Компания за шосейно колоездене (София)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Компания за шосейно колоездене (София)

Мнениеот bokicha » Пон Апр 27, 2009 8:15 am

Grash написа:
bokichaa написа: :crazy2: :shake: :cold:
...НО определено ще идем да го караме,
...НО определено до тогаз требе да си набавя нова касета..
:beer:

Ха-ха, явно сте се намръзнали доста. Какво да се прави, случва се :)
Определено ще трябва да дойда и аз! Я кажи, защо ти е нова касета? Каква ти е сега касетата/плочите отпред, ако са ти били неподходящи предавките за там?

50/34, 11/25
Ще тургам 12/27.
да не ти се намира някоя?..излишна :D
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот Grash » Пон Апр 27, 2009 8:20 am

Аз съм така - 50/34 - 12/27, но нямам излишна :D Аз по принцип исках 11/25, но сега като видях че и така не смогвам (все още) вече не искам.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Пон Апр 27, 2009 9:43 am

Утре кой ще кара с мен? Не ме интересува времето. Не знам и до къде ще се пусна. Тръгване - сутринта.

bokichaa що не си направиш някъв вид къстъм касета? не те ли притеснява, че ще загубиш 11-те зъба?
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот marsa » Пон Апр 27, 2009 10:06 am

Ко'елета, утре отивам до Лакатник!

Една колежка живее там по принцип и ме зариби със снимков материал, а и до там май ще си има зор нагоре!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168200

Редакция: Значи преди бях гледал маршрута, сега не ми отваря сайта (байкмап) да си направя картата, но от Своге към Гара Лакатник (основната цел) е повече спускане, а после може да се направи ударно катерене до селото Лакатник, което е на 10тина-15км нагоре у планината и пущинаците.

Ако някой е свободен и не смята да се състезава - идвайте повече :agree:

Като се прибера ще направя трака по сайта.
Аватар
marsa

Мнениеот bokicha » Пон Апр 27, 2009 10:20 am

Лъкатник>Миланово :agree:
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Пон Апр 27, 2009 10:28 am

bokichaa написа:Лъкатник>Миланово :agree:
Тва е селото на друг колега.

Баце, ако ти се кара - айде, ама ще ме измъчиш много сигурно и вероятно ще се разделим рано.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Апр 27, 2009 12:18 pm

marsa написа:Ко'елета, утре отивам до Лакатник!

Една колежка живее там по принцип и ме зариби със снимков материал, а и до там май ще си има зор нагоре!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=168200

Редакция: Значи преди бях гледал маршрута, сега не ми отваря сайта (байкмап) да си направя картата, но от Своге към Гара Лакатник (основната цел) е повече спускане, а после може да се направи ударно катерене до селото Лакатник, което е на 10тина-15км нагоре у планината и пущинаците.

Ако някой е свободен и не смята да се състезава - идвайте повече :agree:

Като се прибера ще направя трака по сайта.

Аз нема да мога, баце, но горещо ти препоръчвам село Лакатник, карането е супер-добро, природа, тесен и хубав път с добър наклон, абе жестоко е! Земи си апаратчето, при хубаво време ше станат много яки снимки! :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот marsa » Пон Апр 27, 2009 12:56 pm

Нищо, аз утре ще се разходя да видя каква е обстановката и да се порадвам, а на 9-10 Май (Събота и Неделя) там е местният събор, който смятам да посетя, ако някой иска да направим двудневно каране и спане на открито с чували е добре дошъл (става дума с шосетата)!
Аватар
marsa

Мнениеот marsa » Пон Апр 27, 2009 10:10 pm

Route Sofia - Novi Iskar - Svoge - Gara Lakatnik - Lakatnik :
http://www.bikemap.net/route/164852

Утре между 8 и 9 сутринта излизам през Люлин на околовръстното, ако случайно се появи заинтересован да пише, че да уговорим точен час.
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Вто Апр 28, 2009 12:29 pm

Колеги, я кажете какво мислите за някаква подобна обиколка. Дали ще е много чанч, и в коя посока ще е най-добре да се направи? Карали ли сте в частта Петрохан-Берковица-Вършец-Миланово? Как е настилката? Другото впечатляващо е спускането към Берковица от Петрохан, изглежда да е готино, но кой знае... Ако пък обиколката се прави по обратна на часовниковата стрелка-посока, ще бъде доста забавно катерене.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот crib » Вто Апр 28, 2009 12:42 pm

Grash написа:Колеги, я кажете какво мислите за някаква подобна обиколка. Дали ще е много чанч, и в коя посока ще е най-добре да се направи? Карали ли сте в частта Петрохан-Берковица-Вършец-Миланово? Как е настилката? Другото впечатляващо е спускането към Берковица от Петрохан, изглежда да е готино, но кой знае... Ако пък обиколката се прави по обратна на часовниковата стрелка-посока, ще бъде доста забавно катерене.

Завчера минавах Петрохан с кола, дупките там са толкова много и толкова големи, че не бих препоръчал каране от там с колело. Иначе около Петрохан пътя е ОК.
В тая връзка, в неделя някой със шосейка и синьо екипче профуча покрай мен на изхода на Белоградчик, някой от вас да е бил?
crib

Мнениеот bokicha » Вто Апр 28, 2009 1:07 pm

Grash написа:Колеги, я кажете какво мислите за някаква подобна обиколка. Дали ще е много чанч, и в коя посока ще е най-добре да се направи? Карали ли сте в частта Петрохан-Берковица-Вършец-Миланово? Как е настилката? Другото впечатляващо е спускането към Берковица от Петрохан, изглежда да е готино, но кой знае... Ако пък обиколката се прави по обратна на часовниковата стрелка-посока, ще бъде доста забавно катерене.

Обиколката е много готина, есента я карахме, възможно е зимата да са се отворили ями около Петрохан, но натам пътя е ОК.
Частта Вършец-Малка/Голема речка-Миланово-г. Лакатник еее страхотна.
Аз бих го направил отново с кола до разклона за Годеч и по часовниковата стрелка,
от Своге покрай ягодите на Тъпото в Искрец и пак при колата.
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Апр 28, 2009 5:50 pm

Епа, миналата година го кърпиха тоа път, бе, мамка им корумпирана! 10 000 квардата кръпки са си актували педерасите от холдинга на черепа. Мене ме кефи качването от Лакатник към Миланово и после Петрохан, неприятната част е, че и у двата случая има спускане. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Сря Апр 29, 2009 2:42 pm

Ако има някой екстремист с интерес - предлагам епично каране в посока Белоградчик и обратно, в рамките на два дни (мисля да е следващата седмица, уикенда), като ще се спи със спален чувал, или ако искате квартирка, но не бих предпочел.

Паралелно мои приятели ще пътуват с два-три автомибила, така че може да се разчита при спешни ситуации. Имам и къща на Белоградчик, но бих я използвал само при краен случай.

Идеята е да се ползват два различни маршрута за двете посоки. Има и вариант за зверско катерене 15тина км на връщане ;)

П-с: 9 и 10 Май.

П-с2: Призовавам Grash!
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Сря Апр 29, 2009 2:46 pm

Дай някакъв трак във bikemap.net да добия представа какво имаш на предвид. Нямам идея още какво ще правя тогава, но да знам точно каква ти е офертата :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Сря Апр 29, 2009 4:32 pm

http://www.bikemap.net/route/166564

Показвам това съвсем принципно, има безброй вариации - това е най- краткия и най- агресивен от към катерене вариант. Може да се мине и през Монтана, може още преди това през Ботевград, Своге, има много вариации, при всички положения двете посоки ще са различни и ще е голям кеф, има места на които е пустош и не е красиво, но в планината е гот, гарантирам!

Въобще ако някой реши да тръгне с мен ще го коментираме и измислим. Това е възможност не само за едно добро каране, а цяла екскурзия ;)
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Сря Апр 29, 2009 6:27 pm

Мисля че маршрута който си дал е най-добрия възможен. Едно евентуално минаване през Ботевград би добавило 80-тина километра за нищо + каране по магистралата, защото поне преди старият път беше меко казано отвратителен. По принцип ми харесва маршрута, но не мога да кажа от сега дали ще мога да дойда. Другото което трябва да се има на предвид, че единствената пречка(баир) по пътя е Петрохан, който е доста изтощителен като цяло, но другото си е равно.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Сря Апр 29, 2009 11:18 pm

Ами виж, първо това "Митровци - Долни Лом" въобще не си е за подценяване, на фона на останалото изглежда "свежо", но няма да миришем свежо след него ;)

А иначе пак ще кажа - има възможност да се мине през Своге и покрай Вършец, изобщо тая планина предлага доста варианти, това не е централен Балкан, та да си от едната или другата страна. Може и Своге - Враца... забележи че съм написал "епично каране" ;) Колкото искаме - токова ще се измъчим. А това значи много. Аз съм по- склонен да се изкорубя на отиване, пък на връщане ако ме домързи да въртя километри по магистрала ако щеш.

П-с: А, да, е тука:
http://www.bikemap.net/route/166564#lt= ... 8&z=15&t=0
гарантирам, че наклона е 20+ %. Както и на други места в тоя финален участък.
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Сря Апр 29, 2009 11:50 pm

Баце, със 17 километров баир и 300 метра денивелация не можеш да ме уплашиш :D Дори и да има някъде там 20%, то трябва да е за супер кратко... Така или иначе след Петрохан всичко ще ни се струва равно :)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Чет Апр 30, 2009 12:34 am

Баце 17 километра без инерция са си 17 клометра без инерция, ще се върти, пък и ние не сме локомотиви, а сме на път да станем, така че мисля, че това е пътя. Както и да е - има достатъчно време за размисъл. Не е зора ние да се плашим от баиро, а ние да го уплашим баиро :evil: Помисли си, аз най- вероятно ще карам тая дистанция, всеки е добре дошъл!
Аватар
marsa

Мнениеот HELLBOY73 » Чет Апр 30, 2009 7:26 pm

здр на всички и тук само в неделя мога да излизам на над 100 км а инак всеки ден след обяд до 100км
ден,място и час да заформяме дружинката и да се въртят педали :look:
Аватар
HELLBOY73

Рейтинг: 1280

Мнениеот HELLBOY73 » Чет Апр 30, 2009 7:29 pm

ако има някой който да бега по ботевградско и по-бургаския път :)
Аватар
HELLBOY73

Рейтинг: 1280

Мнениеот marsa » Пон Май 04, 2009 5:26 pm

Утре?
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Пон Май 04, 2009 8:58 pm

Аз съм си пак в София, но една от малкото ми спици се скъса на Тасос и средното ми скърца нещо, та ще трябва да позакърпя положението тия дни.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Май 05, 2009 4:11 pm

Пичове, я си кажете времето за уикенда, че нещо ми се кара Миланово-Петрохан или източната част от "софийския бревет"! В смисъл, че с бате Любо така или иначе ше караме, да се насъберем по-голема тарапана! :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Вто Май 05, 2009 5:19 pm

DstupidBastarD написа:Пичове, я си кажете времето за уикенда, че нещо ми се кара Миланово-Петрохан или източната част от "софийския бревет"! В смисъл, че с бате Любо така или иначе ше караме, да се насъберем по-голема тарапана! :popcorn:
Събота и Неделя съм почивка и почивка, като събота съм след нощна смяна, но няма да е голям проблем да карам неспал. Този ден е и великия събор на Лакатник :clap: Много изосновно се замислям, дали събота да не пътувам натам, а в Неделя да се връщам с някви обиколки ако има възможност, че не съм запознат с местността.

Кво стана с на Grash байка, ще има ли спица?
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Вто Май 05, 2009 6:03 pm

Еми спица има вече, каплата е по-права и от преди. Средното след малко ще го отворя да видя какво е положението, но по всяка вероятност ще съм на линия за събота.
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Вто Май 05, 2009 10:12 pm

DstupidBastarD написа:Пичове, я си кажете времето за уикенда, че нещо ми се кара Миланово-Петрохан или източната част от "софийския бревет"! В смисъл, че с бате Любо така или иначе ше караме, да се насъберем по-голема тарапана! :popcorn:

... :wavey: .../ако жената бе вземе да роди/ :D
...ще преслушам старата муцуна Ото и младежа Сашо...
... :beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот Grash » Вто Май 05, 2009 10:17 pm

Каквото кажеш баце, аз съм на линия!
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Май 06, 2009 7:39 am

Бацета, кво мислите за тоа маршрут:

http://www.bikemap.net/route/172938

Тва е мойта оферта за събота (или неделя, зависи от гласуването). Караше ми се Петрохан, ма мисла че ше е по-добре да се расодим до Лакатник, от колата пътчето е нечовешки готино на вид, а и горе е един път, да нащракаме малко готини пикчъри и малко на туризъм да го ударим, аман от високо спортно майсторство! :nono:
Аватар
DstupidBastarD

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене