Пукате ли гуми?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Пукате ли гуми?

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 5:01 pm

Момчета, прави ми впечатление, че силно се пренебрегват италианските производители, аз карам с Vittoria и мога да Ви кажа, че няма такава гума просто!

"With its new Corespun K2 casing (50% polycotton, 50% Kevlar®), Open Pavé EVO CG is probably the strongest open tubular available on the market."

Освен това всички почти карате с Shimano монтаж, a Campagnolo Record по нищо не отстъпва на Dura Ace. Gipiemme също имат страхотни неща, но просто не присъстват силно в България, за жалост.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот brumbar » Чет Юли 30, 2009 7:41 pm

:offtopic:
Баце, ти се мъчиш нещо да ни премяташ тука :D Ний сме свикнали да си купуваме всичко, що се продава от Веломания и да знаеш, че по-хубаво от Шимано няма /тъй казват двамата чичковци, дето коментират за колоездачните състезания/
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот sportacus » Чет Юли 30, 2009 7:43 pm

brumbar написа::offtopic:
Баце, ти се мъчиш нещо да ни премяташ тука :D Ний сме свикнали да си купуваме всичко, що се продава от Веломания и да знаеш, че по-хубаво от Шимано няма /тъй казват двамата чичковци, дето коментират за колоездачните състезания/

САМО ШИМАНО!!! :evil:
Аватар
sportacus

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 7:47 pm

Много ми е мъка, че именно цифромания са единствени представители за Шимано за БГ :( Намира се и Campagnolo, но дайте да не се отклоняваме от темата с гумите, днес си натресох 8 атмосфери и мама му деба не може да се кара! Толкова дупки, толкова подскачане, баси мъката.

На колко атмосфери карате?
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот alext20 » Чет Юли 30, 2009 7:55 pm

а да питам някои използвал/запознат ли е с гумите Vredestein Fortezza Tricomp, понеже мисля да ги пробвам , но да питам все пак :)
alext20

Рейтинг: 1200

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 30, 2009 8:01 pm

marfi написа:Много ми е мъка, че именно цифромания са единствени представители за Шимано за БГ :( Намира се и Campagnolo, но дайте да не се отклоняваме от темата с гумите, днес си натресох 8 атмосфери и мама му деба не може да се кара! Толкова дупки, толкова подскачане, баси мъката.

Днеска се прибрах от село с 4 атм. на задната, толкова показваше като я напомпих до обичайните 8 вкъщи. :xx(:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Grash » Чет Юли 30, 2009 8:01 pm

marfi написа:На колко атмосфери карате?

Като излизам да карам винаги на 8, през седмицата като просто ходя на работа не ги помпя и падат на около 7, но аз съм тежък и нямам много избор.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 8:07 pm

alext20 написа:някои използвал/запознат ли е с гумите Vredestein Fortezza Tricomp, понеже мисля да ги пробвам

Изображение

Като гледам колко са еластични, мисля че не са никак лош избор (пише че са високия клас на vredestein) и стават за прота. Вземи и се повози, а после сподели, така ги виждам нещата :)
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот blitz0 » Чет Юли 30, 2009 8:08 pm

Vredestein са сериозен производител на гуми.Аз имах на колата такива и бях много доволен.Сигурен съм че и тези за велосипед ще са екстра качество.
Иначе моята шосейка я карам с michelin и са си супер.Помпя ги на макс-колкото е дадено отстрани на гумата.Т.е. 7.5-8,ама ако можеше щях и повече.Като е хубава гумата не друса чак толкова много.А се отразява на хода на колелото-по леко върви.
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Юли 30, 2009 8:10 pm

Аз карам с Кенда за 10 кинта парчето (примоция само за мене, разбира се) и си ги помпим на 8, нищо че отстрани пише 7 и нещо. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 9:24 pm

Нема такъв карък като мене - 2 пъти спуках гума неска . Тва мойто не е човешко :banghead:
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот blitz0 » Чет Юли 30, 2009 9:27 pm

Явно гумите ти са наистина "калпави".Не е нормално толкова да пукаш гуми.
Прегледай си бандажа на шините.Ако е наред просто си купи нови гуми.
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот deadahmed » Чет Юли 30, 2009 9:28 pm

marfi написа:Аз най-често пукам от прищипване, на ръб или много дълбока дупка с ръб и най-скъпата гума не те спасява от това.

Не си прав, Шерлок, ама хич!

http://www.airfreetires.com/ < Не се пукат, горе-долу са леки и с времето излизат по-евтино от сегашните, с които караме!
http://www.fastcoolcars.com/airless-tires.htm < Това го има във вариант за коуеуа, но нема да кажем как да се снабдиш с тях :finger:
Аватар
deadahmed

Рейтинг: 963

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 9:35 pm

@deadahmed

Изображение

Тази гума е от безобразен каучук и като цяло не са предназачени за колоездене: "All purpose tire for large wheeled carts." - колички за сладолед и тн.

Плюс това си идва с нейна си капла, чиито борд ме съмнява колко е пригоден за спирачки.

Обясни ми защо не съм прав за прищипването :) - при нормални гуми!
Последна промяна marfi на Чет Юли 30, 2009 9:38 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 9:36 pm

deadahmed написа:
marfi написа:Аз най-често пукам от прищипване, на ръб или много дълбока дупка с ръб и най-скъпата гума не те спасява от това.

Не си прав, Шерлок, ама хич!

http://www.airfreetires.com/ < Не се пукат, горе-долу са леки и с времето излизат по-евтино от сегашните, с които караме!
http://www.fastcoolcars.com/airless-tires.htm < Това го има във вариант за коуеуа, но нема да кажем как да се снабдиш с тях :finger:

От първия линк никъде не видях гума 700 х 23 , сичко е 700х20 или 700х25.
А тва което уби всичките мои детски мечти е грозното нещо което видях във втория линк.
Аватар
Neo_92

Мнениеот brumbar » Чет Юли 30, 2009 9:39 pm

marfi написа:

Когато излизам по "друскащи" пътища помпя предната на 6, задната на 7, а когато карам по "хубави" пътища, с по 1 атмосфера отгоре. Максимално ми ги дават до 12 bar. На толкоз ги карам само на часовник и то на хубав асфалт, иначе по скоро те спират отколкото да помагат. 64 кг съм /пак съм дебел :D /
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 9:40 pm

brumbar написа:
marfi написа:

Когато излизам по "друскащи" пътища помпя предната на 6, задната на 7, а когато карам по "хубави" пътища, с по 1 атмосфера отгоре. Максимално ми ги дават до 12 bar. На толкоз ги карам само на часовник и то на хубав асфалт, иначе по скоро те спират отколкото да помагат. 64 кг съм /пак съм дебел :D /

Ти вобще ядеш ли :bigeyes:
Иначе аз карам на 6-7 зависи .
Аватар
Neo_92

Мнениеот deadahmed » Чет Юли 30, 2009 9:43 pm

Както виждаш съм подчертал в кое не си прав :wavey:
Иначе тази показаната от теб не е от безобразен каучук, а от този за автомобилни гуми. Ходи питай някой местен гумаджия да ти каже разликите м/у този на велосипедните и този на автомобилните гуми :) Отделно самите те казват за какво е, но явно ти не си видял останалите гуми и как всъщност ги произвеждат. Те ти правят само гумата и ти я пращат без шина, могат и custom да ти направят, само трябва да им изпратиш данните. Ето още един пример за нещата: http://www.airfreetires.com/shopping/p- ... ustom.aspx

Neo_92, и аз така мисля за грозните неща, но за съжаление не караме по модни подиуми ;)
Аватар
deadahmed

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 9:47 pm

@brumbar аз съм 65 кила :)

@deadahmed - всичко хубаво, обаче не е работещо решение - поръчка, изработка, доставка от зад океана, кредитни карти не знам си що. Кой ти ги монтира на настоящите шини?

Най-важното, ти с такава ли караш :)

И зашо трябва с някаква насмешка да ме пращаш при някой гумаджия да ми обяснява нещо, което явно знаеш, но си мислиш, че ти е под нивото да ми споделиш. (Айде офлайн съм следващия час, че отивам до денонощния гумаджия :)

Говорим за достъпно решение тук и сега :) Пък и не мисля че тези гуми могат да предложат бързина или комфорт, просто предлагат удобство - да не пукаш, то е като МакДоналдс, уж ядеш бързо и забравяш, но ако искаш хубаво ядене отиваш на кръчма :)

Така и с тези гуми, ако искаш хубаво каране, не караш с тях :)
Последна промяна marfi на Чет Юли 30, 2009 9:50 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 9:50 pm

Тея твойте гуми имат некъв мега голям или неставащ за шосейно колоездене грайфер.

Единствената 700х23с е тази http://www.airfreetires.com/shopping/p- ... a-622.aspx , обаче струва 180$ , извинявай ама толко пари за гума айде не .... :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 9:52 pm

Neo_92 написа:Единствената 700х23с е тази http://www.airfreetires.com/shopping/p- ... a-622.aspx , обаче струва 180$

Тая гума има тоталното заглавие и описание:

Mythical Almost Unobtainable Tire :rofl:

Weighing nothing and able to survive re-entry into earths atmosphere - ако прекалиш с качването на алпите и зацепиш към стратосферата брат :) :rofl:
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 9:54 pm

marfi написа:
Neo_92 написа:Единствената 700х23с е тази http://www.airfreetires.com/shopping/p- ... a-622.aspx , обаче струва 180$

Тая гума има тоталното заглавие и описание:

Mythical Almost Unobtainable Tire :rofl:

Weighing nothing and able to survive re-entry into earths atmosphere - ако прекалиш с качването на алпите и зацепиш към стратосферата брат :) :rofl:

Епа глей с квато жанта я кьорим тука , тва верно че литнем :evil:
Аватар
Neo_92

Мнениеот deadahmed » Чет Юли 30, 2009 9:59 pm

Няма лошо, всеки си има мнение по даден проблем. И най-важното - карах със задна такава и съжалих неколкократно, че я "подарих" един светъл ден заедно с другите неща, които са в комбинация "велосипед". Но пак ще си взема... А, да - в МакДоналдс съм пил само кола, тъй че не знам качеството им като цяло.

Neo_92, всеки според чергата си :nuts: Или работиш, или не - нема честно средно положение.
Аватар
deadahmed

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 10:01 pm

@deadahmed не забравяй нещо много важно:

"През 1888 било открито нещо от огромна важност- пневматичната надуваема гума. Тя раздвижила не само велосипедната индустрия, но и оказала влияние на всички други превозни средства на колела. Колоезденето за ентусиасти върху твърди гумени, дървени или метални колела, останало в миналото. След като неудобството от возенето било премахнато, то станало популярен вид транспорт. През 1888 Дж. Б. Дънлоп, ветеринар от Белфаст, патентовал пневматичната велосипедна гума."

Тези твой гуми ни връщат поне век назад и не може по никакъв начин да минат за иновация или за решение на какъвто и да е проблем.

Btw, на кой подари колелото (в смисъл в София ли е), може ли да й врътнем едно кръгче :)
Последна промяна marfi на Чет Юли 30, 2009 10:33 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот deadahmed » Чет Юли 30, 2009 10:17 pm

Абе споко, тогава (1888г) все още не са били развити достатъчно добри меки окачвания :nuts:
Иначе под подарих имах предвид, че ми тафиха преди почти две години не много евтина бегачка Specialized с такава гума :xx(: Добре, че го бях застраховал :^:
Последна промяна deadahmed на Чет Юли 30, 2009 10:20 pm, променена общо 1 път
Аватар
deadahmed

Мнениеот alext20 » Чет Юли 30, 2009 10:18 pm

абе по предишните ми гуми бяха мишелин карбон, и ако не ги напомпиш 8 атм или повече, лесно се пукаха, но последните ми две колела са с Hutchinson Top Speed Kevlar (ProTech), и съм доста доволен, държат по 1.5к-2к с едно пукане
също така, за около 1.5к , бях с Michelin Dynamic, много добра гума, за цената си ( малко поднасят на мокро, ама коя не носи :look: ), добре че асфалта в лондон е пригоден дъжд
гума която никога повече няма да си взема е Continental Ultra Gatorskin , най- смотана гума с която съм карал
alext20

Рейтинг: 1200

Мнениеот marfi » Чет Юли 30, 2009 10:34 pm

:offtopic:

deadahmed написа:Добре, че го бях застраховал :^:

За България ли говориш или си в странство ? Къде се прави такава застраховка? И на колко ти го оценяват, каква е вноската %. Ако е дълго отвори нова тема, заслужава си!
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот Neo_92 » Чет Юли 30, 2009 10:48 pm

Пичове отклонявате се от темата.

Някой може ли да ми каже дали тази така наречена Боза помага при шосейките ? :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот Grash » Чет Юли 30, 2009 11:22 pm

Neo_92 написа:Пичове отклонявате се от темата.

Някой може ли да ми каже дали тази така наречена Боза помага при шосейките ? :eek3:

За едно съм сигурен че помага - по-лоша возия... за дупките не знам дали помага, но все пак мисля 4е има някакъв проблем, не е нормално да пукаш чак толкова... Иначе относно гореспоменатите гуми, мога да кажа, че последното нещо, за което биха се наложили е шосеен велосипед... просто няма как да се достигне лекотата и возията било то на едни хубави клинчери и още повече на тубуларни гуми. И твърденията че има нещо общо между каучука на автомобилните гуми и този във велосипедните такива просто ще го оставя без коментар :rofl:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот x6x » Пет Юли 31, 2009 2:04 am

Първите ми гуми - Michelin Pro 3 Race,дотук 2000km и единственото пукане беше в хола на някакво миниатюрно парче кабел.
И не ги жаля, много байк навици имам все още :) И винаги на 8 атмосфери, че съм 85кг.
Много съм доволен, но ми се иска да пробвам и други гуми.Голямо мислене ще е какви да са следващите, хем за моето каране нещо устойчиво на износване от рода на Michelin Krylion Carbon или Continental Ultra GatorSkin ще е идеално, хем ми се иска да пробвам гуми на друг производител и от "бързите" да са.Окото ми се спря на Vittoria Open Corsa Evo CX и Continental Grand Prix Supersonic.Ще му мислим.
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене