Пукате ли гуми?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Пукате ли гуми?

Мнениеот deadahmed » Нед Юни 14, 2009 7:30 pm

Пукаме, за една седмица четири пъти задна вътрешна. Без пробив на външната, двойностенна шина, барове 3.5-3.8 и при смяната въртях хартиено и на ръка махане на евентуални боклуци. Сериозно се замислям да отида на някой регенерат да ми навият каучук и да карам с плътна :evil:
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот HELLBOY73 » Вто Юни 23, 2009 4:13 pm

швалбе лугано незнам дали са хубави те си бяха с колелто
та 1-та пукната гума беше на 500-ния км
на едно от излизанията я спуках два пъти предната от тогава нося по две резервни :roll2:
Аватар
HELLBOY73

Рейтинг: 1280

Мнениеот nqkoiem4o » Пет Юли 10, 2009 7:59 am

да чукна на дърво от зимата не съм пукал гуми и се нядявам да не спукам до зимата на 2020 :D :D
И бог е луд!!!

skypе:saho6411
nqkoiem4o

Рейтинг: 1208

Мнениеот marsa » Пет Юли 10, 2009 8:06 am

След месец-два ще чествам година от последната спукана гума :clap: :8D: :agree:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот stallion » Пет Юли 10, 2009 9:53 am

Пуках гума всеки от последните 3 дни :V:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Рейтинг: 1102

Мнениеот za6tovsenamen » Пет Юли 10, 2009 10:05 am

stallion написа:Пуках гума всеки от последните 3 дни :V:

Смени външната! :dontknow: Ако е някфа смотана(или е стара/изтъркана) е напълно нормално. :agree: :agree:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Neo_92 » Пет Юли 10, 2009 12:55 pm

Предните 2 карания пукам гума :bawling: Днеска не спуках :bowdown:
Първия път спуках задна , обаче нямах лепенки или гума. Втория (предния) път спуках и двете наведнъж :bigeyes: предната имаше 2 дупки една до друга и със супер мизерните лепенки които носех с диаметър 0.5 см, успях някак си да ги залепя, задната обаче се оказа че има 3 (словом: три) дупки горе долу на едно място , наредих три застъпващи се от мизерните ми лепенки , обаче така и не можах да си я залепя, и пак трябваше да си ходя с кола, обаче нямаше кой да ме вземе и в едно село един познат полицай ме уреди да си пътувам с лидера на БСП-то за Сандански - НЕМА ТАКЪВ ТОРМОЗ. Тоа човек ми проми мозъка за 30 мин, през цялото време ми говори за БСП , ДСП, РЗС , червени , сини , леви , десни , обратни , прави ,криви , абе ОТКАЧИХ. :banghead:

Днеска вече си носех нова вътрешна гума :D ама не ми се наложи да я ползвам :8D: , за щастие
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот stallion » Пет Юли 10, 2009 2:42 pm

za6tovsenamen написа:
stallion написа:Пуках гума всеки от последните 3 дни :V:

Смени външната! :dontknow: Ако е някфа смотана(или е стара/изтъркана) е напълно нормално. :agree: :agree:

MAXXIS Mobster 2.1 на година и половина. Единия ден спуках гумата с 3 дупки - 1 от трън и 2 от удар в стъпало. Втория и третия път пак от удар. Вътрешната е Continental с винтил като на BMX-овете, не автомобилен а помпата няма маркуч затова я завивам направо за винтила и поради тази причина все не мога да донапомпя, затова се пука :eek3:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Мнениеот EccentricMOTION » Съб Юли 11, 2009 4:42 pm

Както си имаме 1 лаф:
По-добре спукана гума на колелото, отколкото в леглото...
по темата.. пукам и то редовно. Последния път на плочките пред блока... рубената се разпори докато го изкарвах, така и неразбрах какво се случи...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот stallion » Съб Юли 11, 2009 7:23 pm

EccentricMOTION написа:По-добре спукана гума на колелото, отколкото в леглото...

АбсЕлютно :agree: :agree: :agree:
ИзображениеИзображение
Аватар
stallion

Мнениеот d0wnhILL_ » Съб Юли 11, 2009 7:42 pm

Не много често през живота съм пукъл 3 гуми :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
d0wnhILL_

Рейтинг: 1133

Мнениеот freeride-1994 » Съб Юли 11, 2009 8:43 pm

В мазето имам 13 спукани гуми :D пукам ги на стакла или питони :D ,но от както сложих по хубави външни гуми не съм пукал скоро ,и дано не пукам
Аватар
freeride-1994

Рейтинг: 1178

Мнениеот рс » Съб Юли 11, 2009 10:45 pm

Стотина - двеста спуквания имам. По едно време участвах в състезания, а и карах редовно, и бях станал доста бърз. Лепях за около 50 секунди със слагането на гумите на каплата. Помпенето беше проблем, че нямаше сегашните малки помпи. Но пък често ако спреш кола, хората имаха автопомпа.
До скоро имах и от тогавашните вътрешни - с по 30 лепенки :)
По едно време си бронирах външните срещу трънчета - с лента вътрешна гума от кола или камион. Пукането намаля двойно и тройно.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот freeride-1994 » Съб Юли 11, 2009 11:25 pm

freeride-1994 написа:В мазето имам 13 спукани гуми :D пукам ги на стакла или пирони :D ,но от както сложих по хубави външни гуми не съм пукал скоро ,и дано не пукам
Аватар
freeride-1994

Рейтинг: 1178

Мнениеот Neo_92 » Съб Юли 11, 2009 11:27 pm

freeride-1994 написа:
freeride-1994 написа:В мазето имам 13 спукани гуми :D пукам ги на стакла или пирони :D ,но от както сложих по хубави външни гуми не съм пукал скоро ,и дано не пукам

сега след всеки написан пост след теб ли мислиш да цитираш твоя ? пич , тва не е форум за ебавка , първо ровиш теми от 2 години ,пишиш некви тъпотий, сега тва .... кво следва ми е чудно :dontknow:
Аватар
Neo_92

Мнениеот notty » Нед Юли 12, 2009 1:22 am

http://www.dimibike.com/product_info.ph ... ts_id=1664
Какво ще кажете за тези един приятел има и никога не е пукал с тях и разбрах че кара от мн отдавна с тях и вече са се поутъркали обаче пак са мн добри?? аа кво ще кажете?
...
Аватар
notty

Рейтинг: 1270

Мнениеот tumbaka » Чет Юли 23, 2009 9:57 pm

Карам от скоро. Първата гума й скъсах вентила от помпене. А втората се спука както седеше на терасата и изведнъж цъфна - оказа се че оригиналните бандажи - лентите които са между метала и вътрешната гума - са явно меки и вътрешната гума на места се беше вкопала в отворите за спиците и от там се спука и то както седеше на терасата. Смених бандажите с някакви по корави да не поддават така.
tumbaka

Рейтинг: 1225

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 2:23 pm

Хора предлагайте ефикасен лек за спукване щото ми писна да ме прибират с кола. От 10 карания 7 пъти спуках , не се издържа вече. :banghead:
Някой пробвал ли е така наречената боза , да си сложи на шосейката, щото незнам до колко високото налягане каквото е при шосейките пречи на бозата.
Ето за такова нещо иде реч http://screambikes.eu/weldtite-boza-za-gumi-250ml.html
Ако има някакви гуми самозалепващи се за шосейка още по добре , нещо като тази гума http://screambikes.eu/gumi-vutreshni/sa ... 25-av.html

Предлагайте някакви решения моляви :bawling:
Аватар
Neo_92

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 2:32 pm

Баце ако имаше нямаше да пукат на тура :) Сори пукането е част от тръпката...
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 2:40 pm

marfi написа:Баце ако имаше нямаше да пукат на тура :) Сори пукането е част от тръпката...

Те май не слагат разни такива работи щото тежат :dontknow: и зад тях имат по една камара колела, капли и т.н.
Аватар
Neo_92

Мнениеот Grash » Чет Юли 30, 2009 2:45 pm

Neo_92 написа:Хора предлагайте ефикасен лек за спукване щото ми писна да ме прибират с кола. От 10 карания 7 пъти спуках , не се издържа вече. :banghead:
Някой пробвал ли е така наречената боза , да си сложи на шосейката, щото незнам до колко високото налягане каквото е при шосейките пречи на бозата.
Ето за такова нещо иде реч http://screambikes.eu/weldtite-boza-za-gumi-250ml.html
Ако има някакви гуми самозалепващи се за шосейка още по добре , нещо като тази гума http://screambikes.eu/gumi-vutreshni/sa ... 25-av.html

Предлагайте някакви решения моляви :bawling:

Е ти с какви гуми караш? Ако ползваш такива, такива или такива не би трябвало да имаш проблеми... Ако и със хубави гуми пукаш толкова често, или си 300 кила, или нарочно се набиваш във стъкла и тн екстри, или си тотален карък, като последното не знам как точно можеш да промениш :D Това е истината за гумите и пукането, всичко е въпрос на късмет... просто със по-хубави гуми имаш по-големи шансове да не спукаш. Може със най-скъпите, здрави и защитени гуми да спукаш буквално на първите 20 метра, може и със най-евтините боклуци да изкараш 2000км без да спукаш нито ведъж... Аз съм 100 кила и в момента съм със Continental GP 4000S , до момента имам 800км поне навъртяни и никакви проблеми, старите, с които купих колелото бяха най-обикновени Bontrager Race Lite, които нямат никаква специална защите, с тях за близо 3000 км съм пукал не повече от 3-4 пъти и то само задната :dontknow:
За по-евтин вариант мога да препоръчам Continental Ultra Sport Kevlar, на старото колело ги ползвах и бях много доволен, ~40лв е бройката, но за 10-тина лв отгоре, ако можеш да намериш, Schwalbe Ultremo са по-добър вариант...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 2:50 pm

Аз най-често пукам от прищипване, на ръб или много дълбока дупка с ръб и най-скъпата гума не те спасява от това.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 2:53 pm

http://screambikes.eu/gumi-28-622/vunsh ... -23-c.html с е такива гуми съм , не ми се вярва да са толкова зле че да пукам толква често , 85 кг съм , просто според мен съм си карък. Май като събера пари и купя ново колело ше слагам ултремо, но пък за тях не пише че са толкова издръжливи на спукване. :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 2:55 pm

Митко Ruse написа:Аз много рядко пукам гуми.На две години един път а карам по 8000км. на година.Навярно защото външните ми гуми са нови и по-хубави.

С какви гуми караш бе човек :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Аватар
Neo_92

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 3:01 pm

@marsa не бил пукал от есента!

@Neo - пробвай да скачаш дупките, нали си с парчета/апарати.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Grash » Чет Юли 30, 2009 3:03 pm

Neo_92 написа:http://screambikes.eu/gumi-28-622/vunshna-guma-schwalbe-lugano-700-23-c.html с е такива гуми съм , не ми се вярва да са толкова зле че да пукам толква често , 85 кг съм , просто според мен съм си карък. Май като събера пари и купя ново колело ше слагам ултремо, но пък за тях не пише че са толкова издръжливи на спукване. :eek3:

Ultremo-то са едни от най-хвалените гуми днес, като издръжливост на износване, предпазване от спукване, намалено съпротивление на търкаляне, ниско тегло и тн... Понеже си нямаме такъв сайт/форум в България, като ще си копувам нещо винаги гледам отзивите във forums.roadbikereview.com
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 3:09 pm

Благодарско за форума Grash (ще караме ли следобяд?)

Момчета, поправете ме ако греша, но според мен има голямо влияние и еластичността на каплата (плетка/спици също).

Някога карах предна и задна на слънце (спиците не се преплитат), но пък вози по-меко (уж) и каплата е по-еластична. Сега в момента съм с висок профил на предната и малко спици и не съм пукал откакто я купих. Предната Mavic xp 21 (с плетка слънце) спука когато минах върху не добре свързан мост и магистрала.
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот brumbar » Чет Юли 30, 2009 3:24 pm

Правилно за roadbikereview, но аз съм с обратното впечатление за Ултремото - наистина са много бързи и леки, но слабото им място е, че се пръскат при настъпване на остри предмети, например камъчета, по-едри песъчинки и т.н
Тъй хвърлихме 2 почти чисто нови Ултремо - просто са за идеални и добре поддържани пътища.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Grash » Чет Юли 30, 2009 3:28 pm

brumbar написа:Правилно за roadbikereview, но аз съм с обратното впечатление за Ултремото - наистина са много бързи и леки, но слабото им място е, че се пръскат при настъпване на остри предмети, например камъчета, по-едри песъчинки и т.н
Тъй хвърлихме 2 почти чисто нови Ултремо - просто са за идеални и добре поддържани пътища.

Ето това беше полезно инфо, че аз бях на път да си зимам такива, добре че взех контитата... За нашите пътища - Continental Ultra Sport Gator Skin, по-яка гума, аз поне, не мога да се сетя... и не е толкова тежка :banana:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот retrobike » Чет Юли 30, 2009 3:57 pm

Grash написа:
brumbar написа:Правилно за roadbikereview, но аз съм с обратното впечатление за Ултремото - наистина са много бързи и леки, но слабото им място е, че се пръскат при настъпване на остри предмети, например камъчета, по-едри песъчинки и т.н

Ето това беше полезно инфо, че аз бях на път да си зимам такива, добре че взех контитата... За нашите пътища - Continental Ultra Sport Gator Skin, по-яка гума, аз поне, не мога да се сетя... и не е толкова тежка :banana:

аз карах с едни семперит иии много често ми исе пукаха гумите
след това минах на континентал ултра спорт кевлар -мега добра гума никакжо оплакване нямам.супер сцепление абе като цяло е супер гума
препоръчвам!
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене