Играта на тъпото копеле!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Играта на тъпото копеле!

Мнениеот Grash » Нед Юли 05, 2009 10:58 am

DstupidBastarD написа:Днешният въпрос е следния: Ако един продукт струва 1 долар в САЩ, какво мито требва да му се начисли и кви транспортни разходи, за да струва без печалба тук 2,50 лева? Приемете, че 1долар е лев и четиресе. Аз дигам ръце и се отказвам да отговарям на такъв малоумен въпрос! :nono:

Баце, пропускаш един голем въпрос, тъй като СС все още са със няколко години назад, 1$ за тях е равен на 2.50лв, затова няма нищо странно :rofl:

brumbar написа:Баце, на мен друго ми е чудно. От централата на Евроспорта дали въобще подозират за тази "рекламна" кампания на Драг и Шимано, която се провежда в българския ефир на Евроспорт, щото съм забелязал некак си как английски и руски коментатори упорито избягват да правят какъвто и да е тип реклама на конкретни велосипеди и компоненти /е.. може някъде да са се прокраднали лични предпочитания, но все пак това си е в реда на нещата/, но не и тотално налагане на една конкретна марка велосипеди и компоненти :dontknow:

А аз друго се чудех, руските и английските коментатори "отписват" ли по същия начин състезатели още в първият ден? И въобще ми се струва че СС са много пристрастни, а реално са коментатори и не би трябвало :dontknow:
Изображение
Аватар
Grash

Рейтинг: 2000

Мнениеот crib » Нед Юли 05, 2009 11:46 am

Grash написа:
DstupidBastarD написа:Днешният въпрос е следния: Ако един продукт струва 1 долар в САЩ, какво мито требва да му се начисли и кви транспортни разходи, за да струва без печалба тук 2,50 лева? Приемете, че 1долар е лев и четиресе. Аз дигам ръце и се отказвам да отговарям на такъв малоумен въпрос! :nono:

Това е прекалено лесен въпрос.

1) Взимаш американската цена, и записваш същото число в евро.
2) Умножаваш по 2, за да получиш лева
3) Добавяш 20% ДДС
4) Слагаш към 5% печалба, че да има нещичко и за теб

Нагледно, това изглежда така: един лаптоп на Ейпъл в щатите струва точно 999 долара.
$999 = EUR 999 ~ 1000
1000 * 2 = BGN 2000
+ 20% = BGN 2400
+ 5% = ~ BGN 2500

Поради тая причина, баце, стопанския факултет на софето има други преподаватели по математика, от тези на факултета по математика и информатика.
Интересно е, че тази формула важи за до към 1500 долара, след което излиза по-евтино да идеш до Ню Йорк и да си го купиш от там...

Затова, бацета, преподавателите по математика на стопанския факултет на софето са други от преподавателите във факултета по математика и информатика.
crib

Мнениеот Neo_92 » Нед Юли 05, 2009 3:19 pm

Баце, политиката е мръсна игра и аз не я мога. Освен това днес за пръв път ин ма лайф ще ходя да гласувам като за целта шсе друсам около час и половина с влака на отиване и още толкова на връщане. :banghead:

Иди с колелото ....

А относно днешния въпрос бацета , моето становище е - баце драго просто иска да си искара оше некой лев :idea:

Баце Бастард , предлагам ти един въпрос - Тоя леееекооо провлаачения глааас оооот двааата глаааса които чууувате поо еееевроспорта , на кой е , и тоя дето говори като истребител на кой е ? :D Шанса да познаете е фифти фифти :D
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 05, 2009 5:24 pm

Баце Криб отново излиза начело с днешния изчерпателен отговор. Две точки за баце Криб с/у точка и бонус за баце защовсенамен. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 05, 2009 5:27 pm

brumbar написа:Баце, на мен друго ми е чудно. От централата на Евроспорта дали въобще подозират за тази "рекламна" кампания на Драг и Шимано, която се провежда в българския ефир на Евроспорт, щото съм забелязал некак си как английски и руски коментатори упорито избягват да правят какъвто и да е тип реклама на конкретни велосипеди и компоненти /е.. може някъде да са се прокраднали лични предпочитания, но все пак това си е в реда на нещата/, но не и тотално налагане на една конкретна марка велосипеди и компоненти :dontknow:
Също, ако се чудите защо вече не показват Диди D'Дявол-а както до преди 3-4 години - причината е, че дядката е станал рекламното лица на Look или Time не съм много сигурен и е започнал да прави бизнес и е вземал пари, когато хората са искали да се снимат с него.
Едно нещо със сигурно знам - рекламата е страшно скъпо нещо, а баце Драг с бюджет максимум от 1000 лв. за награди + още нещо си спечелва 3 седмици ефирно време по един от най-гледаните канали :bowdown:
Ма баце Драго често се появява и по телевизията - хората се събрали да се преброят, той изтипосан на преден план..., толкова ми стана забавно, когато не му дадоха 2 думички да обели на преброяването в София ,а взеха мнение от обикновените колоездачи.

Мене ми е интересно, баце, кво ли е тва "още нещо", дето го дава баце Драг на бацетата СС, освен ограмната награда от байк за публиката от хиляди участници. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Юли 05, 2009 5:38 pm

Въпросът за утре: Как са били мотивирани баце Ставрев-Станчев от баце Драг, за да казват думата Драг Блейд по-често от Ланс Армстронг? Тука ше спичели тоа, който напише в мнението-предположението си най-много пъти думата "рушвет". Строго изискване е прилагателното пред думата "рушвет" да не се повтаря повече от два пъти за целия текст. Желаем ви творчески напъни и нека наай-словоохотливия и необузданофантазен от вас да спичели! :praying:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот x6x » Нед Юли 05, 2009 5:42 pm

brumbar написа:... Диди D'Дявол-а както до преди 3-4 години - причината е, че дядката е станал рекламното лица на Look или Time не съм много сигурен и е започнал да прави бизнес и е вземал пари, когато хората са искали да се снимат с него....
....Едно нещо със сигурно знам - рекламата е страшно скъпо нещо, а баце Драг с бюджет максимум от 1000 лв. за награди + още нещо си спечелва 3 седмици ефирно време по един от най-гледаните канали :bowdown:
Ма баце Драго често се появява и по телевизията - хората се събрали да се преброят, той изтипосан на преден план..., толкова ми стана забавно, когато не му дадоха 2 думички да обели на преброяването в София ,а взеха мнение от обикновените колоездачи.

Изображение

Лук, лук баце
Споменава се даже 6(шест) цифрена сума за спонсорството! :bigeyes: Чат-пат го дават в интерес на истината.
Рекламата е необосновано еФтина за подобно състезание и публика!Имам предвид наградния фонд!
Аватар
x6x

Рейтинг: 1577

Мнениеот crib » Нед Юли 05, 2009 5:48 pm

DstupidBastarD написа:Въпросът за утре: Как са били мотивирани баце Ставрев-Станчев от баце Драг, за да казват думата Драг Блейд по-често от Ланс Армстронг? Тука ше спичели тоа, който напише в мнението-предположението си най-много пъти думата "рушвет". Строго изискване е прилагателното пред думата "рушвет" да не се повтаря повече от два пъти за целия текст. Желаем ви творчески напъни и нека наай-словоохотливия и необузданофантазен от вас да спичели! :praying:

Баце, нали за същия баце Драг става дума? Според мен им е дал 20% намаление за бидони във веломания, ама тия по 5 лева.
crib

Мнениеот mitakaman » Нед Юли 05, 2009 11:34 pm

Ако мога да предложа един въпрос: Колко пъти ще каже бацето Станчев, ако някой не го знай най-великия и мега печен треньор по колоездене на писта, шосе, магистрала и т.н. за последните 350 години, че Франк бил братчето на Анди пак преди Анди бил братчето на Франк :dontknow:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 06, 2009 4:11 pm

Така, тъй като времето за отговори на днешния въпрос изтича (в момента определям, че крайния срок за подаване на предложенията ви е до 17,15ч. дннес), и предвид слабото участие (не, че бате Криб е слаб участник, но не е отговорил на условието на въпроса), се включвам и аз, за да оберем една лесно спечелена точка: Бате Ставрев не зима рушвет! :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 06, 2009 4:15 pm

Времето за подаване на отговори за днешната игра, приключи, приятели. Победител е тъпото копеле. Да му е честито! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 06, 2009 6:13 pm

DstupidBastarD написа:Времето за подаване на отговори за днешната игра, приключи, приятели. Победител е тъпото копеле. Да му е честито! :clap:

Баце умно тъпо копеле , що така мазно се откъснА от пелотона бе , ц,ц,ц :crap:

Май нема да имам невероятната чест да ти опрайм спуканата гума , щото натам идват много планини , а аз не съм катерач :crap:
Аватар
Neo_92

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 06, 2009 6:16 pm

Сметам,че е повече от ясен въпроса за утрешния етап. Кой ши спичели отборния "часовник"? Може да посочвате само по един отговор, но в него може да изброите до 20 отбора в редъ, в който сметате, че ше се класират. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 06, 2009 6:17 pm

Neo_92 написа:
DstupidBastarD написа:Времето за подаване на отговори за днешната игра, приключи, приятели. Победител е тъпото копеле. Да му е честито! :clap:

Баце умно тъпо копеле , що така мазно се откъснА от пелотона бе , ц,ц,ц :crap:

Май нема да имам невероятната чест да ти опрайм спуканата гума , щото натам идват много планини , а аз не съм катерач :crap:

Щото съм тактик, баце, може да питаш баце Любо. Нали виде баце Ланс как излезна в тройката, а е по-слаб от Контадор, Кадел и Састре. Не става само с ядене, требва и зоб! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Юли 06, 2009 6:21 pm

Мойта прогноза за утре:
1. Астана
2. Гармин
3. Колумбия
4. Саксо-банк
5. Ликуигаз
6. Рабобанк
7. Милрам
8. Сайлънс Лотто
9. Сервело
10. Газ д`Епан
11. бла
12. блякст
13. и т.н.

:deal:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Пон Юли 06, 2009 6:23 pm

Нема стинки за зоб бе баце, от тоа ефтиния фащат на контрола :bawling:

Моята прогноза изтеглена с произволен жребий :crazy:

1.КОЛУМБИЯ ВИСОК ПЪТ(ХАЙРОУД)
2.ГАРМИН СЛИПСТРИЙМ
3.АСТАНА
другите да се оправят големи са вече :D

като глеам баце умно тъпо копеле много далече му стигнаха пророческите способности та реших и аз да засилим малко мойте :D

4.Саксо банк
5.Милрам
6.Рабо банк
7.Сервело
8.Сайлънс лото
9.Ликвигаз
Аватар
Neo_92

Мнениеот brumbar » Пон Юли 06, 2009 8:08 pm

Аз сънувах, туй:
1.Астана
2.Гармин
3.Саксобанк
4.Рабобанк
5.Райфайзенбанк

Нещо повече - отгоре ми се даде, че разликата между първия и втория отбор ще е 45 секунди и че някой си The Big Boss ще му стигне да облече жълтото трико.
Аз не казах, гласовете ми го казаха :bigeyes:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот stilo » Вто Юли 07, 2009 1:30 pm

Те и мойта супер-хаматьорска прогноза за отборното днес:
1. Кокаиния - щата
2. Тромпет-танк
3. А-стани-да-седна
4. велоклуб с. Герман
5. колосборище Течна газ
6. байковете на Газ Пропан
.....
Аватар
stilo

Мнениеот todor todorov » Вто Юли 07, 2009 4:23 pm

Кадел Еванс е смешник. Пълен. Дано никога не спечели нищо!
todor todorov

Рейтинг: 1680

Мнениеот Grash » Вто Юли 07, 2009 6:03 pm

todor todorov написа:Кадел Еванс е смешник. Пълен. Дано никога не спечели нищо!

:agree: :beer: :banana: :agree: :beer: :banana:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 07, 2009 6:14 pm

Днес категорично печели бате Бръмбър. Първа точка и за него. Честито! :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 7:29 pm

DstupidBastarD написа:Днес категорично печели бате Бръмбър. Първа точка и за него. Честито! :clap:

Баце, честта ми не позволява да приема тази точка. Както споделих по-рано това класиране ми бе "спуснато" отгоре, така, че аз познах по нечестен начин. Затова най официално предлагам, най-накрая и ти да спечелиш точка, разбира се ако многоуважаемите съфорумци нямат нищо против :agree:
Тоя път аз казах :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 07, 2009 7:40 pm

Съжалявам, баце, но се боим, че требва да ти откажем на джентълменското предложение. Независимо откъде ти е спуснато класирането, щом си го написал тук, начи печелиш точка. А аз мойта точка си я записах тихомълком вчера, така че с теб сме равни на третото место към тоа момент. Ето е въпросът за утре: Ако аз и баце Стило тръгнем утре в 7 от мосчето на горублянско в посока Вакарел, а в същото време от Вакарел тръгне отбора на Астана, подреден за ТТТ, ше успеят ли да завъртът на мосчето и да ни затворат, преди да сме стигнали обръщалото на Вакарел? Разстоянието в едната посока е 27км. Отговорите могат да бъдат:
1. Да
2. Не
3. Трудно ми е да преценим
4. Нещо остроумно
Може да давате максимум три отговора. Сори за тъпия въпрос, но теа "спринтьорски етапи" никак не ме вдъхновяват. :confused:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 07, 2009 7:40 pm

Моят отговор е "категорично НЕ"" :peace:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Вто Юли 07, 2009 7:49 pm

Не е тъп въпроса.До колкото разбирам въпроса Астана трябва да изминат разтоянието два пъти по спускането и изкачването.Ако вземем, че Астана измине разтоянието с 60км/час което мисля не могат то остава за Росен да измине своята част от пътя с малко над 30км/ч което е постижима особенно ако се наяде якос ония гармящите спагети. Значи НЕ.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 7:56 pm

Баце, трябва да анулираш въпроса, щото нема отговор, тъй като никога няма да разберем какво ще се случи.
Но все пак, ако остане въпроса, моя отговор е "да" - защото сметам да застана пред баце Ланс и да гоня докато пукна за да успеем с моите съотборници от Астана да ви затворим :agree:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Юли 07, 2009 7:58 pm

brumbar написа:Баце, трябва да анулираш въпроса, щото нема отговор, тъй като никога няма да разберем какво ще се случи.
Но все пак, ако остане въпроса, моя отговор е "да" - защото сметам да застана пред баце Ланс и да гоня докато пукна за да успеем с моите съотборници от Астана да ви затворим :agree:

Баце, давам ти джокер, понеже има верен отговор. Пробвай с една от останалите опции, имаш право да още два отговора! :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Вто Юли 07, 2009 8:00 pm

Баце, не че ви подценявам, спагетите са си спагети, но Астана е възможно да имат следния коз: спират, удрят по меденка и пръдължават с удвоено темпо (бързат за вода, че им лепнат устата). Тва е моя сценарий.

Разбира се има хипотетична вероятност и вие да сте на същия допинг. Тогава няма отговор.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Neo_92 » Вто Юли 07, 2009 8:01 pm

Бацета аз ше се изтерикатим и ше обединя 2 отговора в един, ето го и моят отговор:
Трудно ми е да преценим , но мисля че НЕ. :eek3:
Аватар
Neo_92

Мнениеот brumbar » Вто Юли 07, 2009 8:05 pm

ОК мерси за жокерите.
Начи втория ми отговор е "не", но при условие, че всички от Астана спукат едновременно гума
И третия ми отговор е "Не мога да преценя", щото утре по това време сметам сладко да си попръцквам в леглото :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене