Тема за рекордно бързи улици в София?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Тема за рекордно бързи улици в София?

Мнениеот Grash » Съб Авг 01, 2009 6:08 pm

marfi написа:А това с рекордно стръмни наклони, го оставям без коментар, на спускане по български пътища - винаги на спирачки.

А баце, къде остава екстремната част на нашия спорт? Ако има нещо което ми е любимо, то това са стръмни и трудни спускания със много завои, дупките и наносите, които се срещат в изобилие по нашите пътища са си направо адреналинен бонус :D Само в тая връзка да препоръчам за спускане Белица, но в посока от Вакарел до Поибрене...ммммм жестоко, няма по аграрно DH спускане за шосейка, като естествено се изисква максимално юркане надоле, последния път дигнах 78 там :banana: Много опасни завои, като асфалта в насрещното е винаги по-хубав :rofl: е те тва е спускане... накрая малко му е жал на човек, като знае какво е изтърпяло горкото му колело, но минава :popcorn:
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот grebo » Нед Дек 06, 2009 3:57 pm

pe60t0 написа:81 км/ч :crazy: това с планински велосипед или шосеен ?

И с планинарски става на тая отсечка. Аз съм постигал 80 км/ч с гуми 26 х 1.95 предна с рошав грайфер и 2.00 задна с шосеен V-образен и налягане 4.2 бара отпред и 4.6 отзад. Предавателното отношение е 48/12, велосипеда е Ultra "Proton" с твърда вилка. Скоро ще напазаря едни нови гуми за онтарио-то че в момента е с Швалбе Хърикейн 2.00 предна и Максис Ларсен ТТ 2.00 отзад, което не позволява над 75-6 км/ч. Вдигнал съм мерника на едни Максис сликове на 1.5 размер, да видим с тях какво ще покаже "цицерблата" :eyebrow: да се надявам че нама да има нужда да сменям плочата, че е 42 /10 на това колело и идва с 2 десети по ниско предавателно отношение.
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Мнениеот BluE_Magic » Нед Дек 06, 2009 5:06 pm

абе бацета аз с 80 карам на равното :rofl:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот TREK_fan » Нед Дек 06, 2009 5:08 pm

BluE_Magic написа:абе бацета аз с 80 карам на равното :rofl:

Да не би това равно да е 3-4 % баир? :dontknow: :roll2:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот BluE_Magic » Нед Дек 06, 2009 5:46 pm

Не равно като тепсия е имаше един камион пред мен ама той съвсем малко ми помагаше :D
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Grash » Нед Дек 06, 2009 6:08 pm

BluE_Magic написа:абе бацета аз с 80 карам на равното :rofl:

Е ти си ПРО, бе баце ;)
И аз със байка на времето бях дигал 80 км/ч, на една хипер стръмна и опасна уличка между къщите на Бонсови поляни :D Дълго време след това с шосейката не можах да го подобря, но това лято успях, като дигнах 82 км/ч, не помня вече къде беше...
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Дек 06, 2009 8:34 pm

Апа, аз един път карах зад един самолет и дигнах 1000. После му дадох смена и той падна, а аз завърших първи. :wavey:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот aspelozen » Нед Дек 06, 2009 9:30 pm

Момчета,пътя към Заселе който не го е качвал горещо му го препоръчвам.Много е готино,на серпентините няма нито една дупка,дупки има горе чак на равното,трафика е почти нулев.Единственото,което мога да ви кажа е да си носите по някоя дрешка за отгоре дори и в най голямата жега,защото колкото пъти съм се качвал винаги духа и след баира не е приятно.Хасвалтов път до Искрец мисля,че няма.
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот aspelozen » Нед Дек 06, 2009 10:06 pm

Като заговорихте за показанията от компютърчетата някой може ли да ми каже какво измерват в следната ситуация:от гара Костенец до дома У Обеля е 93 км.При време примерно 2часа и 50 минути /реално каране/ в края компютърчето ми показва 28 км/ч средна скорост.Обикновено спирам за вода и по вафла във Вакарел.Да не би да ми отчита престоя като каране с 0 км/ч?
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот marsa » Нед Дек 06, 2009 10:41 pm

Аз наскоро падах с байка и бях скъсал проводника на компютъра, който в последствие даде на късо, та се изненадах да вдихна 195.00 на Витошка :nuts:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Neo_92 » Пон Дек 07, 2009 1:30 pm

Ето на тоя баир редовно си вдигам 65-75 , а веднъж с попътен вятър ковнах 90 :bigeyes:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Предишна

Назад към Други видове колоездене