did написа:BG-Rider написа:Все пак аз не карам толкова бавно и “предимно в парка”, че да си купувам колело без възможности (т.е. без небходимите скорости).
понеже подхванах темата преди време, ама така и не получих отговор, сега, без грам заяждане, искам да питам:
ти, BG-райдъре, фитнес-туър експерте, с каква средна скорост караш на средни и дълги разстояния?
alex_ написа:Наистина не мога да разбера с какво толкова ви дразни темата
did написа:
ми... всъщност, въобще не ме дразнят шосейките, дажеги харесвам много, както харесвам и планинските колела. но това са различен тип велосипеди.
дразнят ме мераците на неинформирани хора да налагат мнение, че може с 15 кила колело да се поддържат скорости като със шосеика. щот пропагандираните от BG-rider колелета си тежат МИНИМУМ по 15-16 кила, а кой ми коментира венци и скорости...
ама... както и да е. кой съм аз, че да коментирам...
Да, по-тромави са от читаво XC/AM колело.alex_ написа:по-голям комфорт от шосейките и не толкова тромави , колкото MTB.
Хакера трудно ще мине за какъвто и да е MTB.alex_ написа:евтини MTB от типа драг хакер със сликове.
PtD написа:Александре, защо просто не си купиш един от байковете, препоръчани от BG-Rider, и да отидеш да премерите с бате did кой е по-пъргав и кой е по-тромав, както и да се убедиш кой крив кой прав.
Newone написа:@alex А какви са критериите ти, по които преценяваш истинността на едно твърдение, изказано в интернет? Само по това дали ти харесва на тебе ли?
alex_ написа:Newone написа:@alex А какви са критериите ти, по които преценяваш истинността на едно твърдение, изказано в интернет? Само по това дали ти харесва на тебе ли?
Кое те наведе на тези мисли ?
И тъй като сме започнали с риторичните въпроси - ти забеляза ли в тази тема дискусия, която да помогне за доказване/отричане на истиността на твърденията ?
alex_ написа:Newone написа:@alex А какви са критериите ти, по които преценяваш истинността на едно твърдение, изказано в интернет? Само по това дали ти харесва на тебе ли?
Кое те наведе на тези мисли ?
И тъй като сме започнали с риторичните въпроси - ти забеляза ли в тази тема дискусия, която да помогне за доказване/отричане на истиността на твърденията ?
did написа:мераците на неинформирани хора да налагат мнение, че може с 15 кила колело да се поддържат скорости като със шосеика. щот пропагандираните от BG-rider колелета си тежат МИНИМУМ по 15-16 кила
alex_ написа:...тромаво като MTB...
SOG написа:А съществува ли такова животно като ФТ колело със скъпи и леки компоненти тежащо към 8-9кг да речем или е задължително ФТ колелата да се направени с евтини тежки части.След като целта им е да не са тромави защо са толкова тежки.В този вид,в който до сега се показват в тази тема не ме впечатляват с нищо,нека някой покаже едно скъпо ФТ колело от порядъка на 1500 гр. рамката,части XTR,Dura Ace,9 скорости отзад и скупи курбели.В повечето си разновидности велосипедите имат топ модели,тези ФТ-та да не са само за социално слаби.
Newone написа:Или аз съм се объркал или съотношение 42/14 на маунтън байк.....BG-Rider посочи ми поне един...Ако не се лъжа най-популярната комбинация за предни плочи е 22-32-44,а за задни венци - 11-34, 11-32, 12-32...
Освен, ако ти не искаш да караш на най-висока предавка, а опонента ти на някоя друга...
bikerider написа:@BG-Rider: Започваш да пускаш откровено вредни постове. Ако обичаш недей да даваш съвети на база твоя каданс и твоите колене, за да не пострада някой след години яко въртене на 48 зъба. Този форум не се върти около твоето каране и твоите способности, които както вече разбрахме са феноменални.
Ако не разбираш какво е каданс и какво значение има за сърце, колене, etc. по-добре преброй и себе си, Ходжа
Alpina написа:Toва вече е фанатизъм!!!
А защо не отговори за каските, защото до сега почти не съм видял описан от теб велосипед и велосипедист с каска на него, макар че носи 1/4 тон глупости с колелото си.
BG-Rider написа:блаблабла
BG-Rider написа:Но пак казвам никой няма да пострада, просто УМИШЛЕНО НАБУТВАТЕ ХОРАТА защото вече сте Си закупили безсмислената глупост 42х14(11) и край!
BG-Rider написа:Както много добре знаеш (но нарочно пускаш кьорфишеци) тук се говори именно за колела с възможности, каквито имат ФТ-велосипедите.
BG-Rider написа:Така че спести си поученията за ВРЕДНОСТ! Защото аз пък твърдя, че тука яко заблуждавате хората и откровено лъжете за задвижването на велосипеда ползвайки привиден и очевидно фиктивен здравословен предтекст!
bikerider написа:BG-Rider написа:Но пак казвам никой няма да пострада, просто УМИШЛЕНО НАБУТВАТЕ ХОРАТА защото вече сте Си закупили безсмислената глупост 42х14(11) и край!BG-Rider написа:Както много добре знаеш (но нарочно пускаш кьорфишеци) тук се говори именно за колела с възможности, каквито имат ФТ-велосипедите.
Какви кьорфишеци имаш предвид? Например това, че начинаещ да скочи директно на колело с top gear 48x11 е потенциално опасно за коленете му? За какво му е на начинаещ 48x11? Чакам обяснение...BG-Rider написа:Така че спести си поученията за ВРЕДНОСТ! Защото аз пък твърдя, че тука яко заблуждавате хората и откровено лъжете за задвижването на велосипеда ползвайки привиден и очевидно фиктивен здравословен предтекст!
Какво точно лъжа, че не разбрах?
Вредността идва от феноменалната ти самоувереност да си мислиш, че щом ти нямаш проблем, то никой начинаещ няма да има проблеми.
@did: не вярвам да получиш конкретни числа...
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 13 госта