Педали

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Педали

Мнениеот marfi » Сря Окт 14, 2009 8:13 pm

Аз друго за парчета пак да питам.

Гледам Лоок Делта парчета и в описанието пише:

Available in red (9 degree float) and black (fixed - no float)

Тоест червените имат някакъв луфт, отстояние или как да го разбирам тоя float ?
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот za6tovsenamen » Сря Окт 14, 2009 8:19 pm

С float-a имаш възможност лекинко да си местиш крака си на педала(наляво-надясно), а при "черните парчета" кракът стои точно както е настроено парчето без да мърда.
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Митко Ruse » Сря Окт 14, 2009 8:43 pm

za6tovsenamen написа:
TREK_fan написа:А от любопитство да питам някой тука карал ли е с Speedplay Zero педали?Как са?По-добри ли са от LOOK Кео?

И на мен ми е интересно каква е разликата(и как се осеща) спрямо осталите клипсове...
Иначе ето тук http://www.totalcycling.com/index.php/manufacturer/speedplay/index.html има цени както на различните модели на Спийдплей, така и на парчета им. :popcorn:

Тия са за триатлон.Много по лесно се копчеят и са по хлабави и от червените клипсове.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот старши » Сря Окт 14, 2009 9:31 pm

Тия са за триатлон.Много по лесно се копчеят и са по хлабави и от червените клипсове.

митко къде го видя това, че са за триатлон само?
Системата е интересна, има двустранно заключване, позволява регулиране на ъгъла от 0 до 15 °.
Tова май е само Zero-серията. Pedalite se карат и от профита.
Аватар
старши

Рейтинг: 1345

Мнениеот Митко Ruse » Сря Окт 14, 2009 10:15 pm

За мое голямо учудване и аз съм забелязал, че и профитата ги карат.Казвам за триатлонците, че ги ползват придимно щото единственият професионален триатлонец с който съм разговарял така твърдеше.Пък и мисля, че стават за каране с баикарски обувки.На мен не ми харесват.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Чет Окт 15, 2009 9:03 am

Човека часовник - Канчелара кара с тея жувотни. :dontknow:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот brumbar » Чет Окт 15, 2009 9:48 am

Малко четете, затова се чудите и вярвате на който там ви казал нещо си. Ето, сего на Митко му давам задание да научи колко съчми има в главините на неговите CampyНеутронки за да не се излага, ако случайно някой попита :magnify:

:offtopic:
Изпадали ли сте в състояние на умиление, когато накой "луд" фен започне да ви уверява, че неговото алуминиево колело със Shimano 105 монтаж и капли с 32 спици тежи 7,5 кг /така му е казал този дето му го е продал/ и горещо ме съветва да вляза в "ИНТЕРНЕТ" ако не вярвам :dontknow:

Проблемът на LOOK KEO педалите са осите. Казвам проблем, защото моите се износиха на 30 000 км, което не съм сигурен дали е проблем защото това не са малко километри. KEO Carbon са с 2 лагера от вътрешната страна и един иглен лагер, който е интегриран в тялото на педала от външната страна. Та този иглен лагер създава най-често проблемите. Някои от ролчиците не се въртяха и съответно вместо да лагеруват те се търкат в оста като спомагат за по-бързото и износване. Като се износят в тази част осите, педалите вече си имат хубав луфт, пращят отчаяно и ако това не те дразни можеш да си ги караш поне още 30 000 км. Като ги наблъскаш с грес не пукат за известно време и след това пак запяват старата си песен.

Сега съм с новите KEO MAX Carbon - с по дебели оси, с по-големи лагери и от LOOK обещават по-дълъг живот. Вече съм засякъл километража - ще видим :eyebrow:

Понеже знаят, че хората които се интересуват прекалено много от колоездене са безделници, в "ИНТЕРЕНТ" публикуват разни изследвания направени от други безделници, които си нямат друга работа, ами да вземат да изследват аеродинамиката на педалите. Е в крайна сметка се оказало, че Speed Play имат най добра аеродинамика и спестяват 2 Вата при скорост от 40 - 45 км/час, което при час каране прави 30 -40 секунди :bigeyes: Цитирам по памет цифрите, че ме мързи да търся точно източника, ама идеята я схващате. Може би това обяснява изборът на Канчелара :magnify:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 15, 2009 9:58 am

Баце, Канчелара и цеца да кара (алумин с Шимано 105, тажи 9 кила без педалите), пак ше смачка 95% от другите на "часовника". Ти нещо нема ли да ни идваш на гости другата седмица за бревета? :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот brumbar » Чет Окт 15, 2009 10:08 am

DstupidBastarD написа:Ти нещо нема ли да ни идваш на гости другата седмица за бревета? :magnify:

Мислим по въпроса с магданоСа. На 21-ви ще ходим на ZZ Top и си мислех да съчетая командировката ми в София с това събитие, което ще рече, че в периода 21- 23 със сигурност ще съм в София. Това, което ме притеснява е липсата на спортна форма напоследък /натинаха ме служебни ангажименти, че имам нови клиенти и бях възпрепядстван да карам известно време, което не прости на краченцата ми/, а и студът уекинко ме плаши за такова дълго каране. Както е казал руския брат "поживем - увидим" :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 15, 2009 10:12 am

Баце, сички сме изпаднали от форма, ма бревета ше е съвсем друг формат, просто туристическо каране, колкото да имаме масовост на проявата и да се видим като че ли за последен път таа година. Приеми, че полагаш на идеята и шопския край да се сдобие със собствен бревет, така благотворително ела да караш! :praying:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Чет Окт 15, 2009 10:26 am

Баце, ти все едно каниш Контадор бе :D
Ще си взема колелото, пък ако времето позволи ще се пусна :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 15, 2009 10:39 am

brumbar написа:Баце, ти все едно каниш Контадор бе :D
Ще си взема колелото, пък ако времето позволи ще се пусна :agree:

Епа, ти си нашият Контадор, баце. Тамън и да покараш в западния край на Средна гора, та да я опознаеш съвсем. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот TREK_fan » Чет Окт 15, 2009 11:27 am

Eми хора аз моите LOOК Keo Carbon педалчета преди малко ги монтирах след повече от седмица на некаране и реших да проверя дали пак си има лекичък луфт на левото педалче и кво да ви кажа пак си има луфт,то май от самото купуване до днес това лево педалче си има луфт,а десният си е без никакъв луфт.Хем еднакво време се карат и двата :bigeyes: Но поне не пращи като бръмбаровите педали и не ми е кахър :D :agree:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот brumbar » Чет Окт 15, 2009 11:51 am

Аз съм много як, затова моите пращят :^:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот TREK_fan » Чет Окт 15, 2009 2:31 pm

Преди 10 минути се върнах от каране,значи левото педалче изобщо не пука,не пръщи,да не съм лош пророк ама все ми е тая,че има луфтче това педалче,все пак LOOK си е LOOK при педалите един от най-добрите просто.Ех,не е хубаво да има луфт,ама какво повече мога да направя,за да нема луфт-това е положението :agree:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот marsa » Нед Окт 18, 2009 11:52 am

Приятели, нека ви попитам - понеже вчера един колега байкър ми услужи с шосейни педали look, с уговорката че ако ми харесат "ще измислим нещо", сега стои на дневен ред да ги поизползвам. Добре, но се оказа че едното парче е толкова изхабено че не може да се закачи отпред.

Някой има ли да му услужи с ползвани парчета, да направя едно-две карания за да реша да давам ли 20лв за нови парчета?

Не мога да кажа модел на педалите, но са някакви сравнбително стари Шимански, парчетата ми се виждат "стандартни".

Принципно приличат на това парчетата:

http://www.bikecyclingreviews.com/images/1/IMG_2300.JPG
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот marfi » Пон Окт 19, 2009 5:39 pm

Обади ми се довечера, тъкмо едното ми парче е само на 2 болта :)

Имам и едно свободно, червено.

Това дето си снимал са Лоок Делта - черните без възможност за донаместване.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Предишна

Назад към Други видове колоездене