Как се справяте с гонещите ви кучета

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Как се справяте с гонещите ви кучета

Мнениеот PtD » Нед Авг 30, 2009 11:32 pm

Аз разполагам с един нов уред, днес го изпробвах на едни гонещи ме кучета, с много добър възпиращ ефект :lol: Хубавото е, че и на хора действа така :8D:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Авг 31, 2009 3:47 pm

Приятели, аз мисла, че цялостната ви концепция е грешна. Мисла, че за да имате успех в жумота, требва да си зададете правилните въпроси. В конкретния случай въпросът би звучал горе-доле така: "добре бе мамамудеба, що ме гонат кучетата?", правилният отговор би треббвало да бъде "щото ил давам възможност". Анализирайки поведението на тоа жувотински вид съм стигнал до заключението, че е по-добре вместо кучето да гони колоездача, колоездача да гони кучето. Тва се постига с неколко просто дихателни упражнения (поема се дълбоко въздух), натискане леко на спирачките, завъртане на кормилото на 180` и даване пълен напред по посока, обратна на посоката на движение на "гонещите кучета". Резултатът е, че от гонен ставате гонещ, а кучето - обратно. Не знам дали се изразих разбираемо, но след 200км каране и аз малко трудно се разбирам, а след изпразването на хладилника ситуацията не се оподобри решително в посока разбираемост. :banghead:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Watanabe » Вто Сеп 01, 2009 9:46 am

DstupidBastarD написа: по-добре вместо кучето да гони колоездача, колоездача да гони кучето. Тва се постига с неколко просто дихателни упражнения (поема се дълбоко въздух), натискане леко на спирачките, завъртане на кормилото на 180` и даване пълен напред по посока, обратна на посоката на движение на "гонещите кучета". Резултатът е, че от гонен ставате гонещ, а кучето - обратно.

Според и моя практически опит има вярно в това. Преди време като правих хикс-це из полята, (ама бегом, пеша без колело) често ми се случваше да ме погва глутница дребни и не толкова дребни помияри. Толкова го бях отренирал, че чак ми беше досадно- обръщам се на 180 градуса и със спокоен свински тръст, преминаващ постепенно в имитация на Юсеин Болт, се насочвам към песовете. Пътем, ако докопам някоя сопа, си я подбирам с мене и така... Кучетата просто подивяват от страх и обръщат наобратно. Лошото е, че ако съм изкачил някой баир и заради тях да съм обърнал да сляза надолу е много досадно.
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот PtD » Вто Сеп 01, 2009 11:17 am

Watanabe написа:Толкова го бях отренирал, че чак ми беше досадно ...

И на мен така - постепенно ми стана досадно, като накрая досадата премина в ярост, след което незнайно защо кучетата решиха, че е по-добре да не ме закачат. Не ви препоръчвам да го пробвате на куче със стопанин, обаче! :peace:
Аватар
PtD

Мнениеот Watanabe » Вто Сеп 01, 2009 3:54 pm

Да бе, и аз се замислих днес, че на тия домашните, еспешъли на каракачанките, няма да им мине тоя мурафет...
Watanabe

Рейтинг: 1606

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 01, 2009 4:32 pm

PtD написа:Аз разполагам с един нов уред, днес го изпробвах на едни гонещи ме кучета, с много добър възпиращ ефект :lol: Хубавото е, че и на хора действа така :8D:

Ако е същия уред, за който си мисля, скоро ще го пробвам :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Сеп 01, 2009 6:01 pm

PtD написа:
Watanabe написа:Толкова го бях отренирал, че чак ми беше досадно ...

И на мен така - постепенно ми стана досадно, като накрая досадата премина в ярост, след което незнайно защо кучетата решиха, че е по-добре да не ме закачат. Не ви препоръчвам да го пробвате на куче със стопанин, обаче!

Баце, не ми се иска да прозвучим прекалено агресивно, ма ако некой помияр дето ме залае има стопанин, ше пробвам тактиката направо в/у стопанина. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 01, 2009 6:13 pm

Надявам се, че правиш разлика между залае и подгони :beer:

А и че ако нападнеш стопанина му, кучето ще ти се радва ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Сеп 01, 2009 6:16 pm

Баце, мисла че вече ясно обясних, че мене кучета не ме гонат. Понекога ме залайват, но като ги погледнем строго, им минава мерака. :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 01, 2009 6:50 pm

Пожелавам всекиму твоя късмет :D :beer:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Митко Ruse » Вто Сеп 01, 2009 7:12 pm

Спринтирам с всичка сила и само внимавам да не блъсна някое куче, за да не ме свали.
Митко Ruse

Мнениеот Neo_92 » Сря Сеп 02, 2009 9:41 am

Абе незнам ама тукашните кучета или са много тъпи или моя вид ги плаши. Секи път като тръгне да ме лае куче тича по мене 10 метра и спира и млъква :dontknow: Само едно досега е било по упорите и ме гони около 50м и тръгна да ме хапе и като му посегнах избега като попарено. :eek3:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот PtD » Сря Сеп 02, 2009 2:11 pm

DstupidBastarD написа:Баце, не ми се иска да прозвучим прекалено агресивно, ма ако некой помияр дето ме залае има стопанин, ше пробвам тактиката направо в/у стопанина. :peace:

Баце, не бих искал да звуча обезкуражително, ама ми се ще да видя как се нахвърляш върху Newone, докато кучето му е наблизо... :popcorn: (хипотетична ситуация, разбира се, защото Newone го е възпитал да не лае по колоездачи :nuts: )
Аватар
PtD

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Сеп 02, 2009 2:17 pm

PtD написа:
DstupidBastarD написа:Баце, не ми се иска да прозвучим прекалено агресивно, ма ако некой помияр дето ме залае има стопанин, ше пробвам тактиката направо в/у стопанина. :peace:

Баце, не бих искал да звуча обезкуражително, ама ми се ще да видя как се нахвърляш върху Newone, докато кучето му е наблизо... :popcorn: (хипотетична ситуация, разбира се, защото Newone го е възпитал да не лае по колоездачи :nuts: )

Баце, не ми се иска да теоретизирам, но тезата ти противоречи на условието. Което прави ситуацията съвсем безнадежно теоретично-хипотетично и в тоа ред на мисли що спамиш темата? :erm:
Аватар
DstupidBastarD

Предишна

Назад към Други видове колоездене