Сезон 2009 - Шосейно колоездене

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот marsa » Вто Мар 31, 2009 12:18 am

DstupidBastarD написа:кексчета
Пробай, баце:
http://www.pobedaad.com/category_b.aspx?id=5
тея са доста мазнички
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот bokicha » Вто Мар 31, 2009 12:24 am

Ае, объркАхте темата бре...
отварям...викам..ТК и МАрСА ще карат...
...ТЕ за стафиди и кексчета си лафят... :D
...се едно шЕ ми тръгнат да карат по 200км
Ай, на брИвета в Сливен ще ядем :beer: :D
--------------
Я кажете тия дни, около Сряда в коя посока
ще се покара, лекинко, че крачолите ми как натежали.. :crap:
Днес направих първо качване до Копитото /за сезона/,
замерих снежната покривка, която намалява изключително
прогресивно, но със същата скорост се увеличава песОкОт
по хасфалта. Хех, а и познайте какво ме посрещна горее...
...дааа, вятъърррр, ма на кой ли му прави впечатление вече.
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Мар 31, 2009 6:44 am

bokichaa написа:Ае, объркАхте темата бре...
отварям...викам..ТК и МАрСА ще карат...
...ТЕ за стафиди и кексчета си лафят... :D
...се едно шЕ ми тръгнат да карат по 200км
Ай, на брИвета в Сливен ще ядем :beer: :D
--------------
Я кажете тия дни, около Сряда в коя посока
ще се покара, лекинко, че крачолите ми как натежали.. :crap:
Днес направих първо качване до Копитото /за сезона/,
замерих снежната покривка, която намалява изключително
прогресивно, но със същата скорост се увеличава песОкОт
по хасфалта. Хех, а и познайте какво ме посрещна горее...
...дааа, вятъърррр, ма на кой ли му прави впечатление вече.
:beer:

Днеска ше караме, баце, ама вероятно нема да можем да се стиковаме, понеже старта се пада 10,30-11 (най-късно) от Метро Люлин. Маршрута е - Костинброд-Искрец (тука ше има около час спирка) - Швоге - дефиуето и Софето. Стотина км некъде идват. Утре е вдругиден дават да вали, та съм ги предвидил за концентрация и тренажор. Ако изуезне некво приуично време, може да врътнем, ама ше требва да решаваме в момента. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Мар 31, 2009 6:12 pm

Стана добра тренировка -145км, почти 1300м денивелация за пет часа без малко. В Сливен секо време над 7 часа ше е срам за мене. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Reactor » Вто Мар 31, 2009 6:31 pm

:beer: Браво!!!Яко каране. :agree:
Понякога се изкушавам да покарам с вас ама като знам,че с тея машини на десетата секунда ще съм сам на пътя,ентусиазма ми се изпарява моментално :D
Поздрави!!! :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот brumbar » Вто Мар 31, 2009 7:06 pm

Днеска и аз потренирах добре. 65 км с около 1700 - 1800м. деневилация :bigeyes: - чисто и просто 2 пъти качих Бузлуджа :D
Първия път като я качих, една радост като ме обзе горе на баира, един хубав сняг и реших да си направя снежен човек. След това се спуснах надолу към цивилизацията, ама от вътре нещо все ме гложди и не ми дава мира. Най-накрая ме осени :angel2: Ами ако из невиделица, ама така чисто хипотетично, от някъде се появи някой изгладнял мамут, без да му мисли ще му изяде моркова на моя снежен човек. Е приятели.... наложи се да повторя баира, а моркова ще си го хапна преди бревета... ;)
Аватар
brumbar

Re: Шосейният колоездачен сезон беше открит офицялно днес!

Мнениеот sportacus » Нед Апр 05, 2009 6:43 am

Баце "Тъпо" .... предлагам ако се кара днес да е по раничко - да кажем 9:00 на мостчето, че днес си е неделя и ........ ангажименти - това-онова....
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Апр 05, 2009 6:49 am

Баце, аре 9,30 да тръгнем, че нещо студенко ми се вижда навънка. Боли ме гърлото от вчера още, кашлям и разни други неприятни симптоми имам. Сега зобим чайче и се греем на телевизоро и мониторо, че се намръзнах вчера до Твърдица. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Нед Апр 05, 2009 7:14 am

Ок! Очаквам да потвърдиш - караме или не! тук и сега :D
Ако не си ок може и да отложим / не е зор?
:^:
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Апр 05, 2009 7:18 am

Хехехе, требва ми нещо повече от 0 градуса за два часа и 200км, за да откажем каране, баце. 9,30 на мостчето. Да загрея за утре, че ше ходим до Копривщица през Мухово, а тва се яявява към 2000+ денивелация и към 145-150км. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Нед Апр 05, 2009 7:34 am

Бацета, приятно разпусканИе!
Аз днес ще разпускам с кални бани, че пропуснахме Сливенските минерални.. :D
Аватар
bokicha

Мнениеот todor todorov » Пон Апр 06, 2009 2:18 pm

И аз открих сезона. Ихтиман-Мухово-Нейкьовец-Оборище-Поибрене-Белица-Вакарел.
Интересно - от две години се опитвам да го карам и все не става. И сега ей така, без въобще да го планирам и взе че стана. Маршрута получава оценка
4(от 5) за настилка - в посоката, в която карах дупките са на качванията, а спусканията са със сравнително хубав асфалт
6(от 5) за трафик - повече от половината време може да се кара спокойно по средата на шосето
5(от 5) за местност - нищо много впечатляващо, но пък няма и грозни участъци
1(от 5) за възможности за храна и вода - в по-голямата част от времето се кара в местност, в която водата е замърсена с арсен. Няма и много кръчми и магазини. Даже почти никакви.

тези премиерни 100 км за сезона навявят мисълта, че на ТК ще му бъде отредено второто място. Без значение колко салта може да направи :beer:
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот todor todorov » Пон Апр 06, 2009 5:45 pm

todor todorov написа:И аз открих сезона. Ихтиман-Мухово-Нейкьовец-Оборище-Поибрене-Белица-Вакарел.
Интересно - от две години се опитвам да го карам и все не става. И сега ей така, без въобще да го планирам и взе че стана. Маршрута получава оценка
4(от 5) за настилка - в посоката, в която карах дупките са на качванията, а спусканията са със сравнително хубав асфалт
6(от 5) за трафик - повече от половината време може да се кара спокойно по средата на шосето
1(от 5) за възможности за храна и вода - в по-голямата част от времето се кара в местност, в която водата е замърсена с арсен. Няма и много кръчми и магазини. Даже почти никакви.

тези премиерни 100 км за сезона навявят мисълта, че на ТК ще му бъде отредено второто място. Без значение колко салта може да направи :beer:

Малко допълнителнителна информация за маршрута защото си заслужава да бъде каран. Според Гугъл е 107 км. Няма равни части - непрекъснато е нагоре-надолу. Нито едно от качванията не е много стръмно. Най-дългото е Поибрене - Белица, което е около 11 км. Подозирам, че през лятото ще е ужасна жега.

Също така вчера установих един природен феномен. По този кръгов маршрут вятъра през цялото време беше насрещен. :magnify:
Също така установих физиологичен феномен свързан с глупавата идея първото сядане на седло да трае 100 км. :xx(:
todor todorov

Мнениеот bokicha » Пон Апр 06, 2009 6:00 pm

ааа, Ние миналата есен го карахме наопаки тръгвайки от Вакарел.
Много готин маршрут, пак требе да се кара.
А преди 2/3 седмици заходихме от към Петрич и на баира към Белица
такъв вятър ни забрули, че баира ми се стори 22%... :crazy2:
А, коментара на Тъпото беше: "...ае, мен на баир не ме бърка толкоз ветърот..." :roll2:
... ае тъпо копеле.. :D
Аватар
bokicha

Мнениеот sportacus » Пон Апр 06, 2009 6:04 pm

todor todorov написа:Малко допълнителнителна информация за маршрута защото си заслужава да бъде каран. Според Гугъл е 107 км. Няма равни части - непрекъснато е нагоре-надолу. Нито едно от качванията не е много стръмно. Най-дългото е Поибрене - Белица, което е около 11 км. Подозирам, че през лятото ще е ужасна жега.

Ако си направил трак на маршрута можеш да го качиш тук http://www.bikemap.net и ще ти създаде и графика за денивилацията. Но ми се струва че баира от Поибрене до Вакарел е повече от 11 км да не кажа двойно и отгоре. Ето един подобен маршрут който карахме скоро.

http://www.bikemap.net/route/137555
Аватар
sportacus

Мнениеот bokicha » Пон Апр 06, 2009 6:22 pm

sportacus написа:.... Ето един подобен маршрут който карахме скоро.

...ветровитият :crap:
дето на Росен чак компютъра му се ошашка и за почна да показва шашави
проценти на наклона... :roll2:
Аватар
bokicha

Мнениеот sportacus » Пон Апр 06, 2009 7:08 pm

То не беше вятър не бе чудо. :shake:
Аватар
sportacus

Мнениеот todor todorov » Пон Апр 06, 2009 10:20 pm

sportacus написа:
todor todorov написа:Малко допълнителнителна информация за маршрута защото си заслужава да бъде каран. Според Гугъл е 107 км. Няма равни части - непрекъснато е нагоре-надолу. Нито едно от качванията не е много стръмно. Най-дългото е Поибрене - Белица, което е около 11 км. Подозирам, че през лятото ще е ужасна жега.

Ако си направил трак на маршрута можеш да го качиш тук http://www.bikemap.net и ще ти създаде и графика за денивилацията. Но ми се струва че баира от Поибрене до Вакарел е повече от 11 км да не кажа двойно и отгоре. Ето един подобен маршрут който карахме скоро.

Нямам джипиес трак и не мисля да имам някога. Защото не мисля да се сдобивам с устройство, което го произвежда. На мен ми се струва, че въпроса с карането тук, в БГ, е съсредоточен къде изобщо може да се кара от гледна точка на пътна настилка, а не на къде водят пътищата.
Работата с карта и общуването с местното население ми се струва достатъчно, освен това навява носталгия на един възрастен човек като мен ;)
Що се отнася до Поибрене - Вакарел качването е само до Белица. така че си е 11 км (поне толкова го изкарва Гугъла). Напоследък карам без компютър. Иначе ще трябва да се включа и в темата за скоростта. :8D:
todor todorov

Мнениеот sportacus » Вто Апр 07, 2009 7:07 am

Графика на денивилация Поибрене-Вакарел ~34 км,
изкачване около 900 метра,
надморкса 1100m макс. (района между Белица и Брязковци) / под 400m р-н Поибрене

http://ljupen.com/velo/poib-vak.png
http://ljupen.com/velo/poib-vak_m.png

Аватар
sportacus

Мнениеот todor todorov » Вто Апр 07, 2009 8:58 am

sportacus написа:Графика на денивилация Поибрене-Вакарел ~34 км,
изкачване около 900 метра,
надморкса 1100m макс. (района между Белица и Брязковци) / под 400m р-н Поибрене

http://ljupen.com/velo/poib-vak.png
http://ljupen.com/velo/poib-vak_m.png

Графиката е ОК и най-вероятно е вярна. Обаче заблуждава. Виждат се някакви страшни проценти, а средния наклон всъщност е 5%. Което прави качването много лесно. В момента се опитвам да се сетя за нещо стръмно и единственото, което ми идва на ум са 2-3 места, на които човек просто се изправя на педалите и дори не се налага да превключи на по-голям зъб.
Защо го казвам това - според мен когато публикуваме описание на някое качване трябва да има и някаква обща оценка на трудността. Иначе не е много полезно.
todor todorov

Мнениеот Grash » Вто Апр 07, 2009 9:02 am

todor todorov написа:Графиката е ОК и най-вероятно е вярна. Обаче заблуждава. Виждат се някакви страшни проценти, а средния наклон всъщност е 5%. Което прави качването много лесно. В момента се опитвам да се сетя за нещо стръмно и единственото, което ми идва на ум са 2-3 места, на които човек просто се изправя на педалите и дори не се налага да превключи на по-голям зъб.
Защо го казвам това - според мен когато публикуваме описание на някое качване трябва да има и някаква обща оценка на трудността. Иначе не е много полезно.

Баце, Белица си е тегав баир, не знам какво зобиш, но определено за средностатистическият колоездач баирчето си е сериозно... А от оценка на трудността няма смисъл, защото всеки сам си преценява, според това в каква форма е и тн...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sportacus » Вто Апр 07, 2009 9:05 am

Grash написа:Баце, Белица си е тегав баир, не знам какво зобиш, но определено за средностатистическият колоездач баирчето си е сериозно... А от оценка на трудността няма смисъл, защото всеки сам си преценява, според това в каква форма е и тн...

Този път Стефчо се изказа много точно. Напълно съм съгласен с тебе. Затова и не писах коментар по картинките. Нека всеки да си прецени сам. Но определено баира не е съвсем лек. Особено ако има вятър. Става доста тегаво.

Я по добре Тошо кажи за утре 08.04.2009 каква е идеята. Че говорих сега с "тъпото" който е в Копривщица и е малко трудно се разберем.
Аватар
sportacus

Мнениеот todor todorov » Вто Апр 07, 2009 2:29 pm

Grash написа:
todor todorov написа:Графиката е ОК и най-вероятно е вярна. Обаче заблуждава. Виждат се някакви страшни проценти, а средния наклон всъщност е 5%. Което прави качването много лесно. В момента се опитвам да се сетя за нещо стръмно и единственото, което ми идва на ум са 2-3 места, на които човек просто се изправя на педалите и дори не се налага да превключи на по-голям зъб.

Баце, Белица си е тегав баир, не знам какво зобиш, но определено за средностатистическият колоездач баирчето си е сериозно... А от оценка на трудността няма смисъл, защото всеки сам си преценява, според това в каква форма е и тн...

Аз май имам друго предвид. Не става дума дали Белица е тегав или не е тегав. На мен ми беше много неприятен защото духаше, защото ме болеше задника, защото не съм карал от 6 месеца и т.н.
Общата оценка е нещо относително спрямо други качвания. Все едно хващаме едно качване за еталон и му даваме 100 точки и всичко останало срвняваме с него. И в този смисъл всеки баир има съответната относителна трудност за средностатистическия колоездач и за несредностатистическия такъв. Предимството, е че ако аз карам всеки ден до Ярема например и знам, че оценката е 60 (например) и отида на Белмекен и там е 180, то там ще ми е много по-трудно. Това е. Ето един сайт, в който това се прави и мога да кажа от опит, че върши страшно добра работа когато съм планирал къде какво да карам...
http://www.salite.ch/struttura/default.asp?Ultime=10
todor todorov

Мнениеот sportacus » Сря Апр 08, 2009 8:42 pm

Господа ето и маршрутчето което другия почитател на баирите ни предложи за днес (Тодор)

Трак:
http://ljupen.com/velo/bekleme_08042009/beklemeto_map.png

Денивилация* (с пълните данни):
http://ljupen.com/velo/bekleme_08042009/beklemeto_alt.png
с програмата съм задал да се показват пиковете по трасето, средния процент всеки може да го изчисли за 23км баир на 1035метра.

Коментар (евентуално от ТК утре като излезе от джакузито)
Аватар
sportacus

Мнениеот brumbar » Сря Апр 08, 2009 9:53 pm

Бравос, много е яко маршрутчето. Аз съм го карал с тръгване от Калофер през Карлово, Сопот, Карнаре и от там баира до върха и обратно по същия път.
Имаше ли сняг горе, разказвайте като си отдъхнете :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Чет Апр 09, 2009 7:34 am

Този маршрут ми е детинската мечта.Колко ли време съм прекарал пред картата в блянове.
Митко Ruse

Мнениеот madsnake » Чет Апр 09, 2009 8:38 am

Евала за маршрутчето! Спомням си преди 2 години го взех с колата и ми се стори тегав, с колело надали бих изкарал до горе. Най вероятно ще се разпадна в средата :) Маршута обаче си е номер 1!
Аватар
madsnake

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 09, 2009 4:38 pm

todor todorov написа:И аз открих сезона. Ихтиман-Мухово-Нейкьовец-Оборище-Поибрене-Белица-Вакарел.

Баце, требват повече от 100км или поне участието на баце Ланс, за да заеме тъпото копеле второ место. Вчера стана добро каране, днеска тоже. Копривщица-Стрелча-Панагюрище-Поибрене-Белица-Вакарел-Дружба (125км за 4 часа и половина разпускащо каране на постоянен въртелив вятър) Тва е ново понятие, което въвеждам сега, понеже днеска общо зето държах посока запад, а вятъра ми духаше абсолютно от сички страни. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 09, 2009 4:45 pm

todor todorov написа:

Малко допълнителнителна информация за маршрута защото си заслужава да бъде каран. Според Гугъл е 107 км. Няма равни части - непрекъснато е нагоре-надолу. Нито едно от качванията не е много стръмно. Най-дългото е Поибрене - Белица, което е около 11 км. Подозирам, че през лятото ще е ужасна жега.

Също така вчера установих един природен феномен. По този кръгов маршрут вятъра през цялото време беше насрещен. :magnify:
Също така установих физиологичен феномен свързан с глупавата идея първото сядане на седло да трае 100 км. :xx(:

Още малко дъпълнителна информация (по моя бордови компютор) - от Поибрене (ебз първите 2км, които са равни) до края на по-кривия баир (на около 2-3км преди Белица) са 7,5км с около 6,5% среден наклон (денивелация от ~500 метра). До Белица наклона е нещо от сорта на 2-3% за вече споменатите 2-3км. Следващото баирче е кратко - 4км с 4,5% слредно. Относно жегите, днеска беше добро, тръгнах на 25градуса от Копривщица, у Поебрене вече беше 32, а Белица го свали на 23. После нещо се заоблачи и при 19 градуса на мене почнаха да ми замръзват пръстетата. Общо ми се върза 1450метра денивелация за тоа маршрут, като никак не съм се напрегал, като си фанах 12 от Поибрене на 34/24 и 34/27 и с бодра песен "кууууууууууууур за цеца, але, але, алеееееееее" си качих баирчето. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Апр 09, 2009 4:50 pm

sportacus написа:Господа ето и маршрутчето което другия почитател на баирите ни предложи за днес (Тодор)

Трак:
http://ljupen.com/velo/bekleme_08042009/beklemeto_map.png

Денивилация* (с пълните данни):
http://ljupen.com/velo/bekleme_08042009/beklemeto_alt.png
с програмата съм задал да се показват пиковете по трасето, средния процент всеки може да го изчисли за 23км баир на 1035метра.

Коментар (евентуално от ТК утре като излезе от джакузито)

Бате, джакузито снощи за еднно бройка да ме поболее, оня педерас го нагласил на некви арктически 35 градуса и нема калибровка, поне аз не успех да се справим, въпреки огромните си познания за техниката. Покибичих нема и час и само като си подадох носа навънка, колкото да се завием с хавлията и ме втресе. Ама ме втресе се едно сме на Белмекен, баце, добре че имаше некаква вана, та продължих купона при по-благоприятни климатични условия - 45градуса и нагоре. Кеффффффффффффффф! :banghead:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене