Ивайло Габровски ще кара Drag през 2007г.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Ивайло Габровски ще кара Drag през 2007г.

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 09, 2009 4:20 pm

marfi написа:
Митко Ruse написа:Абе Мърфи как ги видя, че са Кампи тези капли.Пък щом си ги видял кои модел са?

Даваш на е тоя линк, цъкаш на снимката, увеличава се и пише Кампаньоло и Нео... (модела) не се чете.

Виждат се и от тази снимка

Виждам как си го гушнал братски.Нали ще ходите до Пловдив на финала виж моля те модела, че имам нещо предвид.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот Олеомак » Сря Сеп 09, 2009 4:34 pm

Митко Ruse написа: ... Извиняваи ама да ми припомниш кога са газили украинките с "Блу Бърда".Щото с нетърпение гледах да видя на последното световно българското колело ама украинката кара с Look та може да съм пропуснал.

Моите най-добри почитания, Митко. Тази година през август спечелиха маса медали украинките с нашите драгове. Ето ти един фотос, на който са с "Блу Бърда" и стават четвърти на писта (отборно преследване 3000 м. на Световното първенство по колоездене за юноши и девойки в Москва). Изображение. Запомни средната мома - Анна Соловей. Тепърва ще слушаме много за нея. Изключителна техника на педалиране.
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот Олеомак » Сря Сеп 09, 2009 4:56 pm

Ivan_NL написа: Можеш ли да ни светнеш какво им е капризното на тези "супер" колела? То половин Белгия се вози на тях (нали са на техния човек) пък досега не съм видял нито едно да се тръшка по шосето. Всичките си вървят кротко според възможностите на нещото дето се е качило върху тях , но нито едно неможе да се класифицира като храбро или чудотворец.

Ами рамката им е "капризна". Двете шини са максимално събрани, което е продиктувано от геометрията на рамката на някои мерксове. Малко по-голямо изнасяне на тялото над лапата при ускорение и отделяне на бедрата от рамката ... и току-виж тялото изпреварило велосипеда през кормилото ... да пази Господ. От друга страна, както е известно, колкото е по-малко разстоянието между двете главини, съотнесена към дължината на курбелите, толкова скоростта е по-висока. Но пък балансът е труден. Това им е "капризното" на тия пущини от "Меркс".
Колкото до половин Белгия и "возенето" й върху "Меркс", уверявам те, че нещата не стоят съвсем така. Голяма част от белгийците карат колела, закупени от хипермаркетите "Теско", а те съвсем не са произведени при Еди Меркс , а по-скоро в Шанхай ... :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот Ivan_NL » Сря Сеп 09, 2009 7:06 pm

Брво!! Туй ти ли си го измисли или някой ти го каза? Де прочете това съотношение междуосово разстояние към дължина на курбелите и скорост?

Митко, Колелата са две различни. На снимката от линка са обикновен Neutron. На снимката дето двата левента са се гушнали са Khamsin.

По принцип незнам защо да не може някой да спечели с Драг. Неискам да коментирам тъпи рекламна кампания, ценова политика, или каквото там ви дразни (със сигурност сте прави) , но от чисто техническа гледна точка не би трябвало да има някакъв проблем. Групата е ясна, колелата също. Рамката и тя както повечето е купена в Тайван.
Само събирането им е в България. Има много примери вземи един Canyon , Focus. и двете са в проф пелетона.
Trek не е нищо повече от всяка друга марка и дори съотношението му междуосово разстояние - дължина на курбелите е по-лошо и от на бабешко колело ама по победи в Тура май няма да има кой да го бие.
Мариане Фокс преди две години стана световна шампионка с Ултегра.
Росен - ТК ви отнесе с Цеца дето нито е най слабата , нито в най-нагиздената - само 105.
Завалията дето го разнасяте по-горе също кара с колело дето някой от вас ще си го сложат в джоба - еле пък Бръмбара. Сигурен съм че и с Драг ще е все там.
Аватар
Ivan_NL

Рейтинг: 1490

Мнениеот Митко Ruse » Сря Сеп 09, 2009 7:52 pm

Каплите подозирах, че са тези от по ефтините.Но понеже аз имам един чифт Neutron и не бях виждал българин да кара с точно накива и за това ми бе интересно.За рамките не съм съгласен съвсем с теб.Верно повечето рамки ги правят в Таиван но някои от фирмите си пращат чертежи.Има такива, който се правят в Европа.Мисля няма да спориш, че една рамка освен колко тежи има форма и ХОД.По това се различават добри от лоши.Също така професионалистите не карат с най-добрите възможни колелета.На тях производителите на колелета им плащат да карат с това което рекламират.Според мен най-добрите колелета се карат от непрофесионалистите като нас-мастърс.Нали ходих на световно и европеиско и там видях колелета.Като сам купуваш колело и си карал 30г..Нямаш финансови проблеми избираш най-доброто.И все пак както казва един приятел "най-важно е задкурмилното устроиство".
Митко Ruse

Мнениеот marfi » Сря Сеп 09, 2009 8:56 pm

Олеомак написа:От друга страна, както е известно, колкото е по-малко разстоянието между двете главини, съотнесена към дължината на курбелите, толкова скоростта е по-висока. Но пък балансът е труден. Това им е "капризното" на тия пущини от "Меркс".

Аз бих бил благодарен ако има някъде формула, изказвания, които да подкрепят това твърдение.

За баланса може би си прав, но пък пистовите пущини са далеч по-прибрани, пък хората си се качват по виражите и не падат често.

По-добра снимка на Campagnolo-то:

Изображение

Ivan_NL написа:По принцип незнам защо да не може някой да спечели с Драг, от чисто техническа гледна точка не би трябвало да има някакъв проблем. Групата е ясна, колелата също. Рамката и тя както повечето е купена в Тайван. Само събирането им е в България. Има много примери вземи един Canyon , Focus. и двете са в проф пелетона.

Trek не е нищо повече от всяка друга марка и дори съотношението му междуосово разстояние - дължина на курбелите е по-лошо и от на бабешко колело ама по победи в Тура май няма да има кой да го бие. Мариане Фокс преди две години стана световна шампионка с Ултегра.
Росен - ТК ви отнесе с Цеца дето нито е най слабата, нито в най-нагиздената - само 105. Завалията дето го разнасяте по-горе също кара с колело дето някой от вас ще си го сложат в джоба - еле пък Бръмбара. Сигурен съм че и с Драг ще е все там.

:agree:
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Сеп 10, 2009 11:43 am

marfi написа:снимка

Това са си Campagniolo Scirocco. Пробвал съм такива. Добри са. :deal:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Neo_92 » Чет Сеп 10, 2009 11:47 am

za6tovsenamen написа:
marfi написа:снимка

Това са си Campagniolo Scirocco. Пробвал съм такива. Добри са. :deal:

Добри са , но не мисля че профи трябва да кара с такива ...
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Ivan_NL » Чет Сеп 10, 2009 12:07 pm

Ако се вгледаш по-добре ще видиш че е Khamsin. Scirocco мноого отдавна са с радиална предна наплетка. Не че са лоши ама и аз мисля че за човек дето го водят за най-добрия в една страна не би трябвало да го пускат с възможно най-евтините колела пък било то и на Кампа. Предполагам че това е снимка от трениръчно колело ама пак.
Аватар
Ivan_NL

Мнениеот Neo_92 » Чет Сеп 10, 2009 12:14 pm

Ivan_NL написа:Ако се вгледаш по-добре ще видиш че е Khamsin. Scirocco мноого отдавна са с радиална предна наплетка. Не че са лоши ама и аз мисля че за човек дето го водят за най-добрия в една страна не би трябвало да го пускат с възможно най-евтините колела пък било то и на Кампа. Предполагам че това е снимка от трениръчно колело ама пак.

Абе ако на тренировъчното са му Khamsin ок , нали там да се мъчи повече после да му е по-лесно.
А на е тая снимка http://favit.com/public/media/c605e756f ... 0d10dd.jpg дето баце Марфи е дал , то си го пише ясно Неутрон и като гледам то тоя модел е най скъпия на Кампа,съответно най-добрия. :magnify:
Аватар
Neo_92

Мнениеот za6tovsenamen » Чет Сеп 10, 2009 12:21 pm

Neo_92 написа:
Ivan_NL написа:Ако се вгледаш по-добре ще видиш че е Khamsin. Scirocco мноого отдавна са с радиална предна наплетка. Не че са лоши ама и аз мисля че за човек дето го водят за най-добрия в една страна не би трябвало да го пускат с възможно най-евтините колела пък било то и на Кампа. Предполагам че това е снимка от трениръчно колело ама пак.

Абе ако на тренировъчното са му Khamsin ок , нали там да се мъчи повече после да му е по-лесно.
А на е тая снимка http://favit.com/public/media/c605e756f ... 0d10dd.jpg дето баце Марфи е дал , то си го пише ясно Неутрон и като гледам то тоя модел е най скъпия на Кампа,съответно най-добрия. :magnify:

На тази снимка, колелото не е на Габровски! Това е номер 4, а той е номер 1!!! :eyebrow:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Neo_92 » Чет Сеп 10, 2009 1:02 pm

Митко Ruse написа: Монтожа е ясен.Има три фирми но за мен е само ЕДНА.

Как бе , има още една - MICHE :rofl:
Аватар
Neo_92

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 10, 2009 1:14 pm

Neo_92 написа:
Митко Ruse написа: Монтожа е ясен.Има три фирми но за мен е само ЕДНА.

Как бе , има още една - MICHE :rofl:

Имал съм венчита Мике ама няма да повторя.За мен е Кампи.
Митко Ruse

Мнениеот Ivan_NL » Чет Сеп 10, 2009 1:35 pm

Що бе Мите. Аз си купувам отделни зъбки на Marchisio и нямам никакви проблеми.
Аватар
Ivan_NL

Мнениеот Митко Ruse » Чет Сеп 10, 2009 2:00 pm

Ivan_NL написа:Що бе Мите. Аз си купувам отделни зъбки на Marchisio и нямам никакви проблеми.

Взех си някакви с карбоново покритие.Увлякох се по тежината им нещо като 92гр. ли беше абе много леки почти наполовина отколкото трябва да са.И нали съм си тежичак и як в краката бълкански субект ги изпоороних за едно лято.А и си купих втора Кампи Рекорд 10/не си личи че са карани/ за 60лв..Взех си и нова верига също Рекорд.Та това се започна защото се наложи да си сменя курбела с Фулкрум.А иначе групата ми е Кампи рекорд освен курбела ама и тои е от този сорт.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Чет Сеп 10, 2009 2:22 pm

А някой знае ли защо тези команди на снимката http://www.miche.it/scheda.php?id=492&idCat=255 изглеждат досущ като кампи рекорд ? Та даже и пише Рекорд на тях ?
Аватар
Neo_92

Мнениеот Ivan_NL » Чет Сеп 10, 2009 2:57 pm

Ами защото са си Рекорд. От Miche са курбела , спирачките, касетата, веригата.
Ако искаш нещо екзотично тук можеш да видиш , но невярвм да го видиш на живо.

http://www.carbonfreaks.nl/winkel/index.php?cPath=69_132
Аватар
Ivan_NL

Мнениеот Митко Ruse » Пет Сеп 11, 2009 8:34 am

Neo_92 написа:А някой знае ли защо тези команди на снимката http://www.miche.it/scheda.php?id=492&idCat=255 изглеждат досущ като кампи рекорд ? Та даже и пише Рекорд на тях ?

Микето и Фулкрум са неща близки до Кампи.Даже фабриките са в един двор.Маже би нещо като различни цехове.Мике пускат по ефтинки неща навярно за да не компромитират името на Кампи.То нали това е основната разлика с ШимаНо то.Също и нови неща дето не са доизпипани още.Аз така се опарих с една верига и венци.Докато Фулкрума пускат доста долри неща или само добри.Имам крънсет да видим кво ще излезе.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Сеп 11, 2009 9:19 am

Admin написа:Тази новина бе обявена официално на пресконференция миналата седмица и нищо чудно да сте я видели по новинарските емисии или на спортните страници по вестниците.

[img]компир1[/img]

Договорът за спонсорство е за период 1 година, като Drag ще предостави три шосейни велосипеда на известния ни шосеен състезател, всеки на стойност около 6000 евро. Става дума за модела Izoard, за който от Drag получих следната информация (накратко):

·Рамка Карбон
·10 х 2 скоростна система Shimano Dura Ace
·Тегло: 6,8кг.
Drag Izoard e най-лекият велосипед произвеждан в България с най-новите технологии на производители от Италия, Япония, Германия и Тайван.

[img]два.компира[/img]

Кой е Ивайло Габровски?
[img]компирИоще%20нещо[/img]
бла-бла-бла

Некакси, ми се наби у очото, че компира щел да получи не един, не два, а цели три от тези скъпоценности, за да си джитка с тех целата 2007-ма. Начи, съществува немалка вероятност м-р Драг-ефтинката реклама, да си е прибрал колелетата в края на договора или учебната година, но некакси малко ме съмнява. Нема никак да се учуда, ако с теа теоретични 35 хилки баце компир да си е попълнил семейния бюджет за вече споменатата година. :idea:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Grash » Пет Сеп 11, 2009 10:03 am

Тази цена от 6000 евро за Изоард със DA 7800 е тооооолкова преувеличена... Един такъв Drag, не би трябвало да е над 6-7000 лева, като и това му е много.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Neo_92 » Пет Сеп 11, 2009 10:10 am

Grash написа:Тази цена от 6000 евро за Изоард със DA 7800 е тооооолкова преувеличена... Един такъв Drag, не би трябвало да е над 6-7000 лева, като и това му е много.

7000лв. са. А на Чичо ви Драго със сигурност не са му толкова :D
Аватар
Neo_92

Мнениеот sash03 » Пет Сеп 11, 2009 12:37 pm

По мое скромно наблюдение върху цените на частите, което имам, на този велосипед реалната му себестойност не надвишава 1500 - 2000 евро, като закръглям цените в полза на компанията, която го асемблира.
Представете си бацета кво крътенье на зъби пада от нас, редовите клиенти.
sash03

Рейтинг: 1295

Мнениеот Grash » Пет Сеп 11, 2009 12:55 pm

sash03 написа:По мое скромно наблюдение върху цените на частите, което имам, на този велосипед реалната му себестойност не надвишава 1500 - 2000 евро, като закръглям цените в полза на компанията, която го асемблира.
Представете си бацета кво крътенье на зъби пада от нас, редовите клиенти.

Е чак пък толкова малко... провери цените пак... Само монтажа и каплите са 1600 евро, ако за 400 евро можеш да вземеш карбонова рамка със вилка, колче, седалка, кормило, лапа, гуми, жила, брони и тн, евала :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sash03 » Пет Сеп 11, 2009 1:09 pm

Просто не ми се коментира информацията която имам, но за цената на рамката и вилката, която си посочил си много близо до истината!
Направо ме изненадваш.
Пак казвам, че този бизнес е много, много печеливш, но не за нас - клиентите. :D
sash03

Мнениеот Grash » Пет Сеп 11, 2009 1:14 pm

Дори и реалната цена на рамката да е 400 евро(в което силно се съмнявам) не знам дали знаеш цените на всичките останали части които изброих, като добавим и че те все пак са висок клас Ritchie, не са Zoom или Kalin :D
sash03 написа:Значи правя едно малко уточнение, което пропуснах да направя - говоря за доставни цени за производителя, не за крайни(клиентски цени).
Не искам, и не мога да коментирам повече. :D
Поинтересувай се какво представляват компании като Ritchey и FSA например.

Еми баце... нас какво ни интересуват тези доставни и тн цени? Ние копуваме на продажни цени. В случая ти да не искаш Веломания да купят компонентите, да ги сглобят и да ти продадат колелото на сумарната доставна цена на компонентите? :bigeyes: :crazy:
Просто терминът "реална себестойност" е безкрайно относителен. Никъде не можеш да си купиш нова full DA карбонова шосейка за 2000 евро. Вярно, ако си племенник на президента на някой производител на велосипеди, ще го вземеш и по-евтино, но...
Последна промяна Grash на Пет Сеп 11, 2009 1:34 pm, променена общо 4 пъти
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот sash03 » Пет Сеп 11, 2009 1:26 pm

Значи правя едно малко уточнение, което пропуснах да направя - говоря за доставни цени за производителя, не за крайни(клиентски цени).
Не искам, и не мога да коментирам повече. :D
Поинтересувай се какво представляват компании като Ritchey и FSA например.
sash03

Мнениеот marfi » Сря Окт 07, 2009 10:49 am

Утре от 10 на столичния колодрум, Иво ще атакува едночасовия рекорд, който е 45.800
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот Митко Ruse » Сря Окт 07, 2009 11:25 am

Мърфи очаквам снимки а защо не и клип от мероприятието.Пожелавам подобряване на рекорда.Успех.
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Сря Окт 07, 2009 12:13 pm

marfi написа:Утре от 10 на столичния колодрум, Иво ще атакува едночасовия рекорд, който е 45.800

Супер, точно утре съм свободен сутринта, сигурно ще съм там :beer:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот TREK_fan » Сря Окт 07, 2009 1:33 pm

marfi написа:Утре от 10 на столичния колодрум, Иво ще атакува едночасовия рекорд, който е 45.800

Какво,на пистата ли ще го атакува рекордчето Иво?
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене