каква средна скорост държите

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: каква средна скорост държите

Мнениеот brumbar » Нед Юни 28, 2009 9:43 am

Баце навлизаш в часовникарска форма :clap:
За спагетите не се ядосвай - попръцкването може само да ти е помогнало :nuts:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юни 28, 2009 11:55 am

При мене, баце, очакванията винаги са по-големи от възможностите. Вчера излезнах с издеята как ше карам, ше се върна и ше напиша "сердна 43, баце Бръмбър, сдухвай се", но реалността се оказа друга. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юни 28, 2009 12:10 pm

Днешното каране с бате Любо. Засичано е от малко след околовръсното (посока Бистрица) до черешите на Панчарево (след тех скоростта осезаемо падна):

http://image010.mylivepage.com/chunk10/971659/2129/Picture_6.png

:magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Нед Юни 28, 2009 12:16 pm

DstupidBastarD написа:При мене, баце, очакванията винаги са по-големи от възможностите. Вчера излезнах с издеята как ше карам, ше се върна и ше напиша "сердна 43, баце Бръмбър, сдухвай се", но реалността се оказа друга. :nono:

Баце, аз и тъй се сдухвам :smash:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юни 28, 2009 12:32 pm

brumbar написа:
DstupidBastarD написа:При мене, баце, очакванията винаги са по-големи от възможностите. Вчера излезнах с издеята как ше карам, ше се върна и ше напиша "сердна 43, баце Бръмбър, сдухвай се", но реалността се оказа друга. :nono:

Баце, аз и тъй се сдухвам :smash:

Тренирай, баце, днеска времето беше подходящо. Не, че има неква връзка с темата, ма днеска цел ден си пеем наум една песен и мисла, че за да не се бъгнем, требва да я турим некъде из интернета, та да се отървем. http://www.youtube.com/watch?v=XFhAwap9Olo

:smash:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юни 29, 2009 10:28 am

Що тъй се здухвате тъи по средата на сезона.Кът стане време да се кара яко ко ша праим.Нещо за цикличнос на подготовката и възтановяване да сме говорили.Щот имаше едни съвети тука да си пораздвижа кръвта и др. там за пулсове и тн..Чудно ми е как се стигнали до тези изводи кът напътственика ми ме е виждал един път за три години.Аз си преценявам, че за това състезание си насочих спортната форма по добре от Стенли и за това наверно не направих впечатление на скъпия ни гост от клуб Мамут но се надявам той да ми прости.Само ще споделя, че моя химоглубин е 4,6 близко до долната граница на нормата или почти съм анемик а моя нов приятел украйнеца има 15,2 като границата поставена за допинг е 15,4, която му е природно дадена от Всевишния, както твърди де.И тои горкия направи часовника за 26мин.На общия старт се отказа, че му е много тежко.Аз като един идиот си завъртях километрите сам с 32мин. закъснение от първия.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Пон Юни 29, 2009 10:32 am

Митко Ruse написа:Що тъй се здухвате тъи по средата на сезона...

Баце, вие повечето си се сдухвате целогодишно... но има и хора като мен и marsa например, дето си караме за кеф и хич не се сдухваме :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот brumbar » Пон Юни 29, 2009 10:41 am

Митак, добре дошъл :agree:
Тоя твоя приятел от Украйна ми се трува, че си е "помогнал" с тоя висок хемоглобин - вероятно е наблегнал на винце и "красная самородина" и "клюква" :D
Моя хемоглобин също е висок, но смятам да не се отказвам от общия страт в Сливен.
Иначе ТК имаше предвид по-скоро психическо "сдухване" от колкото физическо - ние периодически си правим психо-атаки тука, пускаме си кьорфишеци и други щуротии.
Иначе Бръмар е горд от тати, че не е слязъл и геройски е завършил дистанцията :^:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот brumbar » Пон Юни 29, 2009 10:47 am

Grash написа:
Баце, вие повечето си се сдухвате целогодишно... но има и хора като мен и marsa например, дето си караме за кеф и хич не се сдухваме :beer:

Баце, апетита идва с яденето. Като влезеш във форма и започнеш да ръсиш половината от вашата компания по баирите, пак ще си поговорим дали няма да се пънеш и да ти дойде желание да се "пробваш" на състезание. Въпроса е дали ще ти дойде форма.
Баце Андро от Стара Загора, когато беше във форма не му пречеше да гони автобуси и камиони и да се рибира за 30 минути от Нова Загора или Казанлък, ама сега като е 100 килограма ми излиза с номерата, колко било приятно да се кара с 24-25 км/час - приятно му е щото не може с 35 :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Grash » Пон Юни 29, 2009 10:52 am

brumbar написа:Баце, апетита идва с яденето. Като влезеш във форма и започнеш да ръсиш половината от вашата компания по баирите, пак ще си поговорим дали няма да се пънеш и да ти дойде желание да се "пробваш" на състезание.

Been there, done that... не карам от вчера, просто не съм такъв човек може би... да наистина, ако съм във форма, ще карам яко и тн, но да седна над графиките, да си изчислявам каданси, ватове и простотии, и да се сдухвам и да ми е супер гадно като не съм във форма.... няма шанс :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 29, 2009 11:02 am

Митко Ruse написа:Що тъй се здухвате тъи по средата на сезона.Кът стане време да се кара яко ко ша праим.Нещо за цикличнос на подготовката и възтановяване да сме говорили.Щот имаше едни съвети тука да си пораздвижа кръвта и др. там за пулсове и тн..Чудно ми е как се стигнали до тези изводи кът напътственика ми ме е виждал един път за три години.Аз си преценявам, че за това състезание си насочих спортната форма по добре от Стенли и за това наверно не направих впечатление на скъпия ни гост от клуб Мамут но се надявам той да ми прости.Само ще споделя, че моя химоглубин е 4,6 близко до долната граница на нормата или почти съм анемик а моя нов приятел украйнеца има 15,2 като границата поставена за допинг е 15,4, която му е природно дадена от Всевишния, както твърди де.И тои горкия направи часовника за 26мин.На общия старт се отказа, че му е много тежко.Аз като един идиот си завъртях километрите сам с 32мин. закъснение от първия.

Баце, както ти обясни бате Бръмбър, сдухването е на психооснова, от каране се сдухвам иначе. Освен тва, за мене средна 35 за стотина км не е големо постижение, а добра основа за 40 у Сливен след месец и малко. С риск да се обидиш, баце, аз още миналата година те видех, че просто не можеш да караш на баир, пазиш ли се, от хемоглубина ли е, немам идея, но Стенли определено е по-добър от теб. Сега ше кажеш, че си правил възстановително каране и си се пазил за състезанието, ма си помисли как би могъл да караш яко на състезание, като се пазиш у тренировките? Що се отнася до твоя нов украински приятел, явно е напред с матриала, нема кво да го фалим повече, украинците са си школа и са си карачи. Още веднъж, поздрави, че си карал до края! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 29, 2009 11:05 am

brumbar написа:
Grash написа:

Баце, апетита идва с яденето. Като влезеш във форма и започнеш да ръсиш половината от вашата компания по баирите, пак ще си поговорим дали няма да се пънеш и да ти дойде желание да се "пробваш" на състезание. Въпроса е дали ще ти дойде форма.
Баце Андро от Стара Загора, когато беше във форма не му пречеше да гони автобуси и камиони и да се рибира за 30 минути от Нова Загора или Казанлък, ама сега като е 100 килограма ми излиза с номерата, колко било приятно да се кара с 24-25 км/час - приятно му е щото не може с 35 :agree:

Хохохо, баце, верно си е! Вчера имахме среща с бате Любо на едно местенце над околовръстното и съм се запътил нататъка. Некъде на 4-ти км (колелото) пред мене се появи един бетоновоз и се возих зад него с 45-50 до Ст. град. Тамън зех да разпускам, че ми се беха напомпали краката с кръв и некакъв рейс ме изпреварва. После аз го изпреварих, после той - мене, и като му се закачих, та до срещата. На баира требва да ме е возил с 25-30 (на 5%), добре че пристигнах десетина мин. по-рано, та успех да се освестим за карането с бате Любо после! :crazy:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юни 29, 2009 2:53 pm

Стенли е по-добър от мене но в случая имах предвид, че не можа да си реализира потенциала. Докато аз гръмнах барута до последно. Пък и не трябва да се сравняваме защото той е група М3 а аз М5. През 2007 година тренирах по-вашата рецепта и се получи най-големия провал които съм имал. От тогава и в най-силния период не повече от две тежки тренировки седмично. На моите години и режим на работа и при положение, че не вземам нищо внимавам много колко и как карам. Всеки не понася натоварването по един и същ начин. Понякога карам като змей и правя чудеса ама не успявам да го правя винаги когато поискам. За сега.На състезание не е като на тренировка повечето не магат да достигнат това което са карали на тренировка. Не претренирвайте защото за да се възстановиш до нормално ниво трябват 3 до 4 месеца. Украинеца ми е ясно с какво си помага ама при положение, че е на това ниво а с каква неприязън нарича италианците наркомани а те как ли се бодът. Май ще трябва да отида на тренировачен лагер в Украйна. За това, че се съревноваваме е присъщо на мъжете. Поне на истинските. Аз поне съм такъв.
Митко Ruse

Мнениеот Daniel Panev » Пон Юни 29, 2009 2:57 pm

DstupidBastarD написа:Днешното каране с бате Любо. Засичано е от малко след околовръсното (посока Бистрица) до черешите на Панчарево (след тех скоростта осезаемо падна):

Извинявай, ама това с какъв софтуер е генерирано?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юни 29, 2009 3:33 pm

Роска сетих се.На Любо графиките са много хубави като информация за трасето.Ама за да го преценя как е трябва да има пулс и ако може мощност.
Митко Ruse

Мнениеот crib » Пон Юни 29, 2009 3:37 pm

Daniel Panev написа:
DstupidBastarD написа:Днешното каране с бате Любо. Засичано е от малко след околовръсното (посока Бистрица) до черешите на Панчарево (след тех скоростта осезаемо падна):

Съдейки по грешното място на хикс-а, и сините отенъци на дропдаун-а, Garmin Training Center.
Проблема е, че тоя софтуер е само за 7-8 модела на Гармин.

Ако искаш алтернатива в "облака" - иди на http://www.cyclogz.com/, он сайт може същото, барабар с графиките.
Ако изкаш нещо за бозътъ - http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/ е безплатно.

Едит: цък тук за да видиш в какви детайли можеш да си публикуваш текущото здравословно състояние благодарение на оня сайт и ГПС за 1000 лева.
crib

Мнениеот Daniel Panev » Пон Юни 29, 2009 3:45 pm

crib написа:
Daniel Panev написа:

Съдейки по грешното място на хикс-а, и сините отенъци на дропдаун-а, Garmin Training Center.
Проблема е, че тоя софтуер е само за Мак.

Ако искаш алтернатива в "облака" - иди на http://www.cyclogz.com/, он сайт може същото, барабар с графиките.
Ако изкаш нещо за бозътъ - http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/ е безплатно.

Едит: цък тук за да видиш в какви детайли можеш да си публикуваш текущото здравословно състояние благодарение на оня сайт и ГПС за 1000 лева.

Покорно благодаря :beer: Garmin Training Centre го има и за Windows от доста време (май - за времето, иначе аз си го ползвам). И много благодаря за останала информация!
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 29, 2009 5:36 pm

Митко Ruse написа:Стенли е по-добър от мене но в случая имах предвид, че не можа да си реализира потенциала. Докато аз гръмнах барута до последно. Пък и не трябва да се сравняваме защото той е група М3 а аз М5. През 2007 година тренирах по-вашата рецепта и се получи най-големия провал които съм имал. От тогава и в най-силния период не повече от две тежки тренировки седмично. На моите години и режим на работа и при положение, че не вземам нищо внимавам много колко и как карам. Всеки не понася натоварването по един и същ начин. Понякога карам като змей и правя чудеса ама не успявам да го правя винаги когато поискам. За сега.На състезание не е като на тренировка повечето не магат да достигнат това което са карали на тренировка. Не претренирвайте защото за да се възстановиш до нормално ниво трябват 3 до 4 месеца. Украинеца ми е ясно с какво си помага ама при положение, че е на това ниво а с каква неприязън нарича италианците наркомани а те как ли се бодът. Май ще трябва да отида на тренировачен лагер в Украйна. За това, че се съревноваваме е присъщо на мъжете. Поне на истинските. Аз поне съм такъв.

Виж, баце, мисла че не съм правилния екземпляр, който да ти дава акъл за предсъстезателна подготовка, щото просто никога не съм правил правилна такава. Мога да дам мнение по трупането на обем и по подготовката в силово отношение, щото имам опит с такиви неща. Тренировката е дупка, която копаеш, баце, възстановяването цели да я запълни и да надгради малко. Колкото по-малка дупка копаеш, толкова по-малки остават възможностите на организма ти да запълва по-големи дупки. Дигал си щанги, знаеш за свръхвъзстановяването. Не може да правиш леки тренировки, а на състезанието да очакваш некой да те води до финала и там да спринтираш по нанадолнище 200 метра с 80, просто нема такъв реален сценарий! Начи, тука пишем принципно, без да се съобразявам с възрастта ти и разни заболявания, които може да имаш, и които категорично не те съветвам да игнорираш при подготовката си! :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юни 29, 2009 6:48 pm

Росене като желаеш можеш да пишеш в научен стил.Направо си като Двуликия Янус.Всичко е точно така както пишеш.Аз се опитвам да правя тежки тренировки даже и по някога прекалявам.Не ме мързи а и обичам да се здухвам като мазахист.Само дето и обичам ранъта и пустите му кила хвърчат нагоре.Не се впрягам толкова от класирания.Ама като ходя на запад после се вкисвам от нашата действителност.Питах украйнеца дали ще трябват лицензи за неговото състезание в Черновци/като си мислех за Вас/и веста е че не.Това е на 607км. от Русе.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юни 29, 2009 7:19 pm

Рънътъ прави борбътъ, баце, тва е пррироден закон на Айнщайн! Нема нищо лошо след като си направил стотина км, да седнеш и да изплюскаш 1-2 пилешки пържолки, па и шоколад да апнеш, нема да ти стане положителна допинг-пробата. Се пак, ние сме любители, да го духат състезателчетата и да пазат диети, та да са 50 кг с памперсите и колелата.

П.П. М/у двете ми последни мнения излезнах и направих 50-ина км. Постоянство му е майката, както казва една много тъпа телевизия. Или нещо таково. :idea:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Пон Юни 29, 2009 7:57 pm

Това за яденето много ми подобри настроението.Ама ще отслабвам още малко.Завиждам ти за радоста от храненето.
Митко Ruse

Мнениеот za6tovsenamen » Пон Юни 29, 2009 8:11 pm

:offtopic: Има ли шанс да се оживее тук http://www.bikemap.net/route/228984 на 39/26 ? :bigeyes: :bigeyes: :crazy:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Grash » Пон Юни 29, 2009 8:15 pm

za6tovsenamen написа::offtopic: Има ли шанс да се оживее тук http://www.bikemap.net/route/228984 на 39/26 ? :bigeyes: :bigeyes: :crazy:

Това не е толкова тежък баир, но има друг проблем... Ако не се лъжа този път в момента се ремонтира и на места липсва изцяло настилка, поне така съм чел... иначе на моят маршрут Белмекен - Доспат смятах от там да мина, но като прочетох, че тепърва ще го ремонтират, и че има участъци от по над 10 км без никаква настилка и се отказах.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот za6tovsenamen » Пон Юни 29, 2009 8:19 pm

Grash написа:
za6tovsenamen написа::offtopic: Има ли шанс да се оживее тук http://www.bikemap.net/route/228984 на 39/26 ? :bigeyes: :bigeyes: :crazy:

Това не е толкова тежък баир, но има друг проблем... Ако не се лъжа този път в момента се ремонтира и на места липсва изцяло настилка, поне така съм чел... иначе на моят маршрут Белмекен - Доспат смятах от там да мина, но като прочетох, че тепърва ще го ремонтират, и че има участъци от по над 10 км без никаква настилка и се отказах.

:peace: :beer: Оххх, Благодаря ти много. Как можеше да се забия там... :bowdown: :bowdown:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот brumbar » Пон Юни 29, 2009 8:38 pm

"Да изчезнеш за 7 дена" - това ще ми се случи приятели. Пак ще се връщам в първи клас, ама няма начин - требва пари да се изкарават, а и приятелите да са доволни :dontknow:
Хайде, чао и да тренирате и заради мене :wavey:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 3:59 pm

Ако слушате сутрин на БТВ то полковник Костов ще знаето, че оня мост в гр.Бяла отново го ремонтират и пътя е затворен.Та събота се хвърлихме трима в едно яко каране 125км./1300м изкачване.Всеки даде всичко квото можа.Умора яка.Вчера излязохме на възтановителна.И Стелян нещо ме подлъга да направим две отсечки по 7км. в двете посоки.Как стават тези работи ама тази година не бях карал така добре.Значи с 10мин. почивка едната с 39км/ч и другата 42км/ч..Скороста меже да не впечатлява но така ми бе леко с пулс до 85%.Как да разбирам тези състояния.Нещо не ми се връзва за насочване на спортната форма.Или ще се окаже, че състезанието е най-добрата тренировка като говорят разбирачите.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Вто Юли 07, 2009 5:58 pm

Днес с баце marsa на маршрута София-Ихтиман-Самоков-София бетонирахме средна 28км/ч за 165км и 1300м денивелация :banana:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Вто Юли 07, 2009 7:43 pm

Grash написа:Днес с баце marsa на маршрута София-Ихтиман-Самоков-София бетонирахме средна 28км/ч за 165км и 1300м денивелация :banana:
Да, и аз съм много доволен от това, направи ни впечатление и на двамата :agree:

Аз на баирчетата чувствах такъв луд пауър, че ми идеше да излетя, ако карах сам щех да летя с 30 нагоре и да не успея да се прибера като се преуморя :crap:

А баце все още има своето ненормално ускорение надоле, направо полудявах като гледам как ми бега по инерция, когато аз се сцепвам да въртя :bowdown:

Западната част вървим нагоре, плашете се от нас :evil:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 13, 2009 4:53 pm

37,2 до Вакарел и обратно (ама считано от нас и до нас, т.е. 65км, барабар със сватофарите) и на днешния лек бриз. Само на 2 мин. от рекорда ми. Явно дъждовните дни прават чудеса с възстантовяването. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот stilo » Пон Юли 13, 2009 5:11 pm

Баце ТК, плашиш ме ... минаваш към НЕчовеците :bowdown:
Аватар
stilo

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене