ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕДИТЕ!

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот Олеомак » Съб Юли 05, 2008 8:22 pm

Почитаеми колеги, в наше село, което се намира в Старата планина, бай Коста кара от около 40-45 години всеки Божи ден един стар "Универсал" (велосипед от Полша) - демек байо ни Коста е маунтин байкър, и то с невероятен стаж ... Всяка вечер (в студ и пек, вятър и дъжд, по време на парламентарни избори, при погребения и сватби), около 20:30 ч., след като е пил 2 големи мастики и 2 големи менти, посоченият байкър се прибира най-триумфално у дома, въртейки педалите по сравнително права линия. Уверявам ви най-категорично - на бай Коста въобще не му пука за каданси, Еф Ти-та, Ем Ти Би-та, касети, команди и прочее щуротии ... Просто си кара човекът ... и това е.
Дайте да въртим педалите - всеки на велосипеда, какъвто има, и да бъдем толерантни.
Темата, отворена от Бе Ге Райдър, е интересна. Нека го изслушваме почтително. Прави впечатление, че подигравките, неуместната ирония, перченето със сайтове, линкове и прочее наукоемкост са многократно повече от велосипедистите тук.
Ха наздраве сега! :beer:
Олеомак

Рейтинг: 1260

Мнениеот shepo » Съб Юли 05, 2008 9:33 pm

:beer: и на теб но за темата :crap:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот klmn » Съб Юли 05, 2008 11:26 pm

^^Това е друг филм :) ,бачо Коста не се мета по камъните,предполагам.А за возене от кръчмата до в къщи на село всеки таралясник става.. :)
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Bashmaistora » Нед Юли 06, 2008 7:02 pm

klmn написа:^^Това е друг филм :) ,бачо Коста не се мета по камъните,предполагам.А за возене от кръчмата до в къщи на село всеки таралясник става.. :)

Шшшшт алллоу другарйоууу!!! Май аслъ хептен не четеш каква е идеята на ФТ-темата! Баш БГ-райдера обяснява как кара с багажец :agree: , как се оди до мястото на село за копане, поливане и пр. Еми не пише нит за некви състезания, нит пък за някакви таралясници. Все добри колела посочи. Аммммааа сичко тука са оплю, отрече и ко шъ прайм ся. Мноу просто фенове на ФТ има. Кефи ма това БГ-съкращение. Колела се направиха от Драг и т.н. Ето не никой не плюе по производителите. Затова именно карайте колелата с повече багажец. ;)
Нека феновете на ФТ - да са по-активни! Няма к'во да са има пука кой кво казал, рекъл. Има ли такива колелета - има, къв е проблема да не се коментират? Нема никакъв проблем!
Аре БГ-РАЙДЪРА ДА СА ВКЛЮЧВА (ЯВНУ Е УБИДЕН) :beer:
Простакът е непобедим!
Bashmaistora

Рейтинг: 1120

Мнениеот sto100jan » Нед Юли 06, 2008 8:35 pm

Олеомак написа:Почитаеми колеги, в наше село, което се намира в Старата планина, бай Коста кара от около 40-45 години всеки Божи ден един стар "Универсал" (велосипед от Полша) - демек байо ни Коста е маунтин байкър, и то с невероятен стаж ... Всяка вечер (в студ и пек, вятър и дъжд, по време на парламентарни избори, при погребения и сватби), около 20:30 ч., след като е пил 2 големи мастики и 2 големи менти, посоченият байкър се прибира най-триумфално у дома, въртейки педалите по сравнително права линия. Уверявам ви най-категорично - на бай Коста въобще не му пука за каданси, Еф Ти-та, Ем Ти Би-та, касети, команди и прочее щуротии ... Просто си кара човекът ... и това е.
Дайте да въртим педалите - всеки на велосипеда, какъвто има, и да бъдем толерантни.
Темата, отворена от Бе Ге Райдър, е интересна. Нека го изслушваме почтително. Прави впечатление, че подигравките, неуместната ирония, перченето със сайтове, линкове и прочее наукоемкост са многократно повече от велосипедистите тук.
Ха наздраве сега! :beer:

:agree: :agree:
Браво !!! :D
Велобалкантурист
Аватар
sto100jan

Рейтинг: 1507

Мнениеот Bashmaistora » Съб Юли 19, 2008 1:52 pm

Моделът на Драг - "Гранд Каньон" засега не показва с какви рамки разполага. Към момента, това което се предлага е за по-малки хора. Ако някой има информация нека да напише какви размери рамки предлагат от ДРАГ. Иначе колелото е оборудвано много добре. :agree:
Простакът е непобедим!
Bashmaistora

Мнениеот bodo » Пет Юли 25, 2008 11:30 am

Bashmaistora написа:Моделът на Драг - "Гранд Каньон" засега не показва с какви рамки разполага. Към момента, това което се предлага е за по-малки хора. Ако някой има информация нека да напише какви размери рамки предлагат от ДРАГ. Иначе колелото е оборудвано много добре. :agree:
А къде си го гледал да се предлага, защото този, който е при Нина на мен ми е много конфортен, пък аз съм 182см, а не се мисля за малък човек.
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот Олеомак » Пет Юли 25, 2008 1:27 pm

Bashmaistora написа:Моделът на Драг - "Гранд Каньон" засега не показва с какви рамки разполага. Към момента, това което се предлага е за по-малки хора. Ако някой има информация нека да напише какви размери рамки предлагат от ДРАГ. Иначе колелото е оборудвано много добре. :agree:

Предлага се с един единствен размер на рамката, който е 520 мм. (при 170 мм. курбели и 350 мм. колче на седалката). Ха сега наздраве, та белким от "Драг" да пуснат 521-522 милиметрови рамки, като за по-едри велосипедисти ... :) :beer:
Колкото до монтажа на колелото, напълно споделям твоето становище. Shimano Deore и Alivio са си съвсем прилични полупрофесионални чаркалаци ... хайде пак един залп :beer: ;)
Олеомак

Рейтинг: 1260

Re: ФИТНЕС-ТУЪР ВЕЛОСИПЕДИТЕ!

Мнениеот totoexpert » Сря Юли 30, 2008 10:25 am

BG-Rider написа:.......Засега само Лидер (модел Хеликс) и Спринт (Модели Terra, Race, Apolon MX6) правят нещо по въпроса. ...........
.....Може би е време за Fitness-Tour велосипедите, защото в БГ има добри терени и условия за тях.
Прав си не са много популярни..."Балкан" Ловеч правят такива /нова марка REACTOR /. Наскоро си купих тяхния Хамър и съм много доволен.
Гледах и Блейд- на Драг, не е лошо колелото, но си е само за асфалт и то гладък, иначе е красиво и добре направено.
Намират се и други варианти, ама на кой му се дават много пари?
Добре измисленото е наполовина свършено!
totoexpert

Рейтинг: 1200

Мнениеот Bashmaistora » Вто Сеп 02, 2008 9:55 am

bodo написа:
А къде си го гледал да се предлага, защото този, който е при Нина на мен ми е много конфортен, пък аз съм 182см, а не се мисля за малък човек.

Във веломагазин съм го гледал този Драг Каньон, но не е за моите размери. Аз съм 182 см/92 кг, но това колело е с по-къса рамка (малко е разстоянието между челната тръба и тръбата за седалката). Поради това стоя присвит на него и не се чувствам добре. Още повече ако ще се кара с багажец задължително трябва да е по-голяма рамката (да има място за сичко)!
Иначе колелото като компоненти е О.К. (без забележки)!
Няма начин да не се пусне и с по-големи рамки. Все пак това е първата (много успешна) БГ-оферта за подобно ФТ-колло. Така, че от Драг знаят какво да се направи и за по-едрите ора!
Простакът е непобедим!
Bashmaistora

Мнениеот Bashmaistora » Нед Сеп 07, 2008 2:54 pm

Интересни и големи акъли се ръсват в тоя сайт: http://bermudabikes.com/page.cfm?pageID=293
:popcorn:
Простакът е непобедим!
Bashmaistora

Мнениеот Bashmaistora » Нед Окт 05, 2008 2:50 pm

Брей, брей, брей! Браус на БРАТУШКИТЕ! Глеаме и не верваме на фшичките си!!! ФТ-се развива и още как!
Според сайта ( http://www.spbbike.ru/index.php?cPath=39 ) се прай класификация на хибридните велосипеди:
1/ Кросови (cross) състезателни;
2/ за комфортна разходка (trekking);
3/ туристически (touring) - мноо яко анонсирани от БГ-райдера, като ФТ.
Баш на място е статията ( http://veloroad.spb.ru/modules.php?name ... age&pid=34 ) за избор на колелце.
В нея сред компанията на останалите видове колела, ФТ заема подобаващо място.
Ауторът е категоричен, че ФТ са за ора в ЗРЕЛА възраст (т.е. УЛЕГНАЛИ).
Според мен ФТ е предимно за ора над 28 год.
Но пък секи си има право на мнение, преценка и избор.
Простакът е непобедим!
Bashmaistora

? Trek 7100E

Мнениеот Александър » Нед Юни 28, 2009 12:48 pm

Здравейте,

Видях мнението на БГ-райдера за Трек 7100Е.

Моля и някой друг да си каже мнението:
Търся си колело за каране в града - ходя на работа с моето 26", но съм решил да го сменям за по-градско:
- 28"
- алуминиева рамка

Чудя се между няколко модела:
- Trek 7100E 28"
- Trek 7.1 FW 28"
- Drag Blade право кормило (с какъв размер капли е?)

Ако някой може да предложи и други марки, благодаря!
(И моля оставета настрана емоциите как ще се нарича този тип колело)
Александър

Мнениеот Synthesis » Нед Юни 28, 2009 7:38 pm

Аватар
Synthesis

Рейтинг: 1552

Мнениеот bokicha » Пон Юни 29, 2009 12:01 am

...чак пЪк уникАлно...
Аватар
bokicha

Рейтинг: 2000

Мнениеот Александър » Чет Юли 02, 2009 4:58 pm

Наистина този Drag Grand Canyon е готин, но тъкмо днес ми откраднаха колелото (един стар Спринт + доста екстри), та ми се свиди да дам 895 лева, защото не искам да спонсорирам някой циганин с такава сума.

След като видях цената на CROSS ARROW - 409лв онлайн, велосипеда на ТРЕК 7001Е вече не ми изглежда скъп - 552лв.

Все пак ще изчакам още 2-3 дена, но моля ако имате мнения пишете по-бързо, защото не искам да ходя пеш.
Александър

Мнениеот marsa » Пет Юли 03, 2009 6:09 pm

Конкретно за този Трек не знам до колко е удачно на такъв велосипед да се постави амортисьорно колче, което ще пружинира под теб доста, а се предполага стабилно вътрене. Също не ми харесва лапата, за мен регулировката не е удачна, да не говорим, че трябва да въртиш и кормилото в лапата при настройка. Иначе за монтажа - за толкова пари - толкова. От вилката нямам никаква представа и не мога да я коментирам, между другото е добра идеята за тази касета отзад - малки зъбчатки за въртене и една голяма за сериозно катерене.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Александър » Съб Юли 04, 2009 11:19 pm

Благодаря на Марса за мнението.

След известно обикаляне и консултиране аз знам какво колело искам:
- градско
- алуминиева рамка и надежни компоненти
- без преден амортисьор
- без амортисьорно колче на седалката
- без регулиране ъгъла на лапата

Чувал съм, че половин Европа кара такива колелета. Защо у нас няма?

Въпросът ми не е само риторичен. Мога ли да си сглобя такова колело и какво би се получило при бюджет 500 лв.; какви да бъдат основните компоненти?
Александър

Мнениеот bokicha » Съб Юли 04, 2009 11:37 pm

има
..още
...да търся ли??
..ето
и за половината ти бюджет..
Аватар
bokicha

Мнениеот ico_3 » Нед Сеп 05, 2010 10:34 pm

Това фитнес туър велосипед ли е http://www.shockblaze.com/scheda.asp?co ... ,0,01.html
ico_3

Рейтинг: 1240

Мнениеот v.zarev » Чет Сеп 09, 2010 4:39 pm

То си пише какво е в описанието му. Водят го хибриден велосипед, който става за градско каране, за каране по асфалт на дълго разстояние, като ще издържи да се кара и по черни пътища (но пътища, не горски пътечки).

Дали може да се ползва като фитнес-туър - не виждам причина да не може. Слага му се багажник отзад/отпред, едни дисаги, може и кормилото да се смени и караш :)
Изображение
Аватар
v.zarev

Рейтинг: 1378

Мнениеот grebo » Вто Ное 23, 2010 11:02 am

То хубу, ама защо трябва да ги наричаме трекинг байкове, а не трекинг-екипировка, щото с един багажник и дисаги + хибридните гуми и моето онтарио става трекинг? То даже в момента си е с хибриди и седалка с пружини?
Я уже не волк. Я аморал, алкоголик, курильщик и педофил. Ну заец, ну Pussy Riot!
grebo

Рейтинг: 1275

Предишна

Назад към Други видове колоездене