Компания за шосейно колоездене (София)

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: Компания за шосейно колоездене (София)

Мнениеот sportacus » Съб Май 09, 2009 8:57 pm

brumbar написа::offtopic:
Бате Любо, да не си се качил на карбон? :clap:
:offtopic:

Specialized Roubaix Expert SL C2 2009 :eyebrow:
Аватар
sportacus

Рейтинг: 2000

Мнениеот brumbar » Съб Май 09, 2009 9:03 pm

Честито да ти е баце, въобще няма да съжаляваш, а и трябва да вози много комфортно :banana:
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот sportacus » Съб Май 09, 2009 9:05 pm

brumbar написа:Честито да ти е баце, въобще няма да съжаляваш, а и трябва да вози много комфортно :banana:

Мерси!
Това е точната дума "комфортно" :D
Аватар
sportacus

Мнениеот Митко Ruse » Нед Май 10, 2009 8:06 am

Честито нов член в клуба на карбонките.В този ред да разкажа какво видях на сливенското сътезание.Преди време имах едно колело Дакорди - синьо/карбонова вилка и задни пера/с доста масивни алуминееви тръби..Кара го дно момче Петьо Копчето.Та като стана едно от паданията Копчето хакна един на земята и се хвърли като шаран на сухо.Видях го с краката насочени към слънцето.Та това колело се бе скъсило с два сантиметра и то точно на тръбите до челото.На карбоновите части им няма нищо въпреки, че са поели удара.Та не га жали а го скъсаи от каране.
Митко Ruse

Мнениеот sportacus » Нед Май 10, 2009 8:13 am

Митко Ruse написа:Честито нов член в клуба на карбонките.В този ред да разкажа какво видях на сливенското сътезание.Преди време имах едно колело Дакорди - синьо/карбонова вилка и задни пера/с доста масивни алуминееви тръби..Кара го дно момче Петьо Копчето.Та като стана едно от паданията Копчето хакна един на земята и се хвърли като шаран на сухо.Видях го с краката насочени към слънцето.Та това колело се бе скъсило с два сантиметра и то точно на тръбите до челото.На карбоновите части им няма нищо въпреки, че са поели удара.Та не га жали а го скъсаи от каране.

Мерси за съветите Митко. Честно казано още съм на тръни - все пак не съм 60 кила.... но каквото сабя покаже ......... караме ...... и нека господ да е с нас!!! :bowdown:
Аватар
sportacus

Мнениеот marsa » Нед Май 10, 2009 4:28 pm

Вчера май се прецакахме:
[17:24:33] M3 - Veska каза: ооо значи си минал покрай нас и не си звъннал
[17:24:36] M3 - Veska каза: :^)
[17:24:37] M3 - Veska каза: тццц
[17:24:42] M3 - Kanew каза: e kazah ti
[17:24:45] M3 - Veska каза: испусна печеното
[17:24:47] M3 - Kanew каза: бяхме група
[17:24:55] M3 - Veska каза: какво от това
[17:25:09] M3 - Veska каза: ами то имаше много бре
[17:25:18] M3 - Veska каза: за цял сбор
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот bokicha » Нед Май 10, 2009 4:53 pm

marsa написа:Вчера май се прецакахме:
[17:24:33] M3 - Veska каза: ооо значи си минал покрай нас и не си звъннал
[17:24:36] M3 - Veska каза: :^)
[17:24:37] M3 - Veska каза: тццц
[17:24:42] M3 - Kanew каза: e kazah ti
[17:24:45] M3 - Veska каза: испусна печеното
[17:24:47] M3 - Kanew каза: бяхме група
[17:24:55] M3 - Veska каза: какво от това
[17:25:09] M3 - Veska каза: ами то имаше много бре
[17:25:18] M3 - Veska каза: за цял сбор

.....ееее, баце, ка ни прецека.... :liplick:
....баси, щехме арно печено с много... :beer: :beer: :beer: да си хапнем...
....нищо, до година... :beer:
:)
Аватар
bokicha

Мнениеот crib » Нед Май 10, 2009 9:15 pm

Бацета, аз вчера се успах доволно, та днес внимателно си наместих ръкавито на фанелата на обозначените места, купих си дефламол, и открих по-сериозно сезона с едно ходене до Самоков.
Изображение
crib

Мнениеот marsa » Пон Май 11, 2009 12:18 am

Аз пак да напиша, с риск погрешно да ме обвините, че спамим форумо, ето и моите снимки от вчера:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=375954

За съжаление след като стигнах в Искрец спрях да снимам, до момента, в който се разделих с бат' Стефан на Своге..
Тук някой може и да си разпознае колата (аз реших, че отпрашва и щях да се хваля на компанията кво зверче съм засекъл):
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12195397 :clap:

Тука имам навика да почивам на Своге, ако некой път сме се разбрали - там съм:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12195412 (приближавайки имайте предвид, че обикновено съм shoesless)

Красотите на утрото по Дефилето (това е което вие изпуснатхе):
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12195360
Последна промяна marsa на Пон Май 11, 2009 1:06 am, променена общо 1 път
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Пон Май 11, 2009 12:25 am

marsa написа:Тука имам навика да почивам на Своге, ако некой път сме се разбрали - там съм:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12195412 (приближавайки имайте предвид, че обикновено съм shoesless)

Ха-ха, точно там спирахме да почиваме със баце Любо и баце Т.К. 2007-ма като правехме една от първите си обиколки(София-Драгоман-Годеч-Своге-София) :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот bokicha » Пон Май 11, 2009 12:44 am

marsa написа:Аз пак да напиша, с риск погрешно да ме обвините, че спамим форумо, ето и моите снимки от вчера:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=375954

За съжаление след като стигнах в Искрец спрях да снимам, до момента, в който се разделих с бат' Стефан на Своге..
Тук някой може и да си разпознае колата (аз реших, че отпрашва и щях да се хваля на компанията кво зверче съм засекъл):
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12195397 :clap:

Тука имам навика да почивам на Своге, ако некой път сме се разбрали - там съм:

Красотите на урото по Дефилето (това е което вие изпуснатхе):
http://www.snimka.bg/album.php?album_id ... d=12195360

...ведри снимки, евала баце... :clap:
...а Ние днес разпуснахме...
Аватар
bokicha

Мнениеот marsa » Пон Май 11, 2009 12:52 am

Брааво бе! Ми то моето Онтарио седи и чака... само колец си нема още, но слагам шосейния и пак си го карам. Ще се обаждате и за XC, еей :smash:
Аватар
marsa

Мнениеот bokicha » Пон Май 11, 2009 1:46 pm

Малко линкове за сваляне на фотоси в пълен размер
Мухово 18.04
Лакатник 09.05
:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Май 11, 2009 1:51 pm

bokichaa написа:Малко линкове за сваляне на фотоси в пълен размер
Мухово 18.04
Лакатник 09.05
:beer:

Баце, не знам как става тоа номер. И аз снимам, и ти снимаш, и едно и също снимаме, а твойте снимки стават по-добри. Зобиш се с нещо, баце, ма още не съм ти фанал спатиите. :magnify:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Май 11, 2009 6:03 pm

brumbar написа:Бацета и аз да се похваля. Вчера с бате Виолет инцидентно решихме да посетим това природно чудо наречено Милеви Скали. Тая сутрин в 7 часа отпрашихме към Белово. Мога да кажа, че изкачването беше уникално и без предвалителната информация, която имах от Тъпото и от Бате Любо щеше да ми е много трудно да разпределя правилно силите си.
Трябва да отбележа, че катерих с класическия сетъп 53/39 и 11/23 и УСПЯХ да го изора чак до горе без да се налага да спирам. Това което ми направи впечатление е, че в самото начало първите 2-3 км. много лъжат от към наклон, в смисъл, че на пръв поглед не изглежда толкова стръмно /може би заради широките поляни около пътя/, но на спускането видях с какво сме се борили. Тактиката ми беше да тръгна на по-тежка предавка за да пазя 23-та зъба за най-тежкото изкачване. Първите 3 км. ги изкарах 39/19 :crazy: и само на най-стръмния участък между 2 и 3-ти км. щракнах на 21-цата за да издрапам от една дълга локва, след това до 10-ти км. си карах основно на 19-ката и тук таме на 21-ца. Както е известно гърча започва след 10-я километър и тогава 23-ката влезе в действие, като имаше моменти в които просто се налагаше да карам почти на баланс щото скоростта ми падаше на 7 км/час. Затова пък като видях стеничката на 14-я км. се наложи да я спринтирам и след като неочаквано се оказах на билото, велосипеда направо изхвърча като тапа от шампанско. От там нататък мъките свършиха и с очудващ ентусиазъм и енергия подкарах до края на маршрута - някаква антена или кула на края на 16-я километър, където пътя свърши. С цялото пестене на енергия, регистрирах невероятната средна скорост от 11.5 км. час, която включваша и шматкането до хижата. Трябва да отбележа ,ча бате Виолет също се представи достойно с 39-ка плоча и 25 зъба отзаде, но се разделихме на 3-я километър от изкачването, защото решихме всеки да кара със собствено темпо.
На връщане имахме една спукана гума и обичайното за мене тоалетно премеждие, което отдавам на изядените 4 корнита и една "фитнес" вафла с безброй количество витамини и протеини.
Общо ни се вързаха близо 79 км за малко над 4 часа.

Който го мързи да прочете всичко това да обобщя - ДНЕС БЕШЕ СТРАХОТЕН ДЕН :D

Хохохохо, баце, ти си урод, бееееееееееее! 39/23, тва е нереално, сигурно си единствения у Вселената, който може да го качи на таа предавка. При втория ни (неуспеше по метеорологични причини) опит за Милеви скали, пеех оди за Бойко, който си караше яко на 34/25, ама твойто е извращение, баце! Като ти гледам средната скорост, май е същата като наща, т.е. не си карал по-бавно, което значи че или ние сме бавни или ти си у неква яка форма. Следващото каране мисла да обединим сили за едно обединено Милеви скали + Белмекен. Молим за мнения относно кога да го направим. Доколкото зависи от мене (а и от бате Любо, доколкото успех да преценим от днешния ни разговор), требва да е възможно в най-скоро време! :eyebrow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Вто Май 12, 2009 10:52 am

Кратко инфо:
След малко се тръгва за Своге с papi007, той е с байк и сликове, но не се съмнявам, че ще ми издържи на умрелото темпо :wavey:

Ако случайно някой иска да кара дестинацията по обед - да се насочва към центъра на Софето и да се обади.
Аватар
marsa

Мнениеот Grash » Вто Май 12, 2009 10:56 am

marsa написа:...той е с байк и сликове, но не се съмнявам, че ще ми издържи на умрелото темпо...

Баце, само се надявай да можеш ти да му издържиш на темпото, че от това което съм виждал, той не спазва ограниченията много-много :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот crib » Вто Май 12, 2009 12:53 pm

marsa написа:Кратко инфо:
След малко се тръгва за Своге с papi007, той е с байк и сликове, но не се съмнявам, че ще ми издържи на умрелото темпо :wavey:

Ако случайно някой иска да кара дестинацията по обед - да се насочва към центъра на Софето и да се обади.

Бацета, вие на Витошка как профучахте покрай мен, аз махам, викам "Марса, Марсаааа", че чак едни французи ме заговориха!
crib

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Май 12, 2009 2:45 pm

Днеска добре стана, уцелихме некво перфектно време с бате Любо и направихме едно от любимите карания - Белчин-х.Пионерска и обратно. 68км с почти 1400 денивелация. Дано и за утре Десита познае така прогнозата, ше има Мальовица-Бели Искър и Боровец откъм Долна баня. :clap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Вто Май 12, 2009 5:45 pm

crib написа:
marsa написа:Кратко инфо:

Бацета, вие на Витошка как профучахте покрай мен, аз махам, викам "Марса, Марсаааа", че чак едни французи ме заговориха!
Обичайно е да се обръщат Малтийци, че имат такъв футболен отбор (вече у втора лига).
Колегата байкър е луд, но като видех, че ще ме мори го подлъгах с бира в Своге, да му натежи и домързи.

Яднахме, пийнахме и се прибрахме некакси на един дъх, а и накрая някои взеха да се лепят по бусчета и други превозни средства и да ми бехат нагоре с 40 :^:

Утре може примерно следобед у жегата да покарам, ако някой има желание (под 100), а иначе в Четвъртък по план требва да имам големо каране.

П-с: Обявявам Своге за Вакарел на Севера!Мислим тва да ми стане ежедневната дестинация;)

П-с2: Бацета, осъзнах, че не мога да спускам бързо по завоите защото центъра на тежестта ми бил много високо - у главата.
Аватар
marsa

Мнениеот sportacus » Вто Май 12, 2009 6:50 pm

DstupidBastarD написа:Днеска добре стана, уцелихме некво перфектно време с бате Любо и направихме едно от любимите карания - Белчин-х.Пионерска и обратно. 68км с почти 1400 денивелация. Дано и за утре Десита познае така прогнозата, ше има Мальовица-Бели Искър и Боровец откъм Долна баня. :clap:

:deal:
За тези които искат да карат по този маршрут ето и ориентировъчна графика на денивилация:
http://ljupen.com/velo/pionerska09-05-12.png
* на графиката се отразяват пиковте по трасето (не усреднени стойности)
Последна промяна sportacus на Вто Май 12, 2009 7:26 pm, променена общо 1 път
Аватар
sportacus

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Май 12, 2009 7:02 pm

Пътят вече е хасфалтиран до самата хижа, за кеф на еколозите се надяваме скоро да го прекарат и до езерата, та да обявим тоа маршрут за новия Белмекен! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот madsnake » Вто Май 12, 2009 8:47 pm

marsa написа:Колегата байкър е луд, но като видех, че ще ме мори го подлъгах с бира в Своге, да му натежи и домързи.

Той Стефчо предупреди за Павката :) :beer:
Аватар
madsnake

Мнениеот crib » Сря Май 13, 2009 9:01 am

sportacus написа:
DstupidBastarD написа:Днеска добре стана, уцелихме некво перфектно време с бате Любо и направихме едно от любимите карания - Белчин-х.Пионерска и обратно. 68км с почти 1400 денивелация. Дано и за утре Десита познае така прогнозата, ше има Мальовица-Бели Искър и Боровец откъм Долна баня. :clap:

За тези които искат да карат по този маршрут ето и ориентировъчна графика на денивилация:

Ау, как ви завиждам за тоя маршрут... Асфалта още ли е толкова перфектен като миналата година... Просто се е насрало за каране там!

Едит: Абе, то е само 30 км от Белчин до Пионерска... то може и то София на един дъх да се вземе май?
crib

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Май 13, 2009 9:58 am

crib написа:
sportacus написа:

Ау, как ви завиждам за тоя маршрут... Асфалта още ли е толкова перфектен като миналата година... Просто се е насрало за каране там!

Едит: Абе, то е само 30 км от Белчин до Пионерска... то може и то София на един дъх да се вземе май?

Странно, баце, но зимата и пролетните снеготопения и скалопадания с нищо не са развалили настилката, нито е по-лоша, нито по-добра от миналата година, направо си е същата. Има два лайняни участъка по около километър, но ние тех си ги знаем от преди, на втория километър след Сапарева баня и веднага след Паничище, сега са продължили пътя до Пионерска, а аз така се ентусиазирах от гледката, че за момент ми се стори, че има хасфалт и нагоре (стария си е и само до лифта, който вече бачка). Уеуе, не ми се мисуи колко ше е яко ако земат и прекарат път до езерата, баце, уудница, ей! Относно каране от София, никак не е лошо, ама се от Железница до Ярема (и по-точно в обратната посока, че е спускането) пътят направо си е ебал майката, ултра-зле е, се едно са го бомбардирали хамериканците. Предвид, абсолютно неприемливия за каране Дупница-Самоков път, се получава така, че отиването и връщането ше минават през Ярема, та вчера именно затва пропуснах да си се върнем на ход. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот marsa » Сря Май 13, 2009 10:20 am

Кой къде ще кара утре? Търси се компания за 100+ км, дестинация по избор. Не знам дали няма да се развали времето де. Бих покарал и днес следобед, но мисля че може пак да завали.
Аватар
marsa

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Май 13, 2009 10:27 am

marsa написа:Кой къде ще кара утре? Търси се компания за 100+ км, дестинация по избор. Не знам дали няма да се развали времето де. Бих покарал и днес следобед, но мисля че може пак да завали.

Утре по сека вероятност ше се кара наблизо (днеска се освинихме яко с бате Любо на връщане), т.е. при таково променливо време си требва сутрешен брифинг. Най-вероятно ше е пак Вакарел, но да видим кво ше се покаже през щорите сутринта! :dontknow:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот brumbar » Сря Май 13, 2009 10:29 am

DstupidBastarD написа:
brumbar написа:

Следващото каране мисла да обединим сили за едно обединено Милеви скали + Белмекен. Молим за мнения относно кога да го направим. Доколкото зависи от мене (а и от бате Любо, доколкото успех да преценим от днешния ни разговор), требва да е възможно в най-скоро време! :eyebrow:

С бате Виолет го мислехме и предвид спецификата на неговата и моята работа предлагаме тея дати от 5 до 7 юни да се организираме и да покатерим в района на Белмекен и хем да си направим подготовката за изкачването в Габрово :agree:

Меду другото тази неделя сме замислили един хубав маршрут - с колата до с.Крън - от там тръгваме и изкачваме Бузлуджа, после по билото до връх Шипка, спускане към Габрово, изкачване на Узана с опознавателна цел и обратно през прохода Шипка - включваме три старопланински върха, което си е едно мини Джиро етапче :D
No Pain, No Gain
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Май 13, 2009 10:38 am

Еми, баце, освен да кажем, че съм навит за 5-7-ми юни, май друго по темата нема кво да напишем. Ние планираме с бате Любо нещо подобно на ващо каране с три върха, но в уеко умауен вариант за петъка - с кола до Самоков, после Мальовица, спускане до Бели Искър и баиро до Боровец, надоле към Самоков, през Шипочане и Радуил пак до Боровец (11км с около 800м денивелация). Стотина км с поне 2000 денивелация май ше се вържат. Доволно! :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот sportacus » Сря Май 13, 2009 11:20 am

brumbar написа:Меду другото тази неделя сме замислили един хубав маршрут - с колата до с.Крън - от там тръгваме и изкачваме Бузлуджа, после по билото до връх Шипка, спускане към Габрово, изкачване на Узана с опознавателна цел и обратно през прохода Шипка - включваме три старопланински върха, което си е едно мини Джиро етапче :D

Опаааааа "Узана" ............ я дай малко повече инфо...... че извадих някаква мисъл.......
Аватар
sportacus

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене