Как се монтира магнита за комп.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Как се монтира магнита за комп.

Мнениеот Ozzie » Вто Ное 10, 2009 1:50 pm

bokichaa написа:...аз имам проблеми с десните завои, на левите съм по- бърз... :boggled:
...???

смени платното! :nuts:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот blitz0 » Вто Ное 10, 2009 2:31 pm

Мнение от bikerider » Пон Ное 09, 2009 9:11 pm

Ozzie написа:А ти колко често развиваш с велосипед над 60 км./ч. и постоянна ли е тази скорост ако я развиваш или е моментна? :)

Аз не развивам, освен може би надолу на гладки участъци, но шосейкаджиите като нищо ги развиват.

То надолу всеки може.Майката му е като шосейкаджиите-на дълъг стръмен байр и поне 1 час да я задържиш :rofl:
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 10, 2009 2:39 pm

А един мармот завива шоколада в станиол...
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот bikerider » Вто Ное 10, 2009 2:49 pm

blitz0 написа:То надолу всеки може.

Дали? :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 10, 2009 2:50 pm

bikerider написа:
blitz0 написа:То надолу всеки може.

Дали? :)

Аха.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот za6tovsenamen » Вто Ное 10, 2009 2:53 pm

blitz0 написа:
То надолу всеки може.Майката му е като шосейкаджиите-на дълъг стръмен байр и поне 1 час да я задържиш :rofl:

Стръмен баир = на спирачки преди завой. Дълъг баир=много спирачки. 1 час спирачки(не цялото време де, а агресивното спиране от над 60)=гръмнала гума от нагрятата шина или си пребит поради изхабяване на спирачките. :xx(:
Аватар
za6tovsenamen

Рейтинг: 1852

Мнениеот blitz0 » Вто Ное 10, 2009 4:10 pm

Ама кой говори за спускане.Какви спирачки какви 5 лв.Аз ви говооря за изкачвааааааане... :roll2:
blitz0

Рейтинг: 1273

Мнениеот Grash » Вто Ное 10, 2009 4:32 pm

Къде е това изкачване, по което можеш часове наред да катериш с 60 км/ч? Магистрала до Еверест? :popcorn:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Ное 10, 2009 9:56 pm

brumbar написа:
МИКИ МАУС написа:Фаусто Копи дали се досещал някога ,какви приказки ще си приказвате?! :clap:

Мистър Фаусто е имал късмета да се роди преди да изобретят магнита за спици и велокомпютрите - щастливец си е бил той :spin:

Той може да е бил щастливец, но не и конкурентите му. Ако караха днеска, с магнитите, слушалките и постоянната връзка с колата с тактиките, надали щеше да им прави повече от 1-2мин. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот МИКИ МАУС » Вто Ное 10, 2009 10:21 pm

Той може да е бил щастливец, но не и конкурентите му. Ако караха днеска, с магнитите, слушалките и постоянната връзка с колата с тактиките, надали щеше да им прави повече от 1-2мин. :nono:[/quote]

Ми, българчетата и те ли са там / за пелетона става въпрос , не за приказките в кръчмата/ :crazy:
GENUG SCHON !
Аватар
МИКИ МАУС

Рейтинг: 1068

Мнениеот brumbar » Вто Ное 10, 2009 10:26 pm

Еми баце, ако караха днеска, можеше и никакви разлики да не им прави на шосето, ако е бил като бате Валтер да му куца тактиката и да предпочете да стане един мтб състезател например :bigeyes:

Хах, не е истина как оспамихме на Митко темата :lol:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот Митко Ruse » Сря Ное 11, 2009 12:10 pm

Толкова я оспамихте, на границата с иронията, че повече няма да пиша сериозни неща тук повече.Мдааааа!
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Ное 11, 2009 12:22 pm

Шо, бе, баце, питай другия път как се монтира седалката, обещавам да участвам по-активно у дискусията! :wavey:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Митко Ruse » Сря Ное 11, 2009 1:45 pm

DstupidBastarD написа:Шо, бе, баце, питай другия път как се монтира седалката, обещавам да участвам по-активно у дискусията! :wavey:

Хахаааа а пък там ако знаеш в кви филми ще Ви вкарам, че ще почнете да си местите седалката напред/назад след всяко спиране за по вода.
Митко Ruse

Мнениеот TREK_fan » Сря Ное 11, 2009 2:41 pm

Митко Ruse написа:
DstupidBastarD написа:Шо, бе, баце, питай другия път как се монтира седалката, обещавам да участвам по-активно у дискусията! :wavey:

Хахаааа а пък там ако знаеш в кви филми ще Ви вкарам, че ще почнете да си местите седалката напред/назад след всяко спиране за по вода.

:offtopic: За положението на седалката ми е доста по-неясно къде точно да е в сравнение с височината и! :crap:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот Grash » Сря Ное 11, 2009 2:46 pm

Доколкото знам, най-общо казано, за хоризонталната позиция на седалката се търси положението, при което когато си на успоредна със земята позиция на курбелите, мислената линия, тръгваща под капачката на коляното на изнесеният напред крак трябва да пресича оста на съответния педал. Или нагледно:
Изображение

Поради зависимостта от височината на седалката е желателно хоризонталната позиция да се коригира след като е установена правилната вертикална такава!
Относно ъгъла на седалката, доколкото ми е известно си е въпрос на личен вкус и усещане.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Сря Ное 11, 2009 2:50 pm

Отлична схема.Показаното положение е 0 /нула/.Кво става когато е сантиметри напред или назад?
Митко Ruse

Мнениеот Grash » Сря Ное 11, 2009 2:52 pm

Еми ако коляното ти идва по-напред от оста на педала, логично седалката трябва да се премести назад и обратното. Поне така аз си го обяснявам :D
Митко Ruse написа:Точно.Ама кога/за какво каране/ се прави и защо?

Нямам идея :dontknow: Мисля, че в една от посоките коляното се товари в повече, в другата позиция мисля, че мощността намалява, но изобщо не съм сигурен. Със сигурност се правят нарочно корекции за различни типове каране, но тук нямам информация. Схемата, която пуснах си е за правилно любителско каране. Нещо ми подсказва, че ти имаш повече инфо, не се стискай и сподели! :smash:
Последна промяна Grash на Сря Ное 11, 2009 3:03 pm, променена общо 1 път
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Митко Ruse » Сря Ное 11, 2009 2:57 pm

Точно.Ама кога/за какво каране/ се прави и защо? Защото може да се сложи с +1 см. или пък -5 см..
Последна промяна Митко Ruse на Сря Ное 11, 2009 3:02 pm, променена общо 1 път
Митко Ruse

Мнениеот TREK_fan » Сря Ное 11, 2009 2:58 pm

Aбех чел из некой сайт,че седалката требе да е позиционирана така както е на схемата от Grash,но също бех чел и некви други писания и затова реших да видя как процедират и другите шосейкаджии.Ам ще проверявам тогава как е при мене линията от капачката надолу и ако има нужда от корекции ще ги пправя.Мерси на баце Grash :D :agree:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Мнениеот crib » Сря Ное 11, 2009 3:26 pm

Гусин Bontrager има една статия по въпроса, където спори, че трябва да се гледа центъра на тежестта на колоездача, а не капачката, педала, и татуировките на задника на Азис. Но тия работи няма как да ги измерим, така че...
crib

Мнениеот TREK_fan » Сря Ное 11, 2009 5:40 pm

Moйто седло Selle SMP има разграфени 55 мм,в които да се намира скобата,затягаща релсите!На Selle Italia SLR също имат линийка на релсата и пише STOP-докъдето може да се намира скобата :agree:
Аватар
TREK_fan

Мнениеот Митко Ruse » Чет Ное 12, 2009 12:36 pm

Както ме разгадахте черешката е тук http://koloezdene.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=20Ще повикам един специалист да напише още по подробно по въпроса.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Ное 12, 2009 12:45 pm

Митко Ruse написа:

Е, аз имах внапредвид нещо по-простичко, примерно като посаката, в която да сочи "човката" на седалката, назаде, напреде, нагоре? :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Съб Дек 05, 2009 12:19 pm

Колкото до човката, моят личен опит показва че когато тя сочи право към захвата на ръцете е най- комфорно за задника, или иначе казано седалката трябва да е абсолютно хоризонтална само ако е на едно ниво с кормилото, докато ако кормилото е по- ниско тя трябва да е наведена напред. Нямам претенции да важи за всеки, но поне за моята дължина на ръцете има логика в такава настройка.

Иначе казано: агресивно каране -> ниско кормило за по- наведена стойка -> наклонена седалка, за да не си смачкам атрибутите.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Предишна

Назад към Други видове колоездене