Отново съм онлайн! Днес останах адски разочарован, идеше ми да повръщам на улицата от отношението на жалките търговци и пишман-бизнесмени като ония от Niko bikes.Преди няколко дни ми бяха казали да дойда в магазина, щели да проверят за Drag Master Tiagra, и ако не-имало и друг вариант.Отивам си аз в магазина-някакво човече, не повече от 1,50М, облечено в най-клошарските дрехи, които съм виждал през целия си живот, говореше с някаква видимо чалната дърта бабка, за изпити по френски, за състезания по информатика-е, аз съм минал оттам много преди героите в разговора, и ми беше смешно.Чаках само 15 минути да ми обърнат внимание, в магазина цареше хаос, кашони, чаркалаци, явно се организираше преместване или нещо такова.Напомних им за уговорката ни-единият започна да ме изнудва, досущ както първия път, като отидох там, да съм си взел хибридче, планинка, какво ли не.Настоях за шосейка, и казах, че поемам рисковете и минусите, и не очаквам кой знае какво, отново започна якото месене и отказ да ми свършат уговорката, заради която бях дошъл.Отнесох подигравки, задето чета тук, и единият дори се избазика как с четене по форумите не се ставало майстор.Моята професия е далеч над такъва майстор, да ме прощават.Чаках по няколко минути на всеки отговор, и оня дребосък ми държа сметка защо точно сега съм си купувал колело, хората сега затваряли магазини тая година.То, все бива да си смотна и прост, ама...

Ако има друг начин да обидиш купувача и да не му вземеш парите, и да го изгониш-кажете ми го, аз за по-добър от този не се сещам.Нито за крайно унизителното отношение от някакво дребосъче, облечено по-зле и от просяк

Накрая въпросният каза, че нищо не можел да каже, че закъснявал за преместването, и се захили крайно просташки.Аз, отнеса ли се така с клиент, макар нашите да са много едри клиенти, не само ще бъда уволнен, ами и доста ще си изпатя.Е, не на всеки е дадено, пожелавам на такива жалки измекяри да умрат от глад, защото само това заслужават, няма място за гавра с добросъвестни купувачи.
След това ходих до друго магазинче, където уж ги защитиха, дори ме питаха дали наистина там съм ходил, но, след като чуха всичко, се кротнаха.Заизнудваха ме да си взема наличния им 56-размер Drag Blade, за 690 лв, като много сериозно оплюха подобния KS CPR RACER.Аз подозирам, че искаха да се отърват, а и Blade не е ли с А050, не е ли със стария монтаж, останах с подобно впечатление? За разликата в цената от 140 лв ще си взема направо курбели и плочи за баира(ако не се лъжа, Shimano 2300), че и каска и километраж...В магазина настояваха колко леки и добри били рамките на Blade, спрямо всички други-Sprint, и какви ли не други БГ марки, а аз съм чел и обратното...Поне потвърдиха съвета на Synthesis, че не бих усетил разликата между Sora & по-горен клас.Казаха-на Tour De France няма да ходиш, и май са прави.Даже си мислех за база, тоя KS, а да сложим Tiagra/Ultegra...И отново опирам до вас-безпристрастни и отзивчиви, не знам какво бих правил без вас, уважаеми съфорумци