Покана за каране на шосейки

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Покана за каране на шосейки

Мнениеот TREK_fan » Пет Авг 14, 2009 8:20 pm

Аз ако искам да дойда към кого да се обърна да ме сложи в списъка?За колко човека ще има места в хотелчето?
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот bokicha » Пет Авг 14, 2009 9:27 pm

@brumbar@ ..ПриЦидателя на Орг. комА
:beer:
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот sam_u_rai » Съб Авг 15, 2009 8:26 am

brumbar написа:А-а-а, сега чак схващам тънката мисъл на русенския ни приятел. Той да се качи веднъж на високото, пък после ще направи 5 тегела по билото между Шипка и Бузлуджа и като се прибере в Русе ще разправя как 5 пъти е качвал Шипка и Бузлуджа :peace:

Бръмчо виж къде избръмчах вчера на 14 09 2009.
Прикачени файлове
DSC00966.rar
За бръмчо
(563.39 KiB) 117 пъти
Аватар
sam_u_rai

Рейтинг: 1340

Мнениеот retrobike » Съб Авг 15, 2009 4:12 pm

sam_u_rai написа:
brumbar написа:А-а-а, сега чак схващам тънката мисъл на русенския ни приятел. Той да се качи веднъж на високото, пък после ще направи 5 тегела по билото между Шипка и Бузлуджа и като се прибере в Русе ще разправя как 5 пъти е качвал Шипка и Бузлуджа :peace:

Бръмчо виж къде избръмчах вчера на 14 09 2009.

евалата!
Аватар
retrobike

Рейтинг: 1332

Мнениеот sam_u_rai » Съб Авг 15, 2009 8:35 pm

Бръмчо предлагам ти да смениш бръмбара.
Прикачени файлове
DSC00679-1.jpg
DSC00679-1.jpg (30.2 KiB) Прегледано 2014 пъти
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот Deerde » Съб Авг 15, 2009 11:04 pm

Митко Ruse написа:Моето предложение е:Датата да е 29-30 август защото да си покараме по места още две седмици.Ако е по рано отново закриваме сезона.Дето сме на работа бихме изкали да караме събота от ранния слетобед и неделя сутрин и след това да си бием камшика по къщята.Бих искал да спим на високо защото да видя как ще ми подеиства височината.Нали живея на 38 метра надморско.Чувал съм, че надморстката вдига кръвното.Та да видя за догодина дали ще мога да изкарам един лагер на Белмекен.Сутринта ако е студено ще почна да разтривам още от вечерта Росен с ракия вътрешно и външно.Абе все пак е август и ще се съобразим.Съжалявам, че пускат прохода на Републиката иначе бе много удобен.Самото каране да не е състезателно за да можем повече хора да покараме заедно.По Гръцки маниер накрая, които иска да си примери пи...те да се изреже последните 20-30 км.Щом откриват Републиката Шипка ще е разтоварен.Примерно Бузлуджа-Казанлък-Бузлуджа-Шипка-Габрово-Шипка-Бузлуджа.Това е предложение нека да решат организаторите.Приемам всичко само да ми разреши да ходя на работа.Ще поканя хората от Сливен и Бургас.Много очаквам от Софиянци щото са много активни в форума и сигурен съм в карането.Да уточним хората, че трябва да запазваме брои места.

И на мен 29-30 август най-много ми допада защото аз имам работа до 26, един приятел малко преди това ще се върне от Швабия, а другия по това време горе-доло излиза в отпуска.Засега сме 3-ма сериозни възможна е появата на поне още двама, но за тях по-късно защото несъм сигурен :agree: :beer:

БТВ Новините 14.08.2009 / 21:00 - Отвориха временно прохода "Хаинбоаз"
http://btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=137504
Днес ходих до там с бИгача, доста превозни средства минаваха имаше и няколко шОФЕРи на камиони които явно имаха намерение да ме отнесат в канавката :smash: :smash: :smash: :xx(:
Аватар
Deerde

Рейтинг: 1252

Мнениеот brumbar » Нед Авг 16, 2009 2:58 pm

Бацета, днеска ходихме с Виолетко до Хижа Каваклийка - чисто нов е асфалта, просто Тур Дьо Франс ряпа да яде. Изкачването е някъде около 7 -8 км средния наклон според мен трябва да е 8 - 9 %, затова, че се стягайте :D
На връщане 75 км ни духа насрещен вятър и на капак на всичко един безумен водач от градския транспорт реши да ни трепе насред града. Нямам снажната осанка на ТК, но това, което му подшушнах достатъчно го стресна за да мога да си позволя да покарам пред него с 15 км/час без да смее да протестира :nono:

@ самурай - Бравос баце за катеренето на Мусала. Само ме заинтригува, всички тия камани на връо ти ли ги домъкна :dontknow: Иначе онзи зелен братовчед дето ми го предлагаш не струва, малко съм му сърдит,че ни изяде черешите.

За записването моля да ми изпратите по един PM с точната бройка желаещи, че съм започнал да правя списък. Преди да направя резервациите ще го публикувам за да не изтървем някой :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sam_u_rai » Нед Авг 16, 2009 5:15 pm

brumbar написа:Бацета, днеска ходихме с Виолетко до Хижа Каваклийка - чисто нов е асфалта, просто Тур Дьо Франс ряпа да яде. Изкачването е някъде около 7 -8 км средния наклон според мен трябва да е 8 - 9 %, затова, че се стягайте :D
На връщане 75 км ни духа насрещен вятър и на капак на всичко един безумен водач от градския транспорт реши да ни трепе насред града. Нямам снажната осанка на ТК, но това, което му подшушнах достатъчно го стресна за да мога да си позволя да покарам пред него с 15 км/час без да смее да протестира :nono:

@ самурай - Бравос баце за катеренето на Мусала. Само ме заинтригува, всички тия камани на връо ти ли ги домъкна :dontknow: Иначе онзи зелен братовчед дето ми го предлагаш не струва, малко съм му сърдит,че ни изяде черешите.

За записването моля да ми изпратите по един PM с точната бройка желаещи, че съм започнал да правя списък. Преди да направя резервациите ще го публикувам за да не изтървем някой :agree:

Батенка, какво ти е виновен че братовчедите му са постъпили по този начин, а ти не си ли чувал за пръскане с.....сам се сет :rofl: Колкото до камъните нямах време, а се сетих чак като се качих че можех да взема в раницата още и някой друг камък, но ако имах някой добър пприятел със себе си....За вятъра те приветствам, миналата година като ходих до Варна ме духа такъв вятър че от Сливен до Несебър го взех за девет часа а от Димитровград до Сливен за 3,5часа. Като правиш списъка пиши да бъде времето без вятър, та май сега както си се продухал никой няма да се върже за края на сезона. Ето още малко камънак в прикаченият файл.
Прикачени файлове
DSC00959 -1.jpg
Камък до камък, кой да си взема!:))))))))))))
(324.27 KiB) 92 пъти
Аватар
sam_u_rai

Re: До Бръмбар

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 17, 2009 9:09 am

Напиши моля те:
1. Дата и час на каранията.
2. Маршрут
3.Спането-цена-като предлагах хижи имах предвид цената, че на моите хора първата дума бе колко ще струва.
4.Място за другарската вечеря
За друго сега не се сещам ако има нещо ще добавя.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 17, 2009 9:19 am

По първия ти въпрос имам възражения, баце. Как да ти напише час, като не се знае кога ше се съберем? То си зависи от нас. Аз викам да се събеерем вечерта у петъка, да преспим, да скрепим в общо спално шосейкаджийско-спартанската си връзка и на другия ден да юрнем баирите, вечерта да възстановяваме секи по своему, у неделята по-лабавото каране и да се разотиваме. За съботата викам да качиме Шипка, Бузлуджа и Узана (в ред, който бате Бръм намери да добре), а за неделята предлагам бате Рости да каже кво да караме - Каваклийка, Хаинбоаз или нещо друго по-равно. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 17, 2009 11:10 am

Да именно от нас зависи.Нека да има дата и час в петък.Аз не мога да доида в петък но за това ще съм пищов събота и неделя.Събота от колко да се кара щото ще трябва да пътуваме.Това да се предложи за да го обсъдим.Ми проблеми един няма пари, друг не му се става рано, трети да не е много тежко карането ко да кажа.
Митко Ruse

Мнениеот sam_u_rai » Пон Авг 17, 2009 11:44 am

Така е момчета като няма набиден за организатор и той да наложи изискванията и по този начин всички да се съобразяват. А то както е тръгнало- Мен тук ме сърби, друг ох тук ме боли, трети как да застана за да ти е по-хубаво и так дале и так дале. :rofl: За Петък е разумно да се съберем за да има съботата от рано да юркаме цял ден. Всеки работи до 17 часа и после като си е стегнал багажерията предварително може да се изстреля и да престигне където трябва. Вечерта да си каже кой до къде ще може да припка та като гледам предложенията то ще е все нагоре, нагоре па ще има ли надоле Бръмбаро ще каже.Така че предлагам Бръмбаро и без това се е заел да си довърши организирането да стъкми нещата пък заедно ще ги доизкосорим и после юр и след това тутта ла финита.
За шопето /да ме извини че така го наричам, ако е против ще спра/няма защо да бъхтеш 215км вземи си влака плати си 2лв такса за велосипеда качи се на последният вагон остави го в коридорчето и с кеф братче си пътувай. За тази си привилегия тормозих БДЖ-то един месец по нета в страницата им, така че ползвай я.
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот brumbar » Пон Авг 17, 2009 12:12 pm

Бацета, последно си мислим за отсядане в Крънското ханче - има двойни стаи и единични за по-претенциозните, има и бунгала и механа. Сряда съм запланувал ходене до там на място за да се видят условията и тогава ще се говори за резервации, затова до срядата горе долу гледайте да ми кажете някаква бройка за да мога да ги понатисна за евентуална отстъпка от цената:agree:
Маршрута на карането мисля, че ще се определи в последния момент - то ще си покаже какво е настроението в групата. Ако сте на баирджийска вълна ще правим това с трите изкачвания, ако не, ще има разходка по равното и на връщане който му се катери ще качим Бузлуджа и по билото до Шипка за снимки пред паметника и топчетата. Аз си мислим, че е смешно да си правим лагер в подножието на планината и да не се възползваме да покатерим. В крайна сметка на който му дотежи винаги може да се спусне в базовия лагер и да сготви нещо вкусничко за хапване :bigeyes:
@Митко, що ще се чанчите да пътувате в Съботата. Елате нормално в петък, а съботата най-късно в 10 мисля, че трябва да сме потеглили вече. Както си решите де, но в този случай трябва да зная колко нощувки на всеки трябва да резервирам - на тебе една, на ТК - 2. Става сложно :smash: .
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот rosty_sz » Пон Авг 17, 2009 12:21 pm

Маршрута за неделя вече е в главата ми. Дори смятам да изляза с два варианта, но и двата ще бъдат в свързани с каране в чудесната Средна Гора. Утере сутрин имаме среща с Бръм и до обед предполагам, че ще имаме резултати по въпросите със спането и вечерите.
ТЪРСЯ ШИМАНСКА ПЛОЧА 39 ЗЪБА
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот Митко Ruse » Пон Авг 17, 2009 12:51 pm

Мен лично ако ме питате да съм непрекъснато по колоездачни мероприятия ама пусто нали трябва да се изкарва този хляб насъщен.В петък съм до 18 часа на работа докато доидем ще стане 22 вечерта и то вече ще сте заспали.Ама да видим другите ко ще кажат.
Митко Ruse

Мнениеот bokicha » Вто Авг 18, 2009 6:55 am

Крънско ханче
:agree:
Не изглежда зле, ако и цените са нормални.
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Авг 18, 2009 7:02 am

Мда, като изключим тва:

Изображение

сичко останало изглежда добре. Мисла, че офертата на баце Бръм е добра. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Вто Авг 18, 2009 1:08 pm

Днеска с Рости разгледахме ханчето. Това, че са го кръстили ханче хич да не ви подвежда, вътре си е цял "онгъл".
В съботата има планувана сватба и имат резервации на повечето стаи в хотела, но има достатъчно легла в останалите стаи и бунгала. Ей туй са цените:

Къща - 6 души - 60 лв /10 л. на човек/ - симпатична с голяма баня.
7 бунгала х 2 души в бунгало - 25 лв. /12.50 на човек/ - бунгалата са теснички, но си имат баня. Нямат гардероби.
Хотелска стаи 2 х 2души в стая - 35 лв /17.50 лв на човек/ - с баня
Апартаменти 2 х 4 души в стая - 74 лв /18.50 лв на човек/ - с баня
Апартаменти 2 х 3 души в стая - 67 лв /22.333333(3) лв. на човек/ - с баня.

Т.е имаме капацитет за 38 души копелета велосипедисти :clap:

Обстановката е "комунистически" стил, но мисля, че мястото е страхотно за целта за която се събираме. Цените в ресторанта също са нормални.

Тъй като на мястото често се образуват всекакви мероприятия /сватби, купони, рокерски събори :bigeyes: / колкото по-рано кажем бройка и платим капаро, ще е по-сигурно. Разумно ми се струва най-късно до този петък да можем да определим точната бройка на нощувките и датите на нощувките.

Струва ми се, че идеята на ТК за спане още от петъка е добра, но ако все пак болшинството няма да може да пътува в петъка, а ще пристигне в съботата, не виждам реално как ще можем да тръгнем на по-сериозен маршрут в събота. Тогава ще трябва да завъртим нещата и по-равното и леко каране /около 90-на км./да го направим в събота примерно 4 - 4.30 ч. следобяд ,когато поодминат обедните жеги, пък голямото каране да остане за неделя сутрин /около 130 км. с качване до Узана/.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот TREK_fan » Вто Авг 18, 2009 1:58 pm

brumbar написа:
Обстановката е "комунистически" стил, но мисля, че мястото е страхотно за целта за която се събираме. Цените в ресторанта също са нормални.

каране /ок

Какво е "комунистически"стил,да няма останки от комунизЪма?Хехе :bowdown:
:smash:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Мнениеот TREK_fan » Вто Авг 18, 2009 10:10 pm

Значи,имам няколко въпросчета?

1.За тези които искат да се настанят в петък(28.08) в ханчето кога да се явят там?
2.Колко големи са стаите и бунгалата(щото ако съм в бунгало отде да знам дали два байка ще се съберат вътре)?
3.Какви са маршрутите за каране в събота и неделя?
4. :offtopic: Знае ли някой какво е състоянието на настилката на подбалканския път между Гурково и Казанлък понеже може и да педалирам на отиване,до Крънското ханче?Нещо говорят,че го режат и кърпят тоя подбалкански път,ама знам ли къде точно го правят това нещо?
Аватар
TREK_fan

Мнениеот brumbar » Сря Авг 19, 2009 9:16 pm

TREK_fan написа:Значи,имам няколко въпросчета?

1.За тези които искат да се настанят в петък(28.08) в ханчето кога да се явят там?
2.Колко големи са стаите и бунгалата(щото ако съм в бунгало отде да знам дали два байка ще се съберат вътре)?
3.Какви са маршрутите за каране в събота и неделя?
4. :offtopic: Знае ли някой какво е състоянието на настилката на подбалканския път между Гурково и Казанлък понеже може и да педалирам на отиване,до Крънското ханче?Нещо говорят,че го режат и кърпят тоя подбалкански път,ама знам ли къде точно го правят това нещо?

Първо да дам списъка на заявилите до момента участие.

1 Фенът на Трековете
2. Рости СТЗ
3. ТК
4. Dedree - заявка за 4-ма души от Велико Търново
5. Моя милост.
Чакам да подтвърдят от Русенската група и другите мушмуроци от Софийската група. Естествено, че ако има още някой който все още се чуди, нека да бъде по-смел и да си признае, че иска да дойде. Просто нека ми пусне съобщение :agree:

Настаняването става след 12 часа на обяд, съответно стаята трябва да се освободи до 12 часа - тук ще поговорим ако в неделята не са им заети стаите и бунгалата да ни оставят да освободим стаите по-късно през деня за да можем да се изкъпим като се върнем от каране. Ако не кандисат ще запазим една стая и за неделя, където да струпаме личния багаж и където да може да се изкъпем.

Стаите в хотела са ОК, но бунгалата са теснички - колелетата може и да влязат в баня-тоалетната. Другия вариант е да се съберат леглата в центъра, пък велосипедите да се облегнат на стената.

Маршрутите които ще се карат: ако в събота до 10 часа не може да се съберем всички и да тръгнем предлагам да направим "равното" каране в 3 - 4 часа следобяд, когато вече всички ще са пристигнали, настанени и отпочинали. Ще завъртим в посока Стара Загора и от там ще качим 2 - 3 баирчета по 4 километра в Средна гора и се прибираме - около 90 км. ще се вържат.
Другия маршрут е около 130-на км - качваме Бузлуджа по билото през връх Шипка, пускаме Габрово. Тези които не им се качва Узана, остават на някое капанче да се почерпят или си бият къча обратно през Шипка и се спускат в базовия лагер. Останалите ентусиасти ще качат Узана да се полюбуват на големите поляни горе и се връщаме през Габрово, Шипка и в базовия лагер.

Между Гурково и Казанлък се кара - дори когато ремонтираха пътя Април месец бривета мина от там. Сега вече би трябвало да е ремонтирано, ма не съм много сигурен. Като разбера със сигурност ще пиша.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Grash » Сря Авг 19, 2009 10:37 pm

brumbar написа:...Другия вариант е да се съберат леглата в центъра...

Охоооо... очертава се забавен уикенд :rofl: :rofl: :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Чет Авг 20, 2009 8:22 am

Браво, браво и браво на Бръмбарчето.За това става въпрос като се прави организация.Отлични маршрути.Ади сега да се съберем хора.От София очаквам много повече.Като ми щукна тази идея тя бе главно да се запознаем със софийските копелета, че са силни по писането и показването на разни цифри за скорости/шега/.От Русе имаме до сега 4 човека.Може да доидат още толкова.Утре ще направя официална резервация по телефона до Бръмбара.Още един път Браво.
Митко Ruse

Мнениеот sam_u_rai » Чет Авг 20, 2009 9:37 am

Колкото до Узана едва ли някой ще пропусне да се качи и да го забие в центъра на България МОМЧЕТА. Тази възможност не е за пропускане ,ако пък някой вече не може да го забива позволява се и с ези.... :rofl:
Оценката за Бръм е повече от отлична.
Аватар
sam_u_rai

Мнениеот sportacus » Чет Авг 20, 2009 9:44 am

Митко Ruse написа:Браво, браво и браво на Бръмбарчето.За това става въпрос като се прави организация.Отлични маршрути.

:agree:
Аватар
sportacus

Мнениеот rosty_sz » Пет Авг 21, 2009 4:00 pm

Току що забих една бърза Бузлуджа, че рекох да пусна някоя снимка.
P1080079.JPG
(334.37 KiB) 113 пъти
P1080074.JPG
(390.12 KiB) 103 пъти
P1080073.JPG
(219.35 KiB) 101 пъти
P1080069.JPG
(305.42 KiB) 107 пъти
rosty_sz

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Авг 21, 2009 4:03 pm

Ухааааа, доста якоооооо! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Пет Авг 21, 2009 8:46 pm

Баце Рости ходи да кара апокрифно :bowdown:
Тъй като утре ще ходя да оставя някакво капаро, давам списък на заявилите до момента участие в мероприятието.
Тъй като никой не е сигурен за нощувката за 28 ще резервирам за 29 - събота и за 30-ти една стая да можем да съберем багажа вътре и да се изкъпим като се върнем от епичния поход.

Това са щастливците до момента:

1. Фенът на трековете
2. Рости - Ст.Загора - Рости трябва да ми кажеш дали ще преспиваш и кога беше сватбата на която без малко да забравиш да отидеш
3. Т.К
4. Deedre - 4 души
5. Баце Бокич - с едно на ум заради испанците
6. Митко Русе - 4 души
7. Моя милост

До тук сме 13 души. За тези 13 ще резервирам къщата - 6 броя, апартамента - 4 броя и 2 бунгала. Хотелските стаи, които са 2-ки са със спални и само Митко изяви желание да спи с Т.К, но заради неговата безопасност /на Митко/ еднолично реших да го отделя от бацето :D
Ако междувременно излязат още желаещи /софиянците да са малко по-активни/ веднага ще актуализирам резервациите.
За да повдигна интереса, само ще съобщя, че балерините от Большой Театр са резервирали 4 - 5 бунгала на нашата дата и се чудят кой ще им поръчва таратор в ханчето, че не можели да си изкривят езика да го кажат на български, пък на руски нямало такава дума :blush: .
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот marfi » Пет Авг 21, 2009 9:47 pm

Момчета, аз тук голямо нещо съм изпуснал. Искам и аз да се включа, обаче ме притеснява, че няма да мога да стигна в петък с багаж до Казанлък :(

Т.К предполагам е тъпото копеле. Ти копеуе, с какво ще пътуваш? Само с колелото, айде да се кооперираме за нещо автомобил? С багажници за колела и капли :)
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот rosty_sz » Пет Авг 21, 2009 10:35 pm

Все се надявах да се съберем в петък вечерта но явно няма да стане. Не ми е писано да изкарам с вас нито една вечер защото в събота съм на няква сватба която не мога да пропусна. Ако всичко се развие по моите планове ще се видим направо в неделя сутрин.
rosty_sz

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене