Lampre написа:Осветлиме Баце, че не знам
Кой е Лазар и каква му е ролята в "режим бревет"?
Няколко кратки отговора на повечето ваши въпроси от полемиката през последните дни:
1. Аз съм Лазар
2. Късно изчетох форума, съответно пропуснах гласуването докато разработвах "трънския" вариант, НО!
3. Обещавам "Панагюрски колони" за месец май, когато е следващия "Софийски" или "Шопландски" бревет - така че:
4. догодина датата и мястото вече ще са съобразени, тази година софийският бревет го вкарахме в последния момент, затова е толкова късно в края на сезона, освен това
5. не очаквах чак такъв интерес и отзвук, първоначално имах предвид нещо пробно /като маршрут и участие/, все пак
6. Маршрутът няма пречки да мине на тръгване покрай Ариана, оставил съм на Т.К. да определи преминаването през София, но старт-финалът трябва да си остане на леснодостъпно и тихо място, където можеш да подвиеш крак, да се измиеш и най-вече да е удобно за финиширане без лутане из големия град, когато две не виждаш и се е спуснал мрак.
Освен това имам информация за сносно ресторантче срещу Метро-Люлин. Трябва да се знае, че
7. преди известно време пуснах запитване в този форум за старт-финал и получих 2 отговора, от които си избрах по-подходящия - според мен. В тази връзка трябва да се знае, че
8. при бреветите календарът и маршрутите се изработват през септември и се изпращат за одобрение във Франция, календарът за 2010 г е готов, ще бъде изпратен на всички, на които имам мейлите. Апропо Франция:
9. Lampre питаше за
правната страна на нещата, ето линк:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Paris-Bres ... Randonneur, а също и тук, вече на английски:
http://en.wikipedia.org/wiki/Paris-Brest-Paris. В България бреветите са под егидата на Българска федерация по туризъм, но се подчиняват на правилата на Audax Club Parisien. Апропо Lampre:
10. Да се върнем на нашия бревет: няма пречки придружаваща /ще я направим съдийска/ кола да бъде с нас - трябва да познава маршрута и да ни чака на контролите и на по-важните кръстовища да не се загубим /само да не търсим после нея/. Ще я инструктирам като съдийска. Понеже няма да е постоянно с нас, не се препоръчва да се оставя багаж в нея, на първо място защото опитът показва, че колата я няма точно когато ти потрябва. При това положение ще съберем по 3-4 лв за бензин и дневни. Нека Lampre се свърже с мен за подробности