Организирани бревети.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Организирани бревети.

Мнениеот alhimik » Нед Ное 01, 2009 6:50 pm

Вижте сега нещата са принципни не може веднъж така веднъж иначе! Някои хора допускаме грешки и се извиняваме и си вадим поуки за поведението си занапред Но някои не вместо да ме плашите с изгонване можете просто да уважите решението ми от миналата пролет след бреветната седмица да се махна а не да увъртате с Франция!
извинявам се на организаторите и аудиторията за този пост но в спора се ражда истината !
Лошото че аз ако съм направил нещо лошо ви моля да ми простите но не съм чул нищо такова от страна на организаторите а те също има за какво да се извинят!!! На 1000км през 2007 година всички коломаратонци с изключение на мен се возиха по колите кои повече кои по малко ( нека имат доблеста да си признаят ) през вторият ден от пробега но не се посвиниха да се пишат "успешно завършили" дистанцията а Лазар се вози и третият ден нека си спомни как ме застигнаха с колата преди Калофер но не ми се извини че си взе медал Рандоньор 5000 наравно с мен!!!!! Въпреки че тотално погази правилата на движението и пак питам това ли е духа на Бреветите да се/ме прецакваме/те ?????
Въпросът опира до манталитет и възпитание това че се покриха и всички си мислят колко сме велики обидно е за хората които искат да направят нещо по-голямо за България от прецакването на колегите!!!!
Надявам се да се вземат в ръце и да дадат подобаващ отговор и да не разочароват многобройната аудитория!!!!!
И моля нека не издребняват до там да ме гонят от движението заради знайни само от тях причини които не бих нарекъл обективни на фона на фактите!!!
И на финал се извинявам на аудиторията и тези които са се почувствали засегнати от това без да са виновни с нищо!!!
Благодаря!
alhimik

Рейтинг: 1283

Мнениеот Randonneur » Нед Ное 01, 2009 8:00 pm

alhimik написа:вместо да ме плашите с изгонване можете просто да уважите решението ми от миналата пролет след бреветната седмица да се махна а не да увъртате с Франция!

Щеше да бъде голямо облекчение за мен, ако беше се махнал. Дори в таблицата с точките те бях писал индивидуален от Пловдив, ако си спомняш. Бюлетините се пазят. Но за съжаление след време ти сам започна да се натискаш и усукваш около нас, и настояваше да се върнеш, защото предстоеше да ме врънкаш за разговор с Драго и други спонсори за прословутото каране във Франция. Не са ни потрябвали твоите точки и успехи, имаме си достатъчно.
Изображение
RAAM 2010-2011; 37x1200+ incl.17 SVS 2001-23:
BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Hun2013; MGM'13; PBP'03,07,11,15,19,23; 1001Miglia'08,12,16,24; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23;
Аватар
Randonneur

Рейтинг: 1750

Мнениеот Randonneur » Нед Ное 01, 2009 8:42 pm

alhimik написа: На 1000км през 2007 година всички коломаратонци с изключение на мен се возиха по колите кои повече кои по малко ( нека имат доблеста да си признаят ) през вторият ден от пробега но не се посвиниха да се пишат "успешно завършили" дистанцията а Лазар се вози и третият ден нека си спомни как ме застигнаха с колата преди Калофер но не ми се извини че си взе медал Рандоньор 5000 наравно с мен!!!!!

Нека да се знае една друга страна на бреветите. Това е до голяма степен туризъм, а не състезание. Които караха трънския бревет преди седмица също го разбраха, да не се впускам в подробности за ролята на колата, факултативното ходене до табелата на Ерма и т.н. Компромиси се правят в името на осъществяването на идеята, вижда се кои така или иначе са способни да завършат за контролното време.
Очаквах дежурните обвинения за това 1000км, омръзна ми да слушам едно и също и да обяснявам на хора /по-скоро на 1 човек/, който явно не е способен да резбере някои неща.
Някои явно са забравили, че през юни 2007 г бяха трите горещника с по 45 градуса и хората припадаха по улиците. Дилемата беше да прекратим пробега, защото сред участниците имаше вече колабирали, или да използваме правото на организатора да окаже техническа помощ при извънредна ситуация. С г-н Балански имахме тежък разговор, и накрая се реши да се помогне на онези, които имаха смелостта втория ден да не се откажат и да продължат напред. Ако някой е имал нещо против, можеше да напише жалба до г-н Балански след пробега.
Колкото до мен, сега вече мога да го кажа, третия ден се наложи да посетя баща си след операция, от която той така и не се съвзе и се помина няколко седмици преди да заминем за Париж-Брест-Париж. Независимо, че не ми беше до екскурзии, бях обещал и заведох 10 човека в Париж, като им организирах записването и им платих хотела преди старта и след финала. Между тези 10 човека беше и г-н "АЛхимик", който ако не следваше вечно своето ЕГО, можеше да се поинтересува и да обърне внимание на това, какво чувстват понякога околните...
Той бързо забрави, че му уредих цяла медийна кампания, по слечай медала "Рандоньор 5000": вестници, телевизия и радио предаваха за него, като постоянно изтъквах факта, че той е първият българин, завоювал медала "Рандоньор 5000". Винаги съм мислел, че Му го дължа само за това, че на една от десетината дистанции, необходими за медала "Рандоньор 5000" беше наистина единствения изряден. Направих му кампанията, въпреки невзрачното Му представяне във Франция, което всъщност е най-ценното постижение за всеки бреветаджия. В същото време никога не съм изтъквал, че във Франция направих второ постижение за всички времена за българин, а там е мястото, където г-н "АЛхимик" можеше да се докаже /ако можеше/.
Пак повтарям и това е може би най-ценната информация за форума, сред толкова много приказки: ако някой има възражение относно провеждането и резултатите от даден бревет, може да отнесе въпроса до г-н Димитър Балански, веднага след въпросния бревет, преди резултатите да са заминали за Франция, а не след години да си прави съчинения и интерпретации, извадени от контекста. г-н Балански е представителят на французите за България и неговото решение е окончателно.
Изображение
BMB'2000; LEL'2001; RM'2004; SBS'2005; GBR'2009; Hun2013; MGM'13; PBP'03,07,11,15,19,23; 1001Miglia'08,12,16,24; Al-Andalus 2018; DDR'22; Praga'23;
Аватар
Randonneur

Мнениеот marfi » Нед Ное 01, 2009 10:42 pm

Хора, нямаше ме 2 (два) дена, а тука се сипе огин и жупел!

Алхимик, не те познавам, но явно имаш някакви голЕми проблеми и лични вражди, които ще те замоля да държиш за лични съобщения или мейли и да не занимаваш всички хора във форума с твойто бляскаво минало, цветущо настоящо и велико бъдеще.

Понеже не съм лош човек, ще внеса една корекция в това, което смятам си писал като опит за биография на колоездачните ти умения:

"First place, record for Bulgarian ricer (67:50 Hours)"

ricer не знам какво означава, но ще трябва да е дума производна от ориз - rice - оризаджия предлагам да кажем, ти евентуално си имал предвид racer - състезател. Поправи си го докато е време и не станеш още повече за смях.

Сега е моментът да Ви разкажа как стоят нещата с бреветите в Гърция щото гледам се е повдигнал финансов въпрос и кой какви такси плащал и така...

Такса участие - 5 евро (без отстъпка за предварителна заявка) - която ти покрива ръчно изписана карта с кръстовища и какъв завой трябва да се направи - можете да сравните колко по-напред сме ние в организационно ниво!

Медал - 10 евро (независимо дали взимаш за първи път)

Алхимик, респект към каквото си постигнал, надявам се само да не го обезцениш с непристойно държане.

Той и Ицо беше гений, но от простите - поне имаш някого за пример :)

Поздрави на всички и... нека не се цапа повече темата.

Сега по темата:

Лазаре, как се взима медал Ранданьор 5 000 и може ли да трупам километри от различни държави?
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот Randonneur » Пон Ное 02, 2009 12:56 am

marfi написа:Сега по темата:
Лазаре, как се взима медал Ранданьор 5 000 и може ли да трупам километри от различни държави?

През 1961, Audax Club Parisien /АСР/ учредява награда за тези рандоньори, които са навъртяли 5000 km по време на BRM бревети. Тя се нарича Рандоньор 5000. За да може да кандидатства за тази награда, успешният рандоньор трябва да е завършил пълна серия бревети BRM (200, 300, 400, 600, както и 1000k), Paris-Brest-Paris, Flèche Vélocio и други допълнителни бревети, за да достигне общата дистанция от 5000 km в рамките на 4 поредни години. Като допълнителни бревети могат да се използват и супермаратоните на 1200 км, какъвто е и българския, но те не могат да заместят пробега на ACP от 1000k. Кандидатстването става след попълването на формуляр, който служебно изпращаме на отговорника за наградата от страна на АСР.
В България доскоро не се организираха бревети на ACP от 1000k, нито отборното Flèche Vélocio. От 2007 г. обаче те са факт, и ето че имаме първите носители на наградата Рандоньор 5000. Това е на първо място Стефан Тодоров, който не само първи достигна мечтания сбор километри, но и е уникален случай на постигане на този резултат само за 1 година - 2007. Балански и Лазар достигнаха котата с първите бревети през 2008 г. Към тях се присъедини Чавдар от Бургас, след като изкара липсващия му флеш. Шанс за тази награда преди 2011 г, когато е поредния Paris-Brest-Paris, имат още Веско, Цанко и Боян, на които липсва само пробега на АСР от 1000км. Между другото, Веско бе между онези, които не успяха да завършат именно широко коментирания пробег на 1000 км през 2007 г. :deal:
Тук е любопитно да добавя нещо от кухнята /дето на някои на нещо им мирише/: през 2007 бях инициатор за въвеждането на пробега на АСР от 1000км и на отборното Flèche Vélocio без изобщо да подозирам за възможността да се кандидатства за наградата Рандоньор 5000. Пробегът от 1000км го въведохме като подготовка за Париж-Брест, тъй като в нея година никой нямаше право да организира дистанция от 1200 км. /да отворя една скоба – на общото събрание на организацията, санкционираща пробезите 1200км+, а именно LRM – Les Randonneurs Mondiaux http://www.lesrandonneursmondiaux.org/, гласувахме почти единодушно това ограничение да отпадне от 2011 г/. А отборното Flèche Vélocio го въведохме след посещението на легендите в коломаратона – семейство Лепертел на SVS’2006 /Robert et Suzanne Lepertel – за любителите на търсачката Гугъл/. Освен тяхното красноречие, решихме че ще е изключително полезно да има отборен старт в една толкова индивидуална дисциплина, като коломаратона. Едва след Париж-Брест-Париж’2007 се порових малко из Интернет и попаднах на условията за кандидатстване за наградата Рандоньор 5000 и установих наличието на всички необходими стартове в БГ.
Като заключение:
За наградата Рандоньор 5000 най-важен е Париж-Брест-Париж /веднъж на 4 години/
Нужни са още пробег на АСР от 1000км и на отборното Flèche Vélocio /ежегодно в БГ/
Пълна серия квалификационни бревети /супер-рандоньор/: 200, 300, 400, 600 км
Дотук имаме 1200+1000+360+1500=4060 км.
Оставащите 940 км могат да се набавят от произволни бревети на произволни дистанции.
Километри могат да се трупат и в чужбина. Трябва да поискате да ви изпратят бреветната карта, заверена с уникалния номер на АСР.
Благодаря за интереса и дано не съм бил отегчителен. :boring:
Надявам се да е било полезно за новодошлите, макар че много от горните факти не са известни и на по-отколешните бреветаджии!
А това е медалът:
http://picasaweb.google.bg/lh/photo/iS5 ... directlink
Изображение
Аватар
Randonneur

Мнениеот marsa » Пон Ное 02, 2009 2:22 am

Това ми дойде като приказка, която кара нас - обикновените колоездачи да мечтаем!

:bowdown:
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Ное 02, 2009 8:44 am

Сметам отсега да почнем записването за отборния флеш догодина у Исперих. А`м ин. :agree:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marfi » Пон Ное 02, 2009 9:32 am

DstupidBastarD написа:Сметам отсега да почнем записването за отборния флеш догодина у Исперих. А`м ин. :agree:

+1 :wavey:
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот ivajlo » Пон Ное 02, 2009 12:22 pm

marfi написа:
DstupidBastarD написа:Сметам отсега да почнем записването за отборния флеш догодина у Исперих. А`м ин. :agree:

+1 :wavey:
:agree:
ivajlo

Рейтинг: 1500

Мнениеот stilo » Пон Ное 02, 2009 1:14 pm

+1 за отборното :D
Аватар
stilo

Мнениеот Randonneur » Пон Ное 02, 2009 2:49 pm

Да припомня регламента:
Отборите са от минимум 3, максимум 5 машини
От един и същи град ако има повече отбори - тръгват по различно време
За 24 часа трябва да се изминат минимум 360 км.
Таван няма и това може да е обект на някакво съревнование, досега не се е случвало, всички си карат 362-365 км
Трябва да си начертаете ваш си маршрут, който да ми изпратите за да бъде одобрен. Може да обсъдим заедно и контролните точки. На контролите може да ви чака кола.
София-Исперих съм го карал няколко пъти и имам варианти и идеи за маршрут, но съм сигурен, че и вие ще си имате интересни идеи.
Дистанцията е грубо 450 км от център до център и най-важното за което трябва да се мисли сега е
- дали да се кара цялата :eyebrow:
- откъде извън София да се стартира, за да се получи желаната дистанция 360, 380 или да речем 420 и т.н.
/Ние на 1200 км през първия ден изминаваме подобно разстояние - 420-450 км за 20-22 часа, но там адреналинът е друг/
Как сме го правили ние: досега сме тръгвали от Сливен, Пловдив, Плевен и Бургас /Исперих си въртят някакъв кръг/.
Уговаряме се да тръгнем сутрин - 6, 7 или 8 часа. По регламент на 22 час трябва да сме на 25 км от финала, затова бързите отбори се уговаряме да пристигнем в района на Исперих в момент, когато ни остават 25 км, лягаме да поспим на уговорено място и на 22-ри час си довършваме обиколката.
По-бавните отбори това трудно ще го направят, а също и онези, които са решили да правят много километри />420/
На другия ден разпускаме с гробницата в Свещари и Демир баба теке, който бърза си тръгва, останалите си правим купон :beer: и на третия ден правим за десерт един 200км бревет - обикновено е до езерото Сребърна и Силистра. :cool:
Така е било, което не значи, че точно така ще бъде, подхвърлям идеи... за да си го направим готино... :wavey:
Изображение
Аватар
Randonneur

Мнениеот marfi » Пон Ное 02, 2009 3:00 pm

Randonneur написа:Да припомня регламента:
Отборите са от минимум 3, максимум 5 машини

Мамути, освен ако не се снабдим с тандеми, тридеми и нагоре може да спретнем и втори отбор ;)
Изображение
Аватар
marfi

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Ное 02, 2009 7:34 pm

Ами, на мене байкмапа ми го дава от Шел-Ботевгладско до Исперих към 370км:

http://www.bikemap.net/route/346810

А денивелацията гаранция е сбъркана, реално едва ли е повече от 1800-2000. :nono:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Randonneur » Пон Ное 02, 2009 9:53 pm

DstupidBastarD написа:Ами, на мене байкмапа ми го дава от Шел-Ботевгладско до Исперих към 370км:
http://www.bikemap.net/route/346810
А денивелацията гаранция е сбъркана, реално едва ли е повече от 1800-2000. :nono:

Супер! С тръгване от околовръстното и използването на главния път от Ябланица до Момин сбор километрите драстично намаляват.
Нека да се има предвид обаче, че
- главният път от Ябланица през Севлиево до Момин сбор е доста натоварен /главен път София-Варна/
- не знам състоянието на обиколното на Търново: Момин сбор - Самоводене, но имам кого да питам
- ако ще го правите със спане на 25км преди финала, то обикновено го уреждаме в района на Исперих /хижа Ахинора или туристическата спалня в града/, което ще рече на 22-ри час да сте там, а след почивката да навъртите още около 25км или ще станат почти 400, което мисля че няма да е проблем за Мамутите.
Изображение
Аватар
Randonneur

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 03, 2009 8:30 am

Бацета , тва да не е опит да покажем на байкърите че 24 часовия им маратон не струва :D
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Ное 03, 2009 8:34 am

Бреветите, баце, са първите организирани карания на колело и в смисъла, че тогава сичко е било черен път, полски път, тва са и първите байкари. А смешните моторчета са изобретени доста по-късно. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Neo_92 » Вто Ное 03, 2009 9:18 am

DstupidBastarD написа:Бреветите, баце, са първите организирани карания на колело и в смисъла, че тогава сичко е било черен път, полски път, тва са и първите байкари. А смешните моторчета са изобретени доста по-късно. :magnify:

Знам баце , знам , аз редовно го казвам тва на народа дето ме пита кво е тва колело с тея тънки гумички, ква е таа шантава работа , аз му отговарям че не мойто е шантаво , а тея с "дебелите" гуми са шантави.
Аватар
Neo_92

Рейтинг: 1530

Мнениеот alhimik » Вто Ное 03, 2009 5:55 pm

Като гледам как хубаво си пишете хич не ми се иска да пиша това ама
Не мога да остана длъжен на поредната доза лъжи и увъртания на Лазар
За което предварително моля да ме извините но и да си зададете някои
Въпроси от прочетеното!
Относно клуба Лзаре дано си спомняш края на бреветната седмица през 2007
Когато само аз, ти и бай Младен бяхме първите българи завършили всички
Квалификации в една седмица тогава ти и Иринка ме попитахте дали имам
Клуб и дали искам да съм част от „Сините камъни” Сливен докато ме увещавахте
Ти казах че аз когато искам да карам дали съм в клуб или не за мен няма значение
Но щом ми предлагате ще съм в „Сините камъни” все пак съм от Сливен. Така че
Не лъжи ами си кайи истината вие ме поискахте и как не като видяхте какво правя на пътя още на 200км на 24.03.07г точно два дни след като си купих шосеикатаи на която
Имах едва 50км от деня преди 200км.
Искам да отбележа че всичко това се случва заради лъжите ти Лазаре от пролетта на тази година защото срещата с Драго беше февруари, ти ме излъга за бреветната седмица и не лъжи че си ми покривал мед.прегледи това не е така!! И чак след това Драго те е търсил да пита за мен и ти си му казал че не карам така че лъжата ти лъсна!!!
Това двуличие просто не мога да го търпя повече съжалявам!! И не е вярно че си ми търсил 5-10 хил. от него ставаше дума за колело и предвид фактите по скоро ме прецака отколкото помогна. И не съм се натискал да се връщам след тези събития погледни си бюлетините какви си ги дращил и признай грешката си защото и аз ги пазя и мога да ти го докажа!!! И един въпрос защо си мислиш че съм се натискал като за 3 години нямам нито една снимка с екип на клуба? Нещо си се объркал много добре знаеш с какво си ми помагал ти и с какво спонсора ми!!!!!
В тази връзка не изопъчавай нещата за 1000км верно се писа по местните вестници но това беше в контекста на регулярните ти бюлетини за медиите и то само няколко сбутани реда касаещи моя милост. Да даваха репортаж за мен по местната кабеларка благодарение на теб но не си криви душата и си признай че това беше и реклама на клуба на твоята дейност и на бреветите като цяло!!!! А за радиото си е пълна измислица!!!!
Ето стигнахме и до 1000км истината е че ти не го завърши (което си призна в пост по горе) излъга всички в БГ и ФР като подправи картона си и си взе медал на мой гръб и си крадец от мен и то Световнаат организация от която си взе медала. И спри не пиши повече оправдания моля те защото никаде в правилниците на световната организация не пише че ако си имал глупоста да зарежеш болния си баща и да хукнеш да караш нещо откоето да минал 400-500км най-много ти дава право да си приписваш чужди заслуги (все пак по горе сам ти си качил правилаат за получаване на медал Рандоньор 5000 ) и всеки може да прецени фактите!!! А гавраат е още по голяма именно за това че както ти каза когато някои колабираха аз карах по всички правила изряден както ти сам отбеляза щом поставях въпроса за егото и дали не съм се интересувал от това какво чувстват другите понякога ти запита ли се какво ми е коствала жегата тези три дни за да мина 1000км в 45-48 градусови жеги и гръмотевичната буря и градушка на Български извор преди да се подиграеш с труда ми???????
И тъй като падна толкова ниско да се ядеш с мен и за 1200км във Франция ти сам казваш че бреветите не са състезание но когато си под натиск както сега са завърташ като фураджийска лопаат и запяваш песента за рекордите да за последните 3 години това единственя път в който си карал по добре от мен и да това за тогава е 2-ро време но за ПБП. В БГ не си втори!!! и защо не каза като претендираш за обективност че в Франция карах по анцур и блуза защото нямах екип за дъжд все пак това ми беше дебютната година!!!!! И като си толкова велик и можещ защо не си изкара 1000км като мъж само ти колелото и жегата както направих аз, защо не ме би през 2008 на 1200км в БГ защо не ме би в Италия там те отнесох с цели 12 часа без да знам езика и карайки сам!!! Зашо тази година при сходни условия с тези от Франция не ме би а те изпреварих с цели 7 часа това са най-малко 140км преднина Смешен си!!! Ще ти кажа защо защото вече имах адекватна екипировка и защото просто съм по добър от теб щом ще се обиэдаме на тема бревети и рекорди!!!! Защо не отбеляза че времената ми на 1200км от 2008 и 2009 са рекорди за българин на пробега СВС защото така ти изнася веднъж си се представил по-добре и това ти е!!!!!! защо не отбележиш че тази годона съм непобеден нито на маратоните на шосе нито на тези в планината (всъщност той е един 24-вия) че тази година ви отвях като рошави калинки!!!!
И за финал колеги четете правилата спазвайте ги за да не изпадате в такива ситуации!!
Пожелавам ви най-искрено успехи през 2010 не само В БГ но и в чужбина и знайте този нескромен пост е за тази година от догодина всички започваме сезона като обикновенни сульовци а кой какъв е ще се говори накрая!!!
още веднъж успех на всички без значение какъв велосипед карат!!!! :agree:
С най-добри чувства Ст. Тодоров
alhimik

Мнениеот Randonneur » Вто Ное 03, 2009 7:00 pm

alhimik написа:Като гледам как хубаво си пишете хич не ми се иска да пиша това ама
Не мога да остана длъжен на поредната доза лъжи и увъртания на Лазар .........
....................................................................................................
:rofl:

Където те хвана там ще те бия, ха-ха-ха, стига да не съм организатор или да не снимам филм! :roll2:

Да използвам случая да обявя, че от 2002 г насам, за всеки международен пробег имам озвучени филми с надписи и музика.
Най-ценни са ми от Канада 2004, Скандинавия 2005, Франция 2007 и гореупомената Италия 2008. Навсякъде, с изключение на Франция
имам саморъчно заснета към 2 часа лента по време на самия пробег. Във Франция бях решил да карам и се записах в бързата група с контролно време 80 часа. Но пак стана хубав филм, защото след моя финал се наспах и се върнах, за да снимам всички българи как финишират.
Преди Париж-Брест 2011 имам уговорка със Сливенския театър за благотворителна прожекция на тези филми. Идеята е да се подкрепи участието на нашия колега и учител Бахаров във Франция, където той има шансовете да бъде най-възрастния участник.
През 2005 г. по подобен начин събрахме пари и му направихме подарък за 70-годишния юбилей: финансиране на неговото участие в скъпия скандинавски бревет на 1200км, където той се представи повече от достойно!
Бахаров е изключителен човек и заслужава всички тези жестове. Скромен, културен и възпитан, първите му 7 години определено са си на мястото.
/Всяко сравнение с познати нам персонажи е напълно непредизвикано и случайно/ :)
Изображение
Аватар
Randonneur

Мнениеот aspelozen » Вто Ное 03, 2009 8:56 pm

Момчета,изглежда съм непоправимо тъп,защото пак трябва да ми се обяснява същтността на тая тема.Точка 1.Според мене така разделено колоезденито има две половини.Първо-професионално:караш където ти кажат,когато ти кажат и колкото ти кожат,за което вземаш стотинки.Второ-любителско-карам колкото ми е кеф,където ми е кеф и когато ми е кеф,нито ми трябват медали нито искам пари за тая работа.Не мога да разбера за какво толкова се карате и надцаквате за некви бревети,като че ли става въпрос за Тура.Точка 2.Изобщо нищо не ми стана ясно с въпроса за масовостта погледнато от нашата си българска родна кухня/те франсетата са си на друго ниво,може да си съберат масовост по всяко време и място/.Та според мене масовост ще се получи и ще има кога се зарибят децата с колездене,децата ще зарибят други деца и след време може и да има навалица,ама без дечицата нема да стане,та който мисли да организира такива мероприятия според мене трябва да знае накъде да се взира.
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот Grash » Вто Ное 03, 2009 9:02 pm

aspelozen написа:Момчета,изглежда съм непоправимо тъп,защото пак трябва да ми се обяснява същтността на тая тема.Точка 1.Според мене така разделено колоезденито има две половини.Първо-професионално:караш където ти кажат,когато ти кажат и колкото ти кожат,за което вземаш стотинки.Второ-любителско-карам колкото ми е кеф,където ми е кеф и когато ми е кеф,нито ми трябват медали нито искам пари за тая работа.Не мога да разбера за какво толкова се карате и надцаквате за некви бревети,като че ли става въпрос за Тура.Точка 2.Изобщо нищо не ми стана ясно с въпроса за масовостта погледнато от нашата си българска родна кухня/те франсетата са си на друго ниво,може да си съберат масовост по всяко време и място/.Та според мене масовост ще се получи и ще има кога се зарибят децата с колездене,децата ще зарибят други деца и след време може и да има навалица,ама без дечицата нема да стане,та който мисли да организира такива мероприятия според мене трябва да знае накъде да се взира.

:agree:
И аз това се чудя, защо всички обръщат тези бревети на състезание... :dontknow:
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот ТИТАН » Вто Ное 03, 2009 9:05 pm

За мен бай Лазар много си е повярвал и това ще го погуби.За мен този човек няма морал.Поне да снижи глава и да не пише глупости за оправдание.
ТИТАН

Рейтинг: 875

Мнениеот aspelozen » Вто Ное 03, 2009 9:09 pm

Доколкото разбрах от прочетеното бацетата Мамути изобщо не са били на състезание на Софийския бревет,за което ги поздравявам.Когато съборя още малко от Берлинската стена може да се свържа да покарам и с тях.
aspelozen

Мнениеот Grash » Вто Ное 03, 2009 9:11 pm

Средната скорост си беше като за състезание :D Но наистина изчакваха... щом чак мене ме дочакаха в Драгоман... :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот brumbar » Вто Ное 03, 2009 9:22 pm

ТИТАН написа:За мен бай Лазар много си е повярвал и това ще го погуби.За мен този човек няма морал.Поне да снижи глава и да не пише глупости за оправдание.

Като направиш поне частичка от това, което е направил Лазар до сега, тогава можеш да го критикуваш. Ходи и си върти на гребната и задобрявай, че догодина голямо каране ще пада. Мисля, че точно на бреветите се спои тази дружба между активните участници в този раздел колоездене /нарочно не написах шосейно, че да не дразня излишно модераторчето/. Никак не е лесно да си организатор и да успееш да угодиш на всички - много ясно, че винаги ще има недоволни.
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот TREK_fan » Вто Ное 03, 2009 9:52 pm

Aз не съм участвал в бревети,но от написаното в тази тема си мисля,че най-вероятно има опити за подвеждане на четящите я с фактите,опити за шикълкавене и в резултат на това и спорове за места,класирания.Както и всичко останало в България и тук има хитреци :(!: :banghead:
Every time I see an adult on a bicycle, I no longer despair for the future of the human race.
Аватар
TREK_fan

Рейтинг: 1710

Мнениеот Randonneur » Вто Ное 03, 2009 10:55 pm

aspelozen написа:Първо-професионално:караш където ти кажат,когато ти кажат и колкото ти кожат,за което вземаш стотинки.Второ-любителско-карам колкото ми е кеф,където ми е кеф и когато ми е кеф,нито ми трябват медали нито искам пари за тая работа.Не мога да разбера за какво толкова се карате и надцаквате за некви бревети,като че ли става въпрос за Тура.

:agree: :agree: :agree:
Усещам бивш състезател в теб. Постоянно общувам с бивши и настоящи такива и отлично правя горното разделение. Дори когато на 40 и кусур сливенските ветерани ме направиха двоен шампион на държавното го възприех като едно каране за кеф, на следващата година, когато дойдоха по-добри от мен нито се обидих, нито разсърдих, с всички сме добри приятели. :beer:
Изображение
Аватар
Randonneur

Мнениеот BluE_Magic » Вто Ное 03, 2009 11:34 pm

:^: Така трябва да е в шосейното колоездене няма врагове не трябва и да има всички сме едни аз не мразя нито един от моите опоненти (освен тези който постигат постиженията си не само с собствени сили) дори винаги показвам дупки камани на състезанието в Сливен на летището имаше неква тел и първия ден един от мажете падна на другия ден телта пак там секи път като минавахме и се чуваха ужасни звуци от телта прехвърчаща м/у колелата та на другия ден отидох да махам телта и каманите от трасето АЗ КОЙТО СЕ СЪСТЕЗАВАМ ,а не организаторите можех да не ги правя аз знаех каде е телта и каманите и да ги заобикалям ама нали за спорта го праим туи нещо :D :^:
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот aspelozen » Сря Ное 04, 2009 1:42 pm

Едва ли моята история интересува някого,а и не искам,нито имам моралното право да коментирам състезателния спорт/колоезденето в частност/.Причината е че няма как да не се споменават неизмислени лица и събития,кото могат да бъдат засегнати,а в интерес на истината никой нищо не ме е карал на сила.Все пак имам личния опит да си направя извода,че професионалния спорт и високите спортни резултати са съвсем друго нещо,няма смисъл да се гонят без да се дават жертви,а и не съм сигурен колко е безвреден за здравето.Това обаче са мои наблюдения отпреди 20 и повече години,може много работи да са се променили.Сега Blue Magic, на когото пожелавам всякакви успехи /и всякакви простотии да го подминат/ щото ми се вижда симпатяга, може да се изкаже как стоят нещата. От колоезденето обаче ми остана любовта към велосипеда,природата,движението,убавите хора дето си карам с тях и за това ми се коментира по всяко време
aspelozen

Мнениеот alhimik » Сря Ное 04, 2009 4:20 pm

"Където те хвана там ще те бия, ха-ха-ха, стига да не съм организатор или да не снимам филм! :roll2: "

Както ти сам каза това не са състезания позволих си да напиша това от гледна точка на твоето изказване за рекорда
във Франция. Не си мисли че искам да умаловажавам твоите успехи и наистина итересните и бих казал уникални филми (особено този от Италия на фона на това което ни изпратиха организаторите) които си заснел, но когато някой
допусне грешка, защото никой не е застрахован от това, нека си я признае пред себе си и околните и всичко ще върви по вода!!!! И когато ги прожектирате обади се и аз ще дойда защото съм сигурен че ще е интересно а и Стефан Бахаров наистина го заслужава!!!!! :agree:
alhimik

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене