Компания за шосейно колоездене (София)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот CR1 » Сря Фев 20, 2008 12:14 pm

Значи старият път след Нови Хан до Вакарел е разбит до такава степен, че не са проблем дупките, а малкото островчета асфалт

Не знам кога си ходил натам, но ако е било преди Европейското за младежи миналата година със сигурност беше така. Заради отклоненият поток от автомобили от Цариградско, оправиха настилката и сега е супер - с нова настилка - есента дупки нямаше никъде.
От Вакарел до яз. Огняново е много живописно и приятно

..съгласен! Заради това го предлагам, като в посока изкачване е по-добре поради много съображения.
Бацета, предлагам срещата да се премести от Цариграцко на Ботевграцко, пак при караулката и часа на тръгване да е пак 12,00ч.

Аз съм ЗА. Пък кат стигнем Елин Пелин - ще го мислим.
Аватар
CR1

Рейтинг: 1315

Мнениеот Lance_VII » Сря Фев 20, 2008 6:09 pm

Днес имах възможност да покарам малко и завъртях обиколката Нови Хан - Елин Пелин. С размотаването в София ми излезна 60км. Температурата беше 11 градуса, вятър 4км\ч. Както и очаквах това за вятъра не се оказа вярно и през цялото каране все духаше отнякъде и то все сериозно... В един момент краката ми направо измръзнаха (Летни шпайкове) Заключението: На този етап 60 километра са ми напълно достатъчни :D Ако неделята карате в тези граници - пишете ме и мен:agree:
Нямам претенции за стартова точка и час :)
Изображение
С бензин в кръвта, но с колело на пътя :)
Аватар
Lance_VII

Рейтинг: 1225

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Фев 20, 2008 6:42 pm

Lance_VII написа:Днес имах възможност да покарам малко и завъртях обиколката Нови Хан - Елин Пелин. С размотаването в София ми излезна 60км. Температурата беше 11 градуса, вятър 4км\ч. Както и очаквах това за вятъра не се оказа вярно и през цялото каране все духаше отнякъде и то все сериозно... В един момент краката ми направо измръзнаха (Летни шпайкове) Заключението: На този етап 60 километра са ми напълно достатъчни :D Ако неделята карате в тези граници - пишете ме и мен:agree:
Нямам претенции за стартова точка и час :)

Епа, баце, барем една шапка да си беше обул! Иначе, гледах по същото време, че на Електроника термометъра показваше 16 на слънце, така че не беше голем студ. Вятър имаше, ама така е по тва време на годината, да се радваме на лятото и тва си е. Идвай в неделя на караулката по Ботевграцко в 12,00ч. и не се притеснявай, ние сме сговорчиви същества, нема да те зарежем по пътя, нема и да те караме да правиш неестествени неща, караме за кеф и да трепем един помияр в Елин Пелин, нищо необичайно. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Lance_VII » Съб Фев 23, 2008 6:00 pm

За съжаление, утре няма да мога да дойда с вас :bawling:
Изникна ми непланиран ангажимент....много мразя като става така :(!:
Не ме чакайте... Надявам се скоро пак да организирате каране и този път да успея да се включа ! Желая Ви приятно каране утре :)

П.С И да пишете какво е станало с помияра :D
Изображение
С бензин в кръвта, но с колело на пътя :)
Аватар
Lance_VII

Рейтинг: 1225

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Фев 23, 2008 9:57 pm

Lance_VII написа:За съжаление, утре няма да мога да дойда с вас :bawling:
Изникна ми непланиран ангажимент....много мразя като става така :(!:
Не ме чакайте... Надявам се скоро пак да организирате каране и този път да успея да се включа ! Желая Ви приятно каране утре :)

П.С И да пишете какво е станало с помияра :D

Баце, обещавам ти, че утре ше караме и заради тебе, а после ше сложим некви снимки тука, поне да видиш кожата на помияра. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Нед Фев 24, 2008 8:25 pm

Жив съм, ама направо се разбих... Определено не съм във форма... Да не говоря, че цялото удоволствие ми стъпи на 105 км... Но все пак трябва да се почне от някъде и сега ми остава само да си подобря формата, за да съм готов за летните подвизи ;) Ето ви профила на пътя, като имайте в предвид, че това е целият път в моя случай и ако махнете ~20 км отпред и отзад ще се получи от срещата на Ботевградско до Горублянско ханче, например. Ето го и профила.
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Абе, важното е, че си се прибрал успешно, баце.

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Фев 25, 2008 8:13 am

Grash написа:Жив съм, ама направо се разбих... Определено не съм във форма... Да не говоря, че цялото удоволствие ми стъпи на 105 км... Но все пак трябва да се почне от някъде и сега ми остава само да си подобря формата, за да съм готов за летните подвизи ;) Ето ви профила на пътя, като имайте в предвид, че това е целият път в моя случай и ако махнете ~20 км отпред и отзад ще се получи от срещата на Ботевградско до Горублянско ханче, например. Ето го и профила.

Предполагам, че като за първо каране требваше да направим по-къс маршрут, ама така и така вече мина, за второто ше увеличим дистанцията. А компютърчето е жестоко, ебати .... ъъъъ, компютъра!!!:bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот winger » Вто Фев 26, 2008 5:38 pm

С каква средна скорост карате ?
Аватар
winger

Рейтинг: 1752

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Фев 27, 2008 8:56 am

winger написа:С каква средна скорост карате ?

Еми, зависи от дължината на карането. Ако е до два часа, правим 32-35, за 2-4 часа - около 30, но можем и доста по-бавно. Ако си мераклия, може в събота да правим некво примерно каране на 40-50км. :idea:
Аватар
DstupidBastarD

GPS мапс

Мнениеот glass » Сря Фев 27, 2008 9:01 am

Grash написа:Жив съм, ама направо се разбих... Определено не съм във форма... Да не говоря, че цялото удоволствие ми стъпи на 105 км... Но все пак трябва да се почне от някъде и сега ми остава само да си подобря формата, за да съм готов за летните подвизи ;) Ето ви профила на пътя, като имайте в предвид, че това е целият път в моя случай и ако махнете ~20 км отпред и отзад ще се получи от срещата на Ботевградско до Горублянско ханче, например. Ето го и профила.

Стефане надявам се че си добре вече след тоя баир. :-)) Можеш ли да сложиш и картинка с маршрута. Мерси.
Аватар
glass

Рейтинг: 1344

Мнениеот winger » Сря Фев 27, 2008 10:46 am

DstupidBastarD написа:

Еми, зависи от дължината на карането. Ако е до два часа, правим 32-35, за 2-4 часа - около 30, но можем и доста по-бавно. Ако си мераклия, може в събота да правим некво примерно каране на 40-50км. :idea:

Аз че съм мераклия, мераклия съм, но аз нямам шосейка, а с мтб колелото максимумо, който съм подържал продължително е 41-2 км/ч ама това по магистрала от след при гара Елин Пелин към София. Иначе 32-3 км/ч по принцип ги подържам без проблем, но колко км. ще издържа не знам :) Карал съм с 33 средна до село Пасарел ( пътя София-Самоков ) Ти кажи дали ще мога да ви издържа :) Ех, да имах шосейка много искам ама пари трябват ...
Аватар
winger

Рейтинг: 1752

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Фев 27, 2008 6:34 pm

winger написа:
DstupidBastarD написа:

Аз че съм мераклия, мераклия съм, но аз нямам шосейка, а с мтб колелото максимумо, който съм подържал продължително е 41-2 км/ч ама това по магистрала от след при гара Елин Пелин към София. Иначе 32-3 км/ч по принцип ги подържам без проблем, но колко км. ще издържа не знам :) Карал съм с 33 средна до село Пасарел ( пътя София-Самоков ) Ти кажи дали ще мога да ви издържа :) Ех, да имах шосейка много искам ама пари трябват ...

Баце, в събота ше караме от Ст.град нагоре през бистрица, до Железница. Още не сме се разбрали за час, но денят е този. после май ше се разваля времето. Ако в петък вали дъжд, може и да не караме, така че ше се доуточняваме допълнително. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Сря Фев 27, 2008 6:56 pm

Аз си бях намислил да карам до Калотина и обратно ~120 км, но си е сравнително равнинно. Нещо не съм във форма за баири... В неделя краката буквално ми отказаха и даже получавах някакви спазми в мускулите, абе направо ужас... Като мина баира, обаче се пооправих и не съм имал особенни проблеми за да се прибера. Ако сте навити за едно такова каране, ще е добре, защото аз нямам особенно голямо желание да катеря, поне засега... Другото което ме притеснява, е че с повишаване на надморското равнище се понижава и температурата, и то значително... Преценете дали ви се кара по равно и може да измислим нещо ;)
Ето и картова схема на обиколката, която правихме в неделя.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Фев 27, 2008 8:02 pm

Grash написа:Аз си бях намислил да карам до Калотина и обратно ~120 км, но си е сравнително равнинно. Нещо не съм във форма за баири... В неделя краката буквално ми отказаха и даже получавах някакви спазми в мускулите, абе направо ужас... Като мина баира, обаче се пооправих и не съм имал особенни проблеми за да се прибера. Ако сте навити за едно такова каране, ще е добре, защото аз нямам особенно голямо желание да катеря, поне засега... Другото което ме притеснява, е че с повишаване на надморското равнище се понижава и температурата, и то значително... Преценете дали ви се кара по равно и може да измислим нещо ;)
Ето и картова схема на обиколката, която правихме в неделя.

Баце, за събота и неделя го дават да вали, а и вятър ше духа. Аз си оставам за каране до Железница, при тва под въпрос. Ако е сухо, ше карам, ако е мокро - нема. :dunno:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пет Фев 29, 2008 9:59 am

Като гледам прогнозите, в събота не се очертава да е много лошо времето. В неделя го дават с вероятност да превали, така че ако ще се кара, предлагам да е в събота. Ако има навити за до Калотина и обратно да казват, или да измислим нещо друго, по възможност без много катерене.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Фев 29, 2008 11:14 am

Grash написа:Като гледам прогнозите, в събота не се очертава да е много лошо времето. В неделя го дават с вероятност да превали, така че ако ще се кара, предлагам да е в събота. Ако има навити за до Калотина и обратно да казват, или да измислим нещо друго, по възможност без много катерене.

На мене днеска ми излезна непредвидено занимание, така че карането в посока Калотина ше го направа след половин час (макар и не съвсем до края, но пак ше се вържат шейсетина км от Дружба и обротното). За утре още не знам дали бате Мозер ше кара, щото сме се разбрали да си правим гонка до Железница и не е редно да се отказвам пръв. Ако отпаде тва каране, вероятно ше права едно бързо до Нови хан, което си е съвсем равно. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

3 март

Мнениеот CR1 » Пет Фев 29, 2008 2:00 pm

Абе аз само да вметна, че 3 март (аджеба понеделник) е почивен ден....
Пък и прогнозата за времето е читава....
Та в таз връзка да направим каране в понеделник?
Аватар
CR1

Мнениеот Grash » Пет Фев 29, 2008 2:15 pm

Аз съм навит, даже мисля да карам при всички положения. В събота може да отида със Росен и Любо (въпреки, че повечето време ще съм далеече зад тях :D ) за нещо по-кратичко и в понеделник до Калотина идеално ще се върже, ако има и други навити на този вариант - още по-добре.
Изображение
Аватар
Grash

Re: 3 март

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Фев 29, 2008 2:16 pm

CR1 написа:Абе аз само да вметна, че 3 март (аджеба понеделник) е почивен ден....
Пък и прогнозата за времето е читава....
Та в таз връзка да направим каране в понеделник?

Гласувам "За". Имаш ли неква конкретна идея? Аз тамън си идвам от Костинброд, правих го през калотинския път, приказка е. Може да направим верно една Калотина ако сте навити, магистралата е супер, ебати жестокия път!!! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Фев 29, 2008 2:24 pm

Grash написа:Аз съм навит, даже мисля да карам при всички положения. В събота може да отида със Росен и Любо (въпреки, че повечето време ще съм далеече зад тях :D ) за нещо по-кратичко и в понеделник до Калотина идеално ще се върже, ако има и други навити на този вариант - още по-добре.

Баце, можеш ли да изкараш една карта на София-Калотина, че сега видех бегемапса са си спрели услегата "маршрут" за неопределен срок, да видим колко километра и други полезни такиви. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Пет Фев 29, 2008 3:10 pm

Ето нещо импровизирано, това е в едната посока, като за начална точка съм използвал кръстовището на което се чакаме по принцип като караме в тази посока - бул. Константин Величков и бул. Сливница. Ето и картата.
За утре ккакъв е плана? Ще са кара ли и къде? Хайде като имаш повече инфо, сподели ;)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Фев 29, 2008 4:22 pm

Grash написа:Ето нещо импровизирано, това е в едната посока, като за начална точка съм използвал кръстовището на което се чакаме по принцип като караме в тази посока - бул. Константин Величков и бул. Сливница. Ето и картата.
За утре ккакъв е плана? Ще са кара ли и къде? Хайде като имаш повече инфо, сподели ;)

Епа, супер, на мене ше ми се върже 125-130км, устройва ме добре за понеделника. Иначе, за утре още немам никво инфо, баце Мозер се е покрил като Янко и се прави, че пренася багаж нанекъде. За повече инфо разчитам довечера на кю-то, иначе ако отпадне Железницата, викам да разгреем до Нови хан или нещо подобно, примерно събота в 11,00 след светофарите при младосткия Практикер, посока морето. :(!:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот CR1 » Пет Фев 29, 2008 5:28 pm

Ето нещо импровизирано, това е в едната посока, като за начална точка съм използвал кръстовището на което се чакаме по принцип като караме в тази посока - бул. Константин Величков и бул. Сливница. Ето и картата.

За понеделник за час да се разберем принципно към 11.00?
Аватар
CR1

Мнениеот Yan49 » Пет Фев 29, 2008 5:42 pm

DstupidBastarD, би ли уточнил къде са тези светофари за утре в 11 часа, защото имам желание и аз да дойда на тази кратка разходка....Ако има промяна ето моето ICQ: 273071711.':)'
Yan49

Рейтинг: 1200

Мнениеот Grash » Пет Фев 29, 2008 6:11 pm

CR1 написа:За понеделник за час да се разберем принципно към 11.00?

Мен ме устройва, понеделник 11:00 часа 30-тина метра след кръстовището на бул. Сливница и бул. Константин Величков в локалното. Засега това остава, ако има промени ще се пише в тази тема, който има желание да дойде е добре дошъл ;)
За утре в 11:00 на "Горублянско ханче" се чудя дали да идвам... само до там за да стигна си е ужасно преживяване... ако ме няма не ме чакайте.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Мар 01, 2008 8:52 am

Yan49 написа:DstupidBastarD, би ли уточнил къде са тези светофари за утре в 11 часа, защото имам желание и аз да дойда на тази кратка разходка....Ако има промяна ето моето ICQ: 273071711.':)'

Срещата е днес, но не на Горублянско ханче, а в Ст.град (там, дето 88 прави силен лев завой към Младостите). Засега сме аз и бате Мозер, ше караме до Железница, а после ше видим накъде. за повече подробности, кю-то ми е 407-635-296 и ше отговарям само на женски никове, задължително придружени с гола снимка. Сами мъже да не ми пишат! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот danislav_qmghp » Съб Мар 01, 2008 10:31 pm

и аз искам да идвам ама.....100-150км не са за удоволствие ! а за самоизтезание. то требе 1 казан манджа на гърба си да нося че да оцелеем :D
имам нужда от плюсоже !!

скайп danislav_qmghp
danislav_qmghp

Рейтинг: 991

Мнениеот Grash » Съб Мар 01, 2008 11:33 pm

danislav_qmghp написа:и аз искам да идвам ама.....100-150км не са за удоволствие ! а за самоизтезание. то требе 1 казан манджа на гърба си да нося че да оцелеем :D

При мен, като съм във форма, 100-150 са си точно удоволствие, виж като минат 200 може да говорим за самоизтезание. Човек кара, колкото кара :D Явно много ядеш, минавал съм 280км със храна, побираща се в обикновена чантичка за кръст.
Изображение
Аватар
Grash

3 МАРТ СРЕЩА?

Мнениеот glass » Нед Мар 02, 2008 7:26 pm

За 3 МАРТ 2008 - последно какво остава. 11 часа на гореспоменатото място (След светофарите на Сливница/К. Величков).
Има варинат времето да е ветровито. Така че да видим кой ще идва утре?
Аватар
glass

Рейтинг: 1344

Мнениеот Grash » Нед Мар 02, 2008 7:33 pm

Оговорката остава така. Аз ще дойда, независимо дали е ветровито.
Изображение
Аватар
Grash

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене