Съвет за колебание между няколко шосейки

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Съвет за колебание между няколко шосейки

Мнениеот marsa » Сря Юни 02, 2010 6:51 pm

Доста шосейни рамки и спирачки побират гуми до 30мм (примерно моята, но тя е друга), възможно е блейда да е една от тях, ако наистина си сериозен и имаш намерение да купуваш, те съветвам в магазина да настояваш да пробвате ;) Ако покажеш интерес едва ли ще ти откажат. (пробвайте и вилката, защото е по- вероятно при нея да има несъвместимост!)

В краен случай и 28мм гума си е доста тлъста за шосе, едва ли ще имаш проблем в града, освен ако специално не целиш дупки и релси.

Размер - поне 58, или дори 60.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Fixt00l » Сря Юни 02, 2010 7:11 pm

Има разлика, новият блейд е с превключватели 3400, от тия, с " оптиката ", която ти показва скоростите.Може пък и да е полезно, не зная доколко са удобни.А ти явно си мислиш, че няма голяма разлика между касети и другите части от монтажа, кормилото ти е последната грижа, и лесно се сменя.Старият блейд е и с 2 венеца, успех ти пожелавам дори на леките възвишения.Абсолютна бричка е, чудя се как може да ги сравняваш изобщо.Аз изчаквам месеци, за да събера 2300 лв за добро колело, хем ми е първо, а ти за 200 лв..." Мъж искам - сега го искам " е само в твоя вреда.Г-н Спиров от Yessbikes.com има за 650 лв KS Racer, който е с по-хубав дерайльор от стария Блейд, не е малка разлика.Това е твоето колело, размер 56 е, трябва да пробваш.
Аватар
Fixt00l

Рейтинг: 1160

Мнениеот thepowerofone » Сря Юни 02, 2010 7:29 pm

Да, сериозно смятам да си го взема това колелце скоро и да, ще настоявам в магазина да пробваме какво се побира на каплата/рамката, поне един размер нагоре да хване. Да, размерите, които предлагат магазините за този модел са 2 - 52 и 56 см. Е, второто ще е, с малко компромис. А дължина на курбели пък надали изобщо ще мога да си избера, така че не мога да се оплача от варианти за размера на рамката :).

FixT00l, виж за кое колело говоря: http://www.dragbicycles.com/?menu=bikes&cid=1&pid=96. Предните венци на курбела са 3 и монтажът е от серията 2200, с изключение на командите/спирачките, но тези са подбрани по спецификация на Шимано за шосейки с плоски кормила, за справка - http://techdocs.shimano.com. Задната касета е 8-ца, за разлика от 9-ката при чистия шосеен Блейд със Сора-Команди/2200. Mожеш да го сравниш с другите два в същата категория - шосейни. Имената им са актуализирани май, иначе са същите 2 като от предишния ти пост.

Благодаря на всички за отделеното време и помощ!
Аватар
thepowerofone

Мнениеот Fixt00l » Чет Юни 03, 2010 7:56 pm

А аз много сериозно се замислих покрай твоите въпроси, вместо да хвърлям с хиляди за първото си колело от ученик насам.Аз с лека ръка ще дам тия 900 лв за Каньона, защото четох егати и мнението за него, хем за най-евтината му версия.Може да си взема един KS racеr и да сложа и аз гуми, но става занимавка, а със сигурност с удобна возия и прилична скорост онова ще ме спечели.Много бих се радвал да обсъдим тези варианти с по-напредналите вело-шофьори.Копирам мнението, оставено в screambikes.eu :

" От доста време търсех колело хибрид - нещо, което става и за каране по по-големите пътеки на Витоша и за града, за разходка, за раздвижване. Това колело с по-голямата си рамка и гуми се оказа страхотен избор за моята височина (187 см.). Мисля, че моето е версия 2009, тъй като пише, че тогава е минало quality control. Карал съм го само около 200 км, но впечатленията ми са страхотни въпреки дребният проблем, който имах (по-долу). Колелото става за в града, за в парка, карал съм го и леко cross country, но като цяло бих казал, че с него спокойно може да се мине навсякъде където може да се мине и с автомобил.

Плюсове:
- Добра цена като се има предвид окомплектовката, с която идва
- Алуминиева рамка - цялото колело без допълнителни аксесоари тежи около 14.8 кг (става дума за 22" рамка).
- Комфорт на возене - мислех, че вилката няма смисъл на такъв тип колело, но се оказа, че дори и да караш само в града неравности има и допълнителният комфорт си заслужава жертвата по отношение на теглото.
- Лекота на каране - колелото върви наистина добре - благодарение на 28" гуми, които имат съвсем лек грайфер, с няколко врътвания на педалите се изминава огромно разстояние по инерция. При незабележими наклони колелото върви направо "само".
- Скоростната система работи наистина добре - палцовите команди са изключително удобни и няма никакви излишни по системата шумове когато са настроени и се използват както трябва (без кръстосване на веригата и без силно натоварване при смяна на скорост)
- Удобна седалка + амортисьорно колче - наистина подобрява качеството на возене. I.C.S. слотът също се оказа добро допълнение, тъй като в него сложих малко дискретно стопче.
- Добри спирачки
- Удобни педали с гумирана повърхност, които не се хлъзгат
- Най-удобните дръжки които някога съм имал на колело

Минуси:

- Наскоро имах проблем със задната касета, която само на около 150 изминати километра получи луфт наляво надясно от който се чуваше и странен звук. Проблемът беше остранен своевременно като част от гаранцията. Оказа се, че е имало дефект в самата касета. Разпитах от любопитство в няколко магазина, представители и на Drag - хората казаха, че не са имали такъв случай до момента с какъвто и да е модел колело, тъй, че проблемът надали е сериен и е нещо, от което трябва да се притеснявате при покупката на този велосипед.

Заключение:

Радвам се, че успях да намеря добър български продукт в този сегмент, който да отговори на изискванията ми. Мнението ми е изцяло положително и го препоръчвам на всички с подобни изисквания. Не се притеснявайте от моя дефект, той най-вероятно е плод на случайност и е по-скоро от страна на Shimano, от колкото на Drag.
(Публикувано на 30.05.10) "
Аватар
Fixt00l

Мнениеот marsa » Пет Юни 04, 2010 2:13 pm

Да не те разочаровам, но конктетното "мнение" едва ли е писано от потребител :nuts:
Аватар
marsa

Мнениеот veskoz » Пет Юни 04, 2010 2:24 pm

veskoz написа:9 страници колебание :D

The saga continues... 11. :popcorn:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Fixt00l » Пет Юни 04, 2010 2:33 pm

Няма сага, има несериозници ! ! ! Един отказал да си продаде двуколката на Marsa, а той - на мен, от форума няколко човека ми вързаха тенекия вече, оня образ от Провадия отказа да го продаде, хем му предложих много повече, отколкото той искаше...И какво съм виновен аз за това ?! Иначе, имаше някоколко отлични предложения от съфорумци, но с малки рамки, предимно 54 (съвсем да се скъсаш от яд )...
Marsa, и на мен ми замириса малко на реклама, или е от някой, който си мисли, че за тия пари е направил обира на века.Как върви само това колело, като даже шосейка със 105 монтаж и гуми Continental не " върви сама " ?
Аватар
Fixt00l

Мнениеот marsa » Пет Юни 04, 2010 3:49 pm

На мен никой не ми е отказал нищо, казах че не взех друго колело, защото ми се объркаха финансовите планове и се наложи да остана на моето.

Но вече бих те посъветвал да си вземеш каквото и да е, стига да го караш. Никое колело не върви само. Никое колело не е за винаги. По- добре да беше взел още преди година някакво, каквото и да е колело, било то шосейка, байк, хибрид, градско или каквото и да е на старо за 200лв, за една година каране и дискусия във форума и с приятели, с които щеше със съгурност да се запознаеш покрай колоезденето, все щеше да имаш визия и мнение за нещата, така че да се ориентираш когато имаш възможност да дадеш повече пари.
Аватар
marsa

Мнениеот Fixt00l » Съб Юни 05, 2010 2:05 am

Велков, двойно извинявай, ама това е лична обида и ще те докладвам на администратора.Какво съм виновен аз, че нашенските магазини само мамят.Трети месец чакам да ми се обадят за рамка на Master Campa, а размер 56 трудно има някъде, освен ако не искам да взема някоя залежала Sora.А ти си злобей, че не успя да ме набуташ с оня боклук, дето го продаваше и ме изнудваше на Лично съобщение.Жалко, че в тоя форум няма игнор-листа, познай кой щеше да направи първа копка в моята. :smash:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот marsa » Съб Юни 05, 2010 10:16 am

Fixt00l написа:Жалко, че в тоя форум няма игнор-листа
Не съжалявай, когато говориш наизуст и не си проучил въпроса:
ucp.php?i=zebra&mode=foes
Аватар
marsa

Мнениеот PtD » Пон Юни 07, 2010 10:53 pm

:boggled:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот blitz0 » Пет Юли 23, 2010 9:46 pm

Днес в миг на просветление се сетих за тази тема.Така интересна и поучителна.В 3 форума няма по-интересна.
Та колегата вече цяла година се чуди за покупка на шосейка.Значи е толкова трудна и отговорна задача.
И аз искам да питам:ще си купувам и аз.Тя рамката една желязна.Ама монтажа кой е по-хубав-дюра ейс или 105? :dontknow:
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот Fixt00l » Пет Юли 23, 2010 11:28 pm

Дюля-айс (базикам се, не съм виждал сладолед от дюли) е състезателен клас, олекотен, и не си струва.105 е далеч по-подходящ и изгоден, и почти същият, зависи и кой колко е карал.Аз много се радвам, че съм направил такава невероятна тема, не без помощта на всички участници в нея.Докато по другите форуми сума комплексирани измекяри и виртуални бойци ме плюят и гонят, тук ме оцениха, захващам се здраво да помагам и аз, макар и със скромния си опит.
Дължа да ви кажа, че имам да ви съобщя на всички нещо, но един невероятно жесток инцидент, завършил с двама млади мъже в гроба, почерни всичко, и съм в голям траур, велика скръб.Как ми се искаше да изпищя и да кажа " Честито, всички варненци на среща в еди-си-кое заведение ", и едва ли не да бия фанфари, и на един автомобил за 108 000 € не му излезли въздушните възглавници, и има ужасна смърт...Хем винаги казвах, че Мердецес е един нестабилен и комплесарски боклук...Явно такъв е животът, а мен дори ме е страх да изляза и да карам в квартала....
Аватар
Fixt00l

Мнениеот AROGANS » Вто Юли 27, 2010 10:48 pm

Ало изтриеш цената и марката на колата може да ти съчувстваме,но в този си вид някак си си губи ефекта.И все пак съболезнования,явно това търсиш.
AROGANS

Рейтинг: 1150

Мнениеот Fixt00l » Сря Юли 28, 2010 7:44 am

Не съм търсил толкова съболезнования, колкото да израя възмущението си от факта, че на най-висок клас кола може да не й излязат предните въздушни възглавници :banghead: Както и да насърча и без това нахъсаните колоездачи в темата, че ние поне неможем да развиваме такива скорости, и дори с шосейка от 2-3 бона доста пари спестяваме - то не бяха данъци, такси, застраховки, винетки, годишен преглед...Отделно гориво...И най-вече исках да уведомя момчетата, които доста нерви, време и клавиатура потрошиха заради мен, защо се бавя и и ги държа в неведение.В деня на катастрофата ме блъснаха и мен, една пачавра не спря на STOP,не гледа, като завива, и се качи върху предната ми капла (Miche Reflex), да видиш как си плати 160 лв за смяната.Вечерта ми съибщиха и за трагедията.Гарантирам, че и най-коравите непукисти ще приемат ужасно две катастрофи в един ден, особено, ако вече за лежали в болница заради предишна катастрофа.Сега трябва да чакам същата шина от Италия 2 месеца....По-късно ще сложа снимки и ще поискам вашите съвети дали си струва да го правя, защото в момента шини и главини са различни, и мира не ми дава това, макар новата да е по-лека със 100 грама (това отразява ли се ?).
Аватар
Fixt00l

Мнениеот AROGANS » Сря Юли 28, 2010 12:09 pm

Отразява се да,обаче минимално.Аз смених оригиналните капли с с Шимано и качих скоростта с 2 до 3 километра.А дадох 400лв.
AROGANS

Рейтинг: 1150

Мнениеот Fixt00l » Нед Яну 16, 2011 2:57 pm

Колеги, за много години и километри! Имам проблем и се допитвам до вас.Вчера приятелката ми ми направи луд скандал, изпаднах в нервна криза и ръцете ми трепереха - изтървах си вечерята на земята, после хапчетата, които се опитах да изпия, излязох да покарам, и с тия треперещи ръце... се изтърсих на плочките на бордюра.Здравите крака издържаха падането, но колелото пострада.По някакъв начин ударих предната спирачка на Ултеграта (6600) и сега ще трябва нова :bawling: Моля да ми препоръчате предна спирачка.Може би тази? Ще дойде към стотина лева, не зная дори каква е разликата конкретно между челюстните спирачки на Ултегра 6600 и 6700.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=220725370652&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_2598wt_1139
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Ozzie » Пон Яну 17, 2011 2:44 pm

Fixt00l написа:...изпаднах в нервна криза и ръцете ми трепереха - изтървах си вечерята на земята, после хапчетата, които се опитах да изпия, излязох да покарам, и с тия треперещи ръце... се изтърсих на плочките на бордюра.

И всичкото това заради една жена*?!? :eek3:
Fixt00l написа:...не зная дори каква е разликата конкретно между челюстните спирачки на Ултегра 6600 и 6700

Ако се вярва на сайта на "Shimano", 6600 го водят "Ultegra SL", 6700 само "Ultegra".
Вероятно 6700 е следващ модел, след 6600, както обикновено правят "Shimano". Та вземай я тази 6700 и си гледай кефа.

* или май е правилно да се каже "чудовище"? :evil:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот evilzet » Пон Яну 17, 2011 3:37 pm

SL серията, доколкото знам, се различава по цвета - той е тъмносребрист ( все едно е титан), а "обикновената" Ултегра си е обикновен полиран алуминий ( на мен повече ми харесва).
evilzet

Мнениеот Fixt00l » Съб Апр 02, 2011 6:16 pm

Колеги, с огромна скръб ви съобщавам, че моят BULLS беше откраднат.Само миналата седмица дадох 200 лв за фарове и километраж, излезе ми всичко 1400 лв, от които успя да си избие около 400 лв, спестявайки ми транспортни разходи...Малък е шансът да се намери, гадните куки почти насила ги накарах да опишат случая и да приемат жалбата...Сега отново си търся шосейка.Вече имам значително по-голяма представа отпреди, макар да си оставам начинаещ, и съм изминал скромните 3 000 км :crap: Прегледах базарите, и една оферта ми привлече вниманието.Човекът се съгласи на проба, като се върне от Италия, тъй като размер 58 см може ми ще ми е голям, а 56 ми беше точно.Аз съм 178 см, 90 кг, за протокола.Трудно бих се качил на по-кофти колело от предишното си, да не говорим, че ще се заробя с банков кредит, и внимателно искам да проуча следната оферта, тъй като даже еФтинко ми се струва.Не зная какво бих правил без вас, толкова отзивчиви и търпеливи бяхте, че бих ви номинирал за колоездачи за пример, без никакъв майтап.
http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=1782

http://www.album.bg/kawasaki700/images/27150918/
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Fixt00l » Нед Апр 03, 2011 12:52 am

Или дори може би това, ако намеря пари, и 54 не ми е малко ? Вижда ми се подозрително еФтино, такива струват около 5 000 $, ако не греша ?
http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=1771&p=29844#p29844
Аватар
Fixt00l

Мнениеот darki » Пон Апр 04, 2011 8:34 am

offtopic:
Fixt00l, какъв беше този твой избор какво беше това чудо ??? :bowdown:
Начало:
Fixt00l » Fri Sep 11, 2009 9:40 am
Година и половина все избираш то жена да беше вече щеше да е родила две деца ! :popcorn:
darki

Рейтинг: 1555

Мнениеот Fixt00l » Пон Апр 04, 2011 5:21 pm

Абе, Дарки, аз си взех още миналата година колелото, ти не четеш ли ? ! Просто ми го откраднаха и сега си търся нова шосейка :dontknow:
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Fixt00l » Чет Май 05, 2011 8:30 pm

Намерих си! Споделих това в koloezdene.com, ето и Link : http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=1851&start=70
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Ozzie » Чет Май 05, 2011 9:01 pm

Честито! :beer:
Дано не го споходи съдбата на предното.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mtb-davidkovo » Пон Май 09, 2011 7:31 pm

За по евтин велосипед мога да ти предложа няколко велосипеда а ето ги и тях-

Drag Blade велосипед c право кормило-595.00 лв

Велосипед Drag Blade Dual DW 2300-695.00 лв

Drag Blade Dual DW велосипед-725.00 лв

Шосеен велосипед Trek 1.1 2011-1290.00 лв

Велосипед Trek 1.5-1690.00 лв

Шосеен велосипед Trek 2.1 2011-2290.00 лв

Велосипед Trek 2.3-2850.00 лв
mtb-davidkovo

Рейтинг: 1018

Мнениеот mtb-davidkovo » Пон Май 09, 2011 7:36 pm

А ето го и най професионалният велосипед

Велосипед Drag Blue Bird RRT DI-2- 7700.00 лв

Велосипед Drag Blue Bird RRT DI-2. Професионален шосеен велосипед с карбонова конструкция.
Рамка: Blue Bird RRT 12K Woven Carbon
Вилка: Blue Bird Lite, карбон, изтънен стержен
Капли: Shimano Dura Ace WH-7850-C-TU
Гуми: Schwalbe Ultremo Tubular
Спирачки: Shimano Dura Ace 7900
Команди: Shimano Dura Ace ST-7970 Di-2
Преден дерайльор: Shimano Dura Ace FD-7970 Di-2
Заден дерайльор: Shimano Dura Ace RD-7970 Di-2
Курбел: Shimano Dura Ace FC-7900, 53/39 заба, 172.5 мм
Венец касета: Shimano Dura Ace CS-7900, 11/23 заба, 10 скорости
Седалка: Fizik Antares Team Edition
Колче за седло: FSA SL 250, 31.6 / 350 мм
Кормило: FSA WING PRO Compact, 31.8 / 420 мм
Лапа: FSA OS-150, 31.8 мм, карбонова тапа
Чашки: интегрирани, 1.1/8" - 1.1/2"
Тегло: 6.7 кг
mtb-davidkovo

Рейтинг: 1018

Мнениеот eMcKu » Пон Май 09, 2011 8:46 pm

хахах ташак ... Blue Bird - тоя Blue Bird е десетина години назад от истинските велосипеди

Честито на автора :beer:
сега, ще разбереш, къде е истината - Кампаниоло :agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот Fixt00l » Пон Май 09, 2011 10:17 pm

Прав си, Емски, и всички бяхте прави.Отсечено и рязко превключване, подобно на часовникарски механизъм, възможност да сменяш по няколко предавки наведнъж, което е убийствено полезно в града, особено, когато някой джигит ти реже пътя или светофар те спре, или когато мазни циганки ти пресекат пътя (не давам път на такива, само на нашенки, а онези и кълнат, сами да си паднат в гроба дано).Де да бях с ТИР...Малко ме притесняват мненията в roadbikereview, че няма части за 9-скоростното Campagnolo, а исках да сменя 12-23 с нещо по-човешко, но не намерих никъде...
Аватар
Fixt00l

Мнениеот eMcKu » Вто Май 10, 2011 8:18 am

Fixt00l написа:Прав си, Емски, и всички бяхте прави.Отсечено и рязко превключване, подобно на часовникарски механизъм, възможност да сменяш по няколко предавки наведнъж, което е убийствено полезно в града, особено, когато някой джигит ти реже пътя или светофар те спре, или когато мазни циганки ти пресекат пътя (не давам път на такива, само на нашенки, а онези и кълнат, сами да си паднат в гроба дано).Де да бях с ТИР...Малко ме притесняват мненията в roadbikereview, че няма части за 9-скоростното Campagnolo, а исках да сменя 12-23 с нещо по-човешко, но не намерих никъде...

Как да няма ?
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_from=R40 ... Categories
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене