Съвет за колебание между няколко шосейки

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Съвет за колебание между няколко шосейки

Мнениеот BluE_Magic » Пет Дек 04, 2009 7:21 pm

Neo_92 написа:
aspelozen написа:А шосейните кормила са се доказали повече от сто години.Който не вярва да се пробва да стане на баира с право кормило и ще разбере колко е удобно.

Това зависи кой на кво е свикнал. Аз НЕ мога да стана на крака с право кормило, толкова ми е неудобно. С извитото кормило ми е толкова удобно че няма накъде повече.

Трябва да си напълно неориентиран и незапознат с колоезденето да твърдиш че може да се изгърбиш от шосейното и пр. Посочете ми един колоездач който да се е изгърбил или изкривил от колоездене :eek3: Единствения начин да се изгърбиш е ако колелото не ти е по мярка. Нормално е да се изгърбиш ако караш 52 размер рамка и си 2 метра :dontknow:

ако колчето му е 40 см няма да се изгърби не е чак толкова важно кои размер е а колко е висока седалката защото това лято Георги Георгиев от отбора на Несебър дойде да кара за нашия отбор и като бил в Пловдив трениора го нямало и някои от управата му дал грешно колело 44 размер а той кара с седалка 74 т.е. колчето му стурчеше 30 см нагоре :rofl: :agree: е разбира се има значение и дължината ,но и тук може да си сложиш по дълга лапа и :look: готово :look:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Fixt00l » Пет Дек 04, 2009 7:25 pm

Ясно, господа съфорумци, ще се чака ShockBlaze, остава само въпросът доколко тая Ултегра си струва двойната цена, като аз начинаещ.От друга страна не желая ъпгрейди в близките години, тъй като си падам малко стипца-искам да платя веднъж, и дълги години да изкара :smokin: След като тоя Шокблейз ще си струва повече от Драг Мастер Тиагра, защо не.Може ли да обсъдим модификациите и моделите?
Аватар
Fixt00l

Рейтинг: 1160

Мнениеот Grash » Пет Дек 04, 2009 7:39 pm

Fixt00l написа:...тъй като си падам малко стипца-искам да платя веднъж, и дълги години да изкара...

Купи си костенурка, баце ;) Колелото, както и колата и жената си е нон-стоп разходи(и кеф) :agree:
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Пет Дек 04, 2009 7:43 pm

Fixt00l написа:Ясно, господа съфорумци, ще се чака ShockBlaze, остава само въпросът доколко тая Ултегра си струва двойната цена, като аз начинаещ.От друга страна не желая ъпгрейди в близките години, тъй като си падам малко стипца-искам да платя веднъж, и дълги години да изкара :smokin: След като тоя Шокблейз ще си струва повече от Драг Мастер Тиагра, защо не.Може ли да обсъдим модификациите и моделите?

Като за начинаещ , дето се казва и сора и тиагра ти вършат работа , но истинските класове са от 105 нагоре. Ултеграта е малко междинен клас , хем е Дура ейс , хем е 105, абе струва си парите :D
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот Fixt00l » Пет Дек 04, 2009 8:01 pm

А лаик като мен къде би усетил разликата между тоя модел от 1000лв, и тоя от 2060лв? Защото в цената разликата е... :banghead:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Neo_92 » Пет Дек 04, 2009 9:54 pm

Fixt00l написа:А лаик като мен къде би усетил разликата между тоя модел от 1000лв, и тоя от 2060лв? Защото в цената разликата е... :banghead:

Ми едното е Кампаньоло другото е Шимано , разлика колкото си искаш. По скоро можеш да усетиш разлика между каплите. Лично аз предпочитам модела със 105 и каплите Фулкрум. Аз по скоро ако взимам нещо , понеже съм се навил за Кампа (просто нещо доста кампа видях в последно време и ми стана мерак , все пак това си е класика и по голямата част колоездачи ги смятат за най - добри ) , ше гледам модел 1300-1400 лв с капли фулкрум р7 и кампаньоло ( xenon нещо не ме кефи много , вярно 10 скорости е но не ми вдъхва вдоверие , все пак е най евтиното ,по скоро ше търся велоче ).

Според мен и Ксенон и 105 и Тиагра ше ти вършат работа , естествено ако имаш пари за ултегра , тва е. На 3000 лв. отиваме на карбон рамка с капли фулкрум р7 и 105.
Аватар
Neo_92

Мнениеот ТИТАН » Пет Дек 04, 2009 11:31 pm

Neo_92 написа:
Fixt00l написа:А лаик като мен къде би усетил разликата между тоя модел от 1000лв, и тоя от 2060лв? Защото в цената разликата е... :banghead:

Ми едното е Кампаньоло другото е Шимано , разлика колкото си искаш. По скоро можеш да усетиш разлика между каплите. Лично аз предпочитам модела със 105 и каплите Фулкрум. Аз по скоро ако взимам нещо , понеже съм се навил за Кампа (просто нещо доста кампа видях в последно време и ми стана мерак , все пак това си е класика и по голямата част колоездачи ги смятат за най - добри ) , ше гледам модел 1300-1400 лв с капли фулкрум р7 и кампаньоло ( xenon нещо не ме кефи много , вярно 10 скорости е но не ми вдъхва вдоверие , все пак е най евтиното ,по скоро ше търся велоче ).

Според мен и Ксенон и 105 и Тиагра ше ти вършат работа , естествено ако имаш пари за ултегра , тва е. На 3000 лв. отиваме на карбон рамка с капли фулкрум р7 и 105.

Много ги разбираш тези неща.Кампи ЕмптиКрумове,баси мамата. :rofl: Я си караш скромното колелце и не заблуждавай аджамиите.
ТИТАН

Рейтинг: 875

Мнениеот Neo_92 » Съб Дек 05, 2009 12:15 am

ТИТАН написа:
Neo_92 написа:

Много ги разбираш тези неща.Кампи ЕмптиКрумове,баси мамата. :rofl: Я си караш скромното колелце и не заблуждавай аджамиите.

Скромно ама от сърце , не да имам шарено и комплексарско рали с тиагра. Остави ти сега колелата и кажи кво става с колите , жените , пиенето. :evil:
Аватар
Neo_92

Мнениеот ТИТАН » Съб Дек 05, 2009 1:09 am

Е точно там ми е силата.Жените,колите и алкохола.Тези 3 неща в комбинация правят чудеса ей,ама малък си още не ги разбираш :rofl:
ТИТАН

Рейтинг: 875

Мнениеот emoalex » Сря Дек 16, 2009 4:35 pm

Neo_92 написа:Айде стига си се чудил и маял шосейка или градско искаш , ако искаш шосейка изчакай да илезнат Шокблейз , те са на уникална оферта , по добра незнам, поне в България ! Би трябвало да излезат началото на Януари.

http://obikolkata.com/index.php?option= ... &Itemid=73

1000лв алуминиева рамка , карбон вилка и кампа ксенон , ето това е:

http://obikolkata.com/images/stories/s7pro.jpg

Всички части са доста добри.

Ако ти се дават повече пари взимаш 2060 и взимаш същото само че с Ултегра и капли фулкрум рейсинг 7 , може и към 1300-1400 лв с 105 и същите капли.

Баце Нео,за пореден път се убеждавам,че нема нещо убаво и евтино.Току що се връщам от Пловдив.Посетих магазина на Макском,за да се информирам за тази супер оферта.Какво се оказа:
1 ) Колелетата се правят в завода на Макском и са предназначени предимно за износ.(Лошо нема)
2 ) На нашия пазар,ще се пуснат ограничени количесва.(Може би само с рекламна цел)
3 ) Цените не започват от "малко под 1000лв",а Малко под 2000лв (Те това вече е лошо)
Извода от целата тая работа е че: Супер офертите се отлагат за неопределено бъдеще.
emoalex

Рейтинг: 1210

Мнениеот Fixt00l » Сря Дек 16, 2009 5:15 pm

И на мен ми се струваше твърде невероятно колело с Campagnolo да струва 1000лв...След като тази оферта отпада, какво друго остава? Мен супер ме накефи Drag Grand Canyon, струва ли си да доплатя за по-скъпия монтаж? В сравнение с Пелотон, и другото колело, това нещо просто е S-Klass откъм возия.И сега какво остава за тия пари, Scott Speedster? Drag Master Tiagra?
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Fixt00l » Сря Дек 30, 2009 2:32 pm

Да съживя малко темата....Реших да си поръчам свястно колело от CRC bikes, може ли помощ в избора, не знам кое си струва? http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=31040 Или да изберем друго? http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=37908
Аватар
Fixt00l

Мнениеот bokicha » Сря Дек 30, 2009 2:57 pm

Ми май ще трябва да направиш избора си спрямо предлаганите размери.
Сиреч нямш много голям избор.
При ръст 1.80 размерите на BeOne/50 и 53/ ще ти дойдат малки.
Успех.
Аватар
bokicha

Мнениеот Grash » Сря Дек 30, 2009 4:04 pm

Fixt00l написа:...свястно колело... ...CRC bikes...

Ти пък намери от къде да си поръчваш свястно колело.... Ако мислиш че рамките на BeOne, се различават по нещо от рамките на Drag или Sprint, много се лъжеш :magnify: Най-добре се насочи към някоя марка като Canyon, те продават и по интернет, така небезизвестната Цеца на баце Т.К. е именно от там.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Fixt00l » Съб Яну 02, 2010 12:13 pm

За много години, обиколки и наздравици, уважаеми съфорумци! Аз имах проблеми с теглото, влязох в болницата, и докторът яко ми се накара, и съвсем ще се взема колело сега.Нещо от тия втори употреби дали не си струва? http://hiksport.hit.bg/baik.htm Другото, което си мисля, е това, само не виждам разликата с по-скъпия модел http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/shosejni-velosipedi-bianchi-via-nirone-alu-carbon-mirage-p-33.html Моля, помагайте, нямам търпение вече да си взема нещичко :nuts: Шопинг манията ще ме скъса :smash:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот jimikukuruku » Съб Яну 02, 2010 3:11 pm

Да споделя мнението си за твоя случай, тъй като имам донякъде сходен опит. Аз започнах преди 3 години да ходя на работа и често да пътувам из София с един байк Драг Гризли. Тогава струваше 318 лв. нов. По принцип си имах и по онова време една стара шосейка, но си взех за градско каране байка. Нямам опит с каране на колело във Варна, но специално в София в центъра, където минават повечето ми маршрути, байкът е идеален. Това е поради лошото състояние на улиците. Не че пердаша направо през дупки, но често теренът е почти пресечен :D Понякога ми се налага и да мина по някой тротоар, да скоча върху или от него. Често се пресичат трамвайни линии (поне това във Варна го няма) или ако карам по тях, трябва много да се внимава да не ти влезе някое колело в тях, което с дебелите гуми е много по-лесно. Има и немалко павирани улици, по които с шосейка никак не е приятно. Но основната причина според мен байкът да е по-добър за градско каране е правото кормило. През цялото време в града човек трябва да е пределно концентриран и готов да набие аварийно спирачки всяка секунда. Писнало ми е от блеещи пешеходци, пресичащи когато и както им падне, без да се огледат или смятащи,че аз по някакъв магичен начин ще закова на място, защото тях ги мързи да ме изчакат. За шофьорите изобщо да не говорим, някои от тях явно си мислят, че винаги имат предимство пред колоездачите - някакви нещастници, дето не са могли като тях да се качат на коли. Та значи в града трябва трябва постоянно да си готов да реагираш. С правото кормило имаш по-изправена стойка - значи по-добра видимост, и можеш мигновено да натиснеш спирачката. А с шосейката, за да си държиш ръцете на спирачките, трябва да стоиш приведен силно напред, което понякога е адски неудобно. Но дори и така рязкото спиране през 20 метра не е много лесно.
Темата за скоростта на колелата ми е малко смешна. Когато карам с байка в града, и няма задръстване, един път един мой познат беше с колата си, и на всеки следващ светофар аз го настигах. Ако пък има задръстване, предимството ми пред колите става огромно. На спускане съм вдигал до 60 км/ч. Каква по-голяма скорост да ми трябва? "Бързо" колело? Колко бързо? За София специално мога да ти кажа, че 90% от маршрутите ги взимам по-бързо отколкото с каквото и да е друго. На ден минавам спокойно между 10 и 30км. С шосейка би ми било приятно в някакви кратки периоди от по 1 минута, освен в някои определени часове, дни и маршрути.
Сега си купих шосейка, но я ползвам само за дълги извънградски карания. Тогава тя наистина има предимство, но и байкът спокойно може да се ползва до 100-на километра.
Така че дали не е по-добре за теб да си купиш за начало хибрид или байк, а като покараш година-две, натрупаш тренировка и свалиш тегло, може да почнеш и с шосейка?
Както вече ти казаха, защо не отидеш в добър магазин, където да те посъветват? Моят съвет е да си купиш нещо качествено, т.е. не вземай най-евтиното, щом смяташ да караш редовно и да трупаш километри. Най-скъпите варианти май също не са за теб. Значи – нещо по средата :)
jimikukuruku

Рейтинг: 1220

Мнениеот za6tovsenamen » Съб Яну 02, 2010 3:23 pm

Имам и шосейка, и байк. Когато карам с шосейката в града, малко или много колите ми правят път, пускат ме да мина, не ме притискат... Има някакъв респект! Когато съм с байка, свирят, искат да ме газят, псуват ме, викат ми да бягам на тротоара и т.н. :(!: Освен това с шосейката можеш да караш в града с повече от 20-25, а с байка ако засилиш толкова ставаш целия в пот. По-големите колела на шосейката я правят да върви по-бързо, с по-малко усилие. Шосейката има доста по-тясно кормило(с 20-тина см поне), което позволява да минаваш между колите на някой червен светофар например или просто да заобиколиш някой спрял без да минаваш прекалено наляво.... :agree:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот Fixt00l » Съб Яну 02, 2010 3:47 pm

Аз окончателно съм се спрял на шосейка с извито надолу кормило, просто искам да изберем коя...А работя извън града, и имам една мечтана 13-км отсечка, изцяло права, без никакви завои, почти без пресечки, по-известна като Аксаковска панорама.Минавам я на отиване, а на връщане имам цели 6км баир надолу по един по-пряк маршрут, но после се минава пък през града.Някой от двата модела Bianchi Via 7 Nirone, може би, от магазинивелосипеди.com? Разгледахте ли линковете? Сега видях и това, което е доста по-приемливо, на цена 1400лв, с Campagnolo скорости, особено добре ще е, ако наистина дават кош и километраж http://магазинвелосипеди.com/shoseen-velosiped-bianchi-via-nirone-p-32.html
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Neo_92 » Съб Яну 02, 2010 4:51 pm

Баце виждам че си си шосейкаджия , влезни в шосейкаджийския форум koloezdene.com/forum ,регистрирай се , пусни една тема, там можеш да получиш много повече съвети и в бъдеще като купиш нещо да намериш компания за каране.
Аватар
Neo_92

Мнениеот Fixt00l » Съб Яну 02, 2010 5:23 pm

Благодаря на свой ред, ще го направя.И все пак, уважавам мнението на всички вас, и ми се ще да чуя и него.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот jimikukuruku » Съб Яну 02, 2010 6:00 pm

Аз с байка без проблем си карам с 30 км/ч., по равно стигам и 40, когато съм свеж. Колко да вдигна с шосейката? 50? 60? В София най-дългата отсечка между 2 светофара, на която карам без спиране, е 300-400м. Някой-друг светофар да хвана на зелено, и пак най-много километър без спиране се събира. За сметка на което поне половината ми каране минава през натоварени места, пълни с безотговорни пешеходци и шофьори. А че ще ме уважавали с шосейката - хехехех :D Всеки ден минавам по Гр. Игнатиев по трамвайната линия и поне километър по павета - от гладките жълти (и хлъзгави на мокро) до едрите пред Ал. Невски (всеки ден). На Графа може би знаете какви шахти има с остри ръбове и какви арматурни железа стърчат между трамвайните релси. Еми не ми се минава по тях с шосейка, та даже и струваща 70 лв., колкото Старт-шосе-то ми.
jimikukuruku

Рейтинг: 1220

Мнениеот za6tovsenamen » Съб Яну 02, 2010 6:03 pm

:offtopic: Човека ти говори за 13км ПРАВ учатък(ако не се лъжа има няколко "баирчета" по няколко стотин метра) извън града!
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Fixt00l » Съб Яну 02, 2010 6:35 pm

Благодаря, че им напомни, баце.Писах си с Желев от Ямбол, много точен излезе, вижте какво ми предлага, каза, че е карано само към 10000 километра, струва ли си? http://zhelev-bikes.com/profile.php?id=%2048 Или да взема онова Бианки? http://xn--80aagchfanjcc6aftsr6a.com/shoseen-velosiped-bianchi-via-nirone-p-32.html
Аватар
Fixt00l

Мнениеот za6tovsenamen » Съб Яну 02, 2010 6:54 pm

Как да ти го кажа точно... не си струва. :crap: 10 000км да ти го намали на 1000 лева!
Виж ти нали си от Варна. Бягай в Нико-байкс и взимай един СПР http://www.niko-bikes.com/shop/product.php?ProductID=38! Купи каска, може екипче, шпайкове, бидон, очила, километраж... :smokin: СПР-а е само 52 и 54 размер. Най-добре отиди да пробваш 54 размер и ако прецениш, че ти е малък, вземи Бианки 55 или 57.
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Fixt00l » Съб Яну 02, 2010 7:25 pm

Ооооо, моя грешка, имах предвид хиляда км, не десет хиляди...Тоя модел при Нико с какъв монтаж и скорости е, никъде не открих подробни спецификации, и защо да го предпочета пред Бианкито? За 500лв ми предлага и тоя модел, но да видим дали няма да е голям, предложи ми да го тествам на място http://zhelev-bikes.com/profile.php?id=%20152
Аватар
Fixt00l

Мнениеот za6tovsenamen » Съб Яну 02, 2010 7:43 pm

Fixt00l написа:Ооооо, моя грешка, имах предвид хиляда км, не десет хиляди...Тоя модел при Нико с какъв монтаж и скорости е, никъде не открих подробни спецификации, и защо да го предпочета пред Бианкито?

Тиагра. Мастъра е същата работа. В Бианкито не ме кефят трите плочи. Къде мислиш да караш на 30/25 във/около Варна? :peace:
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Fixt00l » Съб Яну 02, 2010 7:53 pm

Аз живея в кв. Владислав Варненчик, и всяко ходене, докъдето и да е, ми е дълга отсечка.Например, До Червения Площад или Центъра/ЖП Гара са ми 10 километра, от които голяма част надолнище, за извън града-та аз живея на изхода, отивам където си ща, па дори и до Търговище бих отишъл най-далеч, ако издържа, де...Живея далеч от работното си място, до което има два маршрута, единият е 27км, от които половината са тясна права линия (дайте я насам, бееее), а другият е през града, около 21км.Бих си вземал и колелото, като пътувам с БДЖ, просто адски мразя магистрали, дупки, и съм се нагледал на ужасяващи катастрофи и карантия.И С кое е за предпочитане тоя Спринт пред Бианкито, може ли да ги сравним обстойно, моля :popcorn:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот za6tovsenamen » Съб Яну 02, 2010 8:16 pm

Разлика няма да усетиш. Разликата е Шимано vs. Кампаньоло. Карал съм такова шимано и проблеми не съм имал. За кампаньолото незнам, но пресполагам, че и там нивото е сходно. Толкова са близки по цена, че разликите в компонентите са само марките. Накрая гледай и избирай по цвят! :evil: Важното е да те кефи.
Аватар
za6tovsenamen

Мнениеот Fixt00l » Съб Яну 02, 2010 9:10 pm

Точно и това си мислех, а Бианки си е марка, за тоя модел Кампаньоло четох сравнения, че спирало далеч по-гладко, спрямо Шиманото.Цветът е убийствено як, като вятър, а и сигурно е по-изпипано от Спринта, който пък май е с карбонова рамка, колко ли да е по-лек ?!
Аватар
Fixt00l

Мнениеот za6tovsenamen » Съб Яну 02, 2010 10:05 pm

Само вилката е карбон :) Не е чак толкова леко... Щом повече те кефи взимай Бианкито и не мисли :smash: Само внимавай с размера!
Аватар
za6tovsenamen

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене