каква средна скорост държите

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: каква средна скорост държите

Мнениеот brumbar » Вто Юни 16, 2009 1:03 pm

Митко Ruse написа:Аз ще даида с условие, че ще спя с Бръмбара.

То се видя, че вече ни тръгна приказката, ми да си признаваме всичко... :^:

В тази връзка една комична случка - един приятел най-накрая успяхме да го облечем "колоездачно" както си му е реда - с клин и фанелка, ама щерките му като го видели изкоментирали "тате прилича на фея с мека китка"
:smash:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 16, 2009 1:10 pm

Баце, пътуването ми се отлага за четвъртъка, зетя си намерил неква работа тука утре. Не губете мотивация, идем, за да правим средна 35 на 60-70км, нищо по-малко нема да се брои за каране. :evil:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 16, 2009 1:10 pm

brumbar написа:

То се видя, че вече ни тръгна приказката, ми да си признаваме всичко... :^:

В тази връзка една комична случка - един приятел най-накрая успяхме да го облечем "колоездачно" както си му е реда - с клин и фанелка, ама щерките му като го видели изкоментирали "тате прилича на фея с мека китка"
:smash:

Е, баце, вие с Митко сте си роднини, нормално е да спите в една стая. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юни 16, 2009 1:20 pm

То и тебе те поканих да спиш у нас но нещо дръпна ръчната спирачка.Ади ще те пратим у Стенли, че жена му слага всичките фолк звезди у малкия си джоб.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 16, 2009 1:29 pm

Митко Ruse написа:То и тебе те поканих да спиш у нас но нещо дръпна ръчната спирачка.Ади ще те пратим у Стенли, че жена му слага всичките фолк звезди у малкия си джоб.

Баце, тури се на мое место, дапреди неколко часа съм се уговарял с кое баце да спим в една стая, а утре (или вдругиден, както е в сегашната форма на действителността) да спим увас. Ми, ти дъщеря имаш, айде да беше син, да не ми се сърдат бацетата, ма сега име ше ми излезне! :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юни 16, 2009 2:39 pm

Дъщерята е у София да учи.Ама нещо май ни доидоха в повечко витамините и др. та нещо се объркаха нещата.Все пак нали тук се говори за колелета или нещо бъркам.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 16, 2009 4:18 pm

Митко Ruse написа:Дъщерята е у София да учи.Ама нещо май ни доидоха в повечко витамините и др. та нещо се объркаха нещата.Все пак нали тук се говори за колелета или нещо бъркам.

Баце, честен кръст, от месец и половина единствената химия, дето докосвам, е една опаковка Изостар (последната при Митко-София) и два степчета таурин оня вчера на Белмекен. Планирах витамините за средата на юли, ма може и по-рано да зазобим, ше видим как ми се възстановяват големите мускули. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Вто Юни 16, 2009 8:02 pm

Нали е темата за средна скорост, днес след работа реших да мръдна до Копитото, от околовръстното до горе не съм спирал - 14 км/ч средна :D Може да звучи скромно за някои локомотиви, но аз съм си доволен :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юни 16, 2009 10:04 pm

DstupidBastarD написа:

Баце, пътуването ми се отлага за четвъртъка, зетя си намерил неква работа тука утре. Не губете мотивация, идем, за да правим средна 35 на 60-70км, нищо по-малко нема да се брои за каране. :evil:

Да ама утре ще се изпънем на часовник и то на макс щото няма време.Ще караме 20км. равно като на европеиското.Стенли нещо планира 30мин. на 90% до 93% аз мисля, че не може да се изкара над 90% толкова време.Та четвъртък не знам колко ще можем да караме.Хубаво бе да си тук утре сряда та да видим как духа вятъра над 40км..
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юни 17, 2009 5:36 am

Митко Ruse написа:
DstupidBastarD написа:

Да ама утре ще се изпънем на часовник и то на макс щото няма време.Ще караме 20км. равно като на европеиското.Стенли нещо планира 30мин. на 90% до 93% аз мисля, че не може да се изкара над 90% толкова време.Та четвъртък не знам колко ще можем да караме.Хубаво бе да си тук утре сряда та да видим как духа вятъра над 40км..

Е, кво толкова, средна 40 и сте готови, просто требва да тръгнете след работно време и да каране само на юг, а после некой да ви прибере. Че ше е ветровито. :boggled:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Сря Юни 17, 2009 8:15 am

Ще правим отиване и връщане та да е честно.Нали трябва да се разбере до колко ни бива.Като отидем на състезание нещо не ни питат как сме а направо ни късат шортите.Ама то нали знаеш човек на бои и е.... насита няма.Ади чакам те.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Сря Юни 17, 2009 8:43 am

Митко Ruse написа:Ще правим отиване и връщане та да е честно.Нали трябва да се разбере до колко ни бива.Като отидем на състезание нещо не ни питат как сме а направо ни късат шортите.Ама то нали знаеш човек на бои и е.... насита няма.Ади чакам те.

Митко независимо от резултата от часовника /добри/лоши/ дай данни - колкото повече, толкова по-добре - твоите и на Стенли.
Аз, когато се засичах на моя участък тъй се бях вложил, че на следващия ден нямаше начин да проведа нормално каране, умората и тежестта в краката беше колосална. На Сливен ако се прецакам тъй на часовника, за общия старт ще съм с 50 килограмови крака.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Сря Юни 17, 2009 9:49 am

Винаги е така щото се кара събота вечер и неделя сутрин.По това време на лятото е адски горещо.Та че ще имаш тежки крака това е сигурно.Но за това се чустваш като на многоетапно състезание.Някои отписват едното състезание щото е трудно да възстановиш особенно на нашите години и с никакво медикаментозно възстановяване.Това е част от играта да балансираш влагането в състезанието.Абе на мен ми е трудно и вече няколко години ту карам яко ту съм парцал.Примерно сега като тренирам като за състезателен период две тежки тренировки седмично и нали отслабвам са ми достатъчно.Потискам се като чета Мамутите какви километри карат и с каква средна.Ама те са млади момчета или зобят/шега/.
Митко Ruse

Мнениеот ioioioto » Сря Юни 17, 2009 10:27 am

Аз разтоянието Луковит - Червен Бряг - Горник - Сухаче - Габаре - Враняк - Бъркачево - Попица - Търнак - Еница - Чмаковци - Червен Бряг - Луковит (90км) го минавам със средна скорост 23 км/ч :)
Аватар
ioioioto

Рейтинг: 1230

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Юни 17, 2009 2:27 pm

Митко Ruse написа:Винаги е така щото се кара събота вечер и неделя сутрин.По това време на лятото е адски горещо.Та че ще имаш тежки крака това е сигурно.Но за това се чустваш като на многоетапно състезание.Някои отписват едното състезание щото е трудно да възстановиш особенно на нашите години и с никакво медикаментозно възстановяване.Това е част от играта да балансираш влагането в състезанието.Абе на мен ми е трудно и вече няколко години ту карам яко ту съм парцал.Примерно сега като тренирам като за състезателен период две тежки тренировки седмично и нали отслабвам са ми достатъчно.Потискам се като чета Мамутите какви километри карат и с каква средна.Ама те са млади момчета или зобят/шега/.

Млади момчета сме, баце, млади (шега). :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Съб Юни 20, 2009 10:13 am

Тъй...
Оня ден се бях посветил на експерименти - заиграх се с аеродинамиката. Пробвах сякакви "пози", което предизвикваше весело бибикане от тираджии и шофьори, но крайния резултат беше поразяващ. Открих стойка, при която държа между 5-7 км/час по-добра скорост в сравнение с класическата стойка /става дума за ускорения с продължителност между 1 и 2 км/.
Веднага обаче излезе проблем - много бърже омалявам да седа по този начин. За да излезем от това положение, трябва да предприемем някакви действия - оказва се, че тялото ми все още не е подготвено за толкова ниска позиция, което изисква да си измисля някакви упражнения, щото след това да мога да са свивам на 3 части и да влизам в куфар. Замислям се дали да не се запиша на йога, та дори и на балет.
Другия пробем е, че много бърже ми омаляват трицепсите щот натоварвам и ръцете в тази част. В къщи имам едни 5 килограмови гири и едни 8,5 килограмови гюлета, тъй, че фитнес маниаците могат да се чувстват свободни да ми дадът някой добър съвет за упражняване на таз проблемна част от хилавите ми ръце.
А сега ме извенете, отивам на танци... :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 20, 2009 3:05 pm

Баце, часовника у Сливен ше е кратък, по мои сметки 12-13минути максимум. Е, поне за мене требва да е толкова, ма и ти едва ли ше се забавиш повече от 2-3 минути отгоре. Та в тоа ред на мисли, сметам,, че ше стиснеш зъби и ше задържиш позата, стига да не ти пречи решително на дишането. За трицепс може да фанеш гиричката с изправена нагоре ръка (се едно зимаш участие в час по математика, но вместо седесарския знак ше държиш здраво гирата, да не ти прави цицини по главата) и сгъваш ръката назад, после я изпъваш в обратна позиция. Правиш 15-20 такива повторение с едната ръка и фащаш с другата, повтаряш и тва ти е една серия. Следва почивка от 2 мин. и пак същото. Правиш 3-4-5 такиви серийки и на другия ден бас фащам, че чекията ше ти е доста забавно занимание. Надявам се, че съм бил ясен, а ако искаш да разнообразиш, фащаш с двете ръце двете гирички в същата позиция и пак спускаш зад врата и изправяш. Може би така ше свикнеш по-бърже с упражнението, нищо не ти пречи да пробваш. :smash:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юни 21, 2009 10:41 am

Абе, ден с ден не си приличат. Его, днеска излезнах, уж да покара сам лекинко, да се възстановим от възстановителното каране с русенските звеерове, па по едно време като ми дойде музата и се избримчих със средна 33 (за 91км по тоа маршрут: http://www.bikemap.net/route/220708). Странно нещо е жувота, приятеели, може да ви свари неподготвени за него! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Нед Юни 21, 2009 2:17 pm

DstupidBastarD написа:Абе, ден с ден не си приличат. Его, днеска излезнах, уж да покара сам лекинко, да се възстановим от възстановителното каране с русенските звеерове, па по едно време като ми дойде музата и се избримчих със средна 33 (за 91км по тоа маршрут: http://www.bikemap.net/route/220708). Странно нещо е жувота, приятеели, може да ви свари неподготвени за него! :bigeyes:
Ее, бацее, недеей! Карал си по едното от моите топ2, ако не си бех направил кефа с баце стило днес, направо щех да се сърда, че не си споменал.

Аз иначе сега поддържах не само средна, но и постоянна от 23 в дъжда от околовръстното до Люлин 10. Иначе от Бучин до София и двамата с баце направихме прекрасно разпускащо спускане, средната на око ще е поне 40, че и нагоре за тоя участък.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юни 21, 2009 3:56 pm

23 е класика, баце, на мокро най-добре се пада с такава скорост. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот stilo » Нед Юни 21, 2009 7:21 pm

Ееее, на мен ли ми ги разправяш, като влезнах по Ломското след психо-кучешкият трип с Marsa и като се зарадвах на трамвайните релси като циганин на чугунена шатха и реших като пръв селянин преди надлез Надежда да включа "6-та електрическа" и ... сега ходим като подвижен наръчник по спортна травматология. Снимковият мат'рял у него за крака, ръце, таз и глава е изключително обилен, ма не остана здрав пръст да се наснимам.
Пък и жената едвам ме гледа (търси некъде по-евтин инвалиден стол), детето реве (пита защо тате се е врънал без кожа) ... абе стана семена трагедия. Па я се смеем - оцелях!!!
Аватар
stilo

Мнениеот marsa » Нед Юни 21, 2009 7:25 pm

stilo написа:(пита защо тате се е врънал без кожа)
:offtopic: Баце, 100км да ти търсим кожата не се връщам :banghead: :rofl:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот HELLBOY73 » Вто Юни 23, 2009 4:09 pm

ами кво да кажа че да не ми се смеете но съм нов още с велошосейките
днес потичах малко посока самоков на 53км-ър обърнах обратно че много мътни облаци се появиха
та за скороста която ми показа уреда беше 27,90 не знам дали е добро или е много слабо
та затова ви казвам че съм нов още момчета :lol:
Аватар
HELLBOY73

Рейтинг: 1280

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Юни 23, 2009 5:57 pm

HELLBOY73 написа:ами кво да кажа че да не ми се смеете но съм нов още с велошосейките
днес потичах малко посока самоков на 53км-ър обърнах обратно че много мътни облаци се появиха
та за скороста която ми показа уреда беше 27,90 не знам дали е добро или е много слабо

карай карай и ше я дигнеш ;) излизай с тез хорица от форума и ше видиш к'фо про моиш да станеш :evil:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 23, 2009 8:13 pm

HELLBOY73 написа:ами кво да кажа че да не ми се смеете но съм нов още с велошосейките

Добре е, баце, ако не ти се кара сам, ела некой път с нас! :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Вто Юни 23, 2009 8:16 pm

Днес се отвори дупка в небето, слънцето се показа през нея и видях ръката на годпод /не на Марадона/ да ме мами с пръст и да ме кани да покарам. Мотивиран до краен предел излязох и реших да се изцедя като ряпа. Правих 2 удсорения по 10 км. с 10 км почивка между тях. Резултатите от ускоренията ще запазя в тайна, само ще кажа, че на 33-я километър средната ми беше 36,10 км/час. Може и още. Добрата новина е, че предвид лошите прогнози за времето до края на седмицата отпадна единия ми обществен ангажимент, което автоматично ми отваря вратите и при изгоден случай се мятам да тренирам.
-------------------------------------------
Нямам още щерка, но слагам този банан, щото ма кефи :banana:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юни 23, 2009 8:18 pm

brumbar написа:Днес се отвори дупка в небето, слънцето се показа през нея и видях ръката на годпод /не на Марадона/ да ме мами с пръст и да ме кани да покарам. Мотивиран до краен предел излязох и реших да се изцедя като ряпа. Правих 2 удсорения по 10 км. с 10 км почивка между тях. Резултатите от ускоренията ще запазя в тайна, само ще кажа, че на 33-я километър средната ми беше 36,10 км/час. Може и още. Добрата новина е, че предвид лошите прогнози за времето до края на седмицата отпадна единия ми обществен ангажимент, което автоматично ми отваря вратите и при изгоден случай се мятам да тренирам.
-------------------------------------------
Нямам още щерка, но слагам този банан, щото ма кефи :banana:

36,1 е добре, баце, но за среброто у Сливен ше ти требват поне още 4-5км/ч отгоре. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот HELLBOY73 » Сря Юни 24, 2009 7:58 pm

ЗДРАВЕЙТЕ пак та значи през седмицата след обяд където мога да стигна и доколкото ми позволява
времето, а в неделя имам една дружинка от 5-6 човека събираме се в 9 часа на едно кафе малко преди караулката
по-ботевградско шосе и от там накъдето ни скимне кой каквато идея даде предимно там въртим по 80-140 км :lol:
Аватар
HELLBOY73

Рейтинг: 1280

Мнениеот bokicha » Сря Юни 24, 2009 8:19 pm

Еми, трябва да направим едно международно каране...
...............................
:banana:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Юни 27, 2009 5:24 pm

Аз днесска пробвах едно засичане, инспириран от наще чешки герои, но направих ултра-тъпа грешка, преядох със спагети само час преди да излезна, издух се като болна крава и се скъсах да пърдим по пътя. Се пак, след 10-15-километрова загрявка, направих 15-километрово каране на инат и средната беше 41,6. Денивелация нема да казвам, щото практически нема, по-малка е даже от митковата у Чешко (два пъти мосчето и колкото е от горублянско до мосчето, общо към 60-65 метра). Другият път ше карам гладен, де се ебем у кухата тиква! :banghead:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене