези за крос кънтри може да са ти удобни , може , но щом има шосейни седалки , има защо да ги има. Тва е все едно на колата да си сложиш седалка от автобус , на пистовия мотор да си сложиш гуми за кросов и т.н. Доколкото знам тези на селе ройал са с мекичко като за планинско.

Не можах да разбера на това сан марко какво му е http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=507 , нали то не е с такива крила които казват че се чупат :dontknow: Това си е шосейна седалка без разно мекичко ,тънка е , абе шосейна седалка ! :magnify:
Аватар
Neo_92

Мнениеот alext20 » Чет Авг 20, 2009 7:09 pm

аз бях няколко седмици с selle royal viper, но ми беше малко мека, и за дълги разтоянния, над 50 км , е неудобна.Поради тази причина си взех specialized alias, която е по-твърда, което веданга се усещя, и е мн. удобна, без значение, за къси или дълги разтоянния.
Но ако досега не си карал с твърда седалка, моят съвет е да вземеш нещо по-меко , като viper-a.
alext20

Рейтинг: 1200

Мнениеот sam_u_rai » Чет Авг 20, 2009 7:11 pm

Вземи тази седалка, хем караш хем се облекчаваш в движение.
:rofl: http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=515
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 20, 2009 7:19 pm

http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=110 , вземай и не му мисли :rofl:
Аватар
Neo_92

Мнениеот blitz0 » Чет Авг 20, 2009 7:38 pm

Хахаха.От сайта им излиза ,че няма седалка хем да е за мъже,хем да е спортна и да е за дълги разстояния :rofl:
Извод-тези въобще не са шосейни...
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 20, 2009 7:40 pm

blitz0 написа:Хахаха.От сайта им излиза ,че няма седалка хем да е за мъже,хем да е спортна и да е за дълги разстояния :rofl:
Извод-тези въобще не са шосейни...

Мдамм , открихме топлата водЪ. :agree: :D
Аватар
Neo_92

Мнениеот sam_u_rai » Чет Авг 20, 2009 8:00 pm

Какво ти пука щом си на ШОСЕ значи е шосейна. :rofl:
Ако не те устройва карай както е във вица. :rofl:
Не бях аз :nono:
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот blitz0 » Чет Авг 20, 2009 8:58 pm

Еми да Нео.Не всички сме умни като теб да видим от 1-ят път.И не всички имаме такива колелелта като теб де...
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот Neo_92 » Чет Авг 20, 2009 11:17 pm

blitz0 написа:Еми да Нео.Не всички сме умни като теб да видим от 1-ят път.И не всички имаме такива колелелта като теб де...

Ъм , то горния пост нещо си го приел грешно , баце , не беше с цел подигравка или от сорта ;)
Аватар
Neo_92

Мнениеот D-RIDER » Пет Авг 21, 2009 12:34 pm

Сега звънях в Нико Байкс нямат San Marcoto.Звънях на Димибайк те пък не вдигат.Скриймбайкс не видях номер за връзка.Gorgona нямат този модел седалка,Ridespot също,а в Bikescenter имат модела с крилете.Тука в България искаш да си дадеш парите обаче никой не ти ги иска :rofl:
Аватар
D-RIDER

Мнениеот Neo_92 » Пет Авг 21, 2009 12:47 pm

D-RIDER написа:Сега звънях в Нико Байкс нямат San Marcoto.Звънях на Димибайк те пък не вдигат.Скриймбайкс не видях номер за връзка.Gorgona нямат този модел седалка,Ridespot също,а в Bikescenter имат модела с крилете.Тука в България искаш да си дадеш парите обаче никой не ти ги иска :rofl:

http://www.yessbikes.com/ , тука я има , просто не е качена в сайта ;)
Аватар
Neo_92

Мнениеот D-RIDER » Пет Авг 21, 2009 12:54 pm

Neo_92 благодаря ти много :beer: Аз гледах там,но не видях седла и сега им звънях,утре тряабва да съм с нова седалка :eyebrow:
Аватар
D-RIDER

Мнениеот Neo_92 » Пет Авг 21, 2009 1:13 pm

Няма проблеми баце , пак заповядай ;)
Аватар
Neo_92

Мнениеот x6x » Пет Авг 21, 2009 2:11 pm

San Marco SKN е добра бюджетна седалка!
Карал съм с нея преди време , а и мои познати са много доволни.
В момента карам със SAN MARCO ASPIDE която е с подобна "задница" и не съм я счупил въпреки че съм 85кг.
И както се спомена вече 1000 пъти - всичко опира до гъз!
Аз смених 8-9 седалки преди да уцеля удобна.
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот Synthesis » Пет Авг 21, 2009 2:46 pm

Аз па като седнах на fizi:k-а и си ми влезна в гъза перфектно и вече не си и помислям за друга. Виж с предишните съм изпитвал известни неудобства.
Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот sam_u_rai » Пет Авг 21, 2009 4:14 pm

Synthesis написа:Аз па като седнах на fizi:k-а и си ми влезна в гъза перфектно и вече не си и помислям за друга. Виж с предишните съм изпитвал известни неудобства.

Колчето или седалката, моля за уточнение. :rofl:
Та вица е, който не слуша ще го свалят от велосипеда.
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот marfi » Пет Авг 21, 2009 9:36 pm

Аз си карам с тази ретро Pantani Replica:

Изображение

Изтъркана, изтрита, твърда, но кожена и много удобна!
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот marsa » Съб Авг 22, 2009 2:39 am

Баце, като те знам колко рядко седиш на нея, не се учидвам че ти е удобна :idea:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Следваща

Назад към Други видове колоездене