Зимна екипировка

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Зимна екипировка

Мнениеот BluE_Magic » Пон Ное 02, 2009 8:02 pm

Така... Тай като от клуба не ни дават зимни ракавици незнам защо.... Да ви попитам вие с какви ракавици карате ,аз до сега карах с тези http://screambikes.eu/oblekla/celi-raka ... ndtex.html ,но не съм доволен пръстите ми замръзват и то при 5-6 градуса, дайте предложения какви да си купя от БГ тези от сайта на драг смисал новите им изглеждат хубави ама цената им ме отблъсква май ще крънкам трениора да купи от тях ,но се чудя кой модел е най-хубав и надявам се някои от вас да е карал от тях или дайте некви други предложения . :love: :wavey: :praying:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Re: Зимна екипировка

Мнениеот za6tovsenamen » Пон Ное 02, 2009 8:18 pm

Драг и ръкавици... :nono: Имал съм къси, дълги, сякви и не мога да кажа нищо хубаво.... :banghead:
Много съм доволен от Лизардскинс.Летните им модели независимо с къси или дълги пръсти(тез байкърските) са проветриви и не мога да се оплача от спарване. Много са удобни. За зимни имат 2 модела:
http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=354
http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=798
Аз още се колебая между тях. Ако цената не те притиснява или ще ви ги купуват от клуба, мога да ти кажа, че няма да сгрешиш! :peace:

П.П. Каквото и да избереш, внимавай! Размерът има значение! :smokin:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Grash » Пон Ное 02, 2009 8:20 pm

Аз използвам най-обикновени платнени ръкавици, като съм карал с тях на температури от 0 до 5 градуса и нямам проблеми. Вече ако температурата е под нулата, може би ще ми трябва нещо по-сериозно.
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Ное 02, 2009 8:36 pm

Сеньор Долчини, който ми се пада малко шефче вече по съдийска линия, има оферта за ръкавици от винтекс. Ше ги пробвам и ако съм доволен, ше ти дам обратно инфо. Аз сега карам с едни, които теоретично не са лоши, но се преебах с размера, нещо М не е моя размер. До 5 градуса биват, но после (и особено ако е равно или спускане) става студ. :boggled:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот BluE_Magic » Пон Ное 02, 2009 9:01 pm

Много ви благодаря за отговорите тея лизард скинс ми харесаха ,но ще изчакам и ТК да каже впечатленията от емикодолчини и ако може кажете саита на емикодолчини ,Аз така или иначе съм в криза искам и очила да си купя още не съм сабрал парите ..... :erm: Шибани милиони :evil:
Аватар
BluE_Magic

Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Ное 02, 2009 9:09 pm

Тва е сайта: http://www.emyco.be/, но мисла, че за Бългериа имат други цени, ръкавиците примерно беха нещо от сорта на 12-15 кинта. Съвсем достъпна цена, но оня ден не можех да ги вида наживо, имаше само летни. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Ное 02, 2009 10:55 pm

Имам зимни и летни Emyco същите като на сайта.Що става въпрос за зимните са много добри и направо нямам забележки.При това, че Лазар ги намери по 18 лв..
Митко Ruse

Мнениеот TREK_fan » Пон Ное 02, 2009 11:03 pm

Pearl Izumi Cyclone :agree: С тези съм карал,както и с едни Перформанц и ми беше комфортно топличкоо.Ех,в Юта по ски пистите ми се намокриха,ама все пак не са за ски!
А да ви питам бацета какво обличате под коло-якенцето,някво много тънко поло или нещо друго?Потите ли се много като карате на студ?
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 03, 2009 8:01 am

TREK_fan написа:Pearl Izumi Cyclone :agree: С тези съм карал,както и с едни Перформанц и ми беше комфортно топличкоо.Ех,в Юта по ски пистите ми се намокриха,ама все пак не са за ски!
А да ви питам бацета какво обличате под коло-якенцето,някво много тънко поло или нещо друго?Потите ли се много като карате на студ?

Аз все още нямам яке , карам със суичър за планина , но отдолу си слагам едно поло (прилепнало) и върху него тениската , ако ми стане много топло свалям суичъра и ми е чудно, е , малко пречи суичъра като говържа на кръста , ама ... нема финансиии :bawling:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Ное 03, 2009 8:13 am

Баце, памучните дрехи не са никак за препоръчване, щото задържат влагата до тялото. Имам неколко фланелки от бутик "Шик", с които мога да се разделъ за твое добро. Верно е, че и те се мократ, но съхнат адски бърже и поне докато караш, немаш неприятното усещане че си зверски потен. Ако имаш интерес, казвай къф размер си, да ти ги носим некъде и да си избереш. За тебе ше са подарък, че гледам нещо не се зарибяваш от покани за каране. :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 03, 2009 8:22 am

Баце аз забравих да добавя че полото не е памучно , а неква шантава материя , ликра предполагам, е , не е идеално , задържа малко влага , ама бързо изсъхва, все пак мерси много че проявяваш жертвоготовност към моя милост. :bowdown: Аз се зарибявам от поканите , ама нали имам малко проблемация с докарването на колелото , пък и други притеснения имам , че не мога да карам с ваще темпове :crap: Все пак за Неделя съм се навил твърдо , стига да не вали сняг :eek3: Може би ще кажа да ми го пратят утре или вдругиден , така че примерно в Петък може да напраим некво ми ти такова кратко опознавателно каране. Вчера бех в Колелото - магазина на Райко , там имаше още един байкър - Любо , и двамата с Райко казаха че ше идват в Неделя. Харесах си там при него едно едно якенце , та може да се сдобия с него в скоро време ако не излезе неква оферта за поръчка от Чейн риакшън или от Емико Дулчини.
Аватар
Neo_92

Мнениеот Митко Ruse » Вто Ное 03, 2009 8:39 am

Имам няколко уинстопера но ако кажа за Емикото ако е студено до +5 го карам на голо и нямам проблем.Тези новите материи вършат работа.По студено до нулата слагам едно тънка фланелка.И аз знам като Т.К., че е хубаво да не задържа пот.Изглежда тънко но като покарам не ми е студено и не се потя.Но където се срещаме групата не чакаме повече от 5 мин. щото спреш ли и си се разболял.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Ное 03, 2009 8:46 am

Абе, аз доста си се потим, особено на баир, а и уиндстоперите немат особено желание да пускат влагата навънка (но още по-хубаво прават, че не пускат студа навътре, от което съм мнооооооого доволен). Вчера карах 4 часа и нещо на 2-6 градуса по зимен клин, фланелка с къс ръкав и измно яке, и съм доста доволен от резултата. Дори се бех обезводнил на баирчето след Искрец-Понор, та се наложи да зареждам водица у Костинброд. Екипировката, особено зимната, е много важен фактор, приятели, не я подценявайте! :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот TREK_fan » Вто Ное 03, 2009 9:21 am

Не,не я подценявам аз.Имам си две готини якенца,ей го едното: http://muk9pq.bay.livefilestore.com/y1pC1Ytn468lBm3XTV7JCLMEeTWsFkV67R-NDyh3zGeM8lgOwhpgcmCr0sfJWvBvIxczvL72RNBRmv7Ke5O9_mARoqqOxRrJqqw/CIMG8368.JPGИ отдолу карам или с бейс лейър(някво специално потниче) или с фланелка и арм уормъри,а за краката с термални клинове.Не ми е било никога студено карайки облечен така,само дето се потя малко!
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 03, 2009 9:44 am

Вчера Райко ми показа некво супер тарикатско нещи - някво като блуза с дълъг ръкав , цялото на дупки, някви ромбовидни много малки , ако не се лъжа беше някво като вълнено , дебело около 1 мм , та целта на тва нещо е като сложиш отгоре примерно ветровка да задържи отдолу малко въздух който затопляш много бързо , почти моментално и така да ти е топло постоянно. Можете да идете и да го видите , черно е и цената не беше висока , не помня точно колко.
Аватар
Neo_92

Мнениеот TREK_fan » Вто Ное 03, 2009 10:18 am

Neo_92 написа:Вчера Райко ми показа некво супер тарикатско нещи - някво като блуза с дълъг ръкав , цялото на дупки, някви ромбовидни много малки , ако не се лъжа беше някво като вълнено , дебело около 1 мм , та целта на тва нещо е като сложиш отгоре примерно ветровка да задържи отдолу малко въздух който затопляш много бързо , почти моментално и така да ти е топло постоянно. Можете да идете и да го видите , черно е и цената не беше висока , не помня точно колко.

Де му е магазина на тоз Райко?
Аватар
TREK_fan

Мнениеот vlassadar » Вто Ное 03, 2009 10:24 am

ПичОве, бе тук съм пред поредната ми ТНТМ разработка на тема "зимна маска за дишане с топлообменник" Другата част от байкърите зимата им е все тая, но при шосейното дишането е много по-учестено, та си мисля че ще ви е интересно да видите и да помислите върху това: http://www.psolar.com и вариантите да проимате такова нещо тук. Пращах на Пробайк инфо, но май нямат никакъв интерес да го намерят и внесат. Вдишаният въздух според рекламата им съдържа собствената ви топлина, както и влагата, които току-що сте издишали. До -50 са го тествали юзърите, по-студено не е имало :)
Мойта самоделка представлява паралелепипед от медни жици, хаотично сложени, остава да го пришия към маска от полар или неопрен така че да дишам само през "туй ньещо" Предварителните проби показаха много обещаващ резултат, така че оригиналната маска ще трябва да работи много добре.
Естествено, някой ако може да докара дотук такава, да ми пише, може да се запиша за 1 маска
Аватар
vlassadar

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 03, 2009 10:55 am

TREK_fan написа:
Neo_92 написа:Вчера Райко ми показа некво супер тарикатско нещи - някво като блуза с дълъг ръкав , цялото на дупки, някви ромбовидни много малки , ако не се лъжа беше някво като вълнено , дебело около 1 мм , та целта на тва нещо е като сложиш отгоре примерно ветровка да задържи отдолу малко въздух който затопляш много бързо , почти моментално и така да ти е топло постоянно. Можете да идете и да го видите , черно е и цената не беше висока , не помня точно колко.

Де му е магазина на тоз Райко?

В кв. Гоце Делчев бл.261 . Като тръгнеш по бул. България подминаваш Веломания , стигаш до Била и свиваш по улица Тодор Каблешков ( ако Била и Веломания са ти зад гърба свиваш наляво ) , вървиш само и единствено и само направо, първо е нормална улица с асфалт после се продължава по черен път около 100-200м , то се вижда с голЕми зелени букви КОЛЕЛОТО. Аз видях малко зор докато го намеря , но то се оказало че не е било толкова трудно.
Аватар
Neo_92

Мнениеот BluE_Magic » Вто Ное 03, 2009 12:16 pm

vlassadar написа:ПичОве, бе тук съм пред поредната ми ТНТМ разработка на тема "зимна маска за дишане с топлообменник" Другата част от байкърите зимата им е все тая, но при шосейното дишането е много по-учестено, та си мисля че ще ви е интересно да видите и да помислите върху това: http://www.psolar.com и вариантите да проимате такова нещо тук. Пращах на Пробайк инфо, но май нямат никакъв интерес да го намерят и внесат. Вдишаният въздух според рекламата им съдържа собствената ви топлина, както и влагата, които току-що сте издишали. До -50 са го тествали юзърите, по-студено не е имало :)
Мойта самоделка представлява паралелепипед от медни жици, хаотично сложени, остава да го пришия към маска от полар или неопрен така че да дишам само през "туй ньещо" Предварителните проби показаха много обещаващ резултат, така че оригиналната маска ще трябва да работи много добре.
Естествено, някой ако може да докара дотук такава, да ми пише, може да се запиша за 1 маска

И аз ще искам 1 маска ама каква е цената ,също така искам и ракавици от емико долчини кажете в пловдив има ли от каде да се земят или как да се сдобия с тях :dontknow:
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот Митко Ruse » Вто Ное 03, 2009 1:01 pm

TREK_fan написа:Pearl Izumi Cyclone :agree: С тези съм карал,както и с едни Перформанц и ми беше комфортно топличкоо.Ех,в Юта по ски пистите ми се намокриха,ама все пак не са за ски!

Така трябва да се обличаш, че да не се потиш много.Иначе става опасно от настинки и преохлаждане.Като прецениш кво ще караш/интензивност/ и времето /температура и вятър/ подбираш си дрехи като за момента.Когато има баира и съответно спускания става по трудно.Но зимно време избираите по-леки и равнини маршрути заради периода/на подготовка/ и заради по студения въздух.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Вто Ное 03, 2009 1:25 pm

Особенно като добавим, че на 1300 метра надморско равнище температурите са от поряъка на -5 -7 в момента... :cold:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Вто Ное 03, 2009 1:39 pm

Grash написа:Особенно като добавим, че на 1300 метра надморско равнище температурите са от поряъка на -5 -7 в момента... :cold:

Приятелю, какви 1300м говориш.Аз дето живея на 38м това ми се вижда като да искачиш Хималаите.Пък и горепосочината температура е сериозна.По скоро за дишането а като имам предвид да е баир ще трябва да се диша.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Вто Ное 03, 2009 2:12 pm

Говоря за тези 1300 метра, които ще ни се наложи да изкачим софийските бацета, ако решим да караме до Ярема или Копитото :D Знам, че при теб стандартите са други ;)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Ное 03, 2009 2:17 pm

Е, ние на повече от 1000 нема да се качваме таа седмица. А у Дружба префърча снег, духа, но дори не е намокрило пътя, нема страх! :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот BluE_Magic » Вто Ное 03, 2009 2:20 pm

ТК ти от каде ще ги зимаш тея ракавички искам и аааззз :blush:
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Ное 03, 2009 2:23 pm

Мойте са от чейнреакшъна, баце, но са ми малки. Некъде към 25 кинта беха, не са лоши, но просто не са моя номер. Сега ше дебна Долчини за некви от неговите и ше ти кажа дали стават. :agree:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Вто Ное 03, 2009 2:33 pm

BluE_Magic написа:ТК ти от каде ще ги зимаш тея ракавички искам и аааззз :blush:

Вальоо щом на Росен са му малки на тебе ще ти станат.Ади да има сделка.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Ное 03, 2009 2:35 pm

Не ми се верва, баце, мене не ми е голема лапата, а ръкавиците са М. Ше вида Долчини-ръкавиците и ше изберем нещо свесно за баце Блу. :agree:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 03, 2009 2:36 pm

А къде и аз мога да видя тея Дулчини и евентуално да купя нещо ? :magnify:
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Ное 03, 2009 2:38 pm

Част от нещата, които си видел при Райко (ако си бил при него от събота следобед насам, де), са на Долчини. Само, че немаше зимни ръкавици, а не помна дали зе и от летните. Търпение, приятели, като има инфо, ше го снесем. :smokin:
Аватар
DstupidBastarD

Следваща

Назад към Други видове колоездене